forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 517

anto
Advanced Member

Serbia
21122 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 06/02/2020 : 23:16:17  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
jesam,njih sam čitao;i slažem se,valjaju.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/02/2020 : 00:01:31  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
@anto

Sto se tice Superbukova potvrdjujem sve sto kaze Beva i dodao bih #33.

A od redovne serije ti apsolutno preporucujem #200 (ima u izdanju Ludensa u boji) mislim da je najvise po tvom senzibilitetu, s najmanje natprirodnih elemenata a lepo se upoznajemo sa odnosom izmedju Dilana, Gruca i Bloka. Tu bih epizodu preporucio i onima koji tek pocinju s Dilanom, da bi ih zainteresovao za serijal.

A najbolje price su svakako u prvih #100 brojeva sto si i sam citao u ZS svojevremeno. Tu bilo sta da uzmes tesko da mozes da ubodes neku epizodu koja je jako losa, pogotovo ako je Sclavi scenarista.

Edited by - going going on 07/02/2020 00:02:24
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 07/02/2020 : 08:23:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Anto, imaš sliča ukus kao i ja
Nedavno sam napisao koje priče su mi ovog junaka dobre pa vjerujem da će se i tebi svidjeti
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2278 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 07/02/2020 : 10:15:42  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Evo, ja bi rekao baš suprotno. Broj 200, makar ga ljudi vole, meni nije dobro legao. Blocha doživljavam kao simpatičnog gunđavog sporednog lika, a u 200tci mu Barbatova dodaje bespotrebnu mračnu tajnu. Plus je epizoda dosta patetična. Znači minus.

Također, Mater Dolorosa je nekakav jubilarac i, kao i svi takvi, ima potrebu vraćati se starim likovima i dodavati krivine starim Drinama. Po meni nepotrebno. Ja bi od novijih epizoda najviše preporučio U ime kaosa jer je zabavna i dobro nacrtana. Anto probaj nju, a ove druge možeš pročitsti čisto da ih možeš kritizirati.
Go to Top of Page

morski
Senior Member

2656 Posts

Member since 09/08/2014

Posted - 07/02/2020 : 14:42:30  Show Profile Show Extended Profile  Send morski a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pcoro

Evo, ja bi rekao baš suprotno. Broj 200, makar ga ljudi vole, meni nije dobro legao. Blocha doživljavam kao simpatičnog gunđavog sporednog lika, a u 200tci mu Barbatova dodaje bespotrebnu mračnu tajnu. Plus je epizoda dosta patetična. Znači minus.

Također, Mater Dolorosa je nekakav jubilarac i, kao i svi takvi, ima potrebu vraćati se starim likovima i dodavati krivine starim Drinama. Po meni nepotrebno.

+1 kao kuca

quote:
Originally posted by anto

ajde daj mi neke tvoje favorite od VČ edicije (redovne i superbuk),a može i od Ludensovih Maksija.

Veseli Četvrtak 3 Nekropolis
Veseli Četvrtak 12 Đavolov dodir
Veseli Četvrtak 20 Nebo Može Da Čeka
Veseli Četvrtak 32 Ksabaras!
Veseli Četvrtak 33 U Ime Oca
Veseli Četvrtak 36 Groblje Nakaza
Veseli Četvrtak 43 Poltergajst
Veseli Četvrtak 71 Mater Morbi
Veseli Četvrtak 146 Čovek tvojih snova
Veseli Četvrtak 147 Ljudska mašina
Veseli Četvrtak 152 Mater dolorosa
Veseli Četvrtak Planeta mrtvih 2 Kraj je moj početak
Veseli Četvrtak Planeta mrtvih 3 Državni neprijatelj broj jedan
Veseli Četvrtak Super Book 1 Priče o Neobičnom Ludilu
Veseli Četvrtak Super Book 4 Snovi
Veseli Četvrtak Super Book 7 Pesma Sirene
Veseli Četvrtak Super Book 8 Lavirinti Straha
Veseli Četvrtak Super Book 9 Strah od Života
Veseli Četvrtak Super Book 11 Žvakač Pokrova
Veseli Četvrtak Super Book 12 Živi i Mrtvi
Veseli Četvrtak Super Book 13 Pleme Besmrtnih
Veseli Četvrtak Super Book 20 Voz Prokletih
Veseli Četvrtak Super Book 22 Klub Strave i Užasa
Veseli Četvrtak Super Book 23 Užas iz Nekog Drugog Kad
Veseli Četvrtak Super Book 24 Totentanz
Veseli Četvrtak Super Book 25 Nakon Velikog Bleska
Veseli Četvrtak Super Book 25 Đavo u Boci
Veseli Četvrtak Super Book 26 Crni Užas
Veseli Četvrtak Super Book 29 Mefisto
Veseli Četvrtak Super Book 30 Stanar s Trećeg Sprata
Veseli Četvrtak Super Book 31 Maska Demona
Veseli Četvrtak Super Book 32 Poslednja stanica - užas
Veseli Četvrtak Super Book 33 Marionete
Veseli Četvrtak Super Book 34 Kuća izgubljenih ljudi
Veseli Četvrtak Super Book 38 Sedam prokletih duša
Veseli Četvrtak Super Book 41 Neko u senci
Veseli Četvrtak Super Book 43 Ubio sam Džeka Trboseka
Veseli Četvrtak Super Book 49 Egzodus
Veseli Četvrtak Super Book 51 Bezimeni
Ludens Maxi 5
Ludens Maxi 8
Ludens Maxi 9

ovo nisu sve moji favoriti, samo neke epizode koje bi ti se mogle svideti, na osnovu nekog sireg ukusa publike

Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21122 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 07/02/2020 : 23:35:12  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
ok momci,hvala vam za sve preporuke - javljam se kad pročitam nešto od njih.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38075 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 08/02/2020 : 00:02:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Kao poskupjeli kioskasi na 20... a kaj Dylan je i dalje samo 18 krznenih? To se nesto VČ manije preneslo i na bradonju, ili se djeluje u tom smjeru?

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38075 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 08/02/2020 : 00:08:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Anto, od ovih novijih procitaj Lovca na vestice, VC 144.
https://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/dd-dd-vec-144-lovac-na-vestice/36117/0/

Tu sve stima.

...a isao ti je kroz ruke.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21122 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 08/02/2020 : 17:05:36  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
idu mi kroz ruke svi Dilani,kao i mnogi drugi SBE junaci,ali jednostavno nemam ni volje,ni želje,ni vremena,ni živaca da ih čitam.
A ovaj Akatinov ću obavezno nabaviti jer me je juče potpuno zadovoljio sa Cenom časti (Priče #1)

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38075 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 08/02/2020 : 21:42:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Meni Dilani dobro dođu za preseci neki integral ili bilo kojeg Francuza, vestern, krimi, horor... a i kratki su (ako nije Paola pisala, onda 3x duzi od obicnih). A ni za na cenifu nisu slabi. :D

Go to Top of Page

Sarghan
stripovi.com suradnik

Croatia
1799 Posts

Member since 26/01/2011

Posted - 08/02/2020 : 22:23:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Sarghan a Private Message  Reply with Quote
quote:

A ovaj Akatinov ću obavezno nabaviti jer me je juče potpuno zadovoljio sa Cenom časti (Priče #1)

Kad već uzimaš Akatinovog Dylana, probaj i s ovim njegovim
https://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/dylan-dog-dd-vec-98-ubica-iz-susednog-stana/33743/0/
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 09/02/2020 : 02:20:06  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sarghan

quote:

Kad već uzimaš Akatinovog Dylana, probaj i s ovim njegovim
https://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/dylan-dog-dd-vec-98-ubica-iz-susednog-stana/33743/0/

Obavezno Ubicu iz susednog stana, genijalna epizoda!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21122 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 09/02/2020 : 16:19:47  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
naručeni iz drugareve biblioteke Veselog četvrtka oba Akatinova Dilana.
Javljam se za neki dan sa dojmovima.

Edited by - anto on 09/02/2020 16:20:16
Go to Top of Page

Sarghan
stripovi.com suradnik

Croatia
1799 Posts

Member since 26/01/2011

Posted - 12/02/2020 : 21:10:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Sarghan a Private Message  Reply with Quote
Evo (još) jedan primjer koliko dobro bojanje podigne dojam i crtež na višu razinu.

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 12/02/2020 : 22:34:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Sada cu ja pametovati i reci da D’Auria nije dobar kolorist jer njegov digitalni kolor se previse oslanja na efekte i mracne tonove koji skrivaju crtez (ne govorim samo na primjeru ovog crteza vec pratim njegov rad, vidjeti team-up kolorfest). Ovo je dobro ofarbano, ali je naglasak kriv, u prvi plan izbacuje lubanju koja se trebala “citati” tek nakon likova.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26826 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 12/02/2020 : 23:10:44  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Pa ovdje mi i nije dobra boja jer je sve nekako zamagljeno?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7513 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 13/02/2020 : 07:52:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

Sada cu ja pametovati i reci da D’Auria nije dobar kolorist jer njegov digitalni kolor se previse oslanja na efekte i mracne tonove koji skrivaju crtez (ne govorim samo na primjeru ovog crteza vec pratim njegov rad, vidjeti team-up kolorfest). Ovo je dobro ofarbano, ali je naglasak kriv, u prvi plan izbacuje lubanju koja se trebala “citati” tek nakon likova.

Ne slažem se. Ovaj kolor baš dodatno naglašava crtež, a lubanja i treba biti u prvom planu.

