forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Fitness ili ostati u formi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 35

Caleb
Advanced Member

Greece
16591 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 19/02/2020 : 15:51:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
Poslednjih godinu dana, mozda i vise, radim vezbe sa sopstvenom tezinom tj. ne koristim tegove.

Pre mesec dana sam nasao ovaj video i poceo sa vezbanjem.

U sustini, radim sve isto, samo bez odmaranja izmedju vezbi + radim pet serija ili koliko mogu u datom trenutku. Nekad je vise, nekad je manje od pet.
Mene ovo iscrpi debelo, vec na polovini, doslovno se cedim, koliko sam mokar.

Nezavisno od ovoga, radim jos trbusnjake, cucnjeve i cucnjeve.

Obavezno odmorim jedan ili dva dana u nedelji.

Rezultata ima, osecam se fino. Ono sto sam primetio, u odnosu na ranije, je, da na istoj kilazi delujem krupnije. Ranije sam sa 90kg, na visini od 191cm delovao mrsavo i osecao sam se slabo, ali sada, sa istom kilazom nije bas tako. Odgovara mi ovaj nacin vezbanja, bez tegova, prakticno je, ne zavisim od uslova u kojima vezbam i vec mi je postala rutina.

PS: Nista ovo ne vredi, ako se ne pazi na ishranu.

PS: Imam pitanje za iskusnije... cesto me bole pete nakon vezbanja, verujem da dolazi do preopterecenja. Sta vi mislite? Ono sto radim, je da stavim neki podmetac ispod peta, kada radim cucnjeve i slicne vezbe. Secam se da mi je to neko rekao i cini mi se da ima malo manje bola, kada vezbam na taj nacin.

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0

Edited by - Caleb on 19/02/2020 15:52:26
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6467 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 19/02/2020 : 17:45:11  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Vidiš ja radim i pliometrijske vježbe pa me nikad nisu bolile pete.
Vježbam bos, dakle ne čarape. Vježbe tipa di držim utege u rukama i skačem u vis pa u čučanj i tako do 30 komada, pa varijacije na temu.
Evo voako nešto samo ful skok u zrak kad si gore:

I ovakav npr isto sa utezima i sa time da se u skoku ruke dižu skroz u zrak, to me baš ubije kvalitetno(Premotati na 5:59, pošto ovaj forum ne obadaje ako pokušam stavit baš na taj timestamp):

Nisam baš pametan, ali ovako laički bi rekao da možda imaš krivo držanje i/ili nešto krivo radiš kod vježbanja.
Obično sam čuo da ljudi imaju bolove u zglobovima(gležnjevi, koljena) od vježbanja ma ne u petama.
A opet za trbušnjake i sve na podu imam prostirku debelu 1,5cm, isplatila se svaka lipa za nju, možda da si nabaviš tako nešto ili kakve lagane šunjalice samo za vježbanje?

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 19/02/2020 18:00:55
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14703 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 19/02/2020 : 19:47:46  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Bio danas u Senju malo, vratio se iz šopinga, otišla skoro hiljadarka

Let the Training Begin!

Never leave it in the hands of the judges
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16591 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 19/02/2020 : 20:43:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH

Vidiš ja radim i pliometrijske vježbe pa me nikad nisu bolile pete.
Vježbam bos, dakle ne čarape. Vježbe tipa di držim utege u rukama i skačem u vis pa u čučanj i tako do 30 komada, pa varijacije na temu.
Evo voako nešto samo ful skok u zrak kad si gore:

Jep, radim i ja ove skokove iz cucnja. Kombinujem dosta toga i improvizujem sam.
Inace, isto koristim podlogu pri vezbanju. Ne verujem da radim nesto krivo, ali mislim da je do preopterecenja. Ne bole me pete samo pri vezbanju, vec i nakon basketa, ne uvek, ali povremeno. Cudno je sto mene ne boli bas sama peta, ispod, vec kao da me boli ona koska pozadi iznad pete. Cudan neki bol.

PS: Dobri su ti ovi linkovi.

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6467 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 19/02/2020 : 20:44:13  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
@reemcp:
Jebemti al si nakupovao ovih proteinskih napitaka.
Ja obično uzmem onaj od mislim dukata sa kofeinom i okusom kave.
Ali to 1-2 tjedno, kako me pukne.
I šta nije jeftiniji čokolino u većem pakiranju? Ja uzmem tu i tamo onaj od 1kg, klasični, fin mi je.

