Author |
Topic  |
wolf
Advanced Member

4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 19/05/2016 : 10:39:50
|
quote: Originally posted by markotamara
prijavljiva se pod tudim nickovima jer su mu dali lozinke da bi nadbidava svoje aukcije!!!??? ili da bi pisa po forumu???!!! pa onda je moguce da se to i jos uvik radi ???!!!
Ako je ovo istina onda se moramo zapitati rade li to i neki drugi trgovci. |
 |
|
Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts
Member since 20/05/2014 |
Posted - 19/05/2016 : 10:56:00
|
"Stripovi su poput dionica, samo za malog (prosječnog) čovjeka" - izjava koja nije tek od jučer poznata.
Mnogi i na ovoj stranici kupuju gomile i gomile stripova, što vodi ka pretpostavci da su i sami kolekcionari, a poneki od njih (kao da je upravo pao s Marsa!) ipak se kao čudi: "Jooooj, pa zar je moguće da se i oko stripova može vrtiti o tolikoj lovi?" ili: "Pa ja mislio da je bar to područje čisto te da su u pitanju isključivo ljubav i strast!"
E to je ono što čovjek ne može ukapirati. |
Za koga ja navijam samo je moja stvar. A ljubav je jedna, jedina... |
 |
|
ginko
New Member

Croatia
114 Posts
Member since 23/09/2004 |
Posted - 19/05/2016 : 11:41:56
|
prijavljiva se pod tudim nickovima jer su mu dali lozinke da bi nadbidava svoje aukcije!!!??? ili da bi pisa po forumu???!!! pa onda je moguce da se to i jos uvik radi ???!!!
Pod prijavljivanjem sa tuđim nickovima sam mislio baš onako kako sam napisao. Na aukcijama je prodavao stripove pod tuđim nickovima ( vjerujem da i sada to radi), a znao je i zapapriti neku temu na sajtu. Ogradio bi se ipak od većine onoga što je pomislila nekolicina kolekcionara. Sam sam kriv kao i Dino što smo imali povjerenja i dali mu lozinke koje je znao, recimo, iskoristiti. Onaj tko me zna, zna da ja nisam nikada prodavao stripove, niti ih davao na aukcije. Uostalom, moju kolekciju su vidjeli dečki iz Slovenije, slavonije i Zagreba te moji dragi prijatelji kolekcionari i članovi bivše Udruge Durica (čiji sam bio osnivač) iz Karlovca i okolice. |
 |
|
ginko
New Member

Croatia
114 Posts
Member since 23/09/2004 |
Posted - 19/05/2016 : 11:53:31
|
quote: Originally posted by ken2
ginko, stvarno mi je žao nema goreg nego kad te prevari netko blizak, koga si volio moj savjet ti je da probaš smanjiti emocije i usmjeriš se na rješavanje onoga što možeš, jer sada ti treba hladna glava skupljaj informacije i filtriraj ih po ključu koje ti mogu pomoći sve drugo zanemari
što se tiče ratka, ja ga poznam površno, nikad se nismo posebno družili, niti me je prevario par puta smo se 'zakačili' po pitanju njegovih sukoba s mafestom, libellusom i markosom, ali i nakon toga smo razgovarali on je šarmer, duhovit, zanimljiv... ali takvi su svi prevaranti, jer inače ne bi nikoga ni uspjeli prevariti ja, naravno ne mogu ništa tvrditi, niti sam ičemu svjedočio, ali ako je ginko s ovim izašao u javnost, onda mu vjerujem
Hvala kolega na povjerenju. Srce me boli, nisam mislio to iznositi kako sam već rekao, ali me "prebrikalo" zbog majke. No, da nije bilo mene Darka,Bere i g.Novakovića ne bi bilo ni striparnice Lastan. I još puno toga vezano uz njega.Ja se ne "kurčim" što sam sve donirao, dao, pomogao i napravio u životu. To znaju ljudi za koje sam to uradio. Svaka mu čast, vrhunski manipulator i prevarant. U razgovoru sa stručnim osobama, kažu da je to planski pripremao barem posljednjih godinu i pol dana. A ja opet , po drugi put u životu, nasjeo i popušio. I opet od kuma !! |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 19/05/2016 : 12:14:57
|
Bez namjere da budem ičiji advocatus diaboli, ali ipak: jučer sam doznao da je ginku unatrag godinu i više dana govoreno o tome što se priča o Ratku, o kakvim se njegovim poslovnim muljažama govori i kakvi se repovi za njim vuku, ali ginko je navodno na takva upozorenja reagirao nimalo u njih ne vjerujući.
Upravo suprotno, navodno je tvrdio da su sve to izmišljotine i laži, da se blati njegovog kuma i prijatelja koji je sjajan tip, ljudina i tako to.
Ako je to točno, sad je na vrlo težak i grub način stiglo suočenje s činjenicama u koje se nije željelo vjerovati.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
trolodtroje
Advanced Member

