forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ultimate Mister No
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 278

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

13988 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 23/09/2018 : 20:35:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wesskowaz

Ako krene, sto se mene tice, zbogom VC knjigama.

Vjerujem da je tako s većinom. Ne zbog nekvalitetnog izdanja, nego smiješnog, da ne kažem tragičnog ritma izdavanja.
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11506 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 23/09/2018 : 21:17:55  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zlatan bihac

quote:
Originally posted by wesskowaz

Ako krene, sto se mene tice, zbogom VC knjigama.

da li se to odnosi i na texa, s obzirom da je SA krenuo sa kiosk texom od pocetka...

Naravno. Tempo dobar, cena dobra.
Cekam samo da Darkwood uveze.

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 23/09/2018 : 22:17:59  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
Samo sto nije...

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11506 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 23/09/2018 : 22:27:24  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
?
Sta, ne uvoze vise?

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13047 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 23/09/2018 : 23:07:45  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Volio bi naravno kao svi da krene kiosk izdanje, ali i u tom slucaju nema sanse da se rijesim VC biblioteke jer mi je ona super i dalje bi ju kupovao. Ona mi dodje danas kao modernija verzija LMS-a, s tim da nema skracivanja stranica, a imamo i dodatni tekstualni dio. Tako kad citam tu biblioteku, imam osjecaj da citam nekadasnji LMS

Ceka se sad ta knjiga 9 koja ce sve se cini ici u 11.mjesecu kad bude taj sajam stripova.

Strike first. Strike hard. No mercy.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 24/09/2018 : 07:03:34  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Bilo bi ok da izbace dvije odjednom da se koliko toliko iskupe zbog ritma.
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13047 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 24/09/2018 : 16:50:48  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Opet i da krene kiosk izdanje sa 1 ep mjesecno, trebat ce bar 5 godina da objave sto je Veseli u svojoj biblioteci dosad objavio.

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13047 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 26/09/2018 : 13:37:24  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Mister No 3 ep

Napokon i ja pročitao 3 ep, čitao sam je u dva dijela. Nisam imao pojma da se radi o nešto dužoj epizodi, u biblioteci VC-a (knjiga 1) proteže se od 222 str. sve do 482 str. (ukljućujući i naslovnice u boji unutar knjige). Vidim da na službenoj stranici LL-a stoji podatak Broj stranica: 274, jedna od knjiga koja je tražena i postiže velike cifre.

Nisam imao prije prilike pročitat ovu priču. Osim što je znatno duža od prethodne, ovdje je puno bolje nacrtan sam lik Mister Noa. Iako vidim po komentarima, da će Bignotti kasnije biti još bolji.

Što se tiče same radnje, jako je teško nešto više reći pošto sam pročitao komentare Spocka i DODSFERDA na prošloj stranici, ljudi su to u detalje opisali i istaknuli ono najbitnije pa bi i ja komentirao kako je Spock dobro primjetio da teško da ful možemo stati na stranu Cangaceirosa ako se sjetimo te scene pokolja, a kad je još dijete u priči, to je nešto naj naj najgore.

A i dobro su Spock i DODSFERD primjetili ono u vezi puštanja goluba, kako Mister No to nije skužio da nešto smrdi. Iako, možda i ne trebamo toliko zamjeriti tomu, taj lik je predstavljao velikog prijatelja i teško je zaista bilo posumnjati u njega. A razlozi zbog čega je izdao prijatelja su opravdani, svatko bi to učinio da se nađe u takvoj, beizlaznoj situaciji. E kraj, nakon onog "pohoda" Mister Noa, kraj mi se jako svidio sa onim vojnikom, ono skroz neočekivano. ALi upravo zbog takvog vojnika se vraćamo na onu scenu koju je Spock komentirao, pucanje u leđa strojnicom onog vojnika što je bježao, da li je i on dijelio isto razmišljanje kao taj vojnik što ga je na kraju pustio? I da, prvi kiss se dogodio, ali znamo da je Mister No pravi osvajač ženskih srca i da će toga biti još puno.

Kako DODSFERD voli ostaviti na kraju komentara poneku sliku, ostavit ću i ja jednu, jer me zbunilo to što je Mister No rekao. A i na kraju je na težak način saznao pravu istinu.

Da je Mister No živio u današnje vrijeme, sigurno ne bi rekao ovakvu glupost (slika dolje). Minotauro Nogueira, Wanderlei Silva, Mauricio Shogun Rua, Anderson Silva, Jose Aldo.. i mnogi drugi.