@caleb:
Ne vježbam po ovim videima, ovo sam brzinski izguglao primjere.
Dobronamjeran savjet je da vježbaš po nekom OK videu i da posebnu pažnju obratiš na držanje i pravilno izvođenje vježeb, ako nešto sam majmuniraš možeš se ozlijedit.
Inače vezano uz videe, fora je vidit ovako kratki video di se pokazuje samo par vježbi, ali nešto sasvim drugo je kada je to ukoponirano u trening i to je samo jedan od vježbi koje radiš bez prestanka 30ak min. Ugl ja ciljam na te kraće ali opakije vježbe jer eto ušteda vremena, ali bolja efikasnost, valjda.

Edited by - DiSkAcH on 19/02/2020 20:48:42
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16591 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 19/02/2020 : 20:57:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
Obraticu paznju.
Uglavnom, slazem se, nekoliko ovakvih vezbi, spojenih, je odlican kardio trenig. Kratko, ali pogadja zestoko. I vrlo prakticno. Meni odgovara ujutru, pre skole, dvadesetak minuta i dan je odmah bolji.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21904 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 19/02/2020 : 23:28:27  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
još ideš u školu??
koji si razred?
quote:
Originally posted by ReemCP

Samo ne znam koliko je Anto pametno jesti voće navečer Mislim zbog tog voćnog šećera. Znam da sam čitao da je bolje neku voćku ujutro pojesti ili tijekom dana (kao međuobrok), a navečer je možda od voća idealna banana. Pa i bademi, možda i jagode i maline koje su više vodenaste i ne sadrže možda toliko tog šećera.

znam za to,mada kažu da valja pojesti jednu jabuku zbog zdravlja zuba.
ali bolje mi je da pojedem nešto voća nego da cepim par palačinki sa kremićem ili pola hleba sa raznim namazima...
quote:

@anto:
Nije ti caka u izbacivanju obroka, nego u smanjivanju. Možeš jesti i hrpu smeća, samo smanji...vjeruj mi...ili sam ja neki fenomen.
Imaš i toga u ovom mom traktatu Reem-u. :)
To sa voćem ti je odlična fora, to pali sigurno, voće te zasiti a ima jako malo kalorija, a hrpu dobrih stvari.

ma znam za to;ali mi je lakše da izbacim obrok nego da smanjim porcije (mada radim i na tome).Ako me kapiraš.
quote:
Originally posted by Caleb

[green]Poslednjih godinu dana, mozda i vise, radim vezbe sa sopstvenom tezinom tj. ne koristim tegove.
Rezultata ima, osecam se fino. Ono sto sam primetio, u odnosu na ranije, je, da na istoj kilazi delujem krupnije. Ranije sam sa 90kg, na visini od 191cm delovao mrsavo i osecao sam se slabo, ali sada, sa istom kilazom nije bas tako. Odgovara mi ovaj nacin vezbanja, bez tegova, prakticno je, ne zavisim od uslova u kojima vezbam i vec mi je postala rutina.

PS: Nista ovo ne vredi, ako se ne pazi na ishranu.

ovo je potpuno tačno;kad skupim volju da pored košarke radim vežbe,isključivo sa sopstvenom kilažom,osećam se bolje,izgledam krupnije,bolje spavam...

a plivanje je ipak majka mara;u Čačku nažalost nema zatvoren bazen,ali leti neka 4 meseca plivam skoro svaki dan,ma kidam se od plivanja,i ne mogu da opišem kako se tada osećam; a i sa izgledom tela sam prezadovoljan.

Odbrojavanje: još 6 dana

Edited by - anto on 19/02/2020 23:37:37
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16591 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 19/02/2020 : 23:47:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
Treca godina, ponovo. Okinava iz matisa.

Plivanje je zakon. Isto i ja radim preko leta na jezeru, ne stajem.

Meni je ovo jedna od zelja.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21904 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 20/02/2020 : 10:56:14  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
@diskać
pa da,postoji burek sa sirom.
burek sa mesom,sa sirom,lazanja burek,pica burek.
otkad znam za sebe postojao je burek sa sirom,barem je tako u Srbistanu.

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14703 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 20/02/2020 : 11:06:03  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:

@reemcp:
Jebemti al si nakupovao ovih proteinskih napitaka.
Ja obično uzmem onaj od mislim dukata sa kofeinom i okusom kave.
Ali to 1-2 tjedno, kako me pukne.
I šta nije jeftiniji čokolino u većem pakiranju? Ja uzmem tu i tamo onaj od 1kg, klasični, fin mi je.