3283 Posts
Member since 14/09/2010 |
Posted - 19/05/2016 : 12:40:16
|
Ajd sad malo i ovako na široko razmišljam i sve mi se više čini, da je za njegove rabote znalo više "posvečenih" ljudi. Od preprodavača, izdavača, vlasnika striparnica, do "sučesnika"...Neki su sigurno tjesno sudjelovali sa njim kroz godine. Neki, koji su se opekli su zaratili (jer nema prijateljstva u biznisu kad se Pare vrte) i padaju krivične prijave, drugi su pokušali izvadit na vreme što se moglo (i uspeli djelomično ili skroz), neki su ili još če najebati. A neki če da čute, da i njih ne apse. Žalostno je, da uz svu bandu najebu i naivni, mali, dobri, nevini....i njihove familije. I Ratkova. |
 |
|
bagi
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
3841 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 19/05/2016 : 12:49:00
|
quote: Originally posted by Dukidule
"Stripovi su poput dionica, samo za malog (prosječnog) čovjeka" - izjava koja nije tek od jučer poznata.
Mnogi i na ovoj stranici kupuju gomile i gomile stripova, što vodi ka pretpostavci da su i sami kolekcionari, a poneki od njih (kao da je upravo pao s Marsa!) ipak se kao čudi: "Jooooj, pa zar je moguće da se i oko stripova može vrtiti o tolikoj lovi?" ili: "Pa ja mislio da je bar to područje čisto te da su u pitanju isključivo ljubav i strast!"
E to je ono što čovjek ne može ukapirati.
Ja znam jednog što je napravio velik biznis kupujući i prodavajući stripove a da ni jednog nije uzeo u ruke da ga prelista a kamoli pročita... |
Wtf?
|
 |
|
Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 19/05/2016 : 13:54:11
|
I to je biznis kao i svaki drugi, ne moraš voljeti stvari kojima trguješ ako ti iste donose zaradu. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 19/05/2016 : 13:56:49
|
quote: Originally posted by wolf
Ako je ovo istina onda se moramo zapitati rade li to i neki drugi trgovci.
Bidanjem u posljednjim sekundama može se doskočiti tome. |
 |
|
Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts
Posted - 19/05/2016 : 14:58:23
|
quote: Originally posted by DODSFERD
quote: Originally posted by wolf
Ako je ovo istina onda se moramo zapitati rade li to i neki drugi trgovci.
Bidanjem u posljednjim sekundama može se doskočiti tome.
Kako tome možeš doskočiti? Bidanjem u zadnjih par sekundi sigurno ne, jer ako je bilo tko sam sebi (pa i nekome drugom) htio podići cijenu, on je to već uradio ostavivši dotičnu ponudu unaprijed, znajući naravno za cijenu po kojoj se dotični strip po običaju pazari. A ti kao potencijalni kupac sad odluči, ukoliko ga želiš posjedovati: hoćeš li tresnuti neku suludu cifru i tako ga dobiti preskupog (čime bi pomenuti "podizači" obavili svoj zadatak uspješno) ili pak odustani kod neke svoje zacrtane granice, pa tako i od stripa. No većina nas "fanatika" (a koliko pratim, ima nas podosta) baš se u takvim situacijama suviše često zagrije k'o ludi, što je, naravno, poznato i dotičnim muvatorima koji baš s tim i računaju. Dakle, jedno ti je na aukcijama uzeti npr. neko HC izdanje koje nije rasprodano i koje možeš dobiti još od svakog izdavača ili u striparnici (tu valjda nitko nije blesav platiti 200,- kuna a kod njih ga dobiješ za 180,-?!), a drugo je bidati jedan LMS 58, 63, ZS 13, 17... i sl., ili neka bude rasprodana Libellusova "Zagor priča". Dakle, stripove koji se rijetko pojave na aukcijama. Eto, npr. i ja bidam često u tim zadnjim sekundama, no i to samo u slučaju nekih "nebitnih" brojeva koji mi služe popunjavanju kolekcija dok ne nađem dosta bolje očuvane primjerke. Ima po aukcijama još jedan, muvatorima poznat "fenomen", a to je nick pojedinih kupaca. Provalili su pojedini gerilci još odavno tko je spremniji otvoriti novčanik malo šire od ponekog drugoga, pa tako je bolje "ne ostavljati svoj trag" dok je aukcija još nekoliko dana u toku, pa čak ni u slučaju tzv. "nebitnih" brojeva. Možeš naravno, al' onda budi spreman na to da ćeš ga platiti najmanje duplo skuplje nego što je realno vrijedan. Eto, moj Dods, toliko na temu doskakanje tome bidanjem u zadnjim sekundama.  |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 19/05/2016 : 15:10:30
|
Znam ja sve to, ali kada ostaviš ponudu u zadnjim sekundama više je nemaš vremena povećavati ako nije najveća, i ne može te nitko navući na nastavak igre. Ne znači da ćeš osvojiti taj strip, poanta je u tome da sa ovom metodom nećeš ni dati više nego si planirao na početku, ako ponuda prođe dobro, ako ne prođe nikome ništa. |
Edited by - DODSFERD on 19/05/2016 15:11:00 |
 |
|
Otto Kraus
Average Member

