forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 NATHAN NEVER
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 581

SenG
Junior Member

Canada
393 Posts

Member since 23/04/2006

Posted - 04/09/2015 : 21:23:24  Show Profile Show Extended Profile  Send SenG a Private Message  Reply with Quote
Info za Nathanovce u Zagrebu koji žele NN Mjesec: u Asteroidu ga više nema, a u Stripovi na Kvadrat je ostalo još 3-4 primjerka danas malo prije 19 h. Za očekivati je da će do sutra biti potpuno rasprodan, što me je frapiralo. To bi mi bila jedina rupa u kolekciji (čak AA kupujem, iako je najobičniji šund), te je lako moguće da bih odustao od daljnje kupovine da sam ostao bez ovoga. Mislim da bi Libellus trebao malo više pripaziti na tiraž u budućnosti, jer ako im die-hard fanovi počnu fasovati, jao si ga njima (mene već sad brine kako se postaviti kad krene iduća tura - nema mi druge nego rezervirati ili kampirati na webshopu u ponoć da krene prodaja)

Ich bin nur ein Schauspieler

Edited by - SenG on 04/09/2015 21:24:24
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 04/09/2015 : 21:56:52  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Zato sam je obezbjedio svoj primjerka i imam ga u ruci... Izdanje je savršeno, od dizajna, otiska pa i blaga od kratkih stripova koji se nalaze unutra. Ako je vjerovati libellusovcima, do ovih se priča teško dolazi (u tiskanom obliku), no ja ih već imam u digitalnom otprije tako da nisu to niti tako opskurne priče. Ima ih dosta unutra u boji, možda čak polovica... Lijepo mi je gledati Castellinija u crtežu, one kratke epizode Luna, stvarno me podsjetilo na one rane dane NN-a.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 04/09/2015 : 22:07:16  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by SenG
Mislim da bi Libellus trebao malo više pripaziti na tiraž u budućnosti, jer ako im die-hard fanovi počnu fasovati, jao si ga njima (mene već sad brine kako se postaviti kad krene iduća tura - nema mi druge nego rezervirati ili kampirati na webshopu u ponoć da krene prodaja)

Imaj dobrog dilera koji će ti sačuvati jedan primjerak i neša problema.
A što se tiče LIB oni imaju svoju računicu i nadam se da se neće zeznuti.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4804 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 04/09/2015 : 22:13:49  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:

To bi mi bila jedina rupa u kolekciji (čak AA kupujem, iako je najobičniji šund), te je lako moguće da bih odustao od daljnje kupovine da sam ostao bez ovoga.

Baš mi i nije jasan ovaj način razmišljanja.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17912 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 04/09/2015 : 22:53:46  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
ljudi se lako uvrijede i proradi inat
ja sam rekao koja mi je posljednja cijena za nn
evo ovaj novi je to presao i ja ne kupujem
zao mi je
ne vrijedi

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 04/09/2015 : 23:27:29  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oki

Pročitao sam zadnje dvije libellusove knjige, naveliko hvaljene "Orbitalne ratove" i moram priupitati...jesam li ja prvi kojem ove epizode nisu ništa posebno?
...iskreno jedino što me je oduševilo u ovim epizodama,a mislim da je to bio i jedan od ciljeva u scenariju za orbitalne ratove je odstranjivanje (smrt) "glazbenog" dijela Agencije Alfa jer su Nathanove epizode u kojima postoje vinjete sa "glazbenim" dijelom (šest sisa) Agencije Alfa naveliko gubile na ozbiljnosti cijele priče pošto su mi takve pojave davale neki nepotreban japanski manga štih.
Kod mene su i dalje svojom kvalitetom prva tri giganta s tehnodroid sagom na vrhu kada govorimo o Nathanovom univerzumu...

Pa naravno da je vrh Serrina originalna trilogija, u to nitko ne sumnja. Meni je ovaj vrhunac s Ratom konačno neka svjetla točka u serijalu, vidiš serijal ipak ide u nekom smjeru, da ima nekih novih ideja i volje da se konačno raskrsti sa starima (kad već Serra nema volje). Da nije ovih Viettijevih saga, možda bih već i odustao od serijala. (a možda i ne bi, kad sam nepoopravljivi Neverovac).

Sestre Melody su trn u svačijem oku, u to ne moraš brinuti!

