Pročitao prvih 16 knjiga i fenomenalan mi je to strip. Zanimljivo kako se stekne dojam da je sve to jedna priča u kojoj nije bitno kako će završiti već samo što će se sljedeće dogoditi.
Da, dupliram te dvije knjige. Od 8. knjige izdavač je Dark Horse pa su zato ove debeljuce počeli od tog broja. Ove prve knjige objavljuje Fantagraphics. Svojevremeno je prvih 7 knjiga objavio u dvije tvrdokorične knjige sa kutijom. Sada radi reprint tog izdanja samo što će knjige biti mekokorične.
Usagi Yojimbo saga vol. 4 Book 17: Duel at Kitanoji Book 18: Travels with Jotaro Book 19: Fathers and Sons
Knjižurina sa preko 550 stanica stripa koje su od prve do zadnje fenomenalne. Tri bitne i dobro ispričane priče; nevejrojattno kako je to Sakai uspio dobro izvesti, bez nepotrebnih filera ili razvlačenja. Od kritika, ide mi već polako na jetra da, već sada na 19 knjizi, se u predgovorima i dalje čude kako je taj funny animals tako dobar strip. ja već nakon prve njige likove nisam doživljao kao životinje već prvenstveno kao likove.
Od zanimljivosti je to što se kod biografije nalazi slika Stana Sakaia sa Dubrovnikom u pozadini.
Usagi Yojimbo Saga br. 6 Book 23: Bridge of Tears Book 24: Return of the Black Soul Book 25: Fox Hunt
Još jedna odlična knjiga. Veći dio se bavi povratkom demona Jeia, Oštrice bogova pa tako doznajemo njegov postanak kao i sudbinu trenutnog domaćina Inazume. Knjiga sadrži u slavljenički 100.* broj sa brojnim gostima iz svijeta stripa.
(*)- ne pravi 100. broj već samo 100. broj serije kod Dark Horsea
Budući da je Saga praktično uhvatila redovne TPBove sada, u istom formatu, dolaze na red i vanredne epizode i specijalci. Usagi Yojimbo Legends će sadržavati Yokai, Senso i Space Usagi.