Ljubav se ne krade. Ljubav se ne kupuje. Ljubav treba zaslužiti.
Svačiji se život okrenuo naglavce otkako je jedna francuska obitelj posvojila Qinayu, četverogodišnju peruansku siroticu. Ali sve je još složenije za Gabriela: on, koji nikad nije imao vremena biti otac, sad mora naučiti kako biti djed. Od prvih dodira, pomalo hladnih, do trenutaka provedenih zajedno, između Gabriela i Qinaye će se malo po malo stvoriti veze tako čvrste da ih staro gunđalo nije moglo ni zamisliti.
Kolorka 113 • Posvojenje • 148 stranica • Kolor • 215 x 280 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Zidrou • Crtež Arno Monin • Prijevod Darko Macan • Lektura i redaktura Marko Šunjić • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 3.10.2018. • Cijena 150 Kn
Ja sam posvojio dvoje djece pa me već i naslov kupio. Preview taman prekinut na pravom mjestu da nas zaintrigira cijela priča.Kupujem kao prvi izbor pod obavezno.
Ja sam posvojio dvoje djece pa me već i naslov kupio. Preview taman prekinut na pravom mjestu da nas zaintrigira cijela priča.Kupujem kao prvi izbor pod obavezno.
Ispricavam se. Djelovalo mi malo cudno pa rekoh da pitam. Nije mi bila namjera uzrokovati srcani udar. A i ti bi mogao malo smanjiti s tim svojim perfekcionizmom, mozemo mi podnijeti i strip s greskom.
Inace, u pitanju je simpatican strip koji u drugom dijelu skrece u smjeru koji bas i nisam ocekivao i tu mi je malo pao. Vjerujem da ce prica biti zanimljivija onima koji imaju djecu jer ce se moci bolje sazivjeti s njom. Meni je na kraju "tek" dobar, kao i ostala Zidrouova djela.
Ma prije tri tjedna sam u 2 ujutro završio na Hitnoj, mislio sam da me strefilo... srećom, lažna uzbuna, ali ono...
Drago mi je da posrijedi nije ništa ozbiljnije prirode, no takve stvari u određenim godinama, pokušaj su našeg tijela da nam ukaže na nužnost promjene.
Nije tajna, Marko, da si "živac" i da pedantno pristupaš onome što voliš. Koliko god to nekad bilo dobro, jer rezultira pozitivnim produktom, nitko nije stroj.
Sam savjet neće promijeniti tvoj karakter niti te čudesno učiniti stress free osobom, no postoje određeni načini koji mogu smanjiti utjecaj stresa na kvalitetu života (tjelovježba, vježbe disanja, regulacija prehrane, kontrola cirkadijanog ritma, glazbena terapija itd). Ukoliko ti zatreba detaljnije objašnjenje navedenog ili bilo kakva pomoć, slobodno se javi.
Sam savjet neće promijeniti tvoj karakter niti te čudesno učiniti stress free osobom, no postoje određeni načini koji mogu smanjiti utjecaj stresa na kvalitetu života (tjelovježba, vježbe disanja, regulacija prehrane, kontrola cirkadijanog ritma, glazbena terapija itd). Ukoliko ti zatreba detaljnije objašnjenje navedenog ili bilo kakva pomoć, slobodno se javi.
da li tu spada i redovan seks? i ne boj se,neću ti se javiti za eventulnu pomoć glede istoga.
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
da li tu spada i redovan seks? i ne boj se,neću ti se javiti za eventulnu pomoć glede istoga.
Spada
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far...
Kada čitamo priče koje se bave obiteljskim zavrzlamama u njima možemo očekivati svašta. U krugu obitelji se dožive najveće tuge, najveće radosti i najveće ljubavi a sve ostalo su osjećaji po intenzitetu smješteni između ovih referentnih krajnosti. Postoje tako i obitelji u kojima sretno odrastaju posvojena djeca. Postoje djedovi i bake koji su prigrlili svoju posvojenu unučad i bezuvjetno ih zavoljeli. Na tome tragu je radnju ovoga stripa „razvezao“ njegov scenarist Zidrou. Već od same naslovnice koja je vedra, sunčana i pomalo komična, možemo pretpostaviti da je scenarist otupio svoju tjeskobnu i sumornu oštricu uspoređujući je sa nekim njegovim djelima kao Lydie, Lijepo putovanje, Medvjeđa koža, Mrtve prirode i naravno Ar-Men, živi pakao o kojemu sam nedavno napisao par riječi. Da to bude tako, zaslužan je suptilni humor koji se provlači radnjom kao ljepljiva smola koja drži usnice gotovo cijelo vrijeme čitanja lagano razvučene u osmjeh. Čak i u dijelovima koji nisu nimalo smiješni od sumornosti spašava mekan, fluidni crtež pun toplih, svijetlih boja i rasplesanih likova za koji je zaslužan Arno Monin. Neću se praviti da nešto znam o ovome umjetniku, ali nije teško shvatiti da njegov crtež jednostavno ne dozvoljava čitatelju da se uvuče u tugu i drži ljestvicu na skali „gledaj na svjetliju stranu života“ dosta visoko. Postoji dio u drugom dijelu stripa kada se čini kao da je ponestalo tempa, da radnja gubi na tečnosti i izlazi iz dosta visoko prethodno postavljenih kriterija, ali nekako se ipak iskobelja i iskupi poantom koja se odnosi na spomenuti dio. Tko je pomislio da je ovo samo još jedna prožvakana obiteljska priča na koju i ne treba gubiti vrijeme – vara se. Ovo je priča koja ostavlja pozitivnu misao, smješak i optimizam. Priča je to o obitelji ali i o prijateljstvu, životu i ono najvažnije o nama i onima oko nas. Priča je to o neprocjenjivoj vrijednosti djece i unuka te njihovoj presudnoj ulozi u životima roditelja, djedova i baka. Priča koja je ispričana u današnje vrijeme kada je možda najpotrebnije govoriti o tome. I na kraju, svi vole gurati nos u tuđe dvorište a ovdje to možete bez da vas bude sram.