forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Antologijske stvari
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 120

frano
Advanced Member

Croatia
6737 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 22/02/2022 : 18:59:26  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Tako je, tako je.
Velike, male, dobre i loše ideje premeću svi. Ali prvenstveno zbog love.
Prd, smrd.

Snagu ima ono djelo koje ideju živi ili ju bar pokušava živjeti.
Tada tehnička strana izvedbe pleše izvan svake moći poimanja :)
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6737 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 22/02/2022 : 20:45:02  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Najjednostavnije.
Nebi bilo zgorega vjerovati u ideju.
Pisali ili crtali o njoj.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8318 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 23/02/2022 : 09:30:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by frano

Ko mlađi sam se i bojao tog crnila, ali nakon Sophie me štrecno.

Sun City mi je bio bolji od Sofije, pogotovo graficki. Volio bih ga ponoviti, ali jednom davno sam ga posudio nekom i nikad ga nisam dobio nazad.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6737 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 23/02/2022 : 10:06:58  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Jaki, jaki, ali baš jaki rukopis ima. To nije jeftina stvar.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 23/02/2022 : 10:13:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Deja vu: nečitljivo.
Mladenačko glavinjanje, ono kad život buja u tebi i ide provala, ali ti ne znaš dati izraz - samo znaš da se hoćeš izraziti. "Dolazi nešto a ja ne znam što, snažno snažno osjećam to", Jura Stublich, doktor svjetske mudrosti.
Platon o Deja vu: "A kažu da svako ono mlado ne može takoreći ni tijelom ni glasom mirno ostati, već traži da se giba uvijek i oglašava, s jedne strane skakutajući i skačući, kao plešući uz nasladu i poigravajući, a s druge strane oglašavajući se svim glasovima."

Kordej se u toj zbirci oglašava svim glasovima, samo što je to mahnito, nesređeno skakanje uz nasladu.
U izdanju postoje dva teksta: Kordejev i Šagadinov. Ni jedan ni drugi ništa ne kažu o tim stripovima, jer se o tom mahnitom skakanju niti nema što solidno za reći. Umjesto da prave odmak od skakutanja, oni pišu žalopojke za izgubljenim pustarama, i sve je to samo još jedna koruza a la sretno dijete.

Čekamo Žeželja.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8318 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 23/02/2022 : 10:23:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Jest, ali nije to za našeg stinkya. Žeželj je poezija hermetizma, ali nema tu nekih dubljih značenja i smisla ili ih barem ja ne pronalazim. Nemam niti potrebu, žeželj te uvuče u svoj svijet i ne pušta, njegovi se stripovi čitaju u cugu. Ja uživam u izvedbi, nuđenje smisla i razrada životnih pitanja mi ne znače nešto previše. Savršeno sam sposoban uživati besmislu.

edit: ovo je odgovor frani

Edited by - Tonto on 23/02/2022 10:25:11
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 23/02/2022 : 10:49:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Jest, ali nije to za našeg stinkya. Žeželj je poezija hermetizma, ali nema tu nekih dubljih značenja i smisla ili ih barem ja ne pronalazim. Nemam niti potrebu, žeželj te uvuče u svoj svijet i ne pušta, njegovi se stripovi čitaju u cugu. Ja uživam u izvedbi, nuđenje smisla i razrada životnih pitanja mi ne znače nešto previše. Savršeno sam sposoban uživati besmislu.

edit: ovo je odgovor frani

Je li, to je odgovor frani? Kao, ja ne smijem uzeti u obzir to što ti kažeš?

Tonto, tonto, tontek... čemu strah, pa neću ti ja oduzeti tvoje savršenstvo naslade u besmislu. Ako ti je mogu ovako oduzeti, preko foruma, onda bi ti bio slab, a ja strašno moćan.

A uopće se ne radi o tome i tvoje strahovanje je promašaj.

Ti kažeš da samo hoćeš uživati, pa makar već bilo kako znaš da uživaš u besmislu. Jel uživaš u Deja vu?

Tonto, svatko se zaustavlja na onome što može i time se zadovoljava. Tu nema greške, s te strane, samo je pitanje jesi li tako "svoj", kako hoće frano. Ili nisi. A radi se o tome, ne da samo hoćeš uživati, nego još povrh toga hoćeš biti svoj. Pravi, autentični. Tonto, hoćeš biti jebački, svoj. Jel ide 2u1: i uživati, kako god, i biti svoj? Tu je sad srčika tog problema i tu ruje crvić u glavi.

Ali ti to ionako znaš, da je to tako kako kažem, da tu ima taj crvić i da ruje. Samo želiš izbjeći prava pitanja, tako da si radiš puževu kućicu, naprtiš na leđa i flasificiraš se u zoni komfora. Veritas u pravcu izbjegavanja. To ne uspijeva, Tonto, i ti znaš da će te Gospod ipak dostići i sasjeći. Nema besplatnog uživanja u besmislu.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8318 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 23/02/2022 : 12:17:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Jao, stinky potpuno si krivo shvatio. Napisao sam da je odgovor frani jer je tvoj post uletio između dok sam pisao pa da ne bude nesporazuma. Nemam ništa protiv da mi repliciraš, čak me i veseli.

