Author |
Topic |
anto
Advanced Member
Serbia
21116 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 06/11/2017 : 19:11:03
|
quote: Originally posted by izivko
dobra žena je bolja od solidne. isto i strip
ovo |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21116 Posts
Posted - 06/11/2017 : 19:13:48
|
quote: Originally posted by Wolfman
Po meni solidan i dobar imaju isto značenje - osrednje. Na skali od 1 do 5 to bi bila ocjena 3. Zatim ide vrlo dobar i odličan :)
iz mog ugla ne - solidno je "za malo" dobar.
A:Kakva je ta i ta ženska? Dobra!!
B:Kakva je ta i ta ženska? Solidna.
Koju bi pre odabrao? |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12507 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21116 Posts
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7268 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
Wolfman
Senior Member
Croatia
1090 Posts
Member since 13/07/2010 |
Posted - 06/11/2017 : 21:34:59
|
quote: Originally posted by anto
quote: Originally posted by Wolfman
Po meni solidan i dobar imaju isto značenje - osrednje. Na skali od 1 do 5 to bi bila ocjena 3. Zatim ide vrlo dobar i odličan :)
iz mog ugla ne - solidno je "za malo" dobar.
A:Kakva je ta i ta ženska? Dobra!!
B:Kakva je ta i ta ženska? Solidna.
Koju bi pre odabrao?
Trik pitanje, radi se o istoj osobi. |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38059 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
izivko
Advanced Member
Germany
12507 Posts
Posted - 07/11/2017 : 20:13:33
|
Startao je i 3. ciklus serijala Das verlorene Land / Complainte des landes perdues. Prvi ciklus od 4 albuma je crtao kvrga Rosinski (Darkwood je na trećem broju), drugi ciklus veliki Philippe Delaby koji je nažalost preminuo prije završetka četvrtog albuma, dok je treći ciklus povjeren Béatrice Tillier. Malo sam bio sumnjičav zbog odabira ali nisam trebao, Tillier radi odličan posao.
Jedan od mojih omiljenih fantasy serijala. Ko će dočekati nastavak! Kako bi ovo valjalo vidjeti u integralima.
|
Have mercy |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10348 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
izivko
Advanced Member
Germany
12507 Posts
Posted - 07/11/2017 : 20:52:25
|
Baš ljepotica.
Čitao sam od nje još ovu Šumu djevica, isto dobar fantasy, ali ovdje mi djeluje još bolje. Možda zbog priče, kažem jedan od omiljenih serijala. |
Have mercy |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6258 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 08/11/2017 : 10:08:49
|
Hard Boiled
Jos jedan Millerov strip koji mi pricom nije legao. Tj price ovdje moglo bi rec da skoro i nema...Ali crtez, ajme majko crtez je jednostavno nevjerovatan, da covjek moze nabacat toliko sitnih detalja u skoro svaku slicicu je jednostavno nevjerovatno. Procitao sam sken koji u nekoj ultra kvaliteti pa se moze fino zumirat i pregledat svaki detalj. Jednostavno predivan crtez, steta sta je prica losa.
Treći Zavjet
A neznam sto reci o ovom stripu. Em je crtez malo jako dobar, malo prosjecan. Em je prica malo dosadnjikava, malo napeta. Sve u svemu, OK strip za procitat i zaboravit. Po nicem se ne istice...
|
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12507 Posts
Posted - 08/11/2017 : 14:49:20
|
Crtež je grom gromova, nevjerovatan, nestvaran. On diže priču.
Valjda je jasno da se ovo odnosi na Hard Boiled |
Have mercy |
Edited by - izivko on 08/11/2017 14:51:05 |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6258 Posts
Posted - 08/11/2017 : 14:52:29
|
quote: Originally posted by izivko
Crtež je grom gromova, nevjerovatan, nestvaran. On diže priču.
Moze se na svakoj slici izgubit 10-15 minuta samo promatrajuci sve te sitnice. Geof Darrow jednostavno nije normalan, bas me zanima koliko mu je trebalo da to sve tako nacrta. |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6258 Posts
Posted - 09/11/2017 : 05:40:22
|
Green Manor
Jako dobar skup kratkih pricica koje pomalo padaju kvalitetom kako strip ide dalje jer su sve vise manje na slican princim. Koncipirane su tako da nam ih prepricava dementan batler. Mozda da su ipak mrvu duze price...ovako je to ipak mozda malko prekratko, ali sve u svemu svidjelo mi se. Crtez je odlican, saren, jednostavan, lijep.
