forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Americko izdanje Zagora!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 135

vice
stripovi.com suradnik

7349 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 25/06/2018 : 15:55:10  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

quote:
Originally posted by Grabb

Cinjenica je da je ovo izdanje doslovno bez greske, ili ju ja nisam primjetio. Ne smetaju mi osvrti, nisu mi zamorni, dapace. Ne govorim iz perspektive velikog Zagorovog fana, mozda je i to razlog. Drago mi je sto ovakvo izdanje mogu ugostiti na polici.

Imaju dvije turbositne koje su mi promaknule (govorim o knjizi Origins). Ne postoji na svijetu knjiga u kojoj nema bar 1 pogreska, a ovdje je zaista bila tona toga za pregled.
Toliko su malene da ako ih nadjes zasluzujes pocasni doktorat iz zagorologije, odjel lingvistike
To ako mislis na riječi.
Tehnički je naravno potpuno savrsenstvo. Ja bih samo jos volio malo jače korice (ne HC) jer je papir unutra toliko masivan, ali o tome smo vec razglabali.
I Patkov je tekst ovdje zaista veoma dobar, konkretan, jasan i koncizan s mnostvom korisnih informacija i razmisljanja. Slazem se!
Glavno da nema onih stinkyjevih nebuloznih proseravanja u kojem vrti jedno te isto na 10 stranica i mlati praznu slamu.
To je njegov doseg, sto se moze.
Ali tko voli, nek izvoli. Za svakog ponesto.

Ako je DJ uradija ijednu grešku po pitanju izdavanja, ta je da je TEBE uzeja ka lektora, il šta već radiš.

Svaka čast Patku, ali nisan fan njegovih tekstova. Stinkyjeve je već gušt čitat, i kad već ne razumiš šta čovik piše, onda bi barem bilo fer i dostojanstveno ne srat po nečijem djelu, nego reć - nije moj đir. Ali ne, ti moraš, ka i uvik, bit prozivač nečijih nedostataka, bilo po pitanju pravopisa, il doličnosti ponašanja. Nimalo edukatorski od tebe, ali toga si i sam svjestan. Dođeš ode i iskašljavaš gnoj iz pluća zagađenih zrakom inferiornosti koja te tako moćnog okružuje. Ogavno!

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7349 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 25/06/2018 : 15:56:55  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by morski

svako trazenje/davanje smisla (umetnickom delu) je zapravo elitisticki dokaz kreativne impotencije.
odnosno bedni pokusaj opravdavanja svoje zaludjenosti.

S ovim se slažem (i poserem se po većini kritičara bilo čeg), ali pritom je bitna jedna stvar - ako si svjestan svoje opsesije, onda to opravdavam. Impotencija tad postaje metapotencija.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7147 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 25/06/2018 : 19:39:55  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Hajde ljudi sto se prepucavate! Tekstovi su tu, nekome dragi nekome ne. Stinky i Patak imaju drugaciji stili, neki vole jedan, neki vole drugi stil, neki ne vole te tekstove uopce jer misle da je Zagor sund i sama anazliza je apsurdna i to je OK. A Stinky i Curunir su ekcentrici pa nije ni cudo sto jedan drugome stanu na zulj.

www.epicentercomics.com
http://kck.st/45sjwvZ
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14648 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 25/06/2018 : 19:57:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Ako je netko propustio, Patak je stavio bio u temi link na uvodni tekst iz "Originsa" i po naški, tako ako netko ima problema sa nekim riječima iz eng., dobro će mu doći da si vidi/provjeri

quote:
Originally posted by PijaniPatak

Uvodni tekst iz "Origins" knjige
Po naški

http://mrgan-dnevnik.blogspot.de/2017/11/wildings-dream.html?m=1

Never leave it in the hands of the judges
Go to Top of Page

shalilo6
Average Member

Croatia
554 Posts

Member since 30/03/2017

Posted - 26/06/2018 : 08:45:20  Show Profile Show Extended Profile  Send shalilo6 a Private Message  Reply with Quote
Hajd dok se ovi pripucavaju oko tekstova ( iako za to stoji ona stara da se o ukusima ne raspravlja) ja imam jedno pitanje. Hoće li Lost World biti u boji? Jeste da mi se ne sviđa Rubinijev Zagor, ali imam osjećaj da bi njegov crtež bio bomba s bojom

