forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Gde stati sa serijalom: The Walking Dead
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 02/05/2020 : 14:01:05  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dilan kucko

koliko vidim po komentarima ovdje je malo kolekcionara.
svi pricate o vrijednosti stripa. pa valjda ga kupujes za kolekciju,
i za tebe ima vrijednost, stoji ti na polici, tvoj je. zasto razmisljati
o cijeni po kojoj bi ga prodao posle citanja?

Ja ne kupujen stripove za kolekciju nego za sebe. Ako mi se ne svidi pročitano, dobro je imat opciju da vratin baren dio novaca za nešto šta više u životu ne mislin otvorit.
Ne radi se tu o zarađivanju, dapače. Rađe ću strip koji san kupija za 200 prodat za 150 pa kupit nešto drugo, nego da mi tih 200 stoji bezveze na polici.
Meni se to odavno već ne događa jer se skupilo nešto iskustva, a i činjenica da u gradskoj knjižnici mogu skoro sve posudit pomaže, ali razumin dessine razloge.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 02/05/2020 14:03:17
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 02/05/2020 : 14:58:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ja recimo nemam običaj prodavat ništa pa ni ono što mi se nije svidjelo. Najgori strip koji sam pročitao u životu Batman - kult mi stoji na polici kao podsjetnik na tu količinu jada i gluposti. Prodao sam zlotvoru jednog ennisovog punishera jer mu je bilo stalo, a meni je strip bio govno i mislim da je to sve što sam u životu prodavao. :)

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21623 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 02/05/2020 : 15:09:17  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dilan kucko

koliko vidim po komentarima ovdje je malo kolekcionara.
svi pricate o vrijednosti stripa. pa valjda ga kupujes za kolekciju,
i za tebe ima vrijednost, stoji ti na polici, tvoj je. zasto razmisljati
o cijeni po kojoj bi ga prodao posle citanja?

omašio si temu prijatelju - o tome ovde niko ne govori.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1662 Posts

Member since 01/02/2007

Posted - 02/05/2020 : 15:11:07  Show Profile Show Extended Profile  Send cerichus a Private Message  Reply with Quote
A zašto uopšte stajati sa Džeremajom? Pa nije to serijal bez konca i kraja sa hiljadu dosad objavljenih epizoda. Samo 36 epizida.

Elvis has just left the building!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 02/05/2020 : 15:15:01  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cerichus

A zašto uopšte stajati sa Džeremajom? Pa nije to serijal bez konca i kraja sa hiljadu dosad objavljenih epizoda. Samo 36 epizida.

Zato šta je kod ograničenog budžeta pametnije kupovat nešto drugo.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 02/05/2020 : 15:18:02  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Ja recimo nemam običaj prodavat ništa pa ni ono što mi se nije svidjelo. Najgori strip koji sam pročitao u životu Batman - kult mi stoji na polici kao podsjetnik na tu količinu jada i gluposti. Prodao sam zlotvoru jednog ennisovog punishera jer mu je bilo stalo, a meni je strip bio govno i mislim da je to sve što sam u životu prodavao. :)

Meni su aukcije bile spas. Riješija san se brda bespotrebnog papira i kartona, i onda kupija brdo potrebnog papira i kartona.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 02/05/2020 : 15:27:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
@NESVRSTANI kažeš da ti je Jeremiah prije 30 god. otvorio stripovske vidike. Zanimljivo, crtački je Herman izvanredan, pogotovo u prikazu pejsaža, ali scenaristički je Jeremiah poprilično osrednji strip. Očarao te Kurdy svojim anarhizmom, ili..?
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 02/05/2020 : 15:48:03  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dexters

@NESVRSTANI kažeš da ti je Jeremiah prije 30 god. otvorio stripovske vidike. Zanimljivo, crtački je Herman izvanredan, pogotovo u prikazu pejsaža, ali scenaristički je Jeremiah poprilično osrednji strip. Očarao te Kurdy svojim anarhizmom, ili..?

