forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 521

going going
Advanced Member

Serbia
11924 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 26/08/2017 : 18:23:13  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Dnevnik citanja

#238 Naslednici Zone sumraka (Masiero i Montanari i Grassani)

Nije ovo toliko lose koliko je potpuno nepotrebno.
Masierova tema je Zona sumraka, a on se ne bavi Zonom sumraka, jer vidi se da nema sta da kaze vec potpuno kopira sve ono sto je Sclavi vec uradio u Povratku u Zonu sumraka samo bez hrabrosti jer nema ni Ksabarasa, ni Opal, ni Morgane.
A i potpuno je nepotreban nastavak posle Poslednjeg coveka na Zemlji, nema vise sta da se kaze.
Ono objasnjenje o smrti svih stanovnika Invererija i o dvostrukom Dilanu je vrlo glupo razresenje zapetljane situacije iz koje Masiero nije umeo da se izvuce.
Jedini nastavak Zone koji bi mogao da prodje je da se pokaze Dilanov zivot tamo (kao sto i prikazuje u samom pocetku sa onom plavusom sa kojom zivi Dilan) i da se to malo razradi na neki interesantan nacin bez ikakvog ulazenja u detalje, jer stvarno nema sta vise da se kaze.

Montanari i Grasini su mi neobicno prijali u ovoj epizodi iako uopste nisam ljubitelj njihovog crteza.

Naslovna strana je teska navlakusa. Mislio sam da ce Masiero hteti da povuce neke paralele izmedju Galije i Harnovog Jedrenjaka da je to ustvari isti brod, ali nista od toga.

Procitati i zaboraviti.

Kakvo je vase misljenje o ovoj epizodi?

Sada se plasim da li da nabavljam i citam Pozdrave iz Munlajta, jer mi je Dugacki pozdrav omiljeni Dilan Dog i znam da je nemoguce da nastavak pokvari slavu i ugled prethodnika ali opet ne bih rizikovao. Sta kazu ostali Dilanovci?
Go to Top of Page

Sarghan
stripovi.com suradnik

Croatia
1829 Posts

Member since 26/01/2011

Posted - 26/08/2017 : 18:50:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Sarghan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

#238 Naslednici Zone sumraka

Kakvo je vase misljenje o ovoj epizodi?

U mom slučaju si i sam odgovorio na to pitanje: Pročitao jedanput ili dvaput kad ju je VČ izdao i zaboravio o čemu je riječ u toj priči. Definitivno bespotrebna.

quote:
Originally posted by going going

Sada se plasim da li da nabavljam i citam Pozdrave iz Munlajta, jer mi je Dugacki pozdrav omiljeni Dilan Dog i znam da je nemoguce da nastavak pokvari slavu i ugled prethodnika ali opet ne bih rizikovao.

Citat iz recenzije koji više-manje odgovara na tvoje pitanje: "Glede same priče, kao (potencijalnog) nastavka Dugačkog pozdrava, di Gregorio u stvari proširuje jedan trenutak odatle, i na taj način uvodi nove likove, bitne za ovu epizodu, ali time ni malo ne narušava Sclavijevo remek-delo."

Po meni, to NIJE nastavak nego (neznačajna) NADOPUNA jednog kratkog (i nebitnog) trenutka iz "Dugačkog pozdrava" u vidu uvođenja par novih likova. Ja bih radije "Pozdrave iz Moonlighta" gledao kao na zasebnu priču koja u 2-3 scene odaje posvetu Dugačkom pozdravu i Marini te kojoj je samo mjesto radnje zajednička točka sa Sclavijevom pričom.

Osobno mi je to jako dobra i draga priča, a s obzirom da su ti se svidjele nedavne Di Gregoriove priče u redovnoj seriji, mislim da bi ti se i ova svidjeti...ali SAMO ako ne očekuješ nastavak "Dugačkog pozdrava" nego novu, zasebnu priču u stilu ostalih Di Gregoriovih priča.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 26/08/2017 : 23:42:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Slucajno sam bas danas (po prvi put) procitao Naslednice ... i, tako-tako. Nije slabo, ali nije ni za glavu otkinuti. :D

Te da budem iskren, cak mi je (na neki perverzni nacin?) pasalo ponovo videti M&G. :DD

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11924 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 27/08/2017 : 01:42:31  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Te da budem iskren, cak mi je (na neki perverzni nacin?) pasalo ponovo videti M&G. :DD

Da, to sam se i ja iznenadio u svom slucaju. Njihov crtez mi je bas odgovarao u ovoj prici iz nekih meni nepoznatih razloga.