Sami
Neznam ni zasto sam posudio ovaj strip. Mozda jer sam vidio da je izasao drugi integral, neznam ni sam.
Uglavnom, mene je ovaj strip oduesevio, jednostavno je odlican. Prica koja jako baca na TWD, gdje se klinci probude jedno jutro sami i pocinju malo po malo hvatat konce sto im se dogodilo... Ima i misterije i to je dio koji mi se najvise svidja, dio te misterije se otkrije na kraju integrala. Volim kad autor ne otkrije prebrzo sve, volim kad me drzi napetim i zaintrigiranim Odlican jednostavn i saren crtez i radnja u kojoj su klinci u glavnoj ulozi bi mogli zavarat da je ovo strip za djecu, ja bi rekao da nije. Prica mi je odlicna, i napeta, sinoc sam mislio procitat samo prvo tom, i naravno nisam stao dok ga nisam procitao cijelog. Strip mi ima bas ono nesto, jednostavno odlican bez previse mudrovanja.
Naletio sam i na simpaticne ''psovke'' u ovom stripu. Nego Mrkva jesi ti citala ovo?
Vidim da sve skupa ima 10 tomova dosada, drugi integral ima manje stranica i cini mi se da u njemu ima samo 4 toma ili ?
EDIT: Vidim ima i film, vjerovatno je los (kao npr Valerian), ali cu pogledat
http://www.imdb.com/title/tt3838034/
EDIT 2: Tek sada skuzio da je oba stripa pisao isti scenarist
|
Edited by - DiSkAcH on 12/11/2017 18:58:31 |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12921 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 09/11/2017 : 15:59:24
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
Vidim da sve skupa ima 10 tomova dosada, drugi integral ima manje stranica i cini mi se da u njemu ima samo 4 toma ili ?
Da, drugi integral sadrži četiri albuma. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7268 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 09/11/2017 : 18:13:38
|
Tek sada skuzio da je oba stripa pisao isti scenarist
Vehlmann je jako zanimljiv scenarist. Preporučam odličnu Ljepotu tame i vrlo dobrih Pet bagdadskih pripovjedača, ako nisi već čitao. Imaš i među interliberskim novitetima Markiza od Anaona koji, bar sudeći po prvom albumu, djeluje intrigantno.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6258 Posts
Posted - 09/11/2017 : 18:44:10
|
quote: Originally posted by Shaner
Tek sada skuzio da je oba stripa pisao isti scenarist
Vehlmann je jako zanimljiv scenarist. Preporučam odličnu Ljepotu tame i vrlo dobrih Pet bagdadskih pripovjedača, ako nisi već čitao. Imaš i među interliberskim novitetima Markiza od Anaona koji, bar sudeći po prvom albumu, djeluje intrigantno.
Je je, Markiza sam vec procitao privju i djeluje jako dobro.
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38059 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 10/11/2017 : 15:57:24
|
Ovog Markiza sam jucer na IL uzeo "nenamjerno" ... kod auta kad smo slagali Fibrine stripove u vrecice, svakome svoje, i ispostavilo se da je netko greskom uzeo 2 komada ovoga stripa. Pa rekoh ajde da ga ne vracamo nazad, ja cu ga uzeti. Nadam se da je to bio "divine intervnetnion" te da ce strip valjati, posto ga isprva nisam planirao uzeti. Mrkve ti!
