Pojedini postovi na ovom topiku savršeno idu u prilog tezi da je ljudska glupost nenadjebiva
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve!
Platon u svome delu Država deli stanovnike idealne države u tri staleža: filozofe, vojnike i treći stalež (seljaci, radnici, zanatlije, trgovci, robovi). Filozofi su upravljači države, vojnici su čuvari, a treći stalež su proizvoðači.
Vojnici čuvaju, nadziru, stražare nad trećim staležom, filozofi to čine nad vojnicima. Ostaje pitanje ko čuva čuvare ili ko nadzire nadzirače?
Davno sam čitao Nadzirače (Čuvare) pa se ne sećam kakve veze ima ova Platonova zamisao. Moguće je da je pitanje ko nadzire (čuva) superjunake koji čuvaju (nadziru) obične ljude? Neko ko je skorije čitao strip bi mogao ovo da pojasni.
ajde da pustimo to razglabanje sa nadziračima,čuvarima,kontrolorima,stražarima...
povela se diskusija na darkvudovom forumu o upitnom kvalitetu tehnikalija Nadzirača - ako je verovati ljudima koji su nabavili svoj primerak,korice su pretanke za knjiški blok koji ima bezmalo 500 stranica A4 formata;te je opšti utisak da je izdavač podbacio sa ovim kapitalcem - šteta,velika šteta.
Lično čekam da strip dođe u lokalnu Laguninu knjižaru da se i sam uverim o (ne)kvalitetu stripa - biću grdno razočaran ako je tačno ono što se piše na darkvudu (a ne vidim razlog zbog čega bi ljudi lagali).Ne mogu opisati koliko sam čekao na poboljšanu varijantu kultnog stripa - daleko da je BP varijanta loša (o HC pričam),ali ovo je trebalo da bude još bolje.
Čuvari od Fibre ispurgerizovani (sa stanovišta jednog Srbina,da se razumemo),Nadzirači od Čarobnjaka za par čitanja (posle čega ide raspadanje)...jbga
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
E to je problem Anto, s "telefonskim imenicima", jbg. ako radis opsezan strip/knjigu korice moraju biti za 5, da izdrze sve te stranice. Tu je Fibra, numero uno, za velike, glomazne i teske albume/knjige.
Riđobradog još nisu izdali, ali stoji im najava u prošlogodišnjem katalogu tako da se nadam da će prvi broj izaći do kraja godine. Koliko sam shvatio biće na foru Darkwoodovog Torgala, znači 3u1.
Darkwood je u saradnji sa Marketprintom izdao i kompletnog Bluberija u 10 integrala, ali su ga uradili u crno-beloj varijanti. Neki čak kažu da im je ta varijanta i bolja jer crtež više dolazi do izražaja. Meni lično je bolja verzija u boji.
Čuvari od Fibre ispurgerizovani (sa stanovišta jednog Srbina,da se razumemo),Nadzirači od Čarobnjaka za par čitanja (posle čega ide raspadanje)...jbga
Opet ponavljas ovu tezu ali koliko se ja sjecam jedini sleng (kako ti kazes: purgerski) je onaj od pandura na pocetku. Mozes malo detaljnije obrazlozit to?
Sto se tice korica, jaaako je bitan uvez. Naravno da ce stranice pod tom tezinom “lec” ali se sve skupa mora drzati na okupu.
ajde da pustimo to razglabanje sa nadziračima,čuvarima,kontrolorima,stražarima...
povela se diskusija na darkvudovom forumu o upitnom kvalitetu tehnikalija Nadzirača - ako je verovati ljudima koji su nabavili svoj primerak,korice su pretanke za knjiški blok koji ima bezmalo 500 stranica A4 formata;te je opšti utisak da je izdavač podbacio sa ovim kapitalcem - šteta,velika šteta.
Lično čekam da strip dođe u lokalnu Laguninu knjižaru da se i sam uverim o (ne)kvalitetu stripa - biću grdno razočaran ako je tačno ono što se piše na darkvudu (a ne vidim razlog zbog čega bi ljudi lagali).Ne mogu opisati koliko sam čekao na poboljšanu varijantu kultnog stripa - daleko da je BP varijanta loša (o HC pričam),ali ovo je trebalo da bude još bolje.
Nije baš toliko loše koliko se priča. Štampa i boje su definitivno mnogo bolje no kod BP-a, naravno Simbol je to, i korice nisu savršene ali ne bih baš išao dotle da govorim da će da se raspada posle par čitanja...
Nije baš toliko loše koliko se priča. Štampa i boje su definitivno mnogo bolje no kod BP-a, naravno Simbol je to, i korice nisu savršene ali ne bih baš išao dotle da govorim da će da se raspada posle par čitanja...
Potpuno delim tvoje misljenje.Ljudi svasta lupetaju i to na nevidjeno.Mogle su korice da budu deblje za ovog "dinosaurusa" u svetu stripa ali daleko bitniji je sam uvez. Inace vizuelno ovo izgleda nenadjebivo.
Dobro jel moze netko, usporediti izdanje Fibre i ovog novog, sto se vanjstine i vizuelnog efekta tice. Al da je oba izdanja drzao i proucio. Meni je Fibra bolja jedno 10 puta od nekadasnjeg Belog puta, cije sam izdanje prvo procitao, a potom po objavljivanju Fibre, prodao...
Dobro jel moze netko, usporediti izdanje Fibre i ovog novog, sto se vanjstine i vizuelnog efekta tice. Al da je oba izdanja drzao i proucio. Meni je Fibra bolja jedno 10 puta od nekadasnjeg Belog puta, cije sam izdanje prvo procitao, a potom po objavljivanju Fibre, prodao...
Ovih dana cu da uzmem izdanje CK. Neuporedivo je vece od Fibrinog ako me pamcenje sluzi pa mi je samim tim impozantnije na prvi pogled. Nema sumnje da je Fibrino izdanje savrseno sto se tice technickih osobina.
Je li HC izdanje od BP šivano ili lijepljeno (kao u SC varijanti)?
jezivo mi je ovo kad citam da stari kolekcionari i ljubitelji pravdaju ovakve korice kod ovog izdanja. mozda i nije toliko stasno, al jebote ovo su nadziraci. makar do uradite da bude odlicno. jedno je bom, boneli, a drugo ovo na kraju ovo jeste bolje od beloputaskog izdanja, size does matter
Ovih dana cu da uzmem izdanje CK. Neuporedivo je vece od Fibrinog ako me pamcenje sluzi pa mi je samim tim impozantnije na prvi pogled. Nema sumnje da je Fibrino izdanje savrseno sto se tice technickih osobina.