Beware the Jabberwock, my son!
Go to Top of Page

Grabb
Junior Member

340 Posts

Member since 26/03/2018

Posted - 26/06/2018 : 09:12:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Grabb a Private Message  Reply with Quote
Spomenuto je vec ranije da ce ici c/b. Istina, boja na ovome bila bi bomba.
Go to Top of Page

shalilo6
Average Member

Croatia
554 Posts

Member since 30/03/2017

Posted - 26/06/2018 : 10:17:34  Show Profile Show Extended Profile  Send shalilo6 a Private Message  Reply with Quote
Šteta, vidim da je Republlica dogurala do Grada na Kordiljerima sa svojim kolorima, mogli bi brzo izbacit i ovaj, ali opet, oni će to samo unakazit.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 26/06/2018 : 14:27:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vice

quote:

svako trazenje/davanje smisla (umetnickom delu) je zapravo elitisticki dokaz kreativne impotencije.

S ovim se slažem (i poserem se po većini kritičara bilo čeg), ali pritom je bitna jedna stvar - ako si svjestan svoje opsesije, onda to opravdavam. Impotencija tad postaje metapotencija.

Nije baš tako. Taj tip koga citiraš je samo djelomično piknuo nešto (naime, može biti i kompenzacija), ali početi tako blesavo "svako davanje smisla" eeej, pa to je upravo bijedan pokušaj.

Nema ničega drugoga na svijetu osim traženja smisla. To što on piše tu na forumu je također taj pokušaj. On pokušava naći smisao u komunikaciji, traži druge, on sam sebi pokušava dati smisao. Je li zbog toga impotentan, pa ne, makar inače možda i jest (puno znakov aimpotencije se da vidjeti kroz razne postove).

Kritičar pokušava dati smisao, što ne znači da uvijek i uspije. Većina ni meni ne znači ništa, pogotovo onih koji to odrađuju, koji vrte par istih fora, imaju šprancu i sve fino odrade, uobliče smisao, ali je to bez žara, tj. upravo većina ama baš svega, svih "recenzija" itsl.

Ako kritike ne treba, onda ne treba ni ovaj forum (to je ideal mrtvog-puhala-curunira, barem se sam sebi tako predstavlja, iako se laže i dolazi tu, jer mu treba smisao).
Postojanje, makar i ovako smušenog foruma, je pobijanje izjave onog tipa, koja je jedan običan proser.
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14648 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 26/06/2018 : 16:00:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by shalilo6

Hoće li Lost World biti u boji? Jeste da mi se ne sviđa Rubinijev Zagor, ali imam osjećaj da bi njegov crtež bio bomba s bojom

Kako je Grabb pisao, ide c/b, evo ti link gdje je bilo par komentara o tome gdje je D.J. objasnio koliko bi tu bilo puno posla, ali i ovako ce to biti strasno izdanje: http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-2&TOPIC_ID=46244&REPLY_ID=2134441

Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7147 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 26/06/2018 : 18:09:05  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ReemCP

quote:
Originally posted by shalilo6

Hoće li Lost World biti u boji? Jeste da mi se ne sviđa Rubinijev Zagor, ali imam osjećaj da bi njegov crtež bio bomba s bojom

Kako je Grabb pisao, ide c/b, evo ti link gdje je bilo par komentara o tome gdje je D.J. objasnio koliko bi tu bilo puno posla, ali i ovako ce to biti strasno izdanje: http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-2&TOPIC_ID=46244&REPLY_ID=2134441

Tako je. Da Well-Bee oboja citav ovaj strip stilom kako boja naslovnice to bi bilo nesto ludo! No to je trenutno nemoguce. To je mozda godina dana posla, puno radno vrijeme.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

shalilo6
Average Member

Croatia
554 Posts

Member since 30/03/2017

Posted - 27/06/2018 : 08:18:00  Show Profile Show Extended Profile  Send shalilo6 a Private Message  Reply with Quote
Znam da je to ogroman posao, bojao ssm i ja nešto za sebe "Republlikinim stilom" pa mi je nekad trebalo po 5-6 sati za jednu stranicu. Ali probaj ga natjerat da oboja bar jednu sličicu i pošalje Bonneliji da vide kako se to radi. :)

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 27/06/2018 : 09:42:05  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Glede rasprave, da odgovorim pošto sam "prozvan"

Meni lično, postojanje tekstualnih priloga stripu daje na samoj vrednosti/ozbiljnosti stripu, nagoveštava kako je izdavaču stalo da čitaocu prenese koliko se ta priča ozbiljno/emotivno shvata. Bilo mene u ovoj priči sa Igorom ili ne, tekstualni prilozi mogu biti samo plus. Ko ne voli, neka ignoriše. Kraj priče.