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21116 Posts
Posted - 10/11/2017 : 18:27:20
|
Uglavnom, mene je ovaj strip oduesevio, jednostavno je odlican. Prica koja jako baca na TWD, gdje se klinci probude jedno jutro sami i pocinju malo po malo hvatat konce sto im se dogodilo... Ima i misterije i to je dio koji mi se najvise svidja, dio te misterije se otkrije na kraju integrala. Volim kad autor ne otkrije prebrzo sve, volim kad me drzi napetim i zaintrigiranim Odlican jednostavn i saren crtez i radnja u kojoj su klinci u glavnoj ulozi bi mogli zavarat da je ovo strip za djecu, ja bi rekao da nije. Prica mi je odlicna, i napeta, sinoc sam mislio procitat samo prvo tom, i naravno nisam stao dok ga nisam procitao cijelog. Strip mi ima bas ono nesto, jednostavno odlican bez previse mudrovanja.
valjalo bi da češće čitaš moje komentare . šalim se,ali eto i meni su Sami jedno od najprijatnih iznenađenja BD scene zadnjih godina. I takođe me je na trenutke podsetio na Voking dede - čak sam mislio i da sam napisao to,ali sad pogledah,i videh da nisam.
Jedino što bih voleo kod ovog serijala je da ga Velman ne razvlači previše.
A što se tiče njega (mislim na Velmana),čovek me je skroz kupio svim svojim stripovima - Samima,Lepotom tame,Bagdadskim pripovedačima,Green manorom,novim Spirouom, tako da Markiza od Anoana kupujem na "je'n,dva"! |
Edited by - anto on 10/11/2017 18:28:13 |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6258 Posts
Posted - 10/11/2017 : 18:48:05
|
Evo trenutno citam Moć Neivinih koje sam jucer napokon uspio zgrabit u knjiznici i zasad je odlican (sredina treceg toma), i da neznam tko je scenarist...mislio bi da je Van Hamme. A na poslu posto nije bilo posla sam procitao skenove Alix Senatora (3-5) i strip mi se svidja i rado bi ga volio u kolekciji, ali posto ga izdaje pouzdani BG, cini mi se da nista od toga :(
A sto se tice Samih, neznam, jos razmisljam, sutra idem na IL pa cu vidit kakve mi budu financije tj na sto cu sve naletit gore. Imam popis na kojem imam 100% kupujem, i one koji su pod mozda. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21116 Posts
Posted - 10/11/2017 : 18:55:04
|
Evo trenutno citam Moć Neivinih koje sam jucer napokon uspio zgrabit u knjiznici i zasad je odlican (sredina treceg toma), i da neznam tko je scenarist...mislio bi da je Van Hamme. A na poslu posto nije bilo posla sam procitao skenove Alix Senatora (3-5) i strip mi se svidja i rado bi ga volio u kolekciji, ali posto ga izdaje pouzdani BG, cini mi se da nista od toga :(
A sto se tice Samih, neznam, jos razmisljam, sutra idem na IL pa cu vidit kakve mi budu financije tj na sto cu sve naletit gore. Imam popis na kojem imam 100% kupujem, i one koji su pod mozda.
Moć nevinih i Petar Pan su mi dva najbolja ovogodišnja stripa. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12921 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 10/11/2017 : 19:03:13
|
quote: Originally posted by Poli
Ovog Markiza sam jucer na IL uzeo "nenamjerno" ... kod auta kad smo slagali Fibrine stripove u vrecice, svakome svoje, i ispostavilo se da je netko greskom uzeo 2 komada ovoga stripa. Pa rekoh ajde da ga ne vracamo nazad, ja cu ga uzeti. Nadam se da je to bio "divine intervnetnion" te da ce strip valjati, posto ga isprva nisam planirao uzeti. Mrkve ti!
Jeste li barem platili taj primjerak viška? |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 10/11/2017 : 19:06:31
|
Evo trenutno citam Moć Neivinih koje sam jucer napokon uspio zgrabit u knjiznici i zasad je odlican (sredina treceg toma), i da neznam tko je scenarist...mislio bi da je Van Hamme.
gde nadje van hama, taj skoro da i nije zalazio u problematku drustva danas |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21116 Posts
|
ivke80
New Member
199 Posts
Member since 24/06/2017 |
Posted - 10/11/2017 : 20:03:26
|
[ [/quote] Moć nevinih i Petar Pan su mi dva najbolja ovogodišnja stripa. [/quote] Evo prije pola sata završio Petra Pana i bas, bas, bas je dobar. Nije mi najbolji ove godine ali u vrhu sigurno je. Moć nevinih mi nije sjela na prewievu. |
|
|
Topic |
|