Ne mogu ti napisat nikakav racionalni razlog. Krajen osandesetih, sa 12-13 godina san naletija na Džeremaju. Šta je to šta me tada toliko fasciniralo stvarno neznan, ali činjenica je da mi se tada fokus interesa za stripove pribacija sa ZS/LMS na Stripoteku, Gigant, Super i moj omiljeni StripArt.
Kurdy je sigurno jedan od razloga, ali ne toliko njegov anarhizam koliko njegov cinizam.
Budući da je drugi strip koji me tada bacija na dupe Torpedo, očito je da su me privlačili ti malo pomaknuti likovi. Vjerovatno san bija zasićen superispravnin i moralno nenadjebivin strip junacima.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 02/05/2020 15:56:10
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 02/05/2020 : 15:54:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Gotovo ista stvar, možda koja godina kasnije. Jeremiah je nakon zs i lms bio onaj uaaaau moment koji otvara sasvim novi svijet. Iako scenaristički nije sam vrh sigurno ga ne bih nazvao osrednjim. U najgoru ruku vrlo dobrim. Strip je direktno odgovoran za nastanak najkultnijeg filma iz žanra, majku mu.

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 02/05/2020 : 15:58:40  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Iako scenaristički nije sam vrh sigurno ga ne bih nazvao osrednjim. U najgoru ruku vrlo dobrim.

Slažen se.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 02/05/2020 15:59:54
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2377 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 02/05/2020 : 16:01:12  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Jebate, pa ja se sjećam tog šoka kad sam otkrio Đeremaju. Đeremaja je revolucija, Đeremaja je show prema kojem je ostatak strip scene izgledao bijedno i dosadno. Možda same priče nisu bile vrhunske (meni su bile super) ali način na koji su ispripovijedane je bio nešto posve drugačije - nešto novo, nešto divlje! To je bio (a i je) strip koji je ispripovijedan na filmski način. Nije tu bilo ono: prva sličica Komandant Mark puca, na drugoj crveni mundir pada nego dinamika, atmosfera, kadar ovakav, perspektiva onakva, kurac palac. A opet, nije to bio ni način crtanja podređen spektaklu, kao u američkim stipovima, nego nešto evropsko, a originalno. Ni danas nema baš crtača koji pripovijedaju kao Hermann tih godina.

Sjećam se da je Scot McClaudo u nekoj od svojih knjiga navodio nekih 5 metoda izlaganja radnje kroz strip (povezivanja sličica, tako nešto), pa je naveo da većina evropskog stipa koristi možda dvije, a napredni američki stripaši 3 metode i da jedino mange koriste svih 5, meni se učinilo da sam kod Hermana prepoznao svih 5.

Znači, iako je npr. crtež isti kao u Comachi, način pripovijedanja u Jeremiahu je drugačiji i to je meni u ono doba bilo fascinantno, pošto sam do tad čitao samo Bonelli. Recimo, kad sam ja bio klinac, najrazglašeniji BD ovi su bili Blueberry i Jeremiah, ali Blueberry je bio puno konvencionalniji. Također, ja sam se s tim susreo sa 14, 15 godina u Comic-stripu, u dozama po 12 stranica pa bi onda puno više proučavao tih 12 stranica nego danas kad dobiješ cijeli integral odmah.

Uz to, prve epizode Jeremiaha su imale i razvoj likova, što nije uvijek bilo uobičajeno pa je i to bio plus: u prvoj epizodi Jer je seljančić, a Kurdy faca, a već nakon 10tak epizoda Jeremiah je bio supermen, a Kurdi Kit Carson. Još je poslije bilo neke dinamike, kad je došla Lena, ovo ono.. u početku je to bio stvarno dobar strip.

