forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1214

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 17/03/2016 : 18:30:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Uzumaki strikes back!? :o :o :o

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

vešmašina
Average Member

600 Posts

Member since 12/10/2013

Posted - 17/03/2016 : 18:47:34  Show Profile Show Extended Profile  Send vešmašina a Private Message  Reply with Quote
stinky, tri puta sam čitao tekst. ne zato kaj sam bedast pa ne razmem već zato jer je sjajan i toliko sam uživao u njemu.

fala ti!
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 17/03/2016 : 19:00:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
ak je tak, onda ćemo ih raditi još;)

okej, bez zezanja, lijepo je vidjeti ovakve pohvale
Go to Top of Page

senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts

Member since 08/01/2011

Posted - 17/03/2016 : 19:12:31  Show Profile Show Extended Profile  Send senokute a Private Message  Reply with Quote
Momci, hvala za pohvale za crtez.
Iako , da sam nacrtao neke tri linije i
ubacio taj crtez na kraj ovog stinkyjevog
fantasticnog teksta
i one bi dobro izgledale
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 17/03/2016 : 19:38:11  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

quote:
Originally posted by nagor

Ma vidi vraga!

Ajoj, opet sam se prisjetio ovog očaja od epizode.
Oni koji su popljuvali Burattinija zbog zadnjeg Hellingena neka se prisjete ovoga, Sjeme zla je nešto najgore što je ikada napisao.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 17/03/2016 : 19:56:07  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Nije. :)
Go to Top of Page

vešmašina
Average Member

600 Posts

Member since 12/10/2013

Posted - 17/03/2016 : 20:13:15  Show Profile Show Extended Profile  Send vešmašina a Private Message  Reply with Quote
mislim da zagorovci imaju krivu percepciju loših epizoda odnosno njihovu ulogu u poslanju duha sa sjekirom.

da nema loših epizoda(npr. skoro cijela almanah edicija) ne bi bili u stanju cijeniti ove dobre, vrlo dobre i vrhunske jer bi bili previše naviknuti na određeni standard i bila bi samo pljuvačina ukoliko bi sa vrhunske spali na vrlo dobru.

zato bure, da još više cijenimo i uživamo u zagoru, daj nam na jednu vrhunsku barem deset usranih priča!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 17/03/2016 : 20:16:28  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Mislio sam na drugi dio epizode, a ne pričam u prazno jer su nešto slično rekli još neki na komentarima.

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10866 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 17/03/2016 : 20:50:52  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Mislio sam na drugi dio epizode, a ne pričam u prazno jer su nešto slično rekli još neki na komentarima.

Ja iako sam je relativno nedavno citao me sjecam se spirale niti tih vrata.
Spirale se sjecam samo ugraviranih na jajima na brodu "jednorog" iz onih Groenland epizoda.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

hamzik
Junior Member

Sweden
408 Posts

Member since 27/04/2012

Posted - 17/03/2016 : 21:58:42  Show Profile Show Extended Profile  Send hamzik a Private Message  Reply with Quote
Izgubljeni rudnik (Boselli/Andreucci) - 98% (10, 10, 10, 8)

Meni je ovo jedna od najdrazih epizoda Zagora ikada i veoma moguce ta koju sam najvise puta procito. Razloga za to je stotinu ali ako cu izdvojiti jedan iznad svih ostalih onda to mora biti Bosellijeva fenomenalna karakterizacija pa prakticno svih likova sto se pojavljuju u ovoj prici. U rukama nekog slabijeg scenariste ova bi lada potonula pod tezinom svih paralelnih narativa i kolicine likova sa donekle vaznom ulogom. Ali Boselli je u ovom periodu bio na vrhuncu svoje igre i prosto je za divotu kako covjek sve tecno pripovjeda, sklapa razlicite radnje i sa elegantnoscu nam predstavi hrpu karaktera koji su toliko karizmaticni da odma ulaze u galeriju Zagorovih najzanimljivijih prijatelja i neprijatelja. I ko slag na tortu covjek jos ubaci Digging Billa i sa tim uvede i duh Nolitte u ovog inace veoma modernog Zagora.

Promotrite samo na trenutak da ova prica uvodi Sivog Vuka i Adama Creana, dva lika koja su toliko jaka i tako fino kompletiraju jedan drugog i Zagora da vec ovdje sva trojica postaju krvna braca. Dodajte glavnog negativca El Diabla, koji uprkos svom ogromnom potencijalu vec ovdje sretne svoj kraj. A u grupu negativaca ubacite jos i Gunnya, Sharpa, Chunchilla i Rubia. Pa onda i Ranjenu Pumu i Joselita sa strane Komanca. I kao sto vec spomenu, ko slag na tortu umjesajte Digging Billa, njegovog nesrtenog partnera Barnya, i jos bar saku upadljivih rendera i komanca i dobijete jednu od najvecih galerija karaktera, koji su svi relevantni za radnju price, u jednom trodijelnom Zagoru. Divim se Boselliju koji ne samo da uspije ovo sve manevrisati, nego jos ulije toliko duse svakom karakteru da ne bi mogo nijednog izdvojiti iz price. Svaki ima svrhu za radnju, logicno se uklapa u narativni tok i svaki dobije svoj trenutak. Skidam kapu majstoru karakterizacije.

A skidam kapu i majstoru Andreucciju koji je prosto fenomenalan i naveliko doprinosi velicanstvu ove price. On je ovdje u potpunosti naso svoj stil i cista je desetka. Vrhunsko kadriranje, maniri na najvisem nivou a atmosfera se moze opipati. Kad se ona zelena prerija otvori ispred Zagora i drustva prosto mogu osjetiti zadnje tople zrake zalazeceg sunca na ledima i miris onog mora trave u vjetru. Zamislite samo da je jos bolji u Morskoj Stravi. Mogu se samo nadati da cemo jednog dana dobiti bar jos jednog Zagora iz njegovog kista.

Da skratim, obozavam ovu pricu i nikad joj se ne prestajem diviti. Srce bi dalo cistu stojku ali nazalost Ferri je samo solidan i naslovnicama jednostavno nemogu dati najvecu ocjenu. Ova maestralna prica zasluzuje puno bolje a od tri samo je ona druga, za Teksaske Rendere, mozda na nivou.

http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-sd-26-28-izgubljeni-rudnik/319/
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 17/03/2016 : 22:34:56  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

quote:

Ja iako sam je relativno nedavno citao me sjecam se spirale niti tih vrata.
Spirale se sjecam samo ugraviranih na jajima na brodu "jednorog" iz onih Groenland epizoda.

Bilo je tih spirala malo više, mislim da se prvi puta pojavila u Sedam gradova Cibole.

Go to Top of Page

vešmašina
Average Member

600 Posts

Member since 12/10/2013

Posted - 18/03/2016 : 06:57:07  Show Profile Show Extended Profile  Send vešmašina a Private Message  Reply with Quote
tak je.

šaman hopa masewi je pokazao zagoru kod trećeg ili četvrtog grada cibole(pod vodom) kak pustiti vodu, odnosno taj znak je solution ispod vode.

molim ispravak netočnog navoda jer sam to čitao prije desetak godina zadnji put.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10866 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 18/03/2016 : 09:49:31  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Eto kako je nastao Uncharted Origins.😉

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 23/03/2016 : 17:38:57  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Na poslu sam i odlučio da idem pročitati ovog Kandraxa od Nicolaija pošto je priča napokon kompletirana. Već na samom početku Chico se žali Zagoru da ne može više hodati jer ga bole noge a čizme su se skroz raspale. Upravo u tom trenutku na TV-u u emisiji Hrvatska uživo ide reportaža o postolaru koji u Sisku drži radnju već 50 godina.
Koja podudarnost, da čovjek ne povjeruje.

Go to Top of Page

goghy
Average Member

Croatia
674 Posts

Member since 11/12/2012

Posted - 23/03/2016 : 18:06:04  Show Profile Show Extended Profile  Send goghy a Private Message  Reply with Quote
A i na poslu rijetki trenutci odmora, stigne se sve?
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 23/03/2016 : 18:29:24  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ne prakticiram baš čitanje na poslu jer kolega drži upaljen TV pa imam osjećaj kao da mi netko melje u uho, ali danas je dosadnije nego inače a vani je vrijeme gadno.
Ionako neću daleko stići sa ovim Kandraxom i bude ostalo barem pola za sutra.