quote:
"Davanje na literarnoj vrednosti koja mu ne pripada"

Ne znam u čemu je problem. Ako je u količini nabrojanih referenci, "promašenih psihoanalitičkih opaski" i ostalih informacija, žao mi je, ali su do sada posredi stvari o kojima autori JESU razmišljali dok su pisali. Od Nolitte imam poskidanu lepu gomilu intervjua za italijanske magazine (do sada bilo vrlo korisno za "Supermike-a"), sa Caponeom imam sate i sate chata na facebooku gde smo pored Lazarusa pričali i o Hiljadu lica straha, Noći potopa i Dijablaru, a od Bosellija su mi prenesene čestitke za "Terror from the sea" i "Vendetta Voodoo" i potvrda da sam pogodio sve i "taman". To mi je jbn značilo, ali nisam ni imao potrebe za tim: kada pročitaš određene knjige i pogledaš određene filmove, lako ti je prepoznati reference (kojih kod Bosellija ima uvek u lepom procentu). Činjenično, dakle, mogu da garantujem za sve osim za "Red Sand" gde mi je jedini izvor bila "samo" gola priča.

Ali, opet, to nije "davanje na vrednosti". To je nabrajanje zanimljivosti, referenci i kreativnih momenata koje mi draže da stoje na papiru nego da lebde u zraku i po forumu. Ako to zvuči kao davanje na vrednosti to je samo vaš utisak, a ne moja namera. I da jeste namera, pa šta? To je tekst u knjizi koja ima cenu na regularnom tržištu a ne neki slobodoumni tekst na stripovi.com ili blogu. Neću valjda da u uvod knjige od 10$ i više dolara puknem rečenicu tipa "ova priča nije od najuspešnijih" sve i da za to postoji realna potreba?

Po pitanju mog stila, on se nekome sviđa a nekome ne. To je normalno. Ali da podvučem sledeće:

-Ja sam amater, ljudi. Ne neka tamo kritička diva čiji nos para oblake. Sto puta sam rekao ovde, na drugim topicima i na drugim forumima: kada vas nešto u mojim tekstovima davi, MOLIM VAS da mi kažete bez pardona. Imate forum, imate pm, preko forumskog profila imate i ime i prezime te me lako možete naći na fb, u mom potpisu imate link na blog preko kojeg vam je lako doći do e-mail adrese...lepo vas MOLIM, eto. Neću se ljutiti, samo ću vas ceniti. Kad je Curuniru izletelo na forumu kako previše citiram, citati su nestali. Druge stvari takođe, poput ponavljanja jednog te istog u više rečenica samo kroz sinonime i drugačije konstrukcije i sličnih stvari. Uglavnom, svaki nagoveštaj je od velike pomoći jer ja, kada uložim maksimum u neki tekst (a ulažem stalno), taj tekst nisam u stanju da procenim objektivno dok nije ostario barem godinu dana (priču koju sam komentarisao ne mogu i duže. Godinama) pa mi je svaka povratna informacija zlata vredna. Ponavljam: MOLIM vas, budite slobodni.

Imate forum, imate topic. Iskoristite i komentarišite. Nisam toliko glup da vas ignorišem. Meni je u cilju biti što bolji jer sam jbn amater a dva do tri puta godišnje se potpisujem u knjige koje stoje po italijanskim, američkim i exYu policama. Nije svejedno i nije bez pritiska. Velika je čast i zadovoljstvo (ah, sinoć sa preuzeo "Origins"), ali ne fali ni teških boja.

Apsurdno je da ste na forumu i a ovom topicu ćutite o stvarima koje vam ovo izdanje nudi pored golih priča koje smo svi pročitali po sto puta.

Glede poređenja sa stinkyjem, nemam šta da kažem. Ja davim informacijama i pseudo-psihologijom, a on filozofijom i isparenjima biljke Peyote. Sveopšta suprotnost. Apsurdno za diskusiju, goli subjektivni utisak

Pravda za Patka

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 27/06/2018 09:54:48
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 27/06/2018 : 10:07:01  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne slažem se.
Lepo sročeno ali impulsi za pisanje su drugi:
-"Darko, rok ti je 15.septembar"
-"Shvatio sam neke vrednosti ovog dela koje ostali verovatno neće biti u stanju da sami primete. Da li da ćutim ili da, pak, napišem nešto?"
-"Darko, 20. je septembar. Zašto se ne javljaš?"

