No nažalost može se desiti da izdavanje stripova preuzme netko gori,što se npr.dogodilo s Alan Fordom,a mislio sam da je AF jedno sasvim sigurno izdanje,po popularnosti uz bok Zagoru,i da za to izdanje nema zime,a ipak desilo se što se desilo....
No nažalost može se desiti da izdavanje stripova preuzme netko gori,što se npr.dogodilo s Alan Fordom,a mislio sam da je AF jedno sasvim sigurno izdanje,po popularnosti uz bok Zagoru,i da za to izdanje nema zime,a ipak desilo se što se desilo....
Rak rana, kiosk/trafika/roto strip izdavastva! Neobjasnjivo ludilo! Najveci gubitak koji smo pretpjeli. Sto se najveceg klasika ovih prostora tice.
zar "gašenje" nije bilo uzrokovano vlasnikom prava a ne izdavačem?
Stari Luciano je uzeo saku dukata vise i prepustio/naplatio prava drugom nakladniku, kojeg zaboli neka stvar naspram interesu i ljubavi auditorija prema ovom kultnom junaku. Ka da to i sam ne znas... u 'ruhu' i izdanju u kojem je sad, je los i to bezobrazno los. Ali ako ga ne skupljas, kao sto ga ne skupljas, onda te i ne boli kao masu nas sto ga i dalje skupljamo.
Nitko nije rekao da AF Klasik baš nikada neće nastaviti gdje je SA stao, npr.s brojem 201 jednog dana, s nekim novim izdavačem...
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Meni jedino nije jasno kako je cpg mogao ponuditi više za prava od SA(koji je to radio bolje i kvalitetnije),i da im s obzirom na način na koji ga rade to bude u konačnici uopće i isplativo.Nisu u stanju nazive mjeseca u godini ispravno napisati,pa čak ni ispravnu naslovnicu staviti,a o kvaliteti da ne pričam,strip kad se izvadi iz folije savije se ko bakalar na suncu.A očito im i prodaja ne ide baš sjajno kad npr.kolorno izdanje izlazi sve rijeđe i rijeđe.Čitao sam na Libellusovu forumu da su čak i oni prije Strip-agenta razmišljali o izdavanju Alan Forda,no od toga se odustalo.
No kad već offtopičarim,što reći nego Alan je mrtav(nažalost),ali živio Zagor.U zadnje vrijeme sve više kupujem Zagora kojeg prije uopće nisam ni skupljao,pa eto svako zlo za neko dobro,što se kaže.
No kad već offtopičarim,što reći nego Alan je mrtav(nažalost),ali živio Zagor.U zadnje vrijeme sve više kupujem Zagora kojeg prije uopće nisam ni skupljao,pa eto svako zlo za neko dobro,što se kaže.
Dobro si zamenio jos boljim..
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Procitao Smrtnu opasnost.. Več dugo nisam u extri citao tako dobrog Zagora.. sve je ok, mračna priča, Ferri na vrhuncu, dobar otisak, Bure u efektu... Veselim se toj Mutaciji strave, znam da bolje zvuči Stravicna mutacija ali koliko se meni čini smisao je isti.. Strava je mutirala ili Stravicna mutacija.. Ne vidim razlik osim da je Stravicna mutacija tecniji naslov.. Konačno dobar Zagor u extri da ne smara, tu je Buratini radio posao iz srca neopterecen poslom urednika... Slede dobre priče u extri do Lova na vuka..
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Nitko nije rekao da AF Klasik baš nikada neće nastaviti gdje je SA stao, npr.s brojem 201 jednog dana, s nekim novim izdavačem...
To bi bilo super
Vidjet ćeš, nastaviti će se od br.201, idućom prilikom čim bude uvjeta za potpis ugovora sa susjedima Talijanima - "i zidovi imaju uši pa štošta čujem"
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Procitao Smrtnu opasnost.. Več dugo nisam u extri citao tako dobrog Zagora.. sve je ok, mračna priča, Ferri na vrhuncu, dobar otisak, Bure u efektu... Veselim se toj Mutaciji strave, znam da bolje zvuči Stravicna mutacija ali koliko se meni čini smisao je isti.. Strava je mutirala ili Stravicna mutacija.. Ne vidim razlik osim da je Stravicna mutacija tecniji naslov.. Konačno dobar Zagor u extri da ne smara, tu je Buratini radio posao iz srca neopterecen poslom urednika... Slede dobre priče u extri do Lova na vuka..
Nije isti, razmisli malo. Mozda je u slovenskom drukcije, ali kakva smisla ima ovo da je strava mutirala? Nije strava mutirala (to uistinu nema smisla da strava mutira), nego ljudi, i ta je mutacija strasna, stravicna, uzasna.
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Nije isti, razmisli malo. Mozda je u slovenskom drukcije, ali kakva smisla ima ovo da je strava mutirala? Nije strava mutirala (to uistinu nema smisla da strava mutira), nego ljudi, i ta je mutacija strasna, stravicna, uzasna.
U potpunosti se slažem. Svaki drugačiji prijevod je jednostavno stravičan. ;)
''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho