Da Silas je baš bzvz strip, odličan crtež, ali baš mu fali ono nešto. Sad vidim da sam čitao sve sa te liste osim Tylera i Bilo jednom... Od ostalih je Zlato i krv no1, ali i Staljin i Smrt caru su mi dosta dobri.
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far...
Mislim da sam već na naslovnim temama Silasa naveo zašto mi se taj strip sviđa. Svakako je taj strip najviše light od svih navedenih, no on to ni ne skriva. Premda su mu pozadina stvarne povijesne okolnosti i u njemu se pojavljuju neke stvarne povijesne ličnosti, nitko ga neće zamijeniti za stvarnost. No riječ je o vrlo dinamičnom i pitkom detektivsko-špijunskom akcijskom trileru, sa jakim evropskim štihom (naklonom evropskoj detektivsko-špijunskoj literarnoj tradiciji), koji se sa lakoćom čita.
Sa druge strane zašto mi je Zlato i krv na zadnjem mjestu: Nury je žanrovski pisac i scenariji mu slijede zadane žanrovske šablone. No dok u ostalim scenarijima vješto barata sa žanrovskim klišejima pa ih tako revitalizira, u Zlato i krv su mi ti klišeji samo to: klišeji. Taj strip mi je onako, poor man's Lawrence od Arabije.
Svaki od tih navedenih Nuryevih stripova možeš da gurneš u neki "poor man's" takav mu je stil...sad što tebi možda taj detektivski triler više leži druga priča. I meni je Silas zakovan na dnu. Zlato i krv odmah posle BJUF na vrhu.
Mislim da sam već na naslovnim temama Silasa naveo zašto mi se taj strip sviđa. Svakako je taj strip najviše light od svih navedenih, no on to ni ne skriva. Premda su mu pozadina stvarne povijesne okolnosti i u njemu se pojavljuju neke stvarne povijesne ličnosti, nitko ga neće zamijeniti za stvarnost. No riječ je o vrlo dinamičnom i pitkom detektivsko-špijunskom akcijskom trileru, sa jakim evropskim štihom (naklonom evropskoj detektivsko-špijunskoj literarnoj tradiciji), koji se sa lakoćom čita.
Sa druge strane zašto mi je Zlato i krv na zadnjem mjestu: Nury je žanrovski pisac i scenariji mu slijede zadane žanrovske šablone. No dok u ostalim scenarijima vješto barata sa žanrovskim klišejima pa ih tako revitalizira, u Zlato i krv su mi ti klišeji samo to: klišeji. Taj strip mi je onako, poor man's Lawrence od Arabije.
Slažem se za Silasa, uostalom, ne bih ga objavio da ne mislim da je dobar, ali ne slažem se za Zlato i krv. Taj strip, ti likovi i ta zadnja scena, to ostaje urezano u pamćenju. To nije mala stvar.
BJUF>TC>Zlato i krv>Atar>Ja sam Legija>WEST nisam čitao Silasa,Cara i Staljina nisu izdati Katanga, Šarlota (nije završena),Fils du soleil i Comment faire fortune en juin 40
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Bilo jednom.. (ne volim pisati BJUF, zvuči kao da sam bljucnuo ) je meni osobno vrlo dobro, kao i Zlato i krv koji mi je možda za pol ocjene lošiji. Za Tylera sam nagovoren, a nekako po komentarima sam dojma da ostali objavljeni naslovi nisu za mene. Gledao sam Staljinovu smrt, onaj Žukov mi je baš madafaka , i bojim se da bi mi strip pokvario dojam filma. Katangi se veselim i sigurno kupujem, dok ću za ostale naslove pričekati dojmove drugih.
Originally posted by anto svaki put kad neko kaže za Francusku da je "tek" vrlo dobra,jedna zvezda na nebu se ugasi
...i dupin zaplače :)
Ne bih se složio sa Redom da je svaki Nuryjev strip poor man's nešto: BjuF je npr. moćniji, konkretniji i uvjerljiviji od mnogih wannabe gangsterskih epova iz drugih medija. Bolji mi je taj strip od Mannove Vrućine recimo.
No složio bih se da su dojmovi subjektivni i da ima nešto i u tome kako kome leži koji žanr (pa i da meni više leži detektivsko-špijunska Europa od pustolovne Arabije). Ne mogu se svi složiti oko svega, u vezi Zlato i krv ja sam očito u manjini.
Prva prica mi je najbolja, definitivno 5/5, drzi paznju non stop, nema sanse da prestanes da citas jer bi ti prosto bilo zao da to uradis. Nekako mi je i sam uvod u pricu najbolje isprican u prvom delu pa mi je valjda i najbolje legla. Drugi deo, zatvor, posle laganijeg uvoda krece ritam koji te opet drzi napetim do kraja price. Boravak u zatvoru, borba i beg...uzbudljivo, nema opustanja, psi trebaju u setnju, dete hoce da se igra, ne jedem, ne pijem, samo citam :) Treca prica mi je mozda i najslabija (ako to uopste mogu i da kazem) ali uzrok tome je sto mislim da je prica ispricana na najmanje stranica a ima previse likova u igri, radnja je turbulentna i mnogo toga se odigrava. Odmah da kazem da nije konfuzno, da neko ne izvuce pogresan zakljucak, samo sto mislim da je mogla biti uradjena cak i na vise strana kao i prethodne 2 price. Kao da mi je u tom trecem delu bas to falilo...da ga citam duze U svakom slucaju odlicna su sva 3 dela Tylera Crossa, krv, spletke, ubistva, vrhunski krimic. Tyler Cross je za svaku preporuku 5/5
Oba Silasa su mi bila dosta dobra. Nisam još stigao pročitati Zlato i krv Tyler Crossa pa te stripove ne mogu uspoređivati. Svi Nuryevi stripovi su barem u kategoriji OK (Staljin), a neki poput BJUF su, Antovim gradiranjem, fenomenalni.
Oba Silasa su mi bila dosta dobra. Nisam još stigao pročitati Zlato i krv pa te stripove ne mogu uspoređivati. Svi Nuryevi stripovi su barem u kategoriji OK (Staljin), a neki poput BJUF su, Antovim gradiranjem, ganitno fenomenalni.