... a i sam znaš da ja u gospoda ne vjerujem tako da...

Nisam čitao Deja vu, ali te kordejeve rane radove sam uglavnom brže zaboravljao nego što sam ih pročitao. Osim "U zoni sumraka", to mi je super.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 23/02/2022 : 13:02:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Nisam krivo shvatio, nego ti kažem da se izbjegavanjem ne dobiva ono odlučujuće. Ti govoriš da se ne treba biti tako kao "naš stinky", da je to bespotrebna pedanterija i da je dosta samo "uživati". Ja ti kažem da je to zabluda, i također da ti na neki način to već znaš... ali svejedno odustaješ od traganja, od kušnji... No, pobjeći se ne da, Gospod će te sasjeći, vjerovao ili ne vjerovao. (Gospod može biti i metafora, sve ti to već znaš...)

To što ti kažeš, i što ja kažem, e to su već prava pričanja. I tu bi se dalo pričati, a ja bih mogao opet nadugačko o ovom tvojem "zatvaranju". Zatvaranje je izlaz, ljudski je to razumljivo, jer svatko voli istinu, i traži ju, i hoće, ali kada istina dolazi kao onaj gore moj Gospod koji će te sasjeći, onda se čovjek zatvara tako da radije ostaje u zabludi ili kako ti kažeš "Savršeno sam sposoban uživati u besmislu". Ipak nećemo sad baš izričito o cijeloj ovoj problematici, dosta je što dajem ovaj mig.

Bolje je pričati naokolo, kroz naša čitanja hrvatskog stripa, recimo. Vidjet ćemo što se tu uživa, i uživa li se. Po meni, vi ste svi još previše šutljivi i stisnuti: tobože volite strip, i hrvatski strip, a šutite ko zaliveni. A nije da vam se ne priča o tome, samo opet dolazi taj strah, ili što već, jer "naš stinky" baš opasno sere kvake. Međutim, tko je sad tu bolji: onaj koji šuti ili onaj koji priča, makar i tako nečuveno??
Frano i Macon lijepo diskutiraju, ko dva muža, i stinky još pride, tri muža. To je to, treba raspraviti muški, jer smo, na kraju krajeva, svi muževi.

U to ime,
ja uzimam ne samo Sophiu, nego još Poglavicu jelena i Kordejevog Wanderera. Da vidimo ima li još muževa koji će pričati o ovim hrvatskim uratcima, da se razreže: ako vrijede da vrijede, a ako ne vrijede da ne vrijede.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8318 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 23/02/2022 : 13:16:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

Ti govoriš da se ne treba biti tako kao "naš stinky", da je to bespotrebna pedanterija i da je dosta samo "uživati"

Ja to ne govorim, niti u ludilu. Ja samo pričam iz svoje perspektive. Tvoja je drukčija, uživamo u različitim stvarima i različite stvari nas zadovoljavaju i to je super. Zato i dolazim ovdje jer su mi drugačije perspektive zanimljive i govore mi stvari do kojih sam i ne dolazim jer ih kao što rekoh ni ne tražim. Ne zanima me previše čitati ljude pogleda istih mojima. Jest lijepo je kad se netko složi s tobom, ali to titranje ega po jajcima mi s godinama sve manje znači.

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6737 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 23/02/2022 : 14:10:39  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Uživati u besmislu.
Regularno je to. Skroz.
No, ondak moraš dozvoliti i patnju u smislu.

I nisi sam u tome, Tonto. U besmislu.
Dobar dio civilizacije čući pred nekim ekranom i cijeli svijet nam je na dlanu. Al, nažalost, niš u rukama.

A nemere to tak na duge staze.
Što prije patnja krene, to bolje.
Zna bit bolno trenutno, ali je spasonosno dugoročno.

:)

Puno dobrih priča opisuju tu ideju.

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6737 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 23/02/2022 : 14:17:19  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
A eksponirani članovi Novog kvadrata su točno to, talentirani, žilavi srednjoškolci. I to je u redu.
Čist da se razmemo, ja se još uvek osećam ko da još nisam ni u pubertet ušel.

Tak da stari prdonje ne uzimaju srce moje "kritike".

Deja vu sam tek prelistao.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 23/02/2022 : 18:55:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Da, SOPHIA je već ozbiljnije djelo od Deja vu. Ipak to još nije to, i ne bu to mene dotaklo kao Frana. Previše je to neobavezno poigravanje. Ali kako ga je nalupao Mali Mate, čovjek bi pomislio da se radi o ultimativnom hrvatskom stripu. A ne o polufantazijama koje druge ne obvezuju, kamoli da je to nešto kultno, generacijski itd. Doduše, ima ta finalna priča koja sidri lepršanje s balonima, lizalicama i snjegovićima, no ni u ludilu ne stoji Matkova konstatacija da u Sophiu vjerujemo više, i to zato jer je darknajterski stiliziran??!!???

U