Author |
Topic  |
nellesky
Junior Member

411 Posts
Member since 25/08/2009 |
Posted - 14/09/2015 : 00:35:25
|
quote: Originally posted by legaz
Meni samo nije jasno šta su koji kurac i vraćali Helingena posle Sklavija. Čovek je to odradio kak treba i lepo zatvorio korice bez mesta da se da nekakav lohičan nastavak. Ovo nema veze da sam ono tipa Divovi i ništa drugo ali jednostavno je glupo.
To je ključ. Zašto Helingen? Zašto ne samo akronjanisami za sebe? Jednostavno, a zanimljivije.

|
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19351 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 14/09/2015 : 04:23:32
|
Ah,znaci ne valja jer se patku ne svida...sve jasno i nema vise debate... Sta ste se uhvatili za misljenje jednog, iako cijenjenog forumasa... Mozda je ocekivao previse,imao los dan,nagnjavila ga cura pre citanja,spavalo se mu....i onda zagor izpadne los... Nisam ni citao komentar jer zelim to sam procitat bez da mi netko ugradi u mozak da ne valja... Crtez je ok, tu je helligen,to je tek uvod a uvodi su znamo ponekad dosadni.... Ne pretjerujte sa ocenama na nevideno...jedno misljenje ne znaci nista, pa iako to bio i u mojin ocims cijenjeni PP. Nek vracaju Heligena,zasto ne...jedan od najboljih i najzanimljivijih neprijatelja... Ako se vam povratak ne svida,preskocite te povratke i sve ok... Sta ako 80% citatelja zeli heligenov povratak, zbog par gundala ga nebi smjeli vratiti... Da dodam,vjecitih gundala, odusevljenim svakim fibrinim *Setacem* a nijedan Zagor ne valja. Sta bi vi od tog junaka za klince i nostalgicare radi? Znanstvenu fantastiku?
*Setac* junak hoda hoda gleda pticice,vidi svoj odraz u vodi,opet hoda,hoda,vidi procvalu jablanu,hoda hoda i hoda,vidi jos par stvari i KRAJ epizode....uh,vrhunsko ostvarenje.bravo marko,bravo fibra...dole rauh i bure!
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 14/09/2015 04:40:54 |
 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7144 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 14/09/2015 : 05:08:18
|
 Telleru, i Solar je procitao 601 i 602 i ostao razocaran. PP i on su objektivni. Inace, nije nama svima problem vracanja Hellingena nego kad ga vec vracas uzimas veliku odovornost na sebe. "With great power comes great responsibility". Znas i sam da pola forumasa ne moze svariti ni (meni odlicnog) Bosellijevog Hellingena, a covjek je unio mnogo svjezine u Hellingen sagu. Burattini i njegova ubitacna navika prepricavanja bila je unaprijed osudena na propast. No dobro, sacekajmo i ostale brojeve. |
www.epicentercomics.com |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19351 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 14/09/2015 : 06:23:17
|
quote: Originally posted by D.J.
 Telleru, i Solar je procitao 601 i 602 i ostao razocaran. PP i on su objektivni. Inace, nije nama svima problem vracanja Hellingena nego kad ga vec vracas uzimas veliku odovornost na sebe. "With great power comes great responsibility". Znas i sam da pola forumasa ne moze svariti ni (meni odlicnog) Bosellijevog Hellingena, a covjek je unio mnogo svjezine u Hellingen sagu. Burattini i njegova ubitacna navika prepricavanja bila je unaprijed osudena na propast. No dobro, sacekajmo i ostale brojeve.
ma ako je vjecito gundalo solar isto potvrdio onda znam da je taj helligen odlican.. PP i solar su bar poznat dvojac objektivnih Zalostnih sova ovog foruma....  |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 14/09/2015 06:24:12 |
 |
|
Darkwood Monty
New Member

.jpg)
236 Posts
Member since 04/01/2015 |
Posted - 14/09/2015 : 09:43:33
|
quote: Originally posted by nellesky Hebeš priču. Strip je prvenstvano vizualni dozivljaj. 

Mislim da će barem ljubitelji ovog stila crteža koliko toliko doć na svoje. Ne ravnajući se po ovim forumašima koji su već čitali talijanske epizode, osobno također ne očekujem ništa drugo od priče nego Bure-ćušpajz skuhan od scenariste koji se vrti u krug unutar svojih šablona iz kojih ne zna van. |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 14/09/2015 : 10:52:58
|
Meni je čak i Bosellijev Hellingen bio dobar, dosta bolji nego neke druge njegove precijenjene priče tipa Osveta vudu ili onaj svevremenski šit Otočka skupina. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
Zeljko Ferri
Senior Member

