forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ultimate Mister No
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 278

dombac
Starting Member

28 Posts

Member since 17/11/2008

Posted - 05/01/2021 : 19:55:02  Show Profile Show Extended Profile  Send dombac a Private Message  Reply with Quote
Ima, Zvijezda libellus 102. knjiga.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 06/01/2021 : 09:10:19  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
kangaicero je top epizoda, izuetna prica veoma bitna za razvoj bonelija. brutalna, u skladu sa time kakav zivot zna da bude
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17018 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 06/01/2021 : 13:19:53  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Da... Tada se vidjelo kakav će to biti serijal. U ono vrijeme debelo odskočio od stereotipa Bonellija.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 06/01/2021 : 20:19:09  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

Da... Tada se vidjelo kakav će to biti serijal. U ono vrijeme debelo odskočio od stereotipa Bonellija.

mislim da je sam serijal vise odredila u nekoliko narednih godina sledeca epizoda ovog para, takodje odlicna, recni pirati. i ove dve epizode su mi najbolje od ovog dvojca

Edited by - kasper on 06/01/2021 20:22:28
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2283 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 06/01/2021 : 21:39:23  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Cangaceiro je pokušavanje, uhodavanje što je i prepoznato na forumu sa više strana. Iduća epizoda, Čovjek iz Gvajane je prvi pravi izvrsni Mister No.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 06/01/2021 : 21:45:40  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pcoro

Cangaceiro je pokušavanje, uhodavanje što je i prepoznato na forumu sa više strana. Iduća epizoda, Čovjek iz Gvajane je prvi pravi izvrsni Mister No.

mislim da je izmedju te dve epizode proslo neko duze vreme, tj. da su prve epizode nastale ranije u odnosu na datum izlaska pa je redefinisanje lika ocekivano.
a odlicne su obe epizode, kangaicero ima finu ocenu u recenzijama
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25325 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 06/01/2021 : 21:46:42  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Da mi je znati šta je toliko dobro u tom Cangaceiru, pa ga svi hvalite? Bukvalno kao i prve dve, amaterski i vidi se da ima ideje, ali je izvedba užas.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 06/01/2021 : 21:51:01  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Da mi je znati šta je toliko dobro u tom Cangaceiru, pa ga svi hvalite? Bukvalno kao i prve dve, amaterski i vidi se da ima ideje, ali je izvedba užas.

ah, idi na recenzije pa vidi, pa pitaj sta ti nije jasno. nevezano za ovo, zna nekad da bude fina stvar, ovi profesionalci sve usrase
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25325 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 06/01/2021 : 21:54:32  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

quote:

ah, idi na recenzije pa vidi, pa pitaj sta ti nije jasno.

Zašto bih išao na recenzije, kad postoji ova tema ovde?
Meni je sve jasno, ali mi ne ide u glavu da neko nema ukusa.

Edited by - manhunter on 06/01/2021 21:55:08
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 06/01/2021 : 21:56:38  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
ono sto je bitno je i da se posle 45 godina vode polemike o ovoj epizodi, vrh brate!
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 06/01/2021 : 21:58:12  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

promeni ogledalo ili nacrtaj sebi brkove kad se ogledas
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25325 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 06/01/2021 : 22:01:49  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ne razumem ove fore iz osnovne škole, može pojašnjenje za nas odrasle i priglupe?

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 06/01/2021 : 22:03:02  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ne razumem ove fore iz osnovne škole, može pojašnjenje za nas odrasle i priglupe?

obnovi opet osnovnu, trebace ti

Edited by - kasper on 06/01/2021 22:04:01
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25325 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 06/01/2021 : 22:08:15  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Jee, bićemo u istom razredu!

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 06/01/2021 : 22:12:02  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jee, bićemo u istom razredu!

jeah, super je biti dete
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 06/01/2021 : 22:46:46  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
imao je nolita fin broj tih tragicnih epizoda na zagoru negde oko tog kangaicera, pre svega sa donatelijem. sloboda ili smrt, trenutci zebnje, poklic sauka. sa ferijem je to zimska zmija.
kod teksa mi jedino pada na pamet njegova odlicna poslednja epizoda, dva revolvera za dzejsona
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2283 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 08/01/2021 : 09:48:45  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Dobri ljudi su poskenirali prvu, treću i četvrtu epizodu ove nove sage, Mister No: Povratak. Pročitao sam, nije mi puno falila ta druga epizoda jer u trećoj prepričaju što se dogodilo. Za sad nisam oduševljen. Nastavljeno je u stilu redovne serije, nešto kao ono što su izdavali Slobodna i Ludens. Odrađeno je sve što mora biti - uvod, čudne mušterije, koka koju će Mister No osvojiti, birtija, pijanstvo, tuča i onda isplovljavanje u avanturu. Znači, klasična mjesta serijala. Nije za sad to loše ali ni ne vuče previše dalje. Kao što sam rekao, sve mi se čini odrađeno, podređeno odvijanju radnje. Nema nekakvih nadahnutijih scena.

