Author |
Topic  |
vronski 3
Senior Member

2374 Posts
Member since 10/01/2014 |
|
Attila77
Average Member

.gif)
USA
891 Posts
Member since 08/05/2005 |
Posted - 03/02/2018 : 00:20:50
|
quote: Originally posted by vronski 3
Hoće li se organizovati 8. februara neka žurka u čast povratka ZS na kioske? ;)
Pa za to bi ja cak iz Amerike dosao :-) |
 |
|
vronski 3
Senior Member

2374 Posts
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9271 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 03/02/2018 : 00:28:19
|
quote: Originally posted by maelstrom Meni lično ne treba takva knjiga kao što mi nije trebala ni Majke i očevi iako sam je uzeo kada su je već izdali.Poenta je u nečemu drugome o čemu sam već pisao.Uredništvo Veselog obožava Dilana Doga, a Zagora nikako ne vole i on im je nužno zlo jer ga ljubitelji stripa u globalu ipak vole i ne smeju da ga se odreknu jer bi imali finansijskih gubitaka.Ali zato Zagor kod njih nikada neće imati neki tretman kao što ima Dilan Dog pa eto recimo i obeležavanje jubileja (i to većeg ) na sličan način.
Pa dobro, kad bi situacija bila obrnuta - kad bi neki ljubitelji Zagora formirali izdavačku kuću, ja bih, kao ljubitelj Dilana, bio srećan ako bi u svoj izdavački program uključili i njega, ne bih previše zanovetao zašto i Dilan nema isti "kraljevski" tretman. Sticaj okolnosti je takav da urednici preferiraju jedno, a ne nešto drugo ili neke druge, i to je to. |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 03/02/2018 : 02:31:39
|
Pa hajmo onda, evo ideja potekla od mene, ajde da vidimo ko je još za?
Gdje? Kada? |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19468 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 03/02/2018 : 05:58:39
|
Ovo je prekrasno ali tek da smo dobili ono od planiranog Atile i DG-ja to bi bilo savrsenstvo jedno... Steta, nadam se da te slike vide i veseljaci pa se ugledaju na nase majstore... Mora obavezno i LMS i unutra Mister No! |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19468 Posts
Posted - 03/02/2018 : 06:08:54
|
quote: Originally posted by alexts
quote: Originally posted by maelstrom Meni lično ne treba takva knjiga kao što mi nije trebala ni Majke i očevi iako sam je uzeo kada su je već izdali.Poenta je u nečemu drugome o čemu sam već pisao.Uredništvo Veselog obožava Dilana Doga, a Zagora nikako ne vole i on im je nužno zlo jer ga ljubitelji stripa u globalu ipak vole i ne smeju da ga se odreknu jer bi imali finansijskih gubitaka.Ali zato Zagor kod njih nikada neće imati neki tretman kao što ima Dilan Dog pa eto recimo i obeležavanje jubileja (i to većeg ) na sličan način.
Pa dobro, kad bi situacija bila obrnuta - kad bi neki ljubitelji Zagora formirali izdavačku kuću, ja bih, kao ljubitelj Dilana, bio srećan ako bi u svoj izdavački program uključili i njega, ne bih previše zanovetao zašto i Dilan nema isti "kraljevski" tretman. Sticaj okolnosti je takav da urednici preferiraju jedno, a ne nešto drugo ili neke druge, i to je to.
slazem se,isto ko se zna da je jedan od Dada iz Libellusa veliki Texovc..na moju srecu... Bar Zagora ne fali na ovim prostorima u 1000 varianti... na nasu srecu naravno. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19468 Posts
Posted - 03/02/2018 : 06:11:27
|
Gde se mogu narucit ti pan posteri Diznija?   |
|
Edited by - teller on 03/02/2018 06:11:59 |
 |
|
Attila77
Average Member

.gif)
USA
891 Posts
Member since 08/05/2005 |
Posted - 03/02/2018 : 07:10:41
|
quote: Originally posted by teller
Gde se mogu narucit ti pan posteri Diznija?  
Samo posalji narudzbenicu u Dnevnikovu redakciju  |
 |
|
cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1681 Posts
Member since 01/02/2007 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 03/02/2018 : 08:25:35
|
quote: Originally posted by cerichus
Da bi ugođaj bio potpun,treba i Mikicu angažovati da radi naslovnice :-)
Ne dozivaj djavola.  |
 |
|
morski
Senior Member

2668 Posts
Member since 09/08/2014 |
Posted - 03/02/2018 : 09:23:30
|
quote: Originally posted by maelstrom
quote: Originally posted by D.J.
Evo još jednod zanimljivog detalja i potvrde.

