forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zlatna serija - Veseli četvrtak
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 345

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 07/02/2018 : 13:54:05  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:
Originally posted by ivanl

quote:
Originally posted by Nebojša

Колико се ја сећам, када сам куповао Златну Серију на киосцима, Вечерње Новости су биле 5 динара, а стрип 10.
Ето, уз услов да ме сећање не вара, тај однос данас би био 40 динара Новости, а стрип 80. Наравно, тадашњи тиражи и квалитет издања се не могу поредити са данашњим.

Ma osamdesetih je strip bio oko 10 dinara, a Slobodna dalmacija 3 dinara. I sta, to je bilo skupo? Naravno da nije. Svi su kupovali stripove...

Dakle za razliku od danas kada za cijenu jednoga stripa možeš dobit otprilike 3 dnevne novine, prije si za cijenu jednog stripa moga dobit otprilike 3 dnevne novine?
Interesantno...

Pa po ovome su stripovi tada bili skuplji.
Tada je jedna Slobodna bila vrijedna 30% stripa.
Danas je vrijedna 39% stripa.

Možda je Slobodna dobila na vrijednosti?

Ni meni nije jasno šta je ovo tribalo dokazat.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/02/2018 : 14:14:45  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ne moze interesantnije, jer je na 90 postotnu radnu masu bilo isto dinara i platezne moci. A danas su razlike strasne. U odnosu place u kunama radne populacije.

Ja ne tvrdin da su romani tada bili skupi.
Ja ne tvrdin da su romani tada bili jeftini.
Ja ne tvrdin da su romani sada skupi.
Ja ne tvrdin da su romani sada jeftini.

Ja tvrdin da su koštali isto, i da su bili jednako opterećenje na kućni budžet ili dječji đeparac ka šta imaju danas.

Ja se recimo iz osandesetih ne sićan nikakvih kolekcionara. Malo ljudi je stripove skupljalo. Ono čega se ja sićan iz toga vrimena je ogromna cirkulacija romana, nikakvo konzerviranje.
Meni se čini da ti previše toneš u svijet snova kad su romani u pitanju.

Tvoje je demokratsko i neotudivo pravo suside, da ti se cini sta god oces...
A vis, ja tvrdin da su se romani skupljali i to bjesomucno. I cijenili. Kolekcionari, o da i to u krugu od 1000 metri di zivis. Neki i danas.
I da u pravu si romani su mi i dandanas svjet snova, narocito nakon sta san prosa ovu nasu balotu uzduz i poprijeko. Dapace, nakon svih tih bozemesacuvaj mista i situacija. (Citaj sranja)

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9563 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 07/02/2018 : 14:18:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Barker

quote:
Originally posted by Deers

Pa ima smisla što se Dylana tiče. Dobrodošli u Wickedford izlazi tek krajem drugoga tako da prije toga ne bi bilo poželjno očekivati epizodu Ponovo radi bioskop.

Deers, jel ovo Ponovo radi bioskop I u originalu, ili je VC prevodio (sjajnim) slobodnim stilom?
(mali omaz maratoncima, jelte :) )

Prilagodba ali blizu originala.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/02/2018 : 14:21:32  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Колико се ја сећам, када сам куповао Златну Серију на киосцима, Вечерње Новости су биле 5 динара, а стрип 10.
Ето, уз услов да ме сећање не вара, тај однос данас би био 40 динара Новости, а стрип 80. Наравно, тадашњи тиражи и квалитет издања се не могу поредити са данашњим.

Ma osamdesetih je strip bio oko 10 dinara, a Slobodna dalmacija 3 dinara. I sta, to je bilo skupo? Naravno da nije. Svi su kupovali stripove...

Dakle za razliku od danas kada za cijenu jednoga stripa možeš dobit otprilike 3 dnevne novine, prije si za cijenu jednog stripa moga dobit otprilike 3 dnevne novine?
Interesantno...

