forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ultimate Mister No
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 281

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 27/08/2019 : 14:57:22  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

quote:
Originally posted by Zoroasterixx

Hm, ja bih prije rekao da je ovo Iwoodovo skretanje teme na geopolitiku "pričanje da se priča".

Upravo tako.

Manhunter,
potpuno promašuješ. Uostalom, oko toga se i ne treba sporiti: sami postovi, "priče" svakog diskutanta govore same za sebe. Svatko može pisati što i kako želi, ali istovremeno ne pridonosi svatko dinamci i živosti rasprave, a što je još važnije, ne djeluje svatko ispravno. Tako d aje meni UPRAVO važno o čemu se priča, dok lwoodu nije, njemu je sve svejedno - da li se igra kaladont ili istražuje CIA-ine arhive.

Lwood,
tvoje znanje o bilo čemu je meni upitno. Površniji ne možeš biti, ali nije to nikakav problem; problem je što nisi sređen, nisi ni toliko razvijen da možeš prepoznati što, gdje i kada, a upravo ovaj nedostatak takta povratno mi govori da si skroz neozbiljan. Da ti uopće shvaćaš ove odnose, onda bi ti bilo jasno da ne možeš sa svakim pričati kako se tebi sprdne; možeš se tako "raspravljati" sa ljudima koji ti to prihvaćaju, ili sa svojom ekipicom u bircu, ali ja sam ti već puno puta dao do znanja da me to ne zanima. Da mi je to dosadno, besmisleno, ne vodi ničemu.

Možeš li uopće obrazložiti što je svrha tvojih upisa o muslimanima, CIA-i itd.? Meni je drago ako ti želiš pričati o Mister No, ali ti to nisi učinio, nego upadaš sa svojim birtijaškim dnevnopolitičkim banalnostima u diskusiju koja je već ustanovljena i utvrđena nekim standardima. I onda se još furiš kada ti se skrene pozornost na to??!!

Poanta je, da kako god okrenemo, tvoje pisanje je obesmišljavajuće, baš prazno pričanje, a manhunter, koji bi ovo trebao vidjeti i shvaćati, ne obraća se tebi nego onima koji su uopće i učinili topic smislenim??!!

Jasno da, kada stvari tako stoje, imamo ovdje velike probleme u organizaciji, moderaturi, a i u komunikaciji.

ps - lvude, nezreli dječače, pa nije meni stalo da tebe spuštam ili što već ti umaštavaš na svojim nezrelim valovima. više mi je stalo da ti pomognem da budeš bolji čovjek, što znači, da budeš ozbiljniji i da se lijepo uključiš, ali na svojemu mjestu, tu gdje si sada, da prevladaš to "veliko odbijanje" jer je to konfuzija i zabluda, koruptno degradirano stanje pobunjenog neopoganista spliće koji se bavi geopolitkom kao hobijem

I meni je tvoje znanje o bilo čemu upitno,dapače po mnogim pitanjima ozbiljno si ograničen. Možda imaš i koju dijagnozu.
Šta se površnosti tiče ovo je STRIP FORUM . Ako tebe frustrira tvoj život pa imaš potribu tu kenjat jerbo si pročita 2 kantove knjige samo izvoli,apsolutno neman ništa protiv. Al drugima koji ovde pišu imaš pravo nešto govorit tek kad ti budu na grbači. Ja npr ne trčin s dicon po šumama i gorama (aj i to je neki posal,jel) ,nismo svi isti.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 27/08/2019 : 14:59:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Pokušao sam čitati, no nekako napad, izlupali, ubojstvo su standardni klišeji, ne vidim ništa bitno i značajno u tome. Po ovome ispada kako ti je ovaj noviji Mister No bolji od onih starijih jer meni su te priče lošije. Tebi bi se možda svidjele ove novije, samo ne sjećam se dokle je pisao Nolita, poslije njega su svakako lošije iako se i on ispraznio s vremenom.

