U Zagrebu je od raka grla u 52. godini preminuo izvrsni usnoharmonikaš Neven Mijač. Svirao je s nizom manje ili više prestižnih pjevača i bendova, od Arsena, Josipe Lisac i Zdenke Kovačićek do ITD Benda, Filma, Lee Dekleve i Parnog valjka, a pratio je i Nenu Belana, Crvenu jabuku, Tonija Catinskog, Gibonnija i druge glazbenike. Nerijetko je i pjevao, kao u pjesmi dolje, a s teškom se bolešću borio posljednje četiri godine. Laka mu zemlja...
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
Evo ponešto od kolege sa audio foruma, pa ko ima volje ponešto naučiti o Coltraneu, i koga zanima kronologija albuma može pogledati. Malo je specifično gradivo, ali ako neko voli...
Inace bez ljutnje Zagor12 ali topik je pomalo glup jer po meni Jazz i Soul nemaju nista zajednicko sem sto su muzicki zanrovi. I po mom misljenju trebalo bi da postoji poseban topic o Soulu (zajedno sa Funkom i RnBom jer su oni donekle slicni zanrovi) a poseban za Jazz. Kao sto smatram da bi trebalo da postoji poseban i za Blues.
Jer ja kad pomislim na Soul pomislim na Isaaca Hayesa, Marvina Gayea, Curtisa Mayfeilda, Al Greena, Otisa Reddinga, Stevie Wondera, pa i na Jamesa Browna. I na grupe kao sto su Parliament-Funkadelic , Kool and the Gang i The Metres iako su oni vise Funk. Ali kao sto rekoh funk, soul i RnB su ,,slicni" i ,,izmesani".
Dok kad kazem Jazz, ne pada mi na pamet niko od gore spomenutih vec Louis Armstrong, Dave Brubeck, John Coltrane,Duke Ellington i Chet Baker.
Dianne Reeves je carica samo takva, ali ovu Gabrielovu stvar je tako dobro, zapravo ne skinula, bolje usvojila, da je bolja od originala (ili kako kome ajmo reci). No, ona ju zapjeva kao da je njezina pjesma.
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See