Znači ništa slično za 50 godina Zagora u Srbiji (jugoslaviji) kao što je bilo sa 30 godina Dilan Doga.Objašnjava dosta neke moje tvrdnje u ranijem delu topika.
Ali zar nisu dosta Kolekcionarska izdanja Zagora?
Meni lično ne treba takva knjiga kao što mi nije trebala ni Majke i očevi iako sam je uzeo kada su je već izdali.Poenta je u nečemu drugome o čemu sam već pisao.Uredništvo Veselog obožava Dilana Doga, a Zagora nikako ne vole i on im je nužno zlo jer ga ljubitelji stripa u globalu ipak vole i ne smeju da ga se odreknu jer bi imali finansijskih gubitaka.Ali zato Zagor kod njih nikada neće imati neki tretman kao što ima Dilan Dog pa eto recimo i obeležavanje jubileja (i to većeg ) na sličan način.
ne znam odakle ti te ideje. knjiga zagora je ubedljivo bolje (u)radjena od knjige dilana doga u izdanju vc-a. drugo, odabrane price, specijali, ciko... ne znam samo kakve zakljucke donosis i na osnovu cega i zasto, na kraju krajeva 
quote: Originally posted by Attila77

prestani da se vrtis hocu da vidim sta pise iza 
Pa hajmo onda, evo ideja potekla od mene, ajde da vidimo ko je još za?
organizuj onda ako si inicijator
quote: Originally posted by King Warrior
Ne dozivaj djavola. 
ne znam da li si imao prilike da vidis nesto od radova gorepomenutog a da nisu (hiljadu puta objasnjene) zvrljotine na naslovnim stranama zs/lms |
Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu |
Edited by - morski on 03/02/2018 09:26:43 |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25985 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 03/02/2018 : 09:33:19
|
Mikica ima odlične radove. Čak sam na prvi pogled pomislio da je on crtao naslovnicu za ZS, a ne Bane. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
Combatrock
Advanced Member

Serbia
4906 Posts
Member since 26/12/2009 |
Posted - 03/02/2018 : 09:47:54
|
Od svih mogućih scenarija i pretpostavki niko ne spominje onaj koji je i najrealniji i koji će se 99% desiti jer što se toga tiče Veseli četvrtak ne odstupa ni za jotu. Dakle, u početku će sve biti divno i krasno, verujem da će i prodaja biti dobra, no brzo će se sve promeniti.Dobrim delom i zato što uredništvo Veselog četvrtka neće odustati od svog stava da što je to više moguće izbegava sve popularne Boneli junake sem Zagora, Teksa i Dilana (Zagora i Teksa jer su isplativi,a jedino Dilana pored toga jer ga gotive kao junaka).Dakle, ako očekujete bilo šta od Mister Noa, Marti Misterije, Dampyra, Dragonera, eventualno Magičnog Vetra (za Nejtana Nevera mislim da bi ionako imali problema sa pravima pa ga neću tu uvrstiti), to što čekate nećete dočekati.Štaviše, teško je da ćemo od tih junaka i van Zlatne serije dočekati i ono što smo i do sada dočekivali sem redovnog Martija, Mister Noa i možda ponešto na kašičicu od Dragonera.A pored Zagora, Teksa i Dilana možemo očekivati neke nove gluposti, ne bi me iznenadili Jonatan Steele, Gregory Hunter ili tako nešto slično kada su već Napoleona izvadili iz naftalina koji ni u Italiji nije imao prođu.
I tako kada kola krenu nizbrdo, počeće da se smanjuje tiraž, pa zatim da se menja oblik edicije, opet će se to pretvarati u neka kolekcionarska izdanja što je uvod u drastično sporiji ritam izdavanja i kasnije potencijalno gašenje (rekao bih da već sada za Dampyra recimo možemo da kžemo da je praktično ugašen). Ali zato ćemo opet putem raznoraznih fanfara dočekati neko gromoglasno najavljivanje nekih novih izdanja i nekih novih edicija i masa će se napaliti na to i zaboraviti na ovo, neki će pomalo gunđati, ali to će biti sve što će moći da urade. Sve je to već bilo i viđeno na primeru debelih knjiga Teksa, Marti Misterije i Mister Noa.
Shvatite, Veseli četvrtak = Nove edicije non-stop iznova uz zanemarivanje mnogih postojećih. To je njihova politika i veoma su uspešni u tome.Jedino im je bitan Dilan Dog, a Zagor je tu da pokrije sve eventualne gubitke.
+1 |
sangue navajo |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Posted - 03/02/2018 : 09:52:16
|
quote: Originally posted by manhunter
Mikica ima odlične radove. Čak sam na prvi pogled pomislio da je on crtao naslovnicu za ZS, a ne Bane.
Ima, kad hoce. Meni je nacrtao odlicnu sliku. Ali one naslovnice, nekad, ajme majko... |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Posted - 03/02/2018 : 09:54:16
|
Ne dozivaj djavola. 
Sta je on radio u fuseraju, to je neponovljivo. Ali kad hoce, i kad se potrudi, dobar je... |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
|
djukak
Senior Member