.jpg)
Serbia
1304 Posts
Member since 15/12/2004 |
Posted - 14/09/2015 : 11:15:45
|
Ne razumem sta vi ocekujete od Buratinija? Da napise remek delo poput Rat i Mir? Zagor je pulp fiction i kvalitet prica ne moze biti bolji od te forme. Chill out...Zagor je zabava. Pre svega vizuelna, kao sto rece jedan forumas gore. Inace Bure dolazi sad krajem meseca u Beograd na Salon Stripa u SKC pa mu kazite sta imate i kritikujte ga  |
|
 |
|
Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3474 Posts
Member since 31/08/2007 |
Posted - 14/09/2015 : 11:30:30
|
Kvaliteta priče može i mora biti bolja. Ajde možda je samo taj uvod (koji je originalno trebao biti jubilarni broj) loš, vidit ćemo šta ekipa kaže za nastavak.
Osveta vudu je remek djelo, možda najbolji Zagor u 2 nastavka. Otočku skupinu bi trebao ponoviti, nisam je odavno čitao. Al ako je i slabija, neki vrag vrijedi samo radi onih scena di je Zagor sa gorštacima oko vatre- prejak motiv. |
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Posted - 14/09/2015 : 11:56:11
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
quote: Originally posted by Zoroasterixx
Hvala, sad je malo jasnije. Nije mi bilo jasno jer sam mislio da su Naslijeđe i Resurekcija ista priča. Kako god, čini se da dosad nitko nije zadovoljan Buretovim scenarijem. Ima li šanse da glavna priča popravi dojam?
Za sada ima Mislim da će se i solar tu složiti sa mnom. Prvih 40-ak tabli odlično izgledaju.
Da, dobre su, nije "Nuccio razina", ali sigurno bolje od onoga što nam je Ferri ponudio. |
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Posted - 14/09/2015 : 11:58:37
|
quote:
ma ako je vjecito gundalo solar isto potvrdio onda znam da je taj helligen odlican.. PP i solar su bar poznat dvojac objektivnih Zalostnih sova ovog foruma.... 
Ako ti tako kažeš...  |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19901 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 14/09/2015 : 14:49:55
|
Nije. Br.600 je Rauhov
a 601-606 sadrži dve priče, sa različitim crtačima. Ne možemo je računati kao jednu.
Po tome ni Bossov Kandrax nije jedna prica? |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
djukak
Senior Member

2970 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 14/09/2015 : 15:48:00
|
Nije. Konceptualno i grafički "treći Kandrax" je događaj podeljen u tri avanture, tehnički je saga poput Richtera, SA ili JA. Ne mozes reci za Matrix Reloaded i Revolution da su jedan film, zar ne? Kao ni za Gospodara Prstenova da je jedan jedini film.
Gospodar prstenova je jedna knjiga, podeljena na tri dela zbog tadasnjeg zahteva izdavaca. I da, ja isto smatrad da je treci Kandraks jedna prica. |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
 |
|
mesar
Junior Member

398 Posts
Member since 27/04/2015 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Posted - 14/09/2015 : 17:27:31
|
quote: Originally posted by djukak
Nije. Konceptualno i grafički "treći Kandrax" je događaj podeljen u tri avanture, tehnički je saga poput Richtera, SA ili JA. Ne mozes reci za Matrix Reloaded i Revolution da su jedan film, zar ne? Kao ni za Gospodara Prstenova da je jedan jedini film.
Gospodar prstenova je jedna knjiga, podeljena na tri dela zbog tadasnjeg zahteva izdavaca. I da, ja isto smatrad da je treci Kandraks jedna prica.
Gospodar Prstenova/Treći Kandrax je jedna priča koja se sastoji iz tri priče koje su, iako pored otvorenog kraja, svaka posebno celina sama za sebe, naracija koja se sastoji iz uvoda, zapleta i raspleta; neprijateljovih zlih planova i finalna borba koja te planove sabotira, a neprijatelja uništi (fizički, moralno...); Tolkien je možda inicijalno napisao LOTR-a kao jednu priču, ali je zato svaka knjiga, makar naknadno, osmišljeno prilagođena koricama. Imaš jednu veliku borbu na kraju svake knjige, i ono posle borbe šta će naterati čitaoca da uzme sledeću knjigu: otvoren kraj. Ne znam toliko za Tolkiena, ali Kandrax nije jedna priča nego saga od tri priče. Boselli je tu bio sasvim jasan sa "kraj epizode", novom narativnom postavkom, smenom lokacija i crtača.
|
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
Edited by - PijaniPatak on 14/09/2015 17:29:18 |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 14/09/2015 : 17:45:01
|
Evo ja stvarno mislim da će mi ovaj Hellingen biti odličan Nisam pročitao niti jednu stranu (nasuprot Patku i Solaru koji su pročitali sve objavljene sveske) i inače njihovom sudu vjerujem ali ovdje jednostavno mislim da su malo preemotivno uletili u sve ovo. Momci, čini se da ste očekivali ultimativno remek - djelo i sada kad ste suočeni sa jednom čist onak dobrom pričom ali pričom koja nije ni blizu onome kaj ste očekivali, vi odmah drvlje i kamenje Kažem ponovo, nemam nikakvih dokaza za to što tvrdim ali imam osjećaj da će ovo biti čist solidna epizoda - ni blizu remek - djelu ali čist ok |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
guderian
Junior Member