Sweden
609 Posts
Member since 12/08/2010 |
Posted - 19/05/2016 : 15:13:56
|
Vidim ja da ovdje ljudi priznaju bez problema da su dali svoju lozinku Ratku za koristenje aukcija tj.za malverzacije njima.Kakve su to gluposti(ako su istina)? Sve te prijateljske nickove te bivse poslovne partnere istoga lagano izbaciti jer su ocito u nekim dobrm starim vremenima vjerovatno i imali koristi od bivseg prijatelja,kuma itd... Sto se nisu javljali kada su drugi napadali zbog malverzacija na aukcijama,a oni ga branili na forumu,a sada kada je nestalo love pocinju problemi ccc Ja sam ga sreo jednom u striparnici Lastan,kupio Aldebaran i uvezanog Storma ,sve korektno,tako da nemam osobno nista protiv Ratka-Dveribada-Lastana, ali sam uvijek protivnik aukcijskih prevaranata.
|
 |
|
boddhisatva
Senior Member

.jpg)
Croatia
1315 Posts
Member since 08/01/2013 |
Posted - 19/05/2016 : 15:16:50
|
Poanta? Recimo da netko ima jedan nick i stavi rijetki strip na aukcije Zatim ude sa drugim nickom i digne cijenu tog stripa do koliko mu odgovara Slijedeca naivcina digne tu cijenu pa cak i bilo to u zadnjim sekundama aukcija
Ova metoda i nije toliko nelogicna, trebalo bi u tu svrhu imati vecinu necijih IP adresa da se to sazna, ukljucujuci i sve one od prodavaca kao i od kupca |
Pike Bishop: Let's go! Lyle Gorch: Why not? |
 |
|
Otto Kraus
Average Member

Sweden
609 Posts
Member since 12/08/2010 |
Posted - 19/05/2016 : 15:35:02
|
Vise sam mislio na prevare tipa:stavim sto stripova od jedne kune da privucem kupce,vidim pred kraj aukcija da mi tridesetak njih nije postiglo neku cijenu, ulogiram se drugim nickom,prebidam zle kupce koji su htjeli proci jeftinije,zadrzim strip te ga prodam pod trecim nickom za bolju cijenu. A i ne trazim poantu, valjda postoje neka pravila oko duplih ili posudjenih nickova |
 |
|
boddhisatva
Senior Member