Meni su solo priče u AA vrlo prosječne do loše, jedino desetka s Mutantima se zaista ističe u zadnjih 5 izdanja.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7538 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 04/09/2015 : 23:46:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Imat ćemo širu raspravu i o ovim ratovima, pa da i s tim fino raskrstimo.
Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2654 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 05/09/2015 : 01:18:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
Teaser Giarda redovnog Nathana dogodine "East City ponedjeljkom"

Kaizoku ou ni ore wa naru!
Go to Top of Page

SenG
Junior Member

Canada
393 Posts

Member since 23/04/2006

Posted - 05/09/2015 : 09:51:21  Show Profile Show Extended Profile  Send SenG a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drogsy

quote:

To bi mi bila jedina rupa u kolekciji (čak AA kupujem, iako je najobičniji šund), te je lako moguće da bih odustao od daljnje kupovine da sam ostao bez ovoga.

Spoji dijagnozu "completionist" sa prstohvatom splitskog dišpeta i eto ti kombinacije koja dovodi do ovakog razmišljanja Nešto slično sam uostalom već i napravio kad sam 2011. na kiosku kupio Ludensovog DD-a u kojem nije bilo odštampano 10-ak stranica (vidi http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=39961). Kako se na moje opetovane upite da dobijem zamjenski primjerak Ludens oglušio, prodao sam cijelu kolekciju. Godinu dana kasnije Libellus je počeo izdavati HC DD-a i od tada ga ponovno sa veseljem kupujem. Napisao sam dobronamjerni osvrt na situaciju na libellusovom forumu pa će valjda naći neko rješenje da se svi vjerni fanovi kojiih žele kupiti neki njihov proizvod (u razumnom roku!) ne moraju cimati sa preprodavačima.

Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5461 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 05/09/2015 : 10:34:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Bez uvrede, oki, ali koliko sam do sada imao prilike vidjeti čitajući tvoje dojmove, tebi je rijetko
quote:

koji strip neš' posebno

Ehhh...tako ti je to, što sam stariji, to me je teže zadovoljit.
Mada, onako od oka, mislim da su naša mišljenja/komentari/dojmovi o stripovima u većini slučajeva isti, a tek u nekih 10% slučajeva se drastično razlikuju, a razlog tome vjerovatno leži u tome što se ja kod iznošenja dojmova ili komentiranja stripa trudim biti 100% realan za svaki segment ocjenjivanja posebno, jer mislim da je to najpoštenije, pa kada bih rekli pokoju o stripovima o kojima se naše mišljenje drastično razlikuje, onda bez proučavanja naših dojmova mogu reći da se tu zasigurno mogu naći stripovi koji su nahvaljeni od kritike ili fanova na svjetskom nivou, zatim domino efektom i ovdje na forumu, ali ako se meni takav strip nakon čitanja ne svidi, ja ću ga iskreno bez pardona popljuvati bez ikakvog lažnog preuveličavanja a da pri tome neću imati nikakvog respekta prema navedenom stripu kao i prema njegovom autoru.
Evo i primjera...preksinoć sam pročitao prve dvije knjige Millerovog Sin Citya,a kod čitanja druge knjige sam osjetio nazovimo je "opijenost" u uživanju čitanja stripa što bi rekli, ovaj strip JE nešto posebno. Millerov scenarij kojeg je upotpunio fantastičnim poigravanjima crnom i bijelom bojom u crtežu će malo koga ostaviti ravnodušnim.
Nasuprot tom Sin Cityu, Miller je i autor Ronina.
Pročitah jednom i Ronina, sječam se da je to bilo pravo mučenje jer se radi o (za mene) nekom sf samuraj bljezgarenju koje me niti sekunde nije uvuklo u sebe, a ovaj Millerov crtež u boji doista djeluje loše i zastarjelo. Tu dolazimo do ovog da ću ja iznjeti svoje loše, ali iskrene dojmove o navedenom djelu, ne imajući pri tome nikakvog respekta ni prema stripu i njegovom autoru dok neki naprimjer daju najbolje ocjene određenom stripu samo zbog vrhunske kvalitete izdanja stripa kojeg drže u ruci...
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5461 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 05/09/2015 : 10:36:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause

quote:

Bez uvrede, oki, ali koliko sam do sada imao prilike vidjeti čitajući tvoje dojmove, tebi je rijetko
quote:

koji strip neš' posebno

Onda je Oki mazohist sa stripovima.