Izvlacenje iz konteksta nije moja specijalnost. Pojednostavnit cu; svi smo tad imali isto para i mogli smo kupit koliko hoces Zlatnih serija. Danas ne. Razlike od covika do covika i nhihovih placa je ogromna. Svi imamo razlicita primanja i drukcije place. Neki cak i nista, a neki ka da nisu sa ovog svita...znaci platezna mic ce ti odredit koliko danas mos kupit Zlatnih serija, novih, starih, LMS-a, albuma...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

maelstrom
Senior Member

1262 Posts

Member since 21/12/2010

Posted - 07/02/2018 : 14:32:54  Show Profile Show Extended Profile  Send maelstrom a Private Message  Reply with Quote
Tempo najverovatnije neće biti na svakih 7 nedelja, već na svaka 2 meseca ili eventualno 8 nedelja.Verovatno je razmak između prvog i drugog broja uslovljen izlaskom na specifičan datum jubileja.Ako jedna od specifičnosti ovog serijala bude da će izlaziti krajem meseca kao najavljeni Dilan, onda će tempo biti verovatno ta tačna 2 meseca, a ako se budu striktno držali četvrtka kao dana izlaženja, onda će to biti na svakih 8 nedelja.Zaista ne verujem da će biti na svakih 7 nedelja, nije logično.

Kako god bilo, za razliku od kolekcionarskih izdanja ovo izdanje će bar imati ustaljeni ritam, znamo da ćemo ga moći kupiti za 2 meseca ili 8 nedelja.Kada uzmemo sve u obzir i neka druga izdanja, to uopšte nije tako loše, pogotovo što za pretežno almanahe i magazine ritam izlaženja nije toliko bitan.

Inače u uvodniku je između ostalog dosta priče posvećeno počecima izdavačke kuće Bonelli i njihovoj nekadašnjoj Zlatnoj svesci.Ništa novo ne piše što već ne znamo, sem možda da će i drugi domaći crtači raditi retro naslovnice sa manjim tiražem, sem Baneta Kerca.Potvrđeni Marti i Mister No.

Edited by - maelstrom on 07/02/2018 14:35:45
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9563 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 07/02/2018 : 14:39:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Ima unutra kratki dvostranični strip Susy & Merz?

Go to Top of Page

maelstrom
Senior Member

1262 Posts

Member since 21/12/2010

Posted - 07/02/2018 : 14:40:29  Show Profile Show Extended Profile  Send maelstrom a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da, na samom kraju, simpatično i kao neki bonus dođe.
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9563 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 07/02/2018 : 14:42:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by maelstrom

quote:

Da, na samom kraju, simpatično i kao neki bonus dođe.

Super. Hvala!

Go to Top of Page

maelstrom
Senior Member

1262 Posts

Member since 21/12/2010

Posted - 07/02/2018 : 14:50:58  Show Profile Show Extended Profile  Send maelstrom a Private Message  Reply with Quote
Inače, da se osvrnem na sam kvalitet izdanja i štampe prvog broja Zlatne serije.Ja obično kada mislim da ima nešto za kritiku, bez rezerve kritikujem, ali isto tako je i obrnuto, kada ima razloga za pohvalu, bez rezerve hvalim.

Kvalitet ovog prvog broja je IZVANREDAN i premašuje sva moja očekivanja.Korice jesu plastificirane i lakirane kao i kod redovnih izdanja, ali su malo deblje i još kvalitetnije urađene.Otisak unutra FENOMENALAN, a i kvalitet papira je sasvim dobar za kiosk izdanje.Ostalo sve znate, a ostaje da se pročita strip i vidi prevod kakav je, no tu nema razloga da bude odudaranja od dosadašnjih drugih izdanja.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27625 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 07/02/2018 : 14:54:58  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Izvlacenje iz konteksta nije moja specijalnost. Pojednostavnit cu; svi smo tad imali isto para i mogli smo kupit koliko hoces Zlatnih serija. Danas ne. Razlike od covika do covika i nhihovih placa je ogromna. Svi imamo razlicita primanja i drukcije place. Neki cak i nista, a neki ka da nisu sa ovog svita...znaci platezna mic ce ti odredit koliko danas mos kupit Zlatnih serija, novih, starih, LMS-a, albuma...