.jpg)
Croatia
1315 Posts
Posted - 19/05/2016 : 15:52:23
|
quote: Originally posted by Otto Kraus
Vise sam mislio na prevare tipa:stavim sto stripova od jedne kune da privucem kupce,vidim pred kraj aukcija da mi tridesetak njih nije postiglo neku cijenu, ulogiram se drugim nickom,prebidam zle kupce koji su htjeli proci jeftinije,zadrzim strip te ga prodam pod trecim nickom za bolju cijenu. A i ne trazim poantu, valjda postoje neka pravila oko duplih ili posudjenih nickova
i ja sam mislio isto tako ali poanta je da te IP adresa koja je nezamjenjiva i jedinstvena odaje, dakle bio bi ulogiran i kao prodavač i kao kupac u isto vrijeme, ali bi IP adresa bila ista i to bi te kod system admina sajta najvjerojatnije odalo dva kupca sa istom IP adresom ne bi bila toliko sumnjiva ono kao tata i sin kupuju isti strip pa se nabiddavaju, ali kupac i prodavač s istim IP-om i različitim nickovima bi zato je najefektnije imati i drugi nick i drugu IP adresu na koju se ulogiravaš - ali zapravo i nema svrhe jer već postoji softver koji ti generira lažne IP adresa  moguće su i još neke varijacije, rekao bih ali sve to ovisi o system adminima sajtova i da li oni imaju načina kontrole i bilježenja takvih stvari
|
 |
|
Lorda
Average Member

Croatia
695 Posts
Member since 07/11/2002 |
Posted - 19/05/2016 : 15:54:00
|
Nisam rastao pod staklenim zvonom ali me ipak iznenadi do kuda može ići ljudska pokvarenost i pohlepa. I od jedne u svojoj osnovi dječije zabave skupljanja i čitanja stripova napraviti priče za crnu kroniku...
Moram priznati da mi nikada nije palo napamet da bi ljudi jedni drugima mogli davati logine tako da si dižu cijene stripova, te za trolanje i svađanje po forumu. Tako da nije tu Ratko jedini na koga treba uprijeti prstom ako je istina sve što se ovdje priča, iz ovoga se da naslutiti da se skupila zanimljiva klika koja je lijepo funkcionirala zajedno dok ih Ratko nije zahebao...
Nas konzumenata stripova ima vrlo malo i trebali bi da budemo kolegijalni i da jedni druge podržavamo, novac je nekada stvarno prokletstvo... :(
|
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29690 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 19/05/2016 : 16:09:05
|
IP adrese se prate i ljudi redovito lete sa sajta zbog toga, samo što vi to ne vidite jer ne pratite. Ratko, kakav god da je bio, nije to radio (bar koliko ja znam i pratim, a pratim logove redovito, iako ne isključujem mogućnost sofisticiranijih metoda korištenja tuđih nickova i lažnog dizanja cijene svojih aukcija), nego je, zbog toga što mu je account bio automatski zaključan zbog nepodmirenog duga za aukcije, prodavao svoje stripove pod tuđim nicknameom. To je bilo jasno od početka, ali to sam bio dopustio. |
Trouble will find me |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 19/05/2016 : 16:47:36
|
Uglavnom, znaci ima toga da se stavi strip od kune pa recimo, ne dostigne zeljenu cijenu, pa se pozovu upomoc prijatelji da prebidaju cijenu, "vrate" strip gazdi, a plati se neki sitnis za proviziju kao trgovac...sto je prilicno bezazleno. Do toga da se opali cijena preko ekipe jataka, za raritetni primjerak i pokusa potencijalnog kupca,(vec provjerenog "potrosaca"),naguzit,( sorry na izrazu,al tako je..),za cijenu... prebidat ga, prevarit jel, a ako ne prode, pritajit se neko vrijeme, a onda strip ponovo ide na bubanj, kod istog ili mozda drugog prodavaca. Provizija za prodaju se opet plati, a to i nije neki trosak, ako puno puta uspije. Jbg.lipo bogami... Cuo sam vec svasta. A ima bit da je istina. |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
emirem
Advanced Member