@kolega Sarghan, znaci nabavlja se Pozdravi iz Munlajta! Lepo je imati s nekim prodiskutovati i popricati na ovoj temi a trenutno si ti najzainteresovaniji po tom pitanju, sto mi je izuzetno drago!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 27/08/2017 : 20:15:32  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Pisao sam ti i ja osvrte na VČ epizode Dylana Doga

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=36831&whichpage=284

Pa nadalje

Zapravo mislim da sam ja prvi počeo sa tim mini - osvrtima (egocentrični-smajlić-koji-sve-gleda-s-visoka :D)

A evo što sam pročitao u zadnje vrijeme ali nisam ništa pisao, uhvatila me fjaka :D
Pakleni pas, Otkucaji vremena, Nova vrsta, daisy & Queen, Sedmi krug, Obitelj Milford, Uskrsnuće, Školski drug, Magla, Hram drugoga života, Nepoznati svijet, Zvijer, Čudnovati klijent - ove 200+ epizode sam prvi put čitao i nisu baš nešto. Ono, ocjene 6 i 5 za scenarij. sad mi još ostaje desetak od broja 160 do 200 (budem pročital i dosta njih koje već jesam) i onda mogu reći da sam pročitao sve Dylan Dogova od broja 1 do 309 (VČ 100)

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Edited by - mladjo on 27/08/2017 20:16:01
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 28/08/2017 : 19:51:50  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Scenarij: Emiliano Pagani
Crtež: Daniele Caluri
Naslovnica: Gigi Cavenago

http://www.sergiobonelli.it/dylan-dog/2017/08/02/albo/la-fiamma-1001597/

table:
http://www.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1501677688291.jpg--.jpg?1501677689000
http://www.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1501677689501.jpg--.jpg?1501677691000
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 29/08/2017 : 22:51:50  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
#359 - Sul fondo

Pristojna priča, ideja je već viđena (medij) ali važno da nije banalno obrađena. Scenarij je mogao biti bolji, volio bi da je bilo manje pričanja u mjestu i raznih objašnjavanja.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11924 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 30/08/2017 : 17:04:50  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote

Procitao Mater Dolorosa i veoma sam prijatno iznenadjen, radi se o odlicnoj epizodi!
Nema spoilera tako da slobodno citajte.

Prvo ovo je vizuelno remek delo, Cavenago je nadmasio sebe i svojom slikarskom tehnikom nam je podario jednu od najlepse naslikanih (jer ovo nije samo nacrtano i obojano) Dilanovih prica ikad. Svaki kadar je prelep i trazi da mu se posveti paznja i divljenje. Omazi i reference su mnogobrojni.

Zatim i Rekioni me je odusevio. Posle do neba uzdizane i hvaljene, a po meni precenjene, Mater Morbi ocekivao sam da ce njen nastavak biti donekle u istom stilu, ali Rekioni se odlucio za nesto potpuno drugacije, jer ovo ipak nije samo nastavak Mater Morbi vec epizoda povodom 30 godina Dilana Doga.
Rekioni se usudio da se upetlja u mitologiju Dilana Doga, njegovu proslost, da preispita sadasnjost i da anticipita buducnost.
Vracamo se na famozni Sklavijev jubilarni broj i na mnoge druge kultne Sclavijeve epizode. Rekioni se ne trudi da ih izmeni, vec da popuni neke praznine i da smisao i po meni je uspeo. Cak su likovi dosta zivlji, prirodniji i vise od krvi i mesa nego sto su bili u Sclavijevom ,,zavrsetku" serijala.

Sto se tice sadasnjosti, vidi se da su se desile nekakve promene Dilanu i njegovom svetu, u kojoj meri je to sve promenjeno videcemo kada VC objavi u svojoj redovnoj seriji price koje prethode Mater Dolorosi, u svakom slucaju to neznanje ne oduzima nista prici vec joj samo dodaje na atmosferi i dize iscekivanje da konacno dodjemo do tih epizoda.

Sto se tice Dilanove buducnosti, Rekioni gradi jednu siru i vecu pricu koja vodi nekakvom velikom zavrsetku, uvedeni su novi likovi koji znaju nesto o Dilanu i njegovoj predodredjenoj(?) sudbini.