Nije istina.
Moji nisu mogli kupiti zs koliko hoce.Uvijek je bilo bogatijih i siromasnijih a to szo je ta razlika u komunizmu bila manja ne znaci da su svi imali istu kupovnu moc.
Npr.kupovao sam redovito zagora,pz,pisane nindje,luna a ostalo kako sam mogao.A znam ljude koji su kupovalu skoro sve ili sve sto je bilo na kioscima.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/02/2018 : 15:08:42  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Ja sam onda, kupovao ZS, LMS i Alan Forda uglavnom. Ostalo sporadicno. Pisane romane nisam. Albume kupujem oduvjek. Ali znao sam,(a znam i danas) ljude koji kupuju sve. Uglavnom, meni se cini da je u globalu, stanovnistvo tad imalo vise para. I ujednacena primanja.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 07/02/2018 : 15:12:00  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
meni se cini

Ključna pogreška u argumentaciji.
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4803 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 07/02/2018 : 15:29:05  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Interesantno...

Kako ti nije jasno? Trebalo je dokazati da je u Jugoslaviji bilo gore nego danas u apsolutno svim aspektima života, pa tako i kad su stripovi u pitanju. Libertarijanska posla

Go kneel and weep
Go to Top of Page

Jozzinelli
Senior Member

1672 Posts

Member since 10/04/2011

Posted - 07/02/2018 : 16:19:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Jozzinelli a Private Message  Reply with Quote
Pa eto, moji jesu imali tad više para nego danas, al' šta vredi kad nisam mogao ja da raspolažem tim parama
i da kupujem stripova koliko ja hoću. Doručkovao sam uvek kod kuće, pre polaska u školu, tako da nisam
dobijao svakodnevno džeparac, a i da jesam, ništa mi ne bi vredelo, kad sam osnovnu školu pohađao u selu
gde nije bilo kioska sa stripovima, pa nisam bio u prilici da novac potrošim na strip, umesto na sladoled ili šta već.

quote:
Ja tvrdin da su koštali isto, i da su bili jednako opterećenje na kućni budžet ili dječji đeparac ka šta imaju danas.

Upravo tako, možda u proseku malo jeftiniji nego danas, ali približno bi bio isti odnos cena.
Mislim na ZS/LMS, Zabavnik je, čini mi se, bio jeftiniji od njih (a i danas je jeftiniji od VČ stripova),
mogao bih baš da proverim cene na izdanjima iz tog perioda.

quote:
Ja se recimo iz osandesetih ne sićan nikakvih kolekcionara. Malo ljudi je stripove skupljalo. Ono čega se ja sićan iz toga vrimena je ogromna cirkulacija romana, nikakvo konzerviranje.

I moje sećanje je isto. Odnosno, skupljali su stripove, ali ne u smislu kolekcioniranja, kako se to danas podrazumeva.
Kaže čovek, kojeg sam pomenuo, da bi po njih nekoliko iz sela nakupovalo stripove, pa onda međusobno razmenjivali
na čitanje i nisu gledali koji je čiji i gde će koji da završi na kraju. Ono što je pomenuo ivanl:

quote:
ali vec onda, cijela ekipa, nas klinaca je imala strigo odredena pravila o cuvanju stripova; ne jedi nad stripom, ne idi u wc sa stripom, ne zavrci stranice oko hrbata...i tako to. Stvarno smo ih pazili.

to kod ovih mojih nije važilo. Zavrtali su stranice oko hrbata, potpisivali se na korice, ne da bi znali čiji je strip,
nego kad pročitaju da znaju da su već čitali, ako im opet dospe u ruke u toj opštoj cirkulaciji.
Za wc, ja sam ih čitao tamo i čitam i danas, pa nećemo da se obrišemo njima ako ih ponesemo u wc...

Ali dobro, pohvalno je da su postojali i tad oni koji su ih pazili, inače bi danas bilo nemoguće naći primerke za kolekcionare.

Mek Koj nema alternativu

Edited by - Jozzinelli on 07/02/2018 16:22:08
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 07/02/2018 : 16:35:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ne moze interesantnije, jer je na 90 postotnu radnu masu bilo isto dinara i platezne moci. A danas su razlike strasne. U odnosu place u kunama radne populacije.

Ja ne tvrdin da su romani tada bili skupi.
Ja ne tvrdin da su romani tada bili jeftini.
Ja ne tvrdin da su romani sada skupi.
Ja ne tvrdin da su romani sada jeftini.

Meni se čini da ti previše toneš u svijet snova kad su romani u pitanju.