10859 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 19/05/2016 : 17:33:46
|
Zao mi je clana, ali da strip dozivi takvu renesansu i uzlet gdje se moze oploditi velilim novcanim iznosima mi ne ide u glavu. Nedavno sam spomenuo u nekom postu o slicnim teorijama, ali nazalost dokazalo se sad u praksi da dvoje ili vise lica lazno biduju aukcije. Meni se odgovorilo da sam teoreticar zavjera i slicno.
Kod Lastana sam kupovao triput svaki put tijekom godisnjeg na ljeto i kupio sam podosta, pa u stvari tri pune vrece stripova, najvise je bilo Fibre,a onda zatim ostalih stripova. Jednom sam bidovao par Dylan Dogova od Libellusa i osvojio ih da bi mi javili da su u stvari prodani i da ih nemaju u trgovini. Ja se zalio i ispitivao kako to kad su aktuelni na aukciji i osvojeni su. Bio je tad i zenski glas na liniji koji je objasnio da valjda nisu ni trebali biti na aukciji koliko se sjecam. Kako god kupio sam ih od Skaba612 bez pola frke u dogovoru sa ekipom. Sa Raulom,Vedranom i Matijom nikad problema. Sve fer korektno i kulturno.
|
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
xilrion
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3033 Posts
Member since 16/12/2010 |
|
boddhisatva
Senior Member

.jpg)
Croatia
1315 Posts
Posted - 19/05/2016 : 18:49:25
|
quote: Originally posted by Lorda
Nisam rastao pod staklenim zvonom ali me ipak iznenadi do kuda može ići ljudska pokvarenost i pohlepa. I od jedne u svojoj osnovi dječije zabave skupljanja i čitanja stripova napraviti priče za crnu kroniku... Moram priznati da mi nikada nije palo napamet da bi ljudi jedni drugima mogli davati logine tako da si dižu cijene stripova, te za trolanje i svađanje po forumu. Tako da nije tu Ratko jedini na koga treba uprijeti prstom ako je istina sve što se ovdje priča, iz ovoga se da naslutiti da se skupila zanimljiva klika koja je lijepo funkcionirala zajedno dok ih Ratko nije zahebao... Nas konzumenata stripova ima vrlo malo i trebali bi da budemo kolegijalni i da jedni druge podržavamo, novac je nekada stvarno prokletstvo... :(
Na žalost, ljudska gramzljivost i interesi za zaradama su nešto što je - beskonačno. Jedino svemir to nije. Čim se vidi da počinju interesi za neke a bilo kakve stvari poćne taj proces sa nekima, i onda kad krene... Pa vidljivo je da se osnivaju dobrotvorne udruge za pomoć bolesnoj djeci s ciljem da se te pare zamrće i strpaju sebi v džep. Sve je poćelo valjda kad je neki homoniidni naš predak shvatio da je interes ostalih p*čk*n dim ženki pa ga poćeo dilati, mutiti, manipulirati, kaj ja znam šta sve već.... Čitao sam negdje u jednoj knjizi o ljudskim glupostima o ludilu i kolekcionarstvu leptira gospode u 19. stoljeću i kakvih je ti sve samo prevara bilo, velike su se pare tu obrtale na tome, a za strip se i misli da je mariginalan - ali i kao takav je interes jedne populacije ljudi koja ga voli pa prema tome i interes druge populacije ljudi koja tu vidi izvor za - zaradu na bilo koji način, nažalost. Nažalost uz stripove, vinilne ploće, filateliju, čak i leptiri i stanoviti dim koji sam spominjao spadaju u kategoriju - zarade.
|
 |
|
dino alic
Junior Member