Tako da kad Anto savjetuje da treba preskočit prvi integral.. ne znam šta bi reko Ali, opet, kad danas čitaš te stripove, nakon pročitanih hrpu drugih, iz svih različitih škola, koji su dostupni na jedan klik ili besplatno u knjižnici, jasno je da dojam ne može biti isti, kao kad ga čitaš kao klinac kojem je Zagor vrhunac strip umjetnosti.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 02/05/2020 : 16:10:15  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pcoro

Jebate, pa ja se sjećam tog šoka kad sam otkrio Đeremaju. Đeremaja je revolucija, Đeremaja je show prema kojem je ostatak strip scene izgledao bijedno i dosadno. Možda same priče nisu bile vrhunske (meni su bile super) ali način na koji su ispripovijedane je bio nešto posve drugačije - nešto novo, nešto divlje! To je bio (a i je) strip koji je ispripovijedan na filmski način. Nije tu bilo ono: prva sličica Komandant Mark puca, na drugoj crveni mundir pada nego dinamika, atmosfera, kadar ovakav, perspektiva onakva, kurac palac. A opet, nije to bio ni način crtanja podređen spektaklu, kao u američkim stipovima, nego nešto evropsko, a originalno. Ni danas nema baš crtača koji pripovijedaju kao Hermann tih godina.

Sjećam se da je Scot McClaudo u nekoj od svojih knjiga navodio nekih 5 metoda izlaganja radnje kroz strip (povezivanja sličica, tako nešto), pa je naveo da većina evropskog stipa koristi možda dvije, a napredni američki stripaši 3 metode i da jedino mange koriste svih 5, meni se učinilo da sam kod Hermana prepoznao svih 5.

Znači, iako je npr. crtež isti kao u Comachi, način pripovijedanja u Jeremiahu je drugačiji i to je meni u ono doba bilo fascinantno, pošto sam do tad čitao samo Bonelli. Recimo, kad sam ja bio klinac, najrazglašeniji BD ovi su bili Blueberry i Jeremiah, ali Blueberry je bio puno konvencionalniji. Također, ja sam se s tim susreo sa 14, 15 godina u Comic-stripu, u dozama po 12 stranica pa bi onda puno više proučavao tih 12 stranica nego danas kad dobiješ cijeli integral odmah.

Uz to, prve epizode Jeremiaha su imale i razvoj likova, što nije uvijek bilo uobičajeno pa je i to bio plus: u prvoj epizodi Jer je seljančić, a Kurdy faca, a već nakon 10tak epizoda Jeremiah je bio supermen, a Kurdi Kit Carson. Još je poslije bilo neke dinamike, kad je došla Lena, ovo ono.. u početku je to bio stvarno dobar strip.

Tako da kad Anto savjetuje da treba preskočit prvi integral.. ne znam šta bi reko Ali, opet, kad danas čitaš te stripove, nakon pročitanih hrpu drugih, iz svih različitih škola, koji su dostupni na jedan klik ili besplatno u knjižnici, jasno je da dojam ne može biti isti, kao kad ga čitaš kao klinac kojem je Zagor vrhunac strip umjetnosti.

Odličan upis. Danas se ovo može racionalizirat i artikulirat, ali kad san ima 13 godina ništa od ovoga mi nije bilo jasno. Znan samo da san gušta ka prase u malo blata čitajući.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15829 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 02/05/2020 : 16:17:58  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Entuzijazam i trud Ervina Rustemagica je donio Jeremiaha na ove prostore. Prvo u izvanrednom Strip artu, a potom i u albume. Nikad necu zaboraviti prvi doticaj s tim tako drugacijim stripom u Strip artu, od svega sto sam dotad o stripu poznavao. Ja ne bi rekao da scenarij nije vrh. Jest. Uz to kad se uzme vremenski odmak, meni i dalje ostavlja jak dojam. To mi je jedan od prvih superstripova, ali uz napomenu da mi je to i danas, uz svo moje strip odrastanje i osobnu stripovsku evoluciju. Unatoc njegovim danasnjim nacrtanim velikim glavama Hermann Hopen mi je jedan od najvaznijih, najdrazih i najboljih. On mi je bio temelj, odskocna daska, lansirna rampa...u pravi svijet devete umjetnosti.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9221 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 02/05/2020 : 16:53:10  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

Džeremaja je jedan od prvih stripova objavljivanih na ovim prostorima, koji je uneo moderno "filmsko" pripovedanje u francusko-belgijski strip. Bilo je elemenata toga i kod B. Princea i Komanče, ali ne u toj (potpunoj) meri, jer je Greg ipak scenarista starog kova.