U svakom slucaju ceka nas veoma interesantan period i videcemo na sta ce sve ovo liciti, premalo je reci na osnovu ove jedne slavljenicke epizode, ali vidi se barem dasak svezine, nalet inspiracije i zelja da se nesto kvalitetno ponudi. Mene je zaintrigiralo verujem da ce i ostale Diladogovce.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11924 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 30/08/2017 : 17:11:25  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote

Slavljenicko izdanje Veselog cetvrtka je vise nego impresivno, besprekorna stampa, uvez, dodaci, ilustracije, objasnjenja. Perfektno izdanje za koje se vidi da su radili pravi ljubitelji Dilana sa velikom strascu i posvecenoscu.
Odusevljen sam izdanjem i vredi svaki dinar. Moj glas za strip Oskar godine ici ce ovom prelepom izdanju.
Go to Top of Page

Sarghan
stripovi.com suradnik

Croatia
1829 Posts

Member since 26/01/2011

Posted - 30/08/2017 : 18:40:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Sarghan a Private Message  Reply with Quote
Post od 30.06.2017.

quote:
Originally posted by Sarghan

Naslovnica još nije objavljena, ali mi je zanimljivo kako je za 372. broj najavljena priča istog naziva ("Il bianco e il nero") i istih autora (Barbato/Roi) kao i kratka priča na 24 stranice koja je prošle godine objavljena u izdanjima uz talijanske novine.

Štoviše, i sadržaj priče na gornjem linku također podsjeća na početak te kratke priče koja je bila jedina nova priča u sklopu tih izdanja gdje su reprintirane starije kratke priče. Kao takva, trenutno nigdje nije "službeno" objavljena u sklopu Bonellijevih popratnih edicija.

Sad, je li u pitanju nastavak te priče ili su odlučili razdužiti tih 24 stranice na regularnih 96 napraviti remake te priče za redovnu seriju, teško je reći...Mada, nisam siguran koliko mi se sviđaju takve odluke, osobito ako je u pitanju druga opcija.

Znači,vezano za ovaj post... talijani kažu kako su prvih 24 stranice najnovijeg talijanskog broja IDENTIČNE ovoj kratkoj priči koja je prošlog ljeta objavljena u Italiji uz novine. To jest, doslovno su uzeli tu kratku priču, maknuli "kraj epizode" s njenog kraja i na 25. stranici normalno nastavili priču dalje.
Talijanski čitatelji su na taj način pomalo pokradeni (taj prvi broj uz novine je u Italiji koštao oko 2,5 eura) dok čitatelji s ovih područja time neće ništa dobiti ni izgubiti kada jednog dana Ludens i VČ objave broj 372. u sklopu svoje redovne serije.

-----

Meni je (tragi)komično što sam prije par mjeseci dobio gornji (novinski) broj s tom kratkom pričom i što sam napisao recenziju za nju par dana prije nego li su na SBE sajtu objavili da će u redovnoj seriji izaći priča istog imena. Mislio sam si, "ma sigurno neće raditi remake te priče ili objaviti ranije objavljenu priču u sklopu redovne serije" pa sam malo prepravio recenziju i poslao ju DeeCayu nekih dva tjedna kasnije. Ironično, Dee ju je objavio istog dana kada sam saznao da su tu kratku priču umetnuli kao dio redovnog broja tako da mu nisam ni stigao javiti da ju ne objavi.

Na kraju je ispalo kako sam na neki način napisao recenziju za najnoviji talijanski broj koju je Dee objavio na sajtu 2-3 dana nakon izlaska tog broja na (talijanske) kioske (ironično, ono što zadnjih par mjeseci bezuspješno pokušavam izvesti sa Ludensovom extra edicijom), ali i kako sam istovremeno recenzirao strip koji nisam do kraja pročitao. ¯\_(ツ)_/¯

Tako da, ako nekoga zanima što se događa na prve 24 stranice najnovijeg talijanskog broja... SPOILERI.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 31/08/2017 : 13:08:36  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Cavenago!

Scenarij: Mauro Uzzeo
Crtež: Giorgio Santucci
Naslovnica: Gigi Cavenago

http://www.sergiobonelli.it/dylan-dog/2017/08/29/albo/la-fine-dell-oscurita-1001675/

table:
http://www.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1504021549882.jpg--.jpg?1504021551000
http://www.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1504021551786.jpg--.jpg?1504021554000
Go to Top of Page

gerilac1
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1453 Posts

Member since 24/08/2013

Posted - 31/08/2017 : 14:55:43  Show Profile Show Extended Profile  Send gerilac1 an AOL message  Send gerilac1 a Private Message  Reply with Quote
Solar, da li postoji opcija za engleski jezik na bonelijevoj stranici? Znam da je prije bila, sada je ne mogu nikako naci.

Junak stavlja na kocku cak i prst!
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 31/08/2017 : 15:02:50  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Evo:

http://en.sergiobonelli.it/news/home/37575/Welcome-back-.html?
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4668 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 31/08/2017 : 16:09:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
Klimt bi bio ponosan na ovo!

