forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Pogodi grad
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 62

njofra32
Average Member

776 Posts

Member since 28/02/2017

Posted - 11/06/2019 : 21:11:20  Show Profile Show Extended Profile  Send njofra32 a Private Message  Reply with Quote
hajd sad jebaji ga, ispalo je tako kako je ispalo, svaka čast Dukiduletu i selanneu. ajmo dalje
Go to Top of Page

njofra32
Average Member

776 Posts

Member since 28/02/2017

Posted - 11/06/2019 : 21:54:18  Show Profile Show Extended Profile  Send njofra32 a Private Message  Reply with Quote
u međuvremenu evo jedan recept hehhehehehehe;
ĆOBANAC za 10 osoba po mom
- 3 kile mesa (divljač, svinjetina i junetina), plećka iliti lopatica i but pola-pola, ako nema divljači pojačati svinju i govedo,
nemojte se zajebavati pa da vam padne na pamet u čobanac ubaciti piletinu
- 1 kg luka
- pola kile korjenastoga povrća (mrkva, celer, peršin)
- sol, biber
- slatka i ljuta mljevena paprika
- 1 litra domaćeg kuhanog paradajza ili pola litre pasirane rajčice u tetrapaku ili 3 velike žlice duplog koncentrata rajčice iz konzerve
- 0.5 kg gljiva ko voli - ja volim, prijaju mi u čobancu
- 2 lista lovora
- 1 decilitar vina

- računajte da čobanca ide cca pola litre po osobi ako nije 150-kilaš ili extra gladan, tako da treba u loncu ili kotliću kada jelo bude gotovo biti minimum 6 litara, što mesa što tekućine-juhe
- ako skuhaš dobar čobanac onda uvijek fali litra-dvije zbog ovih koji vole a i mogu više pojesti
- čobancu treba cca dva ipo sata da se skuha

Procedura
1. luk nasjeckati na što sitnije ili mu ubiti ravnicu u blenderu - ubaci luk u lonac i stavi ga dinstati na laganoj vatri jedno dvadesetak minuta - kad ga staviš u lonac ubaci i tri kapi ulja ili kašikicu extra djevičanske svinjske masti, čisto da se luk ne ljepi za lonac dok se dinsta. Promješaj često. ako nisi siguran u jačinu vatre, slobodno uspi i decilitar vode zajedno sa lukom, ništa mu neće biti od toga jer voda ispari
2. nakon tih dvadesetak minuta dinstanja luka, ubaci meso (prethodno nasjeckano na kockice cca cenat puta cenat). žlondru i masnoću s mesa ni slučajno bacati jer to se ukuha i daje taj poseban šmek čobancu.
3. kad si stavio meso, na njega slobodno nabaci izblendirano korijenasto povrće i zali to sve sa kuhanim paradajzom
4. a jebaji ga, i tom mesu treba još dodatnih pola sata dinstanja na luku, meso će puštati sok i svoje tekućine i lagano padati u loncu za tih pola sata, tako da ce na kraju plivati u vlastitim soku
5. sad najvažniji dio, kad se to sve izdinstalo (a prošlo je već sat vremena) treba dodati vodu. to nije zajebancija, ako dodaš premalo zajebo si, ako dodaš previše opet si zajebao.
slušaj sad, ako staviš premalo vode dobio si neku vrstu gulaša, ako staviš previše vode dobio si juhu. dakle, lijepo ocijeni koliku litražu zauzima već dinstano meso i povrće u loncu i nadodaj vode minimum da bude sveukupno 6 litara do vrha sveukupno
- smanji vatru na najslabije, stavi poklopac na lonac i opet često miješaj dok se kuha, al stvaro čestooooo
- ubaci i ta dva lovorova lista i gljive ako ih voliš u čobancu. od gljiva može sve, šampinjoni, bukovače, šitake, vrganji, lisičarke, nemoj samo one otrovne ili psihodeliju pa da vidite nakon čobanca bijele veprove kako lete u komšiluku
- sad slijedi igra sa začinima. sol i biber svakako - to po vlastitom nahođenju. na slatkoj paprici nemoj štediti jer ona daje ujedno i pikantnost i boju jelu. čobanac je ljuto jelo tako da stavi bar malo i ljute paprike jebajije. ne moram ni naglasiti da bi paprika trebala biti domaća a ne šafranka ili aleva ali ako nema domaće može i kupovna
- mješaj često čobanac
- zadnjih deset minuta slobodno uspi decilitar vina, prije nego što uspeš vino probaj pa da vidiš razliku nakon što si usuo vino
- ako si sve dobro uradio, omjer mesa i juhe u čobancu bi trebao biti otprilike pola-pola,
- pošto si ti glavni kuhar ti i sipaš gostima jelo u tanjure tako da paziš da bude pola mesa pola juhe
- ima onih koji vole samo meso i onih koji vole samo juhu ali to se na kraju sve iznivelira
- preporuča se popiti pola litre šljivovice za tih 2.5 sata dok se jelo kuha
- preporuča se kuhati čobanac u kotliću na domaćim drvima

da ne ispadne sad da zagađujem ovaj topik o gradovima sa receptima, ipak je ovo vezano za moj grad. Vinkovce
ako šta zapne dok kuhate, slobodno pitajte majstora koji je kuhao čobanac za 500 ljudi u komadu
Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 11/06/2019 : 22:46:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

ma to nije paramaribo, nema šanse.
A ovo gore je Umag?