Ah Ken, ne vidim neopoganstvo u Kenu, malo si kontradiktoran Zagor ga je prepun, Ken po meni nema neopoganstva ili ga možda ima u manjoj mjeri, volio bih da mi to istakneš. Ken ima dosta ukradenih kršćanskih ideja, dakle promiče kršćanske vrednote, to je dobro, a plitkoprosvjetiteljstvo filozofija, naturalizma i što ja znam na što sve misliš su u manjoj mjeri. Eh da vidiš čega sve nema u novijim Bonelijima, tebi bi se sigurno svidio new age Gea ili Lilith.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 27/08/2019 : 15:03:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood
ovo je STRIP FORUM

da, tupsone, zato ti i skrećem pozornost!!

jesi li pričao o Tuarezima? ne
jesi li pričao o Mister Nou? ne

važno da si se 'upisao' sa CIA-lupetanjem i sad možeš sav sretan otići u nove pobjede
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 27/08/2019 : 15:05:35  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by lwood
ovo je STRIP FORUM

da, tupsone, zato ti i skrećem pozornost!!

jesi li pričao o Tuarezima? ne
jesi li pričao o Mister Nou? ne

važno da si se 'upisao' sa CIA-lupetanjem i sad možeš sav sretan otići u nove pobjede

pa vidin da ti i zoroas q pojma nemate o tome. Znači mogli ste naučit neki q. Ako nećete nemojte ,ostanite u svojim utopijama. glupsone

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 27/08/2019 : 15:08:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kruger
tebi bi se sigurno svidio new age Gea ili Lilith.

otkud ti takva ideja??!!!!!

prije je obrnuto: tebi se sviđa new age, jer te tvoje priče o svijetu koji je siv su plod njuejdžovske konfuznosti mišljenja u teorijama zavjere

budemo pričali kada se vratim Kenu (jer, jednom ću sigurno opet čitati)

ps - Zagor je 'kršćanskiji' strip od Kena haha, upravo koliko je Nolitta na višoj razini svijesti od Berardija
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 27/08/2019 : 15:11:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
ivod, koji si ti mali sitni zgrčeni autoknirps

daj se nemoj žestiti
došao si ovdje bezveze, ispušio, budi sada muško, podnesi to i probaj se ljepše uključiti... ili nestani
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 27/08/2019 : 15:16:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
tebi bi se sigurno svidio new age Gea ili Lilith.

otkud ti takva ideja??!!!!!

prije je obrnuto: tebi se sviđa new age, jer te tvoje priče o svijetu koji je siv su plod njuejdžovske konfuznosti mišljenja u teorijama zavjere

budemo pričali kada se vratim Kenu (jer, jednom ću sigurno opet čitati)

ps - Zagor je 'kršćanskiji' strip od Kena haha, upravo koliko je Nolitta na višoj razini svijesti od Berardija

Pa na to me ponukalo tvoje fasciniranje čarobnjaštva u Zagora, doduše kod Nolite je takvih stvari bilo u maloj mjeri, a koliko ih je sad, uh.

Ali svijet jest siv, nije to nešto što odobravam, to je realistično ili naturalistično stanje koje se može promijeniti, ali za sad je sve gore i gore.

Nolita bolji od Berardija?
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 27/08/2019 : 15:18:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

daj se nemoj žestiti
došao si ovdje bezveze, ispušio, budi sada muško, podnesi to i probaj se ljepše uključiti... ili nestani

Pa ti si davno primijetio kako je on trol, spam, zanovijetalo, padobranac. čak je u ovoj raspravi s tobom i kontradiktoran i naravno proradila je vruća krv, lak je na tipkovnici i bezobraznim riječima.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 27/08/2019 : 15:21:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
to si ti nešto pobrkao
kakvo fasciniranje čarobnjaštva? ma kakvi. ali nemam sada vremena, možemo kasnije, dok uopće objasniš o čemu pričaš.

tek da ne bude zabune: pa nema ovdje nitko tvrđi u religijskom mišljenju od mene, čak idem do konzerve možemo reći. gadno si se ti zeznuo, moj krugeru.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 27/08/2019 : 15:26:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Možda sam pobrkao ali u Zagora tog čarobnjaštva ima dosta, barem u novije vrijeme, to jest u novijim Zagorima, koje doduše ne piše Nolita, ali i u ono vrijeme ga je bilo, a ti si fasciniran Zagorom.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 27/08/2019 : 15:33:10  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

daj se nemoj žestiti

podnesi ti ka muško da pojma nemaš. Ah da ne moš,predugo se družiš s dicom.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 27/08/2019 : 15:36:35  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
A usput si i frustrirani mali dečkić iz nekog seoceta. Kompleksi od svega i svačega. Ne moš uopće pojmit da je nešto drukčije. Jadno je to naše školstvo s takvim likovima.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25990 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 27/08/2019 : 15:47:52  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ajmo filozofi i ostali, dosta.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 27/08/2019 : 15:53:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Jedno pitanje! Ja u raspravi sa stinkyjem nema nikakvih problema, koliko je za uočiti ni nitko drugi, no pojavi se ovaj trol i sve ode u P.M. Zašto se tolerira njegovo frustrirano omalovažavanje sugovornika, u ovom slučaju stinkyja.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 27/08/2019 : 16:06:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Jedno pitanje! Ja u raspravi sa stinkyjem nema nikakvih problema, koliko je za uočiti ni nitko drugi, no pojavi se ovaj trol i sve ode u P.M. Zašto se tolerira njegovo frustrirano omalovažavanje sugovornika, u ovom slučaju stinkyja.