Dobro, sve je stvar kriterija i karaktera čitatelja. Čovjek se ne razbacuje tolikim emocijama pri čitanju kao mi. Tako da osrednje ocjene ne znače da mu se nije svidjelo. Jednostavno se ne želi razbacivati tolikim epitetima inače bi ga stvarno proglasili mazohistom što čita konstantno Nathana, a ne daje dobre ocjene. ;)

Sada će ispasti da ste svi vi ostali neki osječajni romantičari a da sam ja čovjek sa kamenom umjesto srca
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5461 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 05/09/2015 : 10:48:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Spoji dijagnozu "completionist" sa prstohvatom splitskog dišpeta i eto ti kombinacije koja dovodi do ovakog razmišljanja Nešto slično sam uostalom već i napravio kad sam 2011. na kiosku kupio Ludensovog DD-a u kojem nije bilo odštampano 10-ak stranica (vidi http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=39961). Kako se na moje opetovane upite da dobijem zamjenski primjerak Ludens oglušio, prodao sam cijelu kolekciju. Godinu dana kasnije Libellus je počeo izdavati HC DD-a i od tada ga ponovno sa veseljem kupujem. Napisao sam dobronamjerni osvrt na situaciju na libellusovom forumu pa će valjda naći neko rješenje da se svi vjerni fanovi kojiih žele kupiti neki njihov proizvod (u razumnom roku!) ne moraju cimati sa preprodavačima.

@SenG
Za tebe bi mogli reći da imaš bolest kroničnog kolecionarstva pa moraš kupovati i skupljati sve, a za takve se libellus ne treba bojati da će ostati bez svog primjerka...vjerovatno si čekajući puštanje u prodaju ove zadnje ture popio 10-tak kava i pokvario pokoju tipku na tipkovnici.
Čak sam i ja prodao svoj komplet AA jer mi je skupo gomilati hrpu slabih pričica,a mislim da ću naknadno nabaviti samo brojeve 3 i 10 jer se radi o nešto boljim epizodama koje imaju i svoju svrhu u Nathanovom svijetu...
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5461 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 05/09/2015 : 11:05:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:
Originally posted by Oki

Pročitao sam zadnje dvije libellusove knjige, naveliko hvaljene "Orbitalne ratove" i moram priupitati...jesam li ja prvi kojem ove epizode nisu ništa posebno?
...iskreno jedino što me je oduševilo u ovim epizodama,a mislim da je to bio i jedan od ciljeva u scenariju za orbitalne ratove je odstranjivanje (smrt) "glazbenog" dijela Agencije Alfa jer su Nathanove epizode u kojima postoje vinjete sa "glazbenim" dijelom (šest sisa) Agencije Alfa naveliko gubile na ozbiljnosti cijele priče pošto su mi takve pojave davale neki nepotreban japanski manga štih.
Kod mene su i dalje svojom kvalitetom prva tri giganta s tehnodroid sagom na vrhu kada govorimo o Nathanovom univerzumu...

Pa naravno da je vrh Serrina originalna trilogija, u to nitko ne sumnja. Meni je ovaj vrhunac s Ratom konačno neka svjetla točka u serijalu, vidiš serijal ipak ide u nekom smjeru, da ima nekih novih ideja i volje da se konačno raskrsti sa starima (kad već Serra nema volje). Da nije ovih Viettijevih saga, možda bih već i odustao od serijala. (a možda i ne bi, kad sam nepoopravljivi Neverovac).

Sestre Melody su trn u svačijem oku, u to ne moraš brinuti!

Meni su solo priče u AA vrlo prosječne do loše, jedino desetka s Mutantima se zaista ističe u zadnjih 5 izdanja.

...ili kao što rekoh u postu iznad, AA 3 i AA10 bih ostavio u svojoj kolekciji
No, općenito, meni se recimo ako samo spomenemo ovu AA10 i ove orbitalne ratove, sam taj Nathanov svijet ima nekako previše nazovimo ih "japanskih" začina.
Pri tome mislim na onog "pokemona" Yoyota koji evoluira pred kraj epizode, Melodija,Harmonija i Simfonija su također u toj vrsti paketa,a čitajući orbitalne ratove sam osjetio teatralnost Hidea Kojime (tvorac Metal gear solida), a kada su u jednom djelu priče Nathan i Branko u uskim hodnicima bili popračeni nevidljivim pratiocima, ne mogu reći kako mi na pamet nisu pala cvjetna polja iz drugog ili trećeg dijela navedene igre, a vidi vraga, usljedilo je sjedenje na klupici u nekom ocvalom parku
No nećemo sada o tome...bit će kasnije rasprava i vremena za to...