Ali ne treba zaboraviti i Gracie obitelj, planetarno poznatu sa Heliom Gracie koji je osnivatelj brazilske jiu-jitse. Njegov sin Rorion Gracie je prvi "donio" tu borilačku vještinu u SAD. Ako se sjećate filma "Smrtonosno oružje 1", ona scena borbe na kraju kad Mel Gibson završi glavnog negativca triangle choke-om (trokut gušenjem), ova scena: https://www.youtube.com/watch?v=ZG8XcOe4ntg - upravo je Rorion bio glavni koordinator za tu scenu i kako to mora izgledati. Helio Gracie je inače umro u 95-oj godini života (2009.). Ispod slike od stripa je upravo on, a slikano 1952. kad je i radnja Mister Noa

Hélio Gracie (1952). National Archives of Brazil

Edited by - ReemCP on 26/09/2018 13:42:39
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7507 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 26/09/2018 : 16:32:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
@ReemCP:

Drago mi je da si stao na moju stranu u preispitivanju ispravnosti Mister Noovih postupaka u ovoj epizodi.

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 26/09/2018 : 19:46:24  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Pa zar je već otišao na toliko, prije par godina se kretao oko 300 kn.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 26/09/2018 : 22:08:35  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Tonka, pa ti si ovdjje dosta loše prošao...
Valjda će Bernard krenuti sa narodnim izdanjem, pa prodaj ovo za 100 eura :)
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 26/09/2018 : 23:53:33  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ako krenu sistemom If edizionija 2 u 1 onda će se brojevi više-manje stalno nastavljati, neće biti kompletne priče i nećeš moći uzeti samo određenu već sve po redu.
Ja svoj komplet Mister Noa ne bih prodao za nikakve novce jer mislim da ga neka druga edicija ne može zamijeniti (barem kada je u pitanju prvih 200 brojeva).

Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4031 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 27/09/2018 : 23:42:20  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonka24

A recimo od 60 do 62 sam lupio 400 kn po komadu, je da nisu čitani,ali to mi je postalo manje bitno.
Puno, ali što je tu je...zato sam od 63 do 65 platio manje nego današnje cijene...

Ovo od 60 do 62 sad mene ceka 😁😁😁😁😁😁
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4031 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 28/09/2018 : 12:53:39  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonka24

Bidaj ove što su sada,mogle bi 50 kn manje.

A vidim da su jedine bidane aukcije baš one koje meni trebaju. 60 do 64. I to mi se čini da je lik stavio odmah barem 400 kn.
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13047 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 28/09/2018 : 21:41:45  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Spock

@ReemCP:

Drago mi je da si stao na moju stranu u preispitivanju ispravnosti Mister Noovih postupaka u ovoj epizodi.

Htio sam još dodati da me sama priča podsjeća malo na Seminole iz Zagora, ali ipak je ovdje možda nešto drugačije suosjećanje upravo zbog stvari koje smo naveli

@Tonka - strašne cifre, ali nemoj razbijat time glavu, bitno da imaš sad sve a i kako DODSFERD kaže, nemoj tu kolekciju nikad prodat za nikakve novce, jedna od najboljih ili možda najbolja kolekcija na ovim prostorima a i još možda nekih 5-6 godina da se potpuno kompletira.

Što se LL-a tiče, ja sam si nabavio zasad 78-86 knjige. Htio sam vas pitat, iako možda glupo pitanje.. pošto ne kupujem redovito MN LL, jel nepošteno od mene da "upadnem" i počnem kupovati od orginala #260 pa do #291 (ukljućujući i taj broj)? Te brojeve nije na našem prostoru čini mi se nitko još dosad objavio (Vannini je nekih 7 komada samo), pa bi tu "rupu" između SA i VC kiosk izdanja riješio LL knjigama.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 28/09/2018 : 22:16:24  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Zašto bi bilo nepošteno, sa svojim novcima možeš raditi što god hoćeš, a kome je krivo neka se grize.
Jedino može biti problem prodajno mjesto, ne znam kako to funkcionira i da li prodavači postavljaju uvjet da moraš biti redovan kupac nekog junaka kako bi imao osiguran primjerak, a ovi brojevi koje si naveo će vjerojatno biti više traženi.