Samo, ove napitke ti ja ne pijem "same", šteta je. Primjeri: pola boce vanilije ide u doručak, ali u to se ubaci još ražene ili zobene pahuljice, kikiriki namaz, chia sjemenke, bademi i kokos. Imam osjećaj kao da jedem onaj rafaelo A zdrav i lagan doručak.

Pa primjerice kad sam nekad na putu, znam ponesti npr. rižu (koja je prethodno skuhana) u nekoj plastičnoj posudi, zalije se sa pola boce tog napitka od čokolade i tako se pojede (riža je sama suha i teško bi je mogao kao takvu pojesti, ovako bez problema, a i imam u obroku P+UH). Imam još dosta takvih kombinacija sa ovim napitcima, uglavnom nikad ih ne pijem same.

Ako se malo bolje zagledaš, nije to čokolino već rižolino Ne vjerujem da njega ima u većem pakiranju, u nekim trgovinama ga uopće nema niti u ovom manjem pakiranju. Tako da sam uzeo ove manje. Koristim ga samo kao UH nakon treninga (nekih pola sata do sat nakon treninga) u kombinaciji sa napitkom od čokolade i još nekim sastojcima.

quote:
Originally posted by anto

znam za to,mada kažu da valja pojesti jednu jabuku zbog zdravlja zuba.
ali bolje mi je da pojedem nešto voća nego da cepim par palačinki sa kremićem ili pola hleba sa raznim namazima...

Nisam ja mislio da ti izbaciš jabuku, samo da je jedeš u pravo doba dana Većina gdje sam čitao, upravo jabuku preporučuju da se najbolje njena svojstva mogu iskoristit ujutro. Recimo da imaš doručak u 7h i ručak u 14h, idealno bi u takvom rasporedu bilo pojesti jabuku oko 11h (međuobrok). I znam da neki ljudi gule koru što nije dobro, bolje je cijelu pojesti (s korom).

Ukucaj u google "kad jesti jabuku" pa vidi što će ti izbaciti. Samo čitaj naslove članaka, skrolaj prema dolje i vidjet ćeš što piše.

Za ovo navečer, dat ću ti jedan primjer što sam jeo oko 21h sinoć, uslikao sam, a isto mi je cilj izgubiti 12 kilograma i samo ću reći da je glupost ono kad kažu da ne valja jesti iza 18h, to je skroz blesavo po meni Ja jedem bar 3 puta poslije 18h i znam da će kilogrami ići dolje

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14703 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 20/02/2020 : 11:38:56  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:

Evo ti jedan primjer, nije palačinka, ali slično. Sinoć jeo oko 21h. Radi se o kukuruznoj tortilji (ima ih u svakoj trgovini), list zelene salate, pileća prsa (samo nasjeckana na manje komade) i kukuruz šećerac. Mogu se naravno radit svakakve kombinacije, ovo je samo jedan primjer.

Sama ova tortilja se prethodno malo ugrijala (a nije potrebno) na tavi pa onda složili ovi sastojci i onda je samo zamotaš kao palačinku. Pojeo dvije, a ti bi sigurno smio pojesti 3-4 ovakve jer si dosta krupniji od mene i potrebno ti je više kalorija da zadovoljiš svoje dnevne potrebe.

Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16591 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 20/02/2020 : 11:52:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
quote:

Samo, ove napitke ti ja ne pijem "same", šteta je. Primjeri: pola boce vanilije ide u doručak, ali u to se ubaci još ražene ili zobene pahuljice, kikiriki namaz, chia sjemenke, bademi i kokos. Imam osjećaj kao da jedem onaj rafaelo A zdrav i lagan doručak.

Koja je fora sa tim proteinskim napicima? Uvek sam imao neku odbojnost prema tome, da l sto me sve to podseca na sve one stvarcice koje koriste bodibilderi, kreatin i slicno...

Reci mi, kada pravis ovo za dorucak, je l stavljas sve odokativno ili imas neku razmeru? Bude kao napitak ili kasasto?

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21904 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 20/02/2020 : 12:25:09  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
@reem
ma odlično znam kad treba jesti jabuke;ja ih tad i jedem,ali kad uveče kriziram,računam da mi je bolje pojesti neku voćku nego nešto što ne bi trebao.

a hvala za ovu recepturu sa tortiljom,baš danas supruga pominje da ima neki recept sa njima,doduše nešto ne tako zdravo;a reći ću joj i za ovu tvoju varijantu,pa baš da napravi i klincima nakon karatea koji imaju uveče.