DNEVNIK CITANJA:

Edited by - PijaniPatak on 27/06/2018 10:07:33
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14648 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 27/06/2018 : 19:13:52  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
@Patak - vidio sam onaj tvoj link gdje ima na nasem jeziku uvodnik od "Originsa". Dal imas slucajno tako uvodnike i ostalih knjiga na nasem jeziku?

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 27/06/2018 : 19:46:20  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Ima. Na blogu sa desne strane imas "oznake" medju kojima stoji "Epicenter Comics".
Listaj na ovom linku. Jedna strana-jedan clanak.
https://mrgan-dnevnik.blogspot.com/search/label/Epicenter%20Comics?m=1

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14648 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 27/06/2018 : 20:27:24  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Hvala ti puno
Skužio sam sad gdje su tekstovi, odlično
Ako nešto ne budem kužio na eng. uvodniku, ovo tvoje će mi svakako pomoći
Lijepo će biti pročitat eng. i našu verziju uvodnika, sam strip sam vidio da se dosta lagano čita na engleskom.

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 27/06/2018 : 21:13:04  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Samo teraj, majstore ;)

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

srleb
Average Member

Serbia
635 Posts

Member since 08/11/2006

Posted - 27/06/2018 : 22:20:28  Show Profile Show Extended Profile  Send srleb a Private Message  Reply with Quote
Ja cekam da stignu u SRB
Vec mi je i neprijatno da cimam Legaza :(

Pozdrav!!!
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7147 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 28/06/2018 : 06:40:24  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srleb

Ja cekam da stignu u SRB

Zao mi je radi cekanja, ali Srbija ima najgore carinike pa se mora slati "okolo", a ne direktno. Bit ce ovo ljeto, kad tocno ne zna se jos. Mogu ja javiti ovdje kad stignu.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14648 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 28/06/2018 : 09:58:51  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
D.J., jos je Bosna prva dobila, jel da
Mislim da je SPQRoma bio javio.
Poslije su tek dosli u HR.

Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2430 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 28/06/2018 : 12:06:42  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srleb

Ja cekam da stignu u SRB

Ner zameram ja što me češće kontaktirate, jednostavno naša carina je grozna. Posle 2-3 meseca zajeb... u zdrav mozak nisam više izdržao već da onoj kokoški kažem da bi joj glavu otkinuo s ramena. Idioti su na 20-ak stripova izračunali carinu u vrednosti od 300 evra.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.

Edited by - legaz on 28/06/2018 20:31:30
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14648 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 28/06/2018 : 14:48:31  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by legaz

Idioti su na 20-ak stripova izračunali carinu u vrednosti od 300 evra.

Pa nisu normalni

Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7147 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 28/06/2018 : 18:01:31  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:

D.J., jos je Bosna prva dobila, jel da
Mislim da je SPQRoma bio javio.
Poslije su tek dosli u HR.

Da ovaj zadnji put, Bosna je prva dobila stripove.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7147 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 28/06/2018 : 18:03:30  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by legaz

Idioti su na 20-ak stripova izračunali carinu u vrednosti od 300 evra.

Pa nisu normalni

Da uzas, no od onda smo nesto naucili! Samo sto fanovi iz Srbije moraju duze cekati.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 28/06/2018 : 20:46:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
Ne znam zasto je sve ovo skrenulo na Darkov rad.
Evo da ponovim:
Rijec je o dobrim i vrlo informativnim tekstovima s odredjenom dozom analize koja se nekome svidja, nekome ne.
Jedino sto sam posredno preko Igora zatrazio je da prestane s uistinu ogromnom kolicinom citata (naravno ne da ih posve izbaci) te ponekad dam primjedbu da neke reference imaju previse a neke premalo popratnih ilustracija, sto se onda popravi ako ima vremena.
Sav moj ostali rad ne tice se nimalo sadrzaja nego samo stila i pravopisa u engleskom ili pogresaka u slaganju/editiranju. A to s Darkom nema nikakve veze.

Medjutim, u njegovim cete radovima zaista naci pregrst informacija o stripu koje bi inace stale pokopane.
Zele li to svi, druga je stvar.
Ali nije mlacenje prazne slame koje kad procitate ne samo da niste pametniji nego ste bar malo gluplji.
Ne. Njegovi radovi to NISU.

Naravno, voli li netko odredjenu epizodu ili ne potpuno je subjektivno.
Ali ako je volis, neces valjda napisati da ne valja.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page
Page: of 135 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.45 seconds. Snitz Forums 2000