S obzirom da "pripovedanje" nije zasluga samo crtačkog, nego i scenarističkog dela, onda bih odbacio "osrednjost" ranijih epizoda Džeremaje, kao adekvatnu ocenu. Ako tome dodamo da je post-apokaliptična priča 80-ih bila u trendu, i da je prva epizoda Džeremaje nastala '79-e, iste godine kad i Mad Max (ali pre Drumskog ratnika!), jasni su razlozi ondašnje popularnosti i značaja.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9221 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 02/05/2020 : 16:54:44  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Evo, nisam ni čitao odgovor pcoro-a, tek sad, ali to je to.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 02/05/2020 : 17:09:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Znam da sam čitao kako je Hermann odgovoran za preobrazbu klasične francusko belgijske table s četiri pasice na tablu s tri pasice. Ne znam jel to proveo kroz Džeremaju ili Komanču...

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 02/05/2020 : 17:19:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Bemliga, sada ste me natjerali da prestavim 5. integral koji mi stoji vec neko vrijeme na polici, malo blize trenutni listi citanja.

Dobri ste momci!

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1662 Posts

Member since 01/02/2007

Posted - 02/05/2020 : 18:15:56  Show Profile Show Extended Profile  Send cerichus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:

Džeremaja je jedan od prvih stripova objavljivanih na ovim prostorima, koji je uneo moderno "filmsko" pripovedanje u francusko-belgijski strip. Bilo je elemenata toga i kod B. Princea i Komanče, ali ne u toj (potpunoj) meri, jer je Greg ipak scenarista starog kova.

S obzirom da "pripovedanje" nije zasluga samo crtačkog, nego i scenarističkog dela, onda bih odbacio "osrednjost" ranijih epizoda Džeremaje, kao adekvatnu ocenu. Ako tome dodamo da je post-apokaliptična priča 80-ih bila u trendu, i da je prva epizoda Džeremaje nastala '79-e, iste godine kad i Mad Max (ali pre Drumskog ratnika!), jasni su razlozi ondašnje popularnosti i značaja.

Navodno je Džeremaja nadahnuo Milera da snimi Mad Maxa.

Elvis has just left the building!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 02/05/2020 : 18:27:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Nije navodno. Miller je to priznao. Hermann je rekao da mu se filmovi ne svidjaju.

Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 02/05/2020 : 18:44:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
Dobro, razumijem taj utjecaj na momke iz osamdesetih koji su čitali mikija, blekija i toninelijevog zagora. Strip Art se vjerojatno činio kao drugi planet. Jeremiah ima vrhunskih epizoda, ali je većina ipak napisana "slobodnim" stilom, nedostaje izbrušenosti, vidi se da scenarist nije mnogo mozgao, već je pisao onako iz gušta. Da li je to sad osrednje ili vrlo dobro, nije ni bitno toliko. Hermann je uspio stvoriti jedan novi svijet, a to je nešto do čega najbolji scenarij ili crtež ne mora nužno dovesti.
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4795 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 02/05/2020 : 19:34:04  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nije navodno. Miller je to priznao. Hermann je rekao da mu se filmovi ne svidjaju.

Možda ga je inspirirao za nastavke. Prvi Mad Max nema gotovo nikakve poveznice s Jeremaiah-om (osim post-apokalipsa settinga, jel), da ne govorimo o tome da je Noć grabljivica izašla doslovno u isto vrijeme (travanj 1979.) kad i prvi dio filma. No ja osobno ne bih isticao utjecaj na Mad Max da pokažem značaj Jeremiah-a, jer je riječ o jednoj od najprecijenjenijih (da ne kažem neku goru riječ) filmskih franšiza svih vremena, pogotovo taj prvi dio koji je pucaj-si-u-glavu razina dosade.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 02/05/2020 : 19:39:57  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dobro, razumijem taj utjecaj na momke iz osamdesetih koji su čitali mikija, blekija i toninelijevog zagora. Strip Art se vjerojatno činio kao drugi planet.