što se tiče jabuka,nikada ne ljuštim koru (za razliku od moje žene koja nikada ne jede koru);takođe,jedem trešnje i višnje sa košticama...

edit:a ovo sam nedavno čuo,i vrlo je bitna informacija,posebno za ljude koji se bave košarkom/fudbalom...
treba pojesti na dan par maslina sve sa košticama;one se ne izbacuju kroz debelo crevo (kao recimo koštice pomenutih trešanja,višanja..) već se razgrađuju u organizmu (ne znam sad tačno gde),ispuštajući određene supstance (ne znam sad tačno koje) koje regenerišu kosti,kao i još tu neka tkiva.I za ovo nećete naći puno informacija na netu.

Edited by - anto on 20/02/2020 12:33:08
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16591 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 20/02/2020 : 12:43:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
Datule (urme) su isto tako zdrave. Kazu da je dovoljno pojesti tri svakog dana kako bi uneo potrebnu kolicinu zdravih materija.
Kod nas ih u poslednje vreme ima na svakom koraku.
Odlicne su za smuti ili kao zasladjivac u kolacima ili ovsenim kasama.

Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6467 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 20/02/2020 : 14:20:26  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
@anto: Super, znači kod vas kao i kod nas. :)
Evo baš sam zdrobio 1 od sira i jednu štrudlu od višanja.
A jel guliš banane? :D
Ni ja ne gulim voće čija kora je jestiva, ali ne jedem koštice.

@Caleb: datule su meni vrh, slatke za poludit i fine, klopam sušene.
Meni je isto jako fin i kandirani đumbir, volim papreno, a kakve on benefite ima..nemam pojma, fin mi je. :D
Uglavnom ja klopam masu suhog i kandiranog voća, volim to. Krkam i pun orašastih.

@Reem: ma skužio sam da piše rižolino, ali mišljenja sam da su svi ti dječji bućkuriši za doručak poprilično nezdravi i krcati šećerom, ali su jako fini. :)
Šteta što ne rade ova junačka pakiranja.

Edited by - DiSkAcH on 20/02/2020 14:25:54
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14703 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 20/02/2020 : 21:06:11  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Caleb

Koja je fora sa tim proteinskim napicima? Uvek sam imao neku odbojnost prema tome, da l sto me sve to podseca na sve one stvarcice koje koriste bodibilderi, kreatin i slicno...

Reci mi, kada pravis ovo za dorucak, je l stavljas sve odokativno ili imas neku razmeru? Bude kao napitak ili kasasto?

Bude ti više kašasto, onako, skoro pa gusto (zbog kikiriki namaza i kokosa). Već imam razrađenu shemu gdje ne moram vagati, evo primjera; ulijem u tanjur pola bočice tog napitka od vanilije, zatim stavim u šalicu (obična za kavu, srednje veličine) ražene pahuljice do ruba šalice (a već sam odavno to izvagao da je taj sadržaj 70g). Tako da mi je šalica u biti mjera, ne moram svaki put vagati. To iz šalice onda istresem u tanjur, badema ubacim 5-6 komada, kikiriki namaz zagrabim sa velikom žlicom i ubacim te samo pospem sa kokosom na kraju i promiješa se dok ne bude nešto gušća smjesa

Kad netko spomene mast, svi "bježimo" od toga kod vježbanja, ali zdrave masti bi morali jesti, poželjno je. Bademi i kikiriki (namaz) je tu prava stvar kao zdrave masti, ražene ili zobene (kao izvor UH) i proteinski napitak (protein), tako da imaš sve u jednom doručku što ti treba da započneš dan. Može se tu isto još toga ubacivati po želji, ne mora niti kokos ići, može nešto drugo Ja nekad recimo ubacim rogač.

quote:

@reem
ma odlično znam kad treba jesti jabuke;ja ih tad i jedem,ali kad uveče kriziram,računam da mi je bolje pojesti neku voćku nego nešto što ne bi trebao.

a hvala za ovu recepturu sa tortiljom,baš danas supruga pominje da ima neki recept sa njima,doduše nešto ne tako zdravo;a reći ću joj i za ovu tvoju varijantu,pa baš da napravi i klincima nakon karatea koji imaju uveče.

što se tiče jabuka,nikada ne ljuštim koru (za razliku od moje žene koja nikada ne jede koru);takođe,jedem trešnje i višnje sa košticama...