303 Posts
Member since 10/07/2009 |
Posted - 14/09/2015 : 18:02:59
|
quote: Originally posted by nellesky
quote: Originally posted by legaz
Meni samo nije jasno šta su koji kurac i vraćali Helingena posle Sklavija. Čovek je to odradio kak treba i lepo zatvorio korice bez mesta da se da nekakav lohičan nastavak. Ovo nema veze da sam ono tipa Divovi i ništa drugo ali jednostavno je glupo.
To je ključ. Zašto Helingen? Zašto ne samo akronjanisami za sebe? Jednostavno, a zanimljivije.

Onima koji su novi, koji su za Zagora čuli tek iz priča, nek znaju da je Helingen Zagorov vječni i nepobjedivi neprijatelj. On se bude uvijek vračao u bilo kojem obliku. On bi sam mogao imati svoj strip On je Lex Luthor ili Joker. Zar je to teško shvatit? Ko ga ne voli neka ga preskoči. Vrlo jednostavno, zar ne? |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Posted - 14/09/2015 : 18:21:01
|
quote: Originally posted by mladjo
inače njihovom sudu vjerujem ali ovdje jednostavno mislim da su malo preemotivno uletili u sve ovo. Momci, čini se da ste očekivali ultimativno remek - djelo i sada kad ste suočeni sa jednom čist onak dobrom pričom ali pričom koja nije ni blizu onome kaj ste očekivali, vi odmah drvlje i kamenje
Ne znam za solara. Ja sam se dobrano načitao komentara (negativnih) tamo po italijanskim forumima, pa sam priču otvorio do zla boga skeptično...ni to nije pomoglo. Ovo je jednostavno loše. |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
 |
|
hamzik
Junior Member

Sweden
406 Posts
Member since 27/04/2012 |
Posted - 14/09/2015 : 19:09:52
|
quote: Originally posted by Zeljko Ferri
Ne razumem sta vi ocekujete od Buratinija? Da napise remek delo poput Rat i Mir? Zagor je pulp fiction i kvalitet prica ne moze biti bolji od te forme. Chill out...Zagor je zabava. Pre svega vizuelna, kao sto rece jedan forumas gore.
Koja glupost. Zagor je mnogo puta dokazo da moze biti itekako bolji "od te forme". Stvar je u tome da su pojedini nostalgicari toliko spustili svoja ocekivanja na ovaj strip da im je dovoljno samo da izlazi i da ga Ferri crta dok god se ne srusi nad kist i to je to. Neki od nas zahtjevaju vise i prepoznaju potencijal ovog serijala, potencijal koji je mnogo puta dosas postignut. Nazalost Zagor je izgleda postao taoc urednika sa ogromnim Nolitta kompleksom i sakice italijanskih nostalgicara koji rado citaju trash sa uzasnim naslovnicama, zabiju glavu u pijesak (citaj: Buretov supak) i ponekad se sretnu da se sjecaju starih dobrih dana. |
 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4633 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 14/09/2015 : 19:26:28
|
šta ima i lažnih zagorovaca?
bdw,ovaj helingen će biti sasvim solidan |
Vamos a la playa tralalalala |
Edited by - igor 12 on 14/09/2015 19:27:30 |
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3474 Posts
Member since 31/08/2007 |
Posted - 14/09/2015 : 20:19:49
|
Ne može priča sa Hellingenom biti samo dobra. To je nedopustivo. Letvica je visoko postavljena. Ta nije to neka filler priča.
Svaka čast majstoru Ferriju, al trebali bi prestati mučiti čovjeka. |
 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4633 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 14/09/2015 : 21:38:59
|
brate mili,Sclavi je postavio letvicu visoko,previsoko.
Demoni su neprikosnoveni, i tu je ta genijalnost.sve poslije Demona bojim se nema smisla,samo rastezanje i mučenje i Hellija i Ferrija
Boselli je tropa,oće li i Bure vidićemo kad pročitamo |
Vamos a la playa tralalalala |
Edited by - igor 12 on 14/09/2015 21:41:02 |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17090 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 14/09/2015 : 21:51:46
|
Ma nema šanse da se ponove Demoni, čak ni Boselli poslije, to ne očekujem u startu, tako da sam pomiren sa ovim, po meni nepotrebnim, Hellingenovim povratkom, odnosno njegova eventualna nekvaliteta neće me ni iznenaditi ni naljutiti. Puno bi pametnije bilo da se serijal bazira na pričama kakva je ponuđena u gigantu 7 (uz to još i apsolutno briljantno nacrtano), a ne na beskrajnom davežima sa Mortimerom, naprimjer. |
 |
|
Topic  |
|