Moja greška je što sam uopće išao odgovarati, trolove se ne hrani, kako se kaže na internetu.
Budem kasnije, kad stignem, nešto rekao o epizodi Uskršnji otok, da se tema vrati na pravi kolosijek.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25990 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 27/08/2019 : 16:18:00  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Svi su dobili upozorenje. I onaj koji je počeo i oni koji su nastavili.

Vraćamo se na temu topica.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 27/08/2019 : 17:47:07  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Peto izdanje u ovoj našoj novoj turi koja bi uskoro trebala biti u prodaji je 105. knjiga Mister Noa, našega najdražeg pilota, a naslov joj je “MATADOR”!

Scenarij ove uzbudljive pustolovine na 226 stranica potpisuju Guido Nolitta i Luigi Mignacco, crtež i naslovnice djelo su legendarnog Roberta Disa, a u Italiji je izvorno objavljena u razdoblju između svibnja i srpnja 1994. godine u brojevima 228, 229 i 230 redovnog serijala.

Na kraju još samo podatak da će tijekom prva dva mjeseca Mister No 105 koštati 160 kuna, a potom će mu cijena biti regularnih 200 kn.

Bacite pogled:

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14527 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 27/08/2019 : 18:34:09  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Koliko komentara kao da me nije bilo tjedan dana u ovoj temi.
Ne znam jel se isplati sve citat?

Never leave it in the hands of the judges
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 27/08/2019 : 19:47:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Da se vratimo na temu,

pročitao sam nedavno Uskršnji otok, vrlo dobra priča, iako meni ne u istom rangu kao Tuarezi (iako je to stvar nijansi). I ovdje imamo politički vrelu situaciju, samo što ovdje izbija ono najgore, podivljala gomila, kolektivno ludilo i prepuštanje poganskome, magijskome. Vidio sam da su neki komentatori spominjali da im to nije uvjerljivo, da je Nolitta pretjerao, no mnogi povijesni primjeri upravo pokazuju da ta opasnost pada u divljaštvo postoji uvijek (negdje u većoj, negdje u manjoj mjeri).

Ako smo kod Tuarega raspravljali je li Mr No dobro postupio, ovdje on i nije baš bio u prilici da nešto učini, morao je spašavati svoj i život Patricie, ovdje se zapravo otvara pitanje; je li ovo zapravo sretan završetak s obzirom na sve, je li otrežnjenje gomile na samom kraju dovoljno za katarzu, trebaju li otočani biti kažnjeni ili im treba oprostiti?

To je teško pitanje, ako je gomila slijepa naizgled je dovoljno da progleda, no onda je pitanje tko treba odgovarati za zločin.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 27/08/2019 : 20:24:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Možda sam pobrkao ali u Zagora tog čarobnjaštva ima dosta, barem u novije vrijeme, to jest u novijim Zagorima, koje doduše ne piše Nolita, ali i u ono vrijeme ga je bilo, a ti si fasciniran Zagorom.

Ma dobro si to vidio da sam često u prvim borbenim linijama za Zagora. Ali nisam fasciniran čarobnjaštvom, čudno si to povezao.

Najčešće sam analizirao Nolittine Zagore, tako da sad ne znam o kojima ti točno pričaš, što je to što te smeta. Ako misliš na strip VJEČNA MAGIJA, koji je meni savršeni strip i broj 1 na Zagoru (a možda i uopće u stripu!!), tu se ne radi o glorificiranju čarobnjaštva. Ali da sad ovdje ne ulazimo opširno i duboko u tu priču, možda bude jednom prilike da ovo raspravimo.

Edited by - stinky on 27/08/2019 20:25:01
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 27/08/2019 : 20:33:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ma dobro si to vidio da sam često u prvim borbenim linijama za Zagora. Ali nisam fasciniran čarobnjaštvom, čudno si to povezao.