Blek mi je bija najbolji kad san ima 7-8 godina, Mikija nisan volija nikad, a ni Zagora baš nisan ljubija. U to vrime od Bonellija san čita MN, DD i MM.
Ali da, StripArt je bija čudo.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 02/05/2020 19:42:35
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21623 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 02/05/2020 : 19:47:55  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pcoro

tebi je taj moj savet svakako ,jer su rastao sa tim pričama,i jako su ti bitne i Noć grabljivica i Usta puna peska i Divlji naslednici,aone su realno najlošije u prvih petnaest,a i nakon Alekse ima dosta boljih od njih;a pogotovu od prve koja je scenaristički potanka.

Ja sam recimo istovremeno rastao i sa Komančom i sa Bluberijem i sa Džeremajom,i sa još nekim BD klasicima,i taj vau momenat nisam doživeo čitajući Džera - zato mi je on klasa ispod Šarlijeovih bisera i saradnje Hermana i Grega.
Vidim da se učesnici diskusije sa tim mahom ne slažu,ali tako je,kako je u mom slučaju.

I kad bih danas prvi put kretao sa ovim serijalom,zbog nedostatka momenta nostalgije,verujem da bih ga smatrao dobrim,katkad i jako dobrim,i ni milimetar preko.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 02/05/2020 : 19:50:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drogsy

quote:

Možda ga je inspirirao za nastavke. Prvi Mad Max nema gotovo nikakve poveznice s Jeremaiah-om (osim post-apokalipsa settinga, jel), da ne govorimo o tome da je Noć grabljivica izašla doslovno u isto vrijeme (travanj 1979.) kad i prvi dio filma. No ja osobno ne bih isticao utjecaj na Mad Max da pokažem značaj Jeremiah-a, jer je riječ o jednoj od najprecijenjenijih (da ne kažem neku goru riječ) filmskih franšiza svih vremena, pogotovo taj prvi dio koji je pucaj-si-u-glavu razina dosade.

...a gle ja se sjećam kako sam čitao intervju u kojem Miller navodi Jeremiaha kao direktnu inspiraciju baš za prvi Mad Max. Poveznica izmedju negativaca u filmu i stripu je veoma jasna. A tvoje mišljenje o filmovima je samo tvoje. Meni je prvi dio remek djelo koje znam skoro pa napamet. Pa ti vidi...

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15829 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 02/05/2020 : 20:13:11  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by drogsy

quote:

...a gle ja se sjećam kako sam čitao intervju u kojem Miller navodi Jeremiaha kao direktnu inspiraciju baš za prvi Mad Max. Poveznica izmedju negativaca u filmu i stripu je veoma jasna. A tvoje mišljenje o filmovima je samo tvoje. Meni je prvi dio remek djelo koje znam skoro pa napamet. Pa ti vidi...

Miller je naveo strip Jeremiah kao direktnu inspiraciju, za Mad Maxa, kao i sf film Covjek i njegov pas iz 75-te. To su cinjenice. To je sam kazao.
Prvi dio je i meni remek djelo, i znam ga takoder napamet. I cijela moja ekipa, uostalom. No taj fenomen treba gledati u vremenu kad su nastali. I strip i film. To je tada bilo cudo. Danas svatko snimi sto hoce. S miljunskim efektima. U ono doba prije 41 godinu to je bilo drugacije i vrlo tesko. Iz tog razloga film je kultan i ostaje u kolektivnom sjecanju pop kulture. Bilo je nekih mojih znanaca tada koji su ga gledali 50-tak puta u kinu. Film je bio fama. Svi smo raspravljali o njemu. Bio je sok. Bio je nesto nevideno. Totalno drugacije.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000