Nema na čemu Evo, danas sam imao sličan takav obrok, samo umjesto piletine je bila tuna (ovo sve isto). Recimo, naš kolega Caleb koji je prešao u vegetarijance (svaka čast!), vidio sam u drugoj temi, može isto ovako sa tortiljama raditi kao na slici, samo umjesto piletine doda zelenu papriku nasjeckanu, šampinjona i još nešto po želji. A to može malo zaliti i sa onim dressingom za salatu. Čitao sam da iako taj dressing ima i masti, ali kao da iz salate još više izvuče onih njenih važnih nutrijenata. Naravno, i mi koji nismo vegetarijanci možemo si spremiti ovakav obrok

quote:

@Reem: ma skužio sam da piše rižolino, ali mišljenja sam da su svi ti dječji bućkuriši za doručak poprilično nezdravi i krcati šećerom, ali su jako fini. :)
Šteta što ne rade ova junačka pakiranja.

U pravu si, treba pazit na te šećere Napisao sam da ti ja samo uzimam rižolino navečer poslije treninga, nikad za doručak.

Čokolino i rižolino se dosta razlikuju, ja sam ciljano izabrao rižolino. U njegovom sastavu je znatno šećer smanjen, čokolino ima na 100 g čak 39 g šećera, dok u istom sastavu rižolino ima svega 2 g.

Imam doma oboje, pa sam uslikao da vidiš razliku Čak i u masnoćama ga rižolino "dere"

Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16591 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 20/02/2020 : 21:36:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kad netko spomene mast, svi "bježimo" od toga kod vježbanja, ali zdrave masti bi morali jesti, poželjno je. Bademi i kikiriki (namaz) je tu prava stvar kao zdrave masti, ražene ili zobene (kao izvor UH) i proteinski napitak (protein), tako da imaš sve u jednom doručku što ti treba da započneš dan. Može se tu isto još toga ubacivati po želji, ne mora niti kokos ići, može nešto drugo Ja nekad recimo ubacim rogač.

Probacu tvoju verziju. Slicne kombinacije pravim i ja, samo sto sve sameljem u blenderu, a tekstura je kao kod tebe. Uglavnom koristim sve vrste tih pahuljiva - jecmene, razana itd. Ubacim kokos, golicu, suncokretove semenke, lan, kikiriki ili orahe, med ili datule, ubacim i ponekad smrznutu brovnicu, malinu, kupinu i mleko na kraju. Preukusno.

Nisam sa nekom posebnom namerom presao u vegetarijanstvo, jos uvek jedem ribu, za neke je ona meso, za neke nije, ali to ne mogu da izbacim. Uglavnom, okrenuo sam se povrcu i ribi.. uglavnom

Evo primer danasnje vecere - prokuvani brokoli, grasak, boranija, kukuruz, paradajz, malo pasulja i surimi stapici (to je neka urolana riba, za mene otkrovenje, preukusno mi je), sve proprzeno na malo maslinovog i kokosovog ulja, dodao sam malo soja sosa i kumina kao zacine. Ovo bas cesto jedem. Sve je klot, bez hleba ili necega drugog. Ponekad dodam malo makarona ili kuskusa...

Do pre pola godine sam dosta jeo belo meso, ali sad me uopste ne vuce.... nit' mi fali. Prasetina, govedina jos manje.....

Edited by - Caleb on 20/02/2020 21:37:40
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16591 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 20/02/2020 : 21:55:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
quote:
može isto ovako sa tortiljama raditi kao na slici, samo umjesto piletine doda zelenu papriku nasjeckanu, šampinjona i još nešto po želji. A to može malo zaliti i sa onim dressingom za salatu. Čitao sam da iako taj dressing ima i masti, ali kao da iz salate još više izvuče onih njenih važnih nutrijenata. Naravno, i mi koji nismo vegetarijanci možemo si spremiti ovakav obrok

Kad spomenu tortilje... znam si cesto napraviti falafel i humus. Navukao sam se na ovo na faksu, a posle poceo i sam da spremam. I tortiljice spremim sam, kupovne su preskupe.
Znaci, najbolje veg jelo koje sam ikad probao, a probao sam ih vrlo malo.

Evo ga

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26060 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 20/02/2020 : 22:34:45  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Lako je vama prebaciti se na vegetarijanstvo.
Probajte kao ja, low-carb ishranu, pa da vidite šta je izazov. :)

Inače, za godinu dana 25 kilograma manje, bez ikakve dijete.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6467 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 21/02/2020 : 05:21:04  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Zašto je to izazov? Krkaš npr čevape bez lepinje.
Zajebancija naravno. Neho jel ajvar UH?