Potpis
Potpis
Potpis
Potpis

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/02/2018 : 16:38:20  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Siguran sam da je zbog takvog ophodenja sa stripovima i dan danas moguce naci prave primjerke. To sam vec prije i napisao...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21738 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 07/02/2018 : 17:02:37  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:

Nije istina.
Moji nisu mogli kupiti zs koliko hoce.Uvijek je bilo bogatijih i siromasnijih a to szo je ta razlika u komunizmu bila manja ne znaci da su svi imali istu kupovnu moc.
Npr.kupovao sam redovito zagora,pz,pisane nindje,luna a ostalo kako sam mogao.A znam ljude koji su kupovalu skoro sve ili sve sto je bilo na kioscima.

ne trućaj jaki - sličnih smo godina,i sve je ovako kako ivan kaže.
Tačno je,bilo je bogatijih i siromašnijih - ali bogataš je imao platu od 1500 maraka (u tadašnjim dinarima),a siromah 500-600 maraka.A 60-70% ljudi su imali vrlo slične plate,pa se zato može reći da smo svi bili tu negde (a ne ko danas kad imamo milionere i one bez prebijene pare).
Ako sam ja kao školarac mogao da odvajam od užine (i tu i tamo drpim neku kintu iz majčinog novčanika) i sa tim kupujem većinu kiosk izdanja,šta je tek mogao neko ko je zarađivao.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 07/02/2018 17:04:02
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 07/02/2018 : 17:07:24  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drogsy

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Interesantno...

Kako ti nije jasno? Trebalo je dokazati da je u Jugoslaviji bilo gore nego danas u apsolutno svim aspektima života, pa tako i kad su stripovi u pitanju. Libertarijanska posla

Čitaj raspravu, padobranče.
Jere i ja smo ovdje rekli istu stvar.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/02/2018 : 17:08:38  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

quote:

quote:

Nije istina.

Tačno je,bilo je bogatijih i siromašnijih - ali bogataš je imao platu od 1500 maraka (u tadašnjim dinarima),a siromah 500-600 maraka.A 60-70% ljudi su imali vrlo slične plate,pa se zato može reći da smo svi bili tu negde (a ne ko danas kad imamo milionere i one bez prebijene pare).
Ako sam ja kao školarac mogao da odvajam od užine (i tu i tamo drpim neku kintu iz majčinog novčanika) i sa tim kupujem većinu kiosk izdanja,šta je tek mogao neko ko je zarađivao.

Isto kao i ja. Svako toliko u odlazak majci u samoposlugu bi kupio od ostatka Zlatnu seriju. I svi mi drugi. Skolarci.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 07/02/2018 : 17:25:06  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Nije istina.

Ovo sto si napisao "...drpim od dzeparca..." je kljucna stvar u raspravi o cenama i standardu. I ja sam isto tako krao sam sebi od dzeparca to jest od kusura iz prodavnice. Dakle, tesko je reci koliko je to bilo skupo ili ne, ali vidimo ovde po mnogim poredjenjima da je strip spram nekih drugih stvari slicno kostao (novine, Politikin zabavnik, pivo...).

Mozda je najbolje poredjenje sa Politikinim zabavnikom, jer je to bio casopis za sve generacije, uvek velikog tiraza i dobre prodaje, a neko je odlicno primetio da je cesto cena bila ako ne ista onda bar bliska. Imamo svi uostalom skenirane i zabavnike i stripove pa mozemo pogledati ako nas mrzi vaditi ih iz polica.