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13047 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 28/09/2018 : 22:22:10  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Da da, ti brojevi će biti vjerojatno jako traženi jer još kod nas nisu objavljivani, ali pitam upravo iz razloga pošto je tiraž svega 300 komada trenutno, pa da nekome ne "ukradem" knjigu pred nosom koji je inače redoviti kupac zato pitam

Kad bi tu rupu spojio između SA i VC, bio bih na konju. Od SD i SA imam sve, i sve dosad od VČ kiosk izdanja (68 brojeva), te onih 3 SA Maxija koji čine zadnjih 10 ep serijala. Znači, popunjavanje ove spomenute "rupe", riješio bi se komplet 200-379 brojevi kroz nekih možda 2-3 godine, pretpostavka.

Go to Top of Page

Dalen
Senior Member

Croatia
2269 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 28/09/2018 : 22:31:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ReemCP
[quote][i]@Tonka - strašne cifre, ali nemoj razbijat time glavu, bitno da imaš sad sve a i kako DODSFERD kaže, nemoj tu kolekciju nikad prodat za nikakve novce, jedna od najboljih ili možda najbolja kolekcija na ovim prostorima a i još možda nekih 5-6 godina da se potpuno kompletira.

Više od 5-6 godina. Trebalo im je 11 godina za 210 brojeva. Mister Noa ima (ako se ne varam) 378. Još barem 8 godina će trebati da dogura do kraja, a meni je do penzije (prijevremene) 9 godina . Ko će to dočekati. Dopizdilo mi je i ja sam svog baš nedavno prodao. Skužio sam da ga ne volim toliko da bih ga nekad (u penziji) počeo čitati opet od početka i prodao sam ga.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 28/09/2018 : 23:18:29  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Onda sam ja miran koliko god da ga razvuku, ako se bude moralo raditi do 67. onda meni do pune mirovine treba 28 godina, a za to vrijeme Libellus stigne objaviti cijeli serijal.

Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4031 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 29/09/2018 : 12:05:29  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dalen

quote:
[quote][i]@Tonka - strašne cifre, ali nemoj razbijat time glavu, bitno da imaš sad sve a i kako DODSFERD kaže, nemoj tu kolekciju nikad prodat za nikakve novce, jedna od najboljih ili možda najbolja kolekcija na ovim prostorima a i još možda nekih 5-6 godina da se potpuno kompletira.

Više od 5-6 godina. Trebalo im je 11 godina za 210 brojeva. Mister Noa ima (ako se ne varam) 378. Još barem 8 godina će trebati da dogura do kraja, a meni je do penzije (prijevremene) 9 godina . Ko će to dočekati. Dopizdilo mi je i ja sam svog baš nedavno prodao. Skužio sam da ga ne volim toliko da bih ga nekad (u penziji) počeo čitati opet od početka i prodao sam ga.

Mislim da će trebati i više. Zbog toga što ubrzo dolaze epizode koje su pojedinačne. Za razliku od dosadašnjih koje su bila po tri, četiri stripa...
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13047 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 29/09/2018 : 12:25:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Ja sam mislio da će ići brže, pošto su bili rekli da ubrzavaju ritam na 15 knjiga godišnje, ako sam dobro upamtio.

@Dalen - ipak je zadnji broj #379, evo te orginal naslovnice gdje se vidi u gornjem desnom kutu:

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 29/09/2018 : 18:40:15  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Mislim da se govorilo o 12 knjiga, ali svejedno ništa ni od jedne opcije ove godine, evo već 10. mjesec na vidiku a izašlo ih samo 5.

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13047 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 29/09/2018 : 19:01:07  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
U pravu si, baš sam išao vidjet komentar od Dade iz veljače ove godine:

quote:
U 2017. objavili smo 9 knjiga našeg Pilota. Ove godine bit će ih minimalno 12.

quote:
Kao što sam i spomenuo, ubrzat ćemo Pilota... A možda se na kraju ove godine i svi iznenadite brojem objavljenih knjiga.

Edited by - ReemCP on 29/09/2018 19:01:41
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4031 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 29/09/2018 : 19:23:37  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:

U pravu si, baš sam išao vidjet komentar od Dade iz veljače ove godine:

quote:
U 2017. objavili smo 9 knjiga našeg Pilota. Ove godine bit će ih minimalno 12.

quote:
Kao što sam i spomenuo, ubrzat ćemo Pilota... A možda se na kraju ove godine i svi iznenadite brojem objavljenih knjiga.

Pa u pravu je... za sada smo iznenađeni 😂😂😂😂😂😂
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13047 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 29/09/2018 : 19:58:59  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Iznenađeni, samo u negativnom smislu

Go to Top of Page
Page: of 278 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.57 seconds. Snitz Forums 2000