Edited by - Oki on 05/09/2015 11:06:46
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 05/09/2015 : 14:00:43  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Originalni autori, Serra posebice ima tu neku sklonost japanskim posvetama, likovima i robotima (kao i s druge strane američkim superherojima); on je kreirao sestre, a i javna je činjenica da su autori crpili inspiraciju iz niza japanskih animea i mangi – dizajn robota, letjelica, vizualnih ikona Metropole, odjeće likova iz raznih serijala - Macross, Gundam, Appleseed, Patlabor, Nausikaja, Dirty Pair, Akira, Ghost in the shell i mnogi drugi…

A nije ni čudo što te sve ovo podsjeća na SF mange ili anime, pa Japanci su doslovno i definirali žanr (mada ga nisu izmislili); cyberpunk s Akirom i Ghostom, futuristički roboti, apokaliptičko društvo u razrušenim gradovima ili pak megalopolisima. Mene cijela saga Alfa podsjeća primjerice na Neon Genesis Evangelion. A kako ćemo dalje ići, nakon pada uranije i razrušenja Metropola će bit totalno kao Otomov Neo-city.

Meni je sve to zapravo super. te posvete mangama.

Edited by - DeeCay on 05/09/2015 14:30:31
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5461 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 05/09/2015 : 16:11:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
Ma nije uopće problem u posvetama ili ako ćemo biti strožiji pa reći da se radi o krađi (ili posuđivanju) ideja iz drugih stripova, bilo da se radi o mangama ili američkim stripovima, ili posuđivanje ideja iz bilo kojeg drugog oblika zabave (film ili video igre itd) pošto se sve te ideje ionako vrte u krug već takoreći "100 godina".
Stvar je u tome da bi svaki scenarista trebao dati sve od sebe da u svom radu teži savršenstvu bez obzira na neorginalnost, jer neorginalnost nije nikada bila problem.
Pozitivan primjer je Serrina gigant trilogija jer čak možemo reći da iako je dobar dio te triologije jedna vrlo uspješna posveta naučnoj fantastici 20-tog stoljeća,a sama triologija je jedno zasebno remek djelo, kvalitetna kompozicija svega i svačega koju će biti teško nadmašiti.
Ne mogu sada reći da i neke nove priče nisu na tragu nečeg odličnog, ali ja u Nathanovom svijetu ne mogu probaviti pojave nekih inteligentnih bića koji imaju samo glavu i noge kao ovaj Yoyo u AA10 kojeg sam posprdno nazvao pokemonom iako moram priznati da mi je isti bio simpatičan, ipak mislim da Nathan Never mora biti ozbiljniji strip, a ne da se u njemu pojavljujju neki zmajevi s naočalama ili tamo neki tamo pokemoni Tipuići i sl. jer je to nepotrebno i od ozbiljnog stripa radi sprdačinu koja odbija čitatelja...a ako izuzmemo takve sprdnje, opet, ako se posuđuju ideje iz neke druge industrije zabave,onda očekujem da to ne bude tek tako ofrlje odrađeno, pa da priča ima sve sastojke koje će "kuhar" upotrijebiti u pravim mjerama.
Jel netko mislio da je u Nathan Neveru falilo erotičnosti,pa se odlučilo se da u Agenciju Alfa budu ubačene blizanke. Jel se možda mislilo da u Nathanovom svijetu nema dovoljno "sisa i guzica" pa se dodalo još takvih sastojaka.
Sada kada su se rješili istih očekujem povečano poziranje "starih koka" i povratak fantastičnijim sastojcima poput novih tehnikalija, robota i sl. t.j. očekujem da će serijal napredovati u pravom smjeru, onom fantastičnom, bez nepotrebno izgubljenih vinjeta s morem sisa i guzica...
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 05/09/2015 : 19:18:24  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Gle, i ja sam bio razočaran redovnom serijom jako, poslije sage Alfa tu i tamo je tek neka epizoda baš stršala, ostale su bile blagorečeno prosječne pa i gore. Nadam se da će se sad neko vrijeme ustabiliti kvaliteta neko vrijeme u redovnoj seriji.

Agencija Alfa mi u globalu i nije nešto, tu baš ima dosadnih priča, tek toliko da se popuni cijelo izdanje. Cjelovite su mi sve bile ok. Ti-pui su bili u Asteroid Argo, a to je zasebna Vignina brija. No ovo koketiranje sa sisama i guzicama u nekim epizodama AA gdje je Legs ili May je meni simpa, problem je više u lošim pričama. A sa sestrama Ross ne vidim ništa posebno izazovno, gdje je tu tebi erotičnost?

Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5461 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 05/09/2015 : 21:22:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

A sa sestrama Ross ne vidim ništa posebno izazovno, gdje je tu tebi erotičnost?