No, za klinca kakav sam ja bio, strip je bio dosta skup i trebalo je tu truda (u kradji sopstvenog dzeparca i kusura) da se kupi. Primera radi, Pan poster mi je bio toliko skup da ga nisam nikad narucio kao klinac, kupio sam ih tek kasnije u knjizari to jest papirnici ali tad sam bio vec mnogo stariji i sa mnogo vise novca samim tim sto sam bio stariji. A ako pogledate cenu Pan postera u poredjenju sa stripom (kad je ZS bila 10 dinara, poster je bio oko 25 dinara ako se dobro secam), dakle, bilo mi je "nemoguca misija" kupiti dva i po' stripa odjednom. Primera radi, kupovao sam bez problema Zagora, ponekad i Marka koji je pre Zagora samo da bih gledao danima koji je sledeci Zagor, ali ostale vec ne, a ne mogu reci da ih nisam citao. Dakle, i ja sam se, kao i mnogi menjao sa drugim klincima. No, kad se sve sabere, bilo je dovoljno tih primeraka svakog broja da menjanjem svi sve procitamo i, ko je uporan, skupimo. Ali, moj drug iz razreda Batica (Miodrag) kupovao je svaki broj, ali je uvek imao mnogo vise novca od mene. Osim Batice, NIKO iz mog razreda u skoli nije kupovao bas svaki broj, a bilo nas je svega par u odeljenju od 30 ucenika sa kojima sam se menjao. Dakle, ako se malo bolje prisetim tih dana, daleko od toga da su stripove citali i skupljali bas svi. Nije taj procenat bas takav kao sto mnogi zele da veruju. No, svakako su se citali neuporedivo vise nego danas, a neku predstavu o procentima mozemo izvuci samo iz ukupnih tiraza nekad i sad (eto, "Ludens" i VC danas nastampaju oko 20.000 Zagorovih zajedno, a bilo je i 25.000-30.000 u najboljim danima, sto nije ni tako lose naspram, recimo, 100.000 - 150.000 ako bismo prihvatili pretpostavljene nepotvrdjene cifre za nekadasnje tiraze)

Inace, ne znam kako se profesionalno rade poredjenja vezana za standard nekad i sad recimo, kad neko napise da je nekadasnjih xyz dolara jednako abc dolara danas, ali mislim da se ne uzima u obziro samo inflacija vec i neki dodatni faktori. Ja sam jednom prilikom, secajuci se nekih podataka - kolika je bila plata mojih roditelja a kolika nekih drugih - primera radi, jednom je uciteljica pravila anketu u razredu o primanjima roditelja, to je bila neka obavezna procedura (valjda) ma koliko bila danas neverovatna (nije u tome bilo nicega loseg kako bi neko danas pomislio), te sam na sajtu narodne banke Srbije pratio kurs dolara i marke iz tih godina, te secajuci se kliko su kostali hleb i mleko koje sam kupovao svaki dan mami u samoposluzi, dosao sam do zakljucka da standard nije bio toliki vec da su samo vremena a time i ljudi bili mnogo bezbrizniji, i kako je neko ovde napisao, slicni to jest jednaki...
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27625 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 07/02/2018 : 17:27:45  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
eto ja(a i mnogi drugi) to nisam mogao iako sam lovu za marendu čuvao za stripove.
i sad ja po vama lažem?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19513 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 07/02/2018 : 17:40:38  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
ma sve je to subjektivno...
mala primanja-strip je skup
dobra plata-jeftin je...
Slovenija 1000 eura prosječna
ostatak regiona pola manje ili još manje..
neki otac je bio direktor a majka administratorica, a druga familija tata komunalni radnik a mama domaćica...
prva familija je imala dat klincu jak džeparac za stripove, druga jako teško...
mešaju se kruške i jabuke kad se prića o skupoči i jeftinosti stripova.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 07/02/2018 : 17:52:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Nije istina.

Eto
Sami si rekao
Bio si gladan
I bio si lopov
Ja nisam mogao sve kupovati
Niti sam znao ikoga tko je sve kupovao
Čekao sam pokojnu babu da proda kapulicu na pazaru
Da mi u ubode koji dinar
Kad kažeš nekom starijem
Da je onda bilo bolje
Vade nože i pištolje od muke
Kurac je bilo bolje
Bio si dijete i nisi razbijao glavu onim cime je danas razbijaš

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/02/2018 : 17:55:08  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Ali gospodo, uz respekt vasih postova, zar je tesko shvatiti, da je onda,(a rijec je o bivsoj Jugi), placa bila uravnotezena svima i svugdje. Primanja u najmanju ruku jednaka svugdje, pogotovo u vecim gradovima. Stoga i samo stoga mogucnost kupnje vise stripova realna. Kolicinski vise. Nije rijec o jeftinoci. Iako smatram da su i jeftiniji bili.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

5145 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 07/02/2018 : 17:55:29  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
quote:

eto ja(a i mnogi drugi) to nisam mogao iako sam lovu za marendu čuvao za stripove.
i sad ja po vama lažem?

I ja sa lovu od marende čuva za stripove , sličice , franje .......
Ništa bez odricanja .
Go to Top of Page
Page: of 345 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.56 seconds. Snitz Forums 2000