Fali mi onaj retro stil Mister Noa, starinski žanrovski pristup kakav su njegovali Nolitta i Castelli, jedna vrsta obrađivanja radnje karakteristična za te godine, neki šmek koji se sad izgubio.

U prvoj epizodi crta Diso koji je postao sjena svoje sjene i Massimo Cipriani, loš crtač koji je neke stvari odradio skoro amaterski. Kadriranje i postavka stranice su mu užas. U trećoj i četvrtoj epizodi crta Marco Foderà koji jebolji. Stil mu je kombinacija nekog američkog crteža i Milazza. Džungla mu dosta loše ispada ali je podnošljiv.

Za sad mi se čini da treba smanjiti očekivanja na najmanje pa će ovo možda biti ok. Čekam daljnje nastavke.
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 09/01/2021 : 15:57:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote

Mister No 6-7: Čovjek iz Gijane (Nolitta/Diso)

Jedna nepretenciozna priča, sa dosta opštih mjesta serijala, i natprosječno duhovita. Ima tu i pomalo kritike pogubnog uticaja bijelaca na neiskvarenost domicilnog stanovništva, kao i malo životnih mudrosti. Bilo je i nekoliko klišea i najblaže rečeno pretjeranih reakcija našeg junaka, koje su Nolitti poslužile da pogura priču naprijed, ali u principu je ovo dobro realizovana priča.

Posebno mi se svidio Disov crtež, kojim je debitovao na serijalu, prije svega zbog odličnog kadriranja i dinamike. Takođe, iskoristio je krajolik džungle da nacrta na desetine vinjeta sa najrazličitijim životinjama, od lenjivca, preko raznih ptica, majmuna, jaguara, insekata, gmizavaca, riba, itd. Jedina zamjerka mu ide zbog crtanja lica Mister Noa.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12494 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 10/01/2021 : 14:34:14  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51923
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 10/01/2021 : 15:16:37  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Tko prati SBE one Mno kolorce, dokud su stigli i sta mislite kod nas da bude isto kao i kod apeninaca?

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12494 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 10/01/2021 : 15:22:59  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51924
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 10/01/2021 : 18:41:10  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

Tko prati SBE one Mno kolorce, dokud su stigli i sta mislite kod nas da bude isto kao i kod apeninaca?

Na broju 14 su… "sjene u noci".

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 11/01/2021 : 22:27:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote

Mister No 7b-10: Rječni pirati (Nolitta/Bignotti)

Nakon što sam završio čitanje, glavni utisak mi je bio da je ovo neujednačena priča. Nolitta briljira u više navrata, prije svega u djelovima u kojima se dočarava način života u Manausu i policijske metode. S druge strane, akcione scene, koliko god bile uzbudljive, predstavljaju teret priči zbog bespotrebnog pretjerivanja i pretvaranja Mister Noa u Ramba prije Ramba, kojem ni desetine rafala iz automatskog oružja ili 20ak bandita ne mogu ništa. U ovoj priči više vrijedi ona vožnja čamcem kroz bespuća Amazonije ili reakcija Mister Noa nakon premlaćivanja od strane policije od cijelog akcionog dijela.

Zbog takvih stvari i epiloga, koji je posebno dobar, ovo mi je najinteresantija priča od početka serijala.

Bignotti je i ovdje nastavio sa crtanjem glava bez pozadine, kao i u Kangačeiru, iako u manjem obimu nego tamo. Jedva čekam da se batali te prakse. Takođe, ni akcione scene mu, za razliku od Disa, nisu baš adut. S druge strane, sjajan je kod crtanja Manausa i džungle.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11522 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 19/01/2021 : 11:01:38  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

Koresh
stripovi.com suradnik

2992 Posts

Member since 18/09/2004

Posted - 28/01/2021 : 12:09:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Koresh a Private Message  Reply with Quote
Uskoro čitajte recenziju epizode Ayahuasca! Radim završno poliranje recenzije.
Posljednja recenzija završnog Nolittinog ciklusa objavljena je davne 2009. godine i to samo prva trodjelna epizoda. ( https://www.stripovi.com/recenzije/mister-no-mn-mx-4-nesto-se-promijenilo/941/ )
Ayahuasca je nastavak...
A nadam se da će se i ostali recenzenti uhvatiti u koštac sa završnom sagom. Upravo je kompletirana priča sa Abacaxijem "Lepa gomila kruzeira". Bilo bi dobro da to netko preuzme i recenzira.
Go to Top of Page
Page: of 278 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.64 seconds. Snitz Forums 2000