Da ne bude - zaštekalo zbog mene pa da bar na ovo pitanje odgovorim.
Nije Umag.
A kako sad dalje, e to ne znam. Nek’ odluči plemenski savjet mudraca.

Za koga ja navijam samo je moja stvar.
A ljubav je jedna, jedina...
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7672 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 11/06/2019 : 22:53:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Što se mene tiče, idemo dalje, pogađamo tvoju sliku. Poreč?

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

njofra32
Average Member

776 Posts

Member since 28/02/2017

Posted - 11/06/2019 : 22:55:37  Show Profile Show Extended Profile  Send njofra32 a Private Message  Reply with Quote
i ja bi rekao da je poreč ali selanne je prvi
Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 11/06/2019 : 23:27:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message  Reply with Quote
Jeste, selanne prvi ispravno.

Za koga ja navijam samo je moja stvar.
A ljubav je jedna, jedina...
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7672 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 11/06/2019 : 23:38:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

mogorovic
Advanced Member

3012 Posts

Member since 02/08/2013

Posted - 11/06/2019 : 23:39:42  Show Profile Show Extended Profile  Send mogorovic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by njofra32

hajd sad jebaji ga, ispalo je tako kako je ispalo, svaka čast Dukiduletu i selanneu. ajmo dalje

Ne, nego svaka čast meni! Jer, da nije bilo mene, vi bi još bili u zabludi i sanjali pitomi, umjesto divlji Paramaribo! I, usput, Google earthom se znam služiti od prvog dana kad sam ga instalirao. Stavljati slike ne znam i neću.
Go to Top of Page

njofra32
Average Member

776 Posts

Member since 28/02/2017

Posted - 11/06/2019 : 23:51:47  Show Profile Show Extended Profile  Send njofra32 a Private Message  Reply with Quote
mogoroviću, moraš naučit postavit slike, lagano je a i fora je.
selanne da nije hamburg?
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7672 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 12/06/2019 : 07:03:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Nije Hamburg, ali si blizu.

Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2755 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 12/06/2019 : 13:25:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
quote:

u međuvremenu evo jedan recept hehhehehehehe;
ĆOBANAC za 10 osoba po mom
- 3 kile mesa (divljač, svinjetina i junetina), plećka iliti lopatica i but pola-pola, ako nema divljači pojačati svinju i govedo,
nemojte se zajebavati pa da vam padne na pamet u čobanac ubaciti piletinu
- 1 kg luka
- pola kile korjenastoga povrća (mrkva, celer, peršin)
- sol, biber
- slatka i ljuta mljevena paprika
- 1 litra domaćeg kuhanog paradajza ili pola litre pasirane rajčice u tetrapaku ili 3 velike žlice duplog koncentrata rajčice iz konzerve
- 0.5 kg gljiva ko voli - ja volim, prijaju mi u čobancu
- 2 lista lovora
- 1 decilitar vina

- računajte da čobanca ide cca pola litre po osobi ako nije 150-kilaš ili extra gladan, tako da treba u loncu ili kotliću kada jelo bude gotovo biti minimum 6 litara, što mesa što tekućine-juhe
- ako skuhaš dobar čobanac onda uvijek fali litra-dvije zbog ovih koji vole a i mogu više pojesti
- čobancu treba cca dva ipo sata da se skuha