Go to Top of Page

hamzik
Junior Member

Sweden
408 Posts

Member since 27/04/2012

Posted - 26/03/2016 : 00:36:47  Show Profile Show Extended Profile  Send hamzik a Private Message  Reply with Quote
Svratiste objesenih (Boselli/Ferri) - 76% (7, 7, 8, 10)

Naslovnica i ime price toliko obecavaju i veoma dobro se sjecam kako sam ocekivo vrhunski horor kada sam je prvi put uzeo u ruke one tamo daleke 96 godine. I zlokobna atmosfera je stvarno tu od prve stranice. Klasicni mracni crtez Ferrija, gromovi i kisni oblaci i napusteno svratiste daleko od civilizacije. Sve je bilo na mjestu...i onda se prica pretvorila u komediju. Ili eto recimo homage Nolitti i njegovim gegovima, vise specificno klasicnim Chico-specijalcima.

Razocaran sam bio tada i donekle sam razocaran i kad je danas opet citam. Potencijal za jednu sasvim drugu atmosfernu pricu je ogroman i zao mi je sto nije i tako ispalo. Sa tim receno, Svratiste objesenih je zabavan mali zalogaj i Boselli na kraju krajeva sklepa dobru pricicu na ovako malo strana. Koliko god tonalno odudara smjestena kao sto jeste izmedu vrhunskih prica (Izgubljeni rudnik i Osveta voodoo) mozda bas zato i ima svoje mjesto u ovoj odiseji. Sluzi kao lagana pauza citaocu a i Boselliju kojemu je zasigurno bilo zabavno pisati ovaku mjesavinu zanrova bez epskih ambicija.

Atmosfera koju su prve stranice obecavale tu je kroz citavu svesku zahvaljujuci Ferrijevom klasicnom tamnom crtezu. A naslovnica je pun pogodak. Jedna od najboljih iz ovog perioda. Mozda i zato sto obavi poso koji dobra naslovnica i treba, to jeste prodaje zamisao o prici bez obzira hoceli prica to ispuniti.

http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-sd-29-svratiste-objesenih/765/
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 26/03/2016 : 10:41:52  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Meni najslabija priča iz tog perioda, mislim da je nešto kasnije došla samo jedna slabija.

Edited by - DODSFERD on 26/03/2016 10:42:38
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17121 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 26/03/2016 : 11:17:16  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Ne može se dobar Zagor napisati na 96 stranica.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 26/03/2016 : 18:10:28  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
He he, ipak sam bio brži za minutu. http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-zs-828-830-mocni-kandraks/315/

Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

7150 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 26/03/2016 : 18:20:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
quote:

He he, ipak sam bio brži za minutu. http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-zs-828-830-mocni-kandraks/315/

Daaa, hahaha. Sve zbog onog dedice, pošao sam mu tražiti ime u komentarima pa izgubio strpljenje i ostavio "dedicu" .

Inače, samo 3 komentara ove epizode nakon njenog kompletiranja u Ludens izdanju. Pitam se da li se možda nekim čitateljima teško snaći i naći recenziju tih ZS epizoda ili su forumaši mahom starkelje

loading...
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 26/03/2016 : 19:02:34  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
I mene čudi kako tako malo komentara, možda je ljudima potrebno više vremena da pročitaju.
Da mi se negdje dočepati trećeg pojavljivanja Kandraxa, vidim da je kod njega ''šareno'' na komentarima.

Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 28/03/2016 : 01:38:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:

I mene čudi kako tako malo komentara, možda je ljudima potrebno više vremena da pročitaju.
Da mi se negdje dočepati trećeg pojavljivanja Kandraxa, vidim da je kod njega ''šareno'' na komentarima.

Ja cu probat narucit od veselog cetvrtka to i ostale dobre price da ih imam u jednom stripu,nadam se da je to kvalitetno izdanje i nadam se da se moze narucit iz Srbije u Hrvatsku i da ih jos ima!
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17121 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 28/03/2016 : 07:35:45  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rahazlam

quote:

Ja cu probat narucit od veselog cetvrtka to i ostale dobre price da ih imam u jednom stripu,nadam se da je to kvalitetno izdanje i nadam se da se moze narucit iz Srbije u Hrvatsku i da ih jos ima!

Probaj u nekoj od domaćih striparnica, one ionako odrađuju tu narudžbu iz Srbije umjesto nas A ima ih dosta i na aukcijama.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 28/03/2016 : 20:06:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Ma nema u SNK a u Darkwoodo ima par,neznam za nijednu drugu striparnicu u Zagrebu jer mi dosad nije bila potrebna,sve sto mi je trebalo imao sam u ove dvije,na aukcijama mi je komplicirano volio bi sve odjednom uzet.Zanima me kvaliteta,kakve su korice?Papir?Jel dobro zalijepljeno?
Go to Top of Page
Page: of 1214 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.78 seconds. Snitz Forums 2000