To Bure, oca ti svog za brkove vuko. Zabrinut sam za njega, sta ce kad nestane povrataka, valja mu sjest i smislit nesto.
lako se to riješi..imaju ti neprijatelji valjda svoje potomke...uvijek se može kakav unuk od rendala pojaviti, ili od timber bilove sestrične mali i slični..
To Bure, oca ti svog za brkove vuko. Zabrinut sam za njega, sta ce kad nestane povrataka, valja mu sjest i smislit nesto.
lako se to riješi..imaju ti neprijatelji valjda svoje potomke...uvijek se može kakav unuk od rendala pojaviti, ili od timber bilove sestrične mali i slični..
Nakon 100 godina vratio nam se Veliki Marcos, dugo mu je trebalo da se oporavi od pada s drveta. Ako je pri tome zadobio kakav udarac u glavu sada može biti samo luđi nego prije, najebat će Zagor a možda i njegovi čitatelji.
Jedna od boljih novijih naslovnica!Fantastično pozicioniranje likova, sjajan međuodnos netipičnih boja, pomalo sf kontrast... Osobno, veliki zagovornik povratka Zagorovih neprijatelja!
Naslovnica mi je super, no nisam baš nešto oduševljen povratkom ova dva lika. Sva sreća da je ovo priča "2 u 1" iliti dvije muhe jednim udarcem. No uvijek postoji mogućnost da se ugodno iznenadim.
Ako pogledamo koliko je naivno bilo prvo pojavljivanje ovaj povratak bi mogao da bude sasvim solidan jer kao sto je i Crveni Strijelac tako je i Markus običan fuseraj iz naivnog doba... Vjerujem da će epizoda biti korektnima naspram svog drevnog predhodnika.
Ako pogledamo koliko je naivno bilo prvo pojavljivanje ovaj povratak bi mogao da bude sasvim solidan jer kao sto je i Crveni Strijelac tako je i Markus običan fuseraj iz naivnog doba... Vjerujem da će epizoda biti korektnima naspram svog drevnog predhodnika.
Hoće, hoće, čak nam i ove uvodne table daju za pravo u takvim razmišljanjima.
Uzas! Mjesto da se modernizira, vracaju ga u doba kad su nam starci isli u kino kao klinci, pa tko bi se sjetio ovakvih vise likova, jos u dobu kad privatnici salju aute u svemir i klinci briju neki svoj film? Pa mi smo se kao klinci sprdali sa strip likovima, a on je dobio opis "Kit Carson u kurtonu".
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Uzas! Mjesto da se modernizira, vracaju ga u doba kad su nam starci isli u kino kao klinci, pa tko bi se sjetio ovakvih vise likova, jos u dobu kad privatnici salju aute u svemir i klinci briju neki svoj film? Pa mi smo se kao klinci sprdali sa strip likovima, a on je dobio opis "Kit Carson u kurtonu".
Problem je samo što baš Zagora većinom danas čitaju baš ti ostarjeli klinci o kojima pričaš.
Sta ja znam, uvijek mi je taj Markos bio nedovoljno iskoristen u onoj epizodi, tako da nemam nista protiv povratka. Dapace, vrijeme je da se svedu racuni. Ne znam hoce li dovuci i one kepece sa sobom :D Uzivam ko prasac cekajuci ovo :D
Dobra naslovnica Piccinelija, ali boja te trebala biti bolja. Ova boja izgleda kao 5 minuta u Photoshopu, radeno preko one stvari. Bit ce zanimljivo vidjeti sto je Burattini skuhao sa Covjekom Munjom i Markusom. Moglo bi biti bolje i od prvih pojavljivanja. Ionako nisu bila neki vrh.
Leteci Manijak kako je bio prvobitno preveden je bas klasik i moj omiljeni negativac iz tog pocetnog, naivnog perioda dok se nisu pojavili Helingen i Iron man koji su ipak zrelije price.
Naslovna strana je bas mocna i ovo bi mogla biti bas zabavna epizoda, Espositovci su dobri crtaci, ali mogu samo da zamislim koliko bi dobro izgledala ova epizoda da ju je crtao Piccineli sudeci po ovoj fantasticnoj naslovnoj strani!
odlicna naslovna i odlican crtez unutra..ali..pa dokle vise povratci...bezidejno totalno...u redu je i ja volim videti opet neke likove..ali ne konstantno iz epizode u epizodu...verujem da ce zagor pasti brzo i ispod 30.000 citatelja u italiji
Naslovnica je odlična! Dugo je trebalo Marcusu da se oporavi nakon onog pada. Prva epizoda je kult, dan danas se rado vraćam toj priči koja ima odličan scenario i crtež, jedna je od najboljih tog početnog perioda, dok je Marcus do dan danas nezaboravljen kao prvi kostimirani Zagorov neprijatelj.
Nova priča bi takođe mogla biti dobra, Espositvci će bez sumnje obaviti solidan posao. Samo se nadam da Burattini neće ubiti sa flešbekovima, pogotovo jer ovdje imamo povratak dva markantna neprijatelja, moglo bi se čak reći iz superherojskog žanra. Ukoliko bude objašanjavao šta se u međuvremenu desilo sa jednim, pa onda sa drugim, upropastiće cijelu priču. Takve stvari su mu se i prije dešavale.