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26060 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/02/2020 : 08:17:02  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Probaj ćevape bez lepinje, pa ćeš videti.. I ajvara sme koliko želiš. ;)

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14703 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 21/02/2020 : 10:44:43  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
@Caleb - odlično ti je ovo, pogotovo ono gore jelo Ne bih te htio gnjaviti, ali kad nađeš vremena, ako ti ne bude problem napisati u koracima kako to spremaš (ono prvo jelo), koliko se vremena kuha (da li sve kuhaš odjednom), gdje ima za kupiti tih surimi štapića i boranije.. nije hitno pa kad stigneš ukratko napisati Volio bi probati, zaista mi lijepo izgleda i vjerujem da je jako ukusno

quote:

Ne vjerujem da je itko od nas ovdje na dijeti (mislim na DiSkAcHa, Anta, Caleba ili mene - koji smo se malo raspisali ovdje). Kad netko spomene dijetu, mene uvijek ona asocira na one pretile i bolesne ljude, koji imaju velike probleme sa kilažom (poput onih koje znamo vidjet u showu "Život na vagi"). Pa moraju hitno na dijetu jer u protivnom im prijeti teški zdravstveni problemi.

Mi ovdje više pričamo o nekoj uravnoteženoj prehrani koje bi se trebao držati svako (pa i onaj koji ne trenira) prvenstveno u pogledu zdravlja, a i ostalih faktora (u smislu treninga i boljih performansi kad se uskladi prehrana). Ne znam jel se to zove dijeta kod mene, koji sam sa neka 3-4 obroka dnevno koja sam jeo, povećao na 6-7 obroka dnevno, kad jedem svaka 3 h

Kad bi gledali samo "preživljavanje", mislim da čovjek može preživiti bez UH-a. Ali bez masti i proteina ne može, jako brzo bi umro. Spominjem ta tri P-UH-M jer su najvažniji makronutrijenti i na kojima baziramo našu prehranu, u kojim omjerima koliko čega uzimati.

P.S. meni je najveći izazov ne uzeti kinder bueno Zasad uspijevam u tome.

quote:

Probaj ćevape bez lepinje, pa ćeš videti.. I ajvara sme koliko želiš. ;)

Ja ih cijelu zimu jedem bez kruha, pa i bez ajvara, same. Sve mogu bez kruha, veći izazov mi je bio pojesti tunu u maslinovom ulju bez kruha ili onu sardinu u ulju. Zapravo, to mi je i bio najveći izazov pojesti nešto bez kruha. Ali danas to mogu bez problema.

Ovo sa low-carbom i smanjenim unosom UH-a radim na dane kad nema treninga ili nekog težeg fizičkog posla taj dan. Ali dan kad je trening, uzimam UH jer su mi potrebni da se napunim glikogenom (energijom) koja bi trebala eksplodirati na treningu i omogućiti mi da što bolje i kvalitetnije odradim trening.

Postoji onaj termin "cikliranje ugljikohidrata", ali nisam još to probao. Moram malo još to proučiti, pa možda kroz neko vrijeme pokušati (kad skužim kako složiti meni za takvo nešto).

Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6467 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 21/02/2020 : 10:49:09  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
ja sve jedem bez kruha, osim sendviča...to ne ide nikako. :D

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14703 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 21/02/2020 : 10:55:50  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
@DiSkAcH - da te pitam za kukuruz Spominjao si ga u onom svom jelu što si slikao, je li to onaj kukuruz šećerac iz konzerve? I da li ga vi kuhate doma ili ga možeš odmah jesti kao takvog iz konzerve?

Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6467 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 21/02/2020 : 11:00:30  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:

@DiSkAcH - da te pitam za kukuruz Spominjao si ga u onom svom jelu što si slikao, je li to onaj kukuruz šećerac iz konzerve? I da li ga vi kuhate doma ili ga možeš odmah jesti kao takvog iz konzerve?

Ja ni ne znam za drugu kuruzu, iz konzerve je, onaj od 4kn iz lidla, najjeftiniji, samo pazi jer imaju i varijantu u slanoj vodi mislim mrvu skuplji. Predugo se to kuha, a život je kratak.
U konzervi ej već skuhan, kao i fažol tj kao bilo što iz konzerve.

Edited by - DiSkAcH on 21/02/2020 11:01:23
Go to Top of Page
Page: of 35 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000