2977 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 03/02/2018 : 10:34:11
|
Verzija sa ZS naslovnicom ide samo u striparnice u ograničenom, dosta manjem tiražu u odnosu na originalnu naslovnicu, koja ide na kioske. |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27611 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Posted - 03/02/2018 : 11:08:02
|
quote: Originally posted by djukak
Verzija sa ZS naslovnicom ide samo u striparnice u ograničenom, dosta manjem tiražu u odnosu na originalnu naslovnicu, koja ide na kioske.
Trebali su napraviti obrnuto. |
 |
|
djukak
Senior Member

2977 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 03/02/2018 : 11:12:07
|
quote: Originally posted by djukak
Verzija sa ZS naslovnicom ide samo u striparnice u ograničenom, dosta manjem tiražu u odnosu na originalnu naslovnicu, koja ide na kioske.
Trebali su napraviti obrnuto.
Trebali su možda, ali su verovatno kontali da ipak originalna naslovnica ide na kioske.
|
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
 |
|
morski
Senior Member

2668 Posts
Member since 09/08/2014 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27611 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 03/02/2018 : 11:22:40
|
Hvala. Gledam na njihovoj facebook stranici nema ništa. Ne znam koji će im k... kad ne reklamiraju svoja izdanja? |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21720 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 03/02/2018 : 11:23:40
|
Od svih mogućih scenarija i pretpostavki niko ne spominje onaj koji je i najrealniji i koji će se 99% desiti jer što se toga tiče Veseli četvrtak ne odstupa ni za jotu. Dakle, u početku će sve biti divno i krasno, verujem da će i prodaja biti dobra, no brzo će se sve promeniti.Dobrim delom i zato što uredništvo Veselog četvrtka neće odustati od svog stava da što je to više moguće izbegava sve popularne Boneli junake sem Zagora, Teksa i Dilana (Zagora i Teksa jer su isplativi,a jedino Dilana pored toga jer ga gotive kao junaka).Dakle, ako očekujete bilo šta od Mister Noa, Marti Misterije, Dampyra, Dragonera, eventualno Magičnog Vetra (za Nejtana Nevera mislim da bi ionako imali problema sa pravima pa ga neću tu uvrstiti), to što čekate nećete dočekati.Štaviše, teško je da ćemo od tih junaka i van Zlatne serije dočekati i ono što smo i do sada dočekivali sem redovnog Martija, Mister Noa i možda ponešto na kašičicu od Dragonera.A pored Zagora, Teksa i Dilana možemo očekivati neke nove gluposti, ne bi me iznenadili Jonatan Steele, Gregory Hunter ili tako nešto slično kada su već Napoleona izvadili iz naftalina koji ni u Italiji nije imao prođu.
I tako kada kola krenu nizbrdo, počeće da se smanjuje tiraž, pa zatim da se menja oblik edicije, opet će se to pretvarati u neka kolekcionarska izdanja što je uvod u drastično sporiji ritam izdavanja i kasnije potencijalno gašenje (rekao bih da već sada za Dampyra recimo možemo da kžemo da je praktično ugašen). Ali zato ćemo opet putem raznoraznih fanfara dočekati neko gromoglasno najavljivanje nekih novih izdanja i nekih novih edicija i masa će se napaliti na to i zaboraviti na ovo, neki će pomalo gunđati, ali to će biti sve što će moći da urade. Sve je to već bilo i viđeno na primeru debelih knjiga Teksa, Marti Misterije i Mister Noa.
Shvatite, Veseli četvrtak = Nove edicije non-stop iznova uz zanemarivanje mnogih postojećih. To je njihova politika i veoma su uspešni u tome.Jedino im je bitan Dilan Dog, a Zagor je tu da pokrije sve eventualne gubitke.
nažalost +1 osim što se nimalo ne slažem za isplativost Teksa;takođe nažalost - Zagor je zlatna koka,pa ni DD nije daleko,ali Teks je tu u rangu pilota,MM...otud i tromesečni ritam.Da je Teks iole isplativiji,sigurno bi VČ krenuo i sa famoznim OP. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
vronski 3
Senior Member

2374 Posts
Posted - 03/02/2018 : 11:59:15
|
Hajde da se okupimo kod Slobe u Darkwoodu u četvrtak posle 17h, pa u onom hodniku ispred radnje napravimo mini žurkicu u čast izlaska ZS! Nek ponese ko šta može, Koka-Kolu, čips, razne grickalice... ;))))) |
 |
|
Topic  |
|