Najčešće sam analizirao Nolittine Zagore, tako da sad ne znam o kojima ti točno pričaš, što je to što te smeta. Ako misliš na strip VJEČNA MAGIJA, koji je meni savršeni strip i broj 1 na Zagoru (a možda i uopće u stripu!!), tu se ne radi o glorificiranju čarobnjaštva. Ali da sad ovdje ne ulazimo opširno i duboko u tu priču, možda bude jednom prilike da ovo raspravimo.

Nije Zagor tema, ali usput da kažem: dobio je pogrešan zaključak jer je pošao od krivih premisa. Indijanci kao pogani nekršćani - Zagorovi prijatelji, pomaže mu indijanski vrač - Zagor je poganin, a strip slavi poganstvo i vračanje.
Kruger nije skužio da bi u tom stripu predstavnici magijskog mišljenja prije bili Hellingen i Akronijani, nego Zagor i Indijanci.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 27/08/2019 : 20:35:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ah ta epizoda Zagora, to je i meni kao klincu bilo fascinantno, no danas su nešto drugačiji dojmovi.
Nolita mi je bolji kod Mister Noa, mada kako sam rekao Mister No se kvari s vremenom. Ipak je Zagor nastao 1961, tad je još bio dosta naivan, s vremenom se poboljšao ali neni nije bolji od Mister Noa.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 27/08/2019 : 20:36:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ah ta epizoda Zagora, to je i meni kao klincu bilo fascinantno, no danas su nešto drugačiji dojmovi.
Nolita mi je bolji kod Mister Noa, mada kako sam rekao Mister No se kvari s vremenom. Ipak je Zagor nastao 1961, tad je još bio dosta naivan, s vremenom se poboljšao ali neni nije bolji od Mister Noa.

Krugeru, malo je čudno to što kažeš da ti ne valjaju afričke epizode, ako si prije prigovorio da Mr No ne izlazi iz šablona postavljenih na početku. Ako hoćeš ozbiljnost, Tuarezi i Mau Mau su dosta ozbiljne priče.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 27/08/2019 : 20:38:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Nije Zagor tema, ali usput da kažem: dobio je pogrešan zaključak jer je pošao od krivih premisa. Indijanci kao pogani nekršćani - Zagorovi prijatelji, pomaže mu indijanski vrač - Zagor je poganin, a strip slavi poganstvo i vračanje.
Kruger nije skužio da bi u tom stripu predstavnici magijskog mišljenja prije bili Hellingen i Akronijani, nego Zagor i Indijanci.

Recimo da je tako i upravu sam. Ali to je off topic. Nek mi stinky objasni na nekom Zagovorom topicu.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 27/08/2019 : 20:38:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
je li ovo zapravo sretan završetak s obzirom na sve, je li otrežnjenje gomile na samom kraju dovoljno za katarzu, trebaju li otočani biti kažnjeni ili im treba oprostiti?

To je teško pitanje, ako je gomila slijepa naizgled je dovoljno da progleda, no onda je pitanje tko treba odgovarati za zločin.

Zato i kažem da je samo naoko sve sretno. Ustvari se priča ni ovdje ne završava; Mister No odlazi, a što će biti s otokom, to je opet prepušteno "višem" sudu. Je li Miro (ili kako se zove student), poput Khorera, ta snaga koja će iskupiti otočane? Koji će ih podići tako da prođu kroz jednu katarzu? Nolitta to brzinski skicira u jednom romansiranom obliku, ali onda se brzo udaljuje od pitanja koje je postavio i mi idemo dalje (s našim junakom).

Tko je odgovoran?
Pa nema takvoga. To je slično kao zakon linča, podivljala gomila u kojoj nema osoba u pravom smislu riječi, nego rastakanje svijesti u primitivni stadij, u pleme.
Odgovorno je stanje duha, nezrelost u kojoj se ti ljudi nalaze. A nije put to da traže svoj identitet u ekskluzivitetu, u drevnim običajima i ritualima. Nolitta uvijek upozorava na opasnost od takve prevelike fascinacije arhajskim, drevnim, tobože 'ključnim' za samoidentitet. Običaj i ritual je ono izvanjsko, ne presudno - tko se sljepački drži vanjske forme ("tangata manu") taj pada u idolatriju, što je u osnovi - egolatrija. Ili pravo rečeno, protusmisao, otpad od istine, od Boga, dijaboličko pobožanstvenje vlastitog lika.

Ova se ideja provlači (i) kroz Uskršnji otok.
Go to Top of Page
Page: of 281 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.51 seconds. Snitz Forums 2000