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 31/08/2017 : 16:13:53  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Cavenago javlja da kolor još uvijek nije definitivan, evo čiste verzije:

http://i.imgur.com/tJ3iFlt.jpg
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4668 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 31/08/2017 : 17:38:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
Ovo je ocita posveta Klimtu i svaka druga boja osim zlatno zute bila bi svetogrdje!

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 01/09/2017 : 22:07:32  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
#360 - Remington house

Ova priča mi je baš lijepo sjela. Idejno, nema tu ništa previše originalno ili dubokoumno ali Paola Barbato je napisala zanimljiv scenarij a Sergio Gerasi je odradio odličan posao sa svojim specifičnim, poetičnim crtežom.
Drage su mi ovakve, dobro odrađene, nepretenciozne priče uz koje se čovjek može zabaviti.

Edited by - solar on 02/09/2017 00:08:08
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 02/09/2017 : 00:05:47  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
#361 - Mater Dolorosa

Neću ništa posebno secirati, jedino ću reći da je Cavenago rasturio, najave da ovakvo nešto nikad prije nismo vidjeli u Bonelliju uopće nisu bile pretjerane, bez ikakve sumnje nabavljam u velikom formatu VČ-a. Recchioni se još jedanput potvrdio kao trenutačno najbolji scenarist serijala i velika je šteta što je zapostavio pisanje na račun nekih drugih stvari.

spojler
Samo jedan detalj, kad je Morgana izvadila onaj mač iz srca - naježio sam se.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11924 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 02/09/2017 : 21:24:45  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

#361 - Mater Dolorosa

Neću ništa posebno secirati, jedino ću reći da je Cavenago rasturio, najave da ovakvo nešto nikad prije nismo vidjeli u Bonelliju uopće nisu bile pretjerane, bez ikakve sumnje nabavljam u velikom formatu VČ-a. Recchioni se još jedanput potvrdio kao trenutačno najbolji scenarist serijala i velika je šteta što je zapostavio pisanje na račun nekih drugih stvari.

Obavezno nabavi u VCovom izdanju, vredi ako ni zbog cega drugog onda zbog neverovatnog crteza i propratnih skica.
Sjajnu epizodu su napravili Cavenago i Rekioni svaka im cast, mene su odusevili.
Nadam se da su uposlili Kavenaga na jos nekoj novoj prici, mozda broj 400 u boji?
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 02/09/2017 : 21:45:10  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Sjajnu epizodu su napravili Cavenago i Rekioni svaka im cast, mene su odusevili.

Slažem se.
Još par mjeseci i VČ stiže do pravog preporoda tako da će biti zanimljivo čitati i komentirati priče sa svim ostalim Dilanovcima, a ima zaista dobrih.
quote:
Nadam se da su uposlili Kavenaga na jos nekoj novoj prici, mozda broj 400 u boji?

Zasad nema informacija o novoj Cavenagovoj priči, sjećam se da je na facebooku napisao da će uzeti odmor nakon Mater Dolorose jer je ne znam koliko dugo radio bez prestanka.

Edited by - solar on 02/09/2017 21:49:06
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11924 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 02/09/2017 : 21:52:31  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Da, kaze u pogovoru Mater Dolorose da je imao samo godinu dana da nacrta ovu epizodu i da taj rok nije nikako smeo da probije, ali uprkos tome vidi se koliko se covek potrudio i kakvo je perfektno delo napravio.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 02/09/2017 : 21:58:02  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Što se tiče novih DD vijesti, imaš u najnovijem SBE/Bao katalogu par tabli iz nove Sclavi/Stano priče u boji koja će izaći prvo u HC izdanju a tek onda kreće na kioske, a Stano je nacrtao i naslovnicu kataloga.
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9470 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 02/09/2017 : 22:07:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Pa Cavenago radi na prvom broju Sclavijevih prica sutrasnjice.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 02/09/2017 : 22:07:58  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
E vidiš to mi je promaklo, odlična vijest.

Što su ono rekli, hoće li biti spremno za Lucca festival?

Edited by - solar on 02/09/2017 22:08:42
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 02/09/2017 : 22:08:36  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
Zapravo, Điđi trenutno crta novu epizodu i to po Sklavijevom scenariju. To će biti prvi broj te nove edicije. U boji, naravno.

Edit: Argh, pretekao me je Deers!
Neće stići da završi do Luke.

Edited by - DusMan on 02/09/2017 22:10:01
Go to Top of Page
Page: of 521 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.98 seconds. Snitz Forums 2000