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2278 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 13/02/2020 : 08:15:29  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Nema veze, meni je ionako ova nova Brindisijeva naslovna previše prvoloptaška i pomalo kičasta. Nije ni ovaj drugi kolor savršen, ali prvi, sa žuim nebom je jeziv
Go to Top of Page

Sarghan
stripovi.com suradnik

Croatia
1799 Posts

Member since 26/01/2011

Posted - 13/02/2020 : 09:45:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Sarghan a Private Message  Reply with Quote
Ustvari, djelomično se slažem s Deersom, ponajviše oko digitalnih efekta koji mi na naslovnici više privlače pažnju od sadržaja. Mada, ne bih se složio da ističe lubanju. Kod prve c/b verzije ju doista nisam isprva primijetio, no kod narednih obojanih verzija sam bio svjestan njenog postojanja i automatski je pogled bježao na nju.
Ali da, poanta je bila kako je ovaj DOBAR kolor (unatoč svim svojim manama) miljama bolji od onog Republicinog koji baš ubija sveukupni dojam Brindisijevog crteža.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 14/02/2020 : 18:05:43  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Odlican je Brindisi! Bas sam nedavno gledao njegove naslovne strane za Libellusovo kolekcionarsko izdanje i za Republicin reprint, stvarno je sjajan, cak mi je bolji na Libellusu nego u Italijasnkom izdanju.
I meni je licno bolji kolor u republicinom izdanju nego ovaj koji je Sarghan okacio, previse efekata, previse skrece paznju na kolor, koji nije drecav ali je previse upadljiv.

Nego je l Granderistampa stala u Italiji?

Edited by - going going on 14/02/2020 18:47:21
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21122 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 14/02/2020 : 19:42:32  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
po preporuci nekih ljudi upućeniji od mene u materiju,pročitah ova tri naslova:

Akatino&Gerasi:Dilan Dog - Ubica iz susednog stana (Veseli četvrtak, DD # 98)
Akatino&Kazalangvida:Dilan Dog - Lovac na veštice (Veseli četvrtak, DD # 144)
Rekioni&Kavenago:Dilan Dog - Mater Dolorosa (Veseli četvrtak,DD #152)

I Ubica iz susednog stana i Lovac na veštice su netipični Dilani,i kao takvi su mi prijali.
U prvoj epizodi Dilan stiže u Edinburg,gde mu se nalazi najnovija ljubav.Uzima sobu u pansionu sa vrlo živopisnim komšijama,od kojih je jedan potencijalni ubica.Druga priča vuče na detektivsku i naš junak istražuje sudbinu Majkl Rivsa,režisera tri kultna horor filma,koji je jako mlad skončao,samoubivši se,u šta nije uveren njegov stari prijatelj i glumac u jednom od filmova,iako je od tragičnog događaja prošlo nekoliko decenija.
4/5 x 2

Mater Dolorosa
- hmmm;jebem li ga šta sam pročitao!??
Crtež je lep,ako i boje;ali džaba sve.
1.5/5

Edited by - anto on 14/02/2020 19:42:48
Go to Top of Page

morski
Senior Member

2656 Posts

Member since 09/08/2014

Posted - 14/02/2020 : 19:48:40  Show Profile Show Extended Profile  Send morski a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

Nego je l Granderistampa stala u Italiji?

jeste

quote:

po preporuci nekih ljudi upućeniji od mene u materiju,pročitah ova tri naslova:

Akatino&Gerasi:Dilan Dog - Ubica iz susednog stana (Veseli četvrtak, DD # 98)
Akatino&Kazalangvida:Dilan Dog - Lovac na veštice (Veseli četvrtak, DD # 144)
Rekioni&Kavenago:Dilan Dog - Mater Dolorosa (Veseli četvrtak,DD #152)

I Ubica iz susednog stana i Lovac na veštice su netipični Dilani,i kao takvi su mi prijali.
U prvoj epizodi Dilan stiže u Edinburg,gde mu se nalazi najnovija ljubav.Uzima sobu u pansionu sa vrlo živopisnim komšijama,od kojih je jedan potencijalni ubica.Druga priča vuče na detektivsku i naš junak istražuje sudbinu Majkl Rivsa,režisera tri kultna horor filma,koji je jako mlad skončao,samoubivši se,u šta nije uveren njegov stari prijatelj i glumac u jednom od filmova,iako je od tragičnog događaja prošlo nekoliko decenija.
4/5 x 2

Mater Dolorosa
- hmmm;jebem li ga šta sam pročitao!??
Crtež je lep,ako i boje;ali džaba sve.
1.5/5

to je to, ti volis detektivske price
kao supermark

Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21122 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 14/02/2020 : 20:24:03  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
da,u pravu si - one su mi najbolje.
ili ovako neke nestandardne,kao Ubica iz susednog stana.

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6034 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 15/02/2020 : 06:45:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

da,u pravu si - one su mi najbolje.
ili ovako neke nestandardne,kao Ubica iz susednog stana.

Rekao sam ti da Mater Dolorosa em zahtijeva predznanje, em je pisana pretenciozno s puno simbolike, ni meni nije baš nešto.

Pročitaj one priče koje sam ti savjetovao, pogotovo "Tri puta nula" i "Netko nas zove odozgo". Baš me zanima hoće li ti se svidjeti.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 15/02/2020 : 12:18:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Ali usprkos tome, osnovna premisa je vise nego jasna a vezana uz odrastanje i “ljubavi”. Jednostavna stvar i toliko vezana uz samog Dylana gdje se Rrobe pokazao kao netko tko shvaca lika. Produbljenje Edipovog kompleksa.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page
Page: of 517 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.71 seconds. Snitz Forums 2000