Croatia
363 Posts
Member since 23/01/2003 |
Posted - 19/05/2016 : 19:18:09
|
quote: Originally posted by Markos
IP adrese se prate i ljudi redovito lete sa sajta zbog toga, samo što vi to ne vidite jer ne pratite. Ratko, kakav god da je bio, nije to radio (bar koliko ja znam i pratim, a pratim logove redovito, iako ne isključujem mogućnost sofisticiranijih metoda korištenja tuđih nickova i lažnog dizanja cijene svojih aukcija), nego je, zbog toga što mu je account bio automatski zaključan zbog nepodmirenog duga za aukcije, prodavao svoje stripove pod tuđim nicknameom. To je bilo jasno od početka, ali to sam bio dopustio.
točno.u tu svrhu sam mu ja ,,posudio,, nick.htio je prodavati stripove, a nije smio jer nije platio obaveze prema vlasniku aukcija. svejedno, greška koju biser poput mene, koji je cijelo vrijeme prijavljen pod punim pravim imenom i prezimenom ne bi trebao raditi. |
 |
|
Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts
Posted - 19/05/2016 : 19:36:14
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Znam ja sve to, ali kada ostaviš ponudu u zadnjim sekundama više je nemaš vremena povećavati ako nije najveća, i ne može te nitko navući na nastavak igre. Ne znači da ćeš osvojiti taj strip, poanta je u tome da sa ovom metodom nećeš ni dati više nego si planirao na početku, ako ponuda prođe dobro, ako ne prođe nikome ništa.
Opet ti ponavljam, draž, čar i privlačnost bidanja, što djeluje poput droge, a kad ti adrenalin udari u glavu, dovoljna ti je jedna jedina od tih finalnih sekundica da izgubiš obuzdanost i lupiš cifru koju do tada ni i snu namjeravao nisi. Kontaš ono: " Ma 'ko ga 'ebe, tražim ga već toliko dugo da bi mi sad ponovo promakao!"....i eto te! E to su ti, najpoželjeniji "klijenti" (da ne kažem pacijenti) takvim velemuvatorima (no u stvari samo žrtve), a ne onaj koji će unaprijed ostaviti svoju ponudicu od 30-ak kunica i moliti se da mu na kraju prođe. Pa brate dragi, i na heroin navučeni gube razum u trenutku kad im je štof na dohvatu ruke.
Ne znam koliko pažljivo pratiš razne aukcije, al' hajd' da se vratimo na pomenuti primjer LMS-a ili Zlatne serije, stripova koji su i dan danas među najtraženijom robom na području naše strip scene. Ako redovno pratiš onda si sigurno zapažao razne brojeve koje pojedini prodavači nude po relativno visokim početnim cijenama? Eto, neka kao primjer služi tu neki Zagorov broj 252 Z. S. za 499,- kuna. Vrti se pradavaču A po nekoliko aukcijskih krugova bez da ga bilo tko kupi, a zatim se pojavi kod prodavača B (iste očuvanosti!), aukcija 10 ili 15 dana, uz početnu kunu, i na kraju ode za 600-tinjak i više kuna. E pa nije ga sigurno kupio onaj koji je na samom početku aukcije ostavio "plafon" od svojih 30,- kuna nego možda baš jedan od onih kojem je mjesecima bilo previše dati 499,- kn prodavaču A. No tu bi sad bili i kod slijedeće teme/pitanja: Koja prodajna strategija je "bolja"? Ona prodavača A, koji želi sigurnost i svoju robu ne da ispod poželjene cijene, pa makar mu se mjesecima iznova vrtila po aukcijama, ili lukavog (neki kažu i "namazanog") prodavača B, koji je "riskirao" od kune a zapravo već unaprijed znao da može samo više dobiti? Ako ne od strane nekog ovisnika, tu je još uvijek frendić, rođak ili tko zna koji "suradnik" koji mu ga određenom svotom "osigurao". Da ne bude zabune niti se bilo tko osjeti prozvanim (!), jer ne sumnjam u iskrenost većine poštenih prodavača, primjer se odnosi na praktike i metode isključivo pomenutih muvatora i prevaranata, kojih je, kako najkasnije na ovom topicu čitamo, podosta bilo. A ima ih još uvijek i biti će ih i ubuduće. Dok god je ljudima love u džepovima a požuda za traženom robom prisutna, bit' će i toga. A zašto bi tržište stripa bilo od toga pošteđeno?
Jbt., pa još za doba bivše Juge mnogi lopovi su se obogatili švercom kafe ili pišljivog praška za pranje rublja, jer je to neko vrijeme bila tražena a teško dostupna roba, a da neće na luksuzu 21. vijeka, super očuvanim stripovima, danas starima 35, 40-ak ili više godina! |
 |
|
mamlaz
Advanced Member

Croatia
9955 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 19/05/2016 : 20:29:47
|
ginko, jel moze pitanje? znam da je bilo prica o krivotvorenju stripova na forumu i da se tvrdilo da je skoro nemoguce krivotvoriti strip poput zs ili lms. da li su stripovi stvarno originali ili su se krivotvorili? |
Mrzim mrznju! |
 |
|
Topic  |
|
|
|