...a ne vidim ni ja...a bome ni isforsirani duboki dekoltei nisu pomogli da bi scenariji dobili na erotičnosti jer takve fore ne prolaze ovdje na Balkanu i uokolo za razliku od Japana i Amerike...
Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2654 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 08/09/2015 : 14:08:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
Dragi Nathanovci, volio bi cuti vase misljenje o naslovnicam koje od broja 250 crta Sergio Giardo. Daleki su to brojevi, neizvjesno je hoce li se jednog dana iti citati u nas, ali ipak sa naslovnicama ste svi upoznati nije vrag da niste.

Dakle, poceo je sa brojem 250 i remakeom naslovnice broja 1, a trenutno znamo kako izgleda naslovnica broja 292. To je 43 naslovnice, sasvim dovoljno za donosenje suda, pa vas pitam jeste li zadovoljni, svidja li vam se, zalite li za De Angelisom (nemojte molim vas spominjati CC-a on je ipak davna proslost, a mene bas zanima sadasnjost), kakve su naslovnice u usporedbi s drugim Bonellijem, mislite li da su staromodne, nazadne, kakav je kolor (Giardo sam kolorira, a Cozzi poslije pojacava boje, to vam je Zagorov kolorist), recite nesto pa cu i ja dati svoje misljenje da ne utjecem odmah u prvom postu na nekoga.

Kaizoku ou ni ore wa naru!
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 08/09/2015 : 14:39:30  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Nathanove naslovnice, meni kao usputnom promatraču, nisu ništa posebno, onako solidno.
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4804 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 08/09/2015 : 17:46:20  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
Tu i tamo Giardo iskoči s nekom solidnom do dobrom naslovnicom, no u globalu gledano ne ostavlja zadovoljavajuć dojam, katkad zbog motiva na naslovnici, ali najvećim dijelom zbog sterilnosti. Nešto slično kao i Dampyrov crtač naslovnica, koji je doduše nešto bolji, ali ima isti problem.
S De Angelisom u kasnijoj fazi NN je imao jedne od boljih naslovnica u Bonelliju, sad baš i ne.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

Space Marine
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 08/09/2013

Posted - 08/09/2015 : 20:14:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Space Marine a Private Message  Reply with Quote
Ok je Giardo, ali meni su De Angelisove naslovice puno draže (iako i on ima promašaja) jer imaju baš neki šmek koji se odvaja od standardnih sterilnih naslovnica.

Sometimes good guys gotta do bad things to make the bad guys pay.
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 08/09/2015 : 20:51:24  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Naslovnice nakon broja 250 su mi prosječe, ali koliko vidim nisu ni priče nešto pa kad nemaš inspiraciju...

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7538 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 09/09/2015 : 09:23:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Giardo ima lijepe naslovnice, u gotovo nijednoj nije zakazao. Ali mislim da je najveći problem to što Giardo nema briljantne naslovnice, znači one od koje ti zastaje dah.

Castellini je je bio neprevaziđen s onim svojim kadriranjima u naslovnicama koje su mu uvijek dizale kvalitetu na viši nivo. De Angelis s druge strane znao je dosta varirati s kvalitetom, ali on je autor nekoliko najljepših naslovnica u cijelom serijalu. Kroz cijeli serijal je eksperimentirao unoseći novine u svojoj tehnici i kao rezultat imali smo neke zaista posebne naslovnice.

S druge strane, Giardu fali hrabrosti. Crtež mu je stvarno lijep, ali naslovnice mu se svode pod kategoriju "već viđeno". Kao neki deja vu, a pritom me najčešće podsjećaju na Castellinijeva djela pod čijim je očito utjecajem. Giardu fali ono nešto novo, inovativno po čemu bi ga pamtili u naslovnicama, a ovako smo dobili samo lijep, ali da ne kažem i sterilan crtež.
Go to Top of Page

SenG
Junior Member

Canada
393 Posts

Member since 23/04/2006

Posted - 09/09/2015 : 14:36:35  Show Profile Show Extended Profile  Send SenG a Private Message  Reply with Quote
1. Castellini
2. De Angelis (s tim da se slažem da su De Angelisove najbolje naslovnice bolje od Castellinijevih najboljih!)
3. Ovaj treći tip xD Nisam još ni jednu vidio uživo, ali ovako preko ekrana mi izgledaju dosta slabo

Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 09/09/2015 : 19:59:30  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause
Giardu fali ono nešto novo, inovativno po čemu bi ga pamtili u naslovnicama, a ovako smo dobili samo lijep, ali da ne kažem i sterilan crtež.

Ako im je on izbor za naslovnice znači da drugi imaju ružan i sterilan crtež

Go to Top of Page
Page: of 581 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.02 seconds. Snitz Forums 2000