Procedura
1. luk nasjeckati na što sitnije ili mu ubiti ravnicu u blenderu - ubaci luk u lonac i stavi ga dinstati na laganoj vatri jedno dvadesetak minuta - kad ga staviš u lonac ubaci i tri kapi ulja ili kašikicu extra djevičanske svinjske masti, čisto da se luk ne ljepi za lonac dok se dinsta. Promješaj često. ako nisi siguran u jačinu vatre, slobodno uspi i decilitar vode zajedno sa lukom, ništa mu neće biti od toga jer voda ispari
2. nakon tih dvadesetak minuta dinstanja luka, ubaci meso (prethodno nasjeckano na kockice cca cenat puta cenat). žlondru i masnoću s mesa ni slučajno bacati jer to se ukuha i daje taj poseban šmek čobancu.
3. kad si stavio meso, na njega slobodno nabaci izblendirano korijenasto povrće i zali to sve sa kuhanim paradajzom
4. a jebaji ga, i tom mesu treba još dodatnih pola sata dinstanja na luku, meso će puštati sok i svoje tekućine i lagano padati u loncu za tih pola sata, tako da ce na kraju plivati u vlastitim soku
5. sad najvažniji dio, kad se to sve izdinstalo (a prošlo je već sat vremena) treba dodati vodu. to nije zajebancija, ako dodaš premalo zajebo si, ako dodaš previše opet si zajebao.
slušaj sad, ako staviš premalo vode dobio si neku vrstu gulaša, ako staviš previše vode dobio si juhu. dakle, lijepo ocijeni koliku litražu zauzima već dinstano meso i povrće u loncu i nadodaj vode minimum da bude sveukupno 6 litara do vrha sveukupno
- smanji vatru na najslabije, stavi poklopac na lonac i opet često miješaj dok se kuha, al stvaro čestooooo
- ubaci i ta dva lovorova lista i gljive ako ih voliš u čobancu. od gljiva može sve, šampinjoni, bukovače, šitake, vrganji, lisičarke, nemoj samo one otrovne ili psihodeliju pa da vidite nakon čobanca bijele veprove kako lete u komšiluku
- sad slijedi igra sa začinima. sol i biber svakako - to po vlastitom nahođenju. na slatkoj paprici nemoj štediti jer ona daje ujedno i pikantnost i boju jelu. čobanac je ljuto jelo tako da stavi bar malo i ljute paprike jebajije. ne moram ni naglasiti da bi paprika trebala biti domaća a ne šafranka ili aleva ali ako nema domaće može i kupovna
- mješaj često čobanac
- zadnjih deset minuta slobodno uspi decilitar vina, prije nego što uspeš vino probaj pa da vidiš razliku nakon što si usuo vino
- ako si sve dobro uradio, omjer mesa i juhe u čobancu bi trebao biti otprilike pola-pola,
- pošto si ti glavni kuhar ti i sipaš gostima jelo u tanjure tako da paziš da bude pola mesa pola juhe
- ima onih koji vole samo meso i onih koji vole samo juhu ali to se na kraju sve iznivelira
- preporuča se popiti pola litre šljivovice za tih 2.5 sata dok se jelo kuha
- preporuča se kuhati čobanac u kotliću na domaćim drvima

da ne ispadne sad da zagađujem ovaj topik o gradovima sa receptima, ipak je ovo vezano za moj grad. Vinkovce
ako šta zapne dok kuhate, slobodno pitajte majstora koji je kuhao čobanac za 500 ljudi u komadu

jbte... k'o da je Mate Janković pisao recept :D

Moj strip
Moje aukcije
Go to Top of Page

njofra32
Average Member

776 Posts

Member since 28/02/2017

Posted - 12/06/2019 : 15:30:16  Show Profile Show Extended Profile  Send njofra32 a Private Message  Reply with Quote
Da nije kopenhagen?
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 12/06/2019 : 15:37:43  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
Je li neka od Baltičkih zemalja?

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7672 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 12/06/2019 : 15:50:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Ne i ne, ali je blizu i Kopenhagena i Baltika. Nije glavni grad.

Go to Top of Page

njofra32
Average Member

776 Posts

Member since 28/02/2017

Posted - 12/06/2019 : 16:08:39  Show Profile Show Extended Profile  Send njofra32 a Private Message  Reply with Quote
Bremen?
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7672 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 12/06/2019 : 16:15:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Nije Bremen. Nije ni Njemačka.

Go to Top of Page

njofra32
Average Member

776 Posts

Member since 28/02/2017

Posted - 12/06/2019 : 16:16:49  Show Profile Show Extended Profile  Send njofra32 a Private Message  Reply with Quote
Onda je u nizozemskoj
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7672 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 12/06/2019 : 16:18:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Nije, krenuo si na pogrešnu stranu svijeta.

Go to Top of Page

njofra32
Average Member

776 Posts

Member since 28/02/2017

Posted - 12/06/2019 : 16:19:40  Show Profile Show Extended Profile  Send njofra32 a Private Message  Reply with Quote
Pa rekao si da nije baltička zemlja. Iskljucio sam onda cijeli baltik. Hm
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7672 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 12/06/2019 : 16:20:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
U blizini ovoga grada je gradić gdje se održava jedan od najvećih svjetskih turnira za mlađe uzraste u vjerojatno najpopularnijem sportu u toj državi. Osobno sam sudjelovao na tom turniru 2002. i 2003.

Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7672 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 12/06/2019 : 16:20:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa rekao si da nije baltička zemlja. Iskljucio sam onda cijeli baltik. Hm

I nije.

Go to Top of Page

njofra32
Average Member

776 Posts

Member since 28/02/2017

Posted - 12/06/2019 : 16:23:03  Show Profile Show Extended Profile  Send njofra32 a Private Message  Reply with Quote
Torun, poljska
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7672 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 12/06/2019 : 16:23:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Nije. Na koji sport ciljaš?

Go to Top of Page

njofra32
Average Member

776 Posts

Member since 28/02/2017

Posted - 12/06/2019 : 16:26:23  Show Profile Show Extended Profile  Send njofra32 a Private Message  Reply with Quote
Kaki sad sport?
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7672 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 12/06/2019 : 16:27:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Napisao sam hint prije 2-3 posta, pogledaj.

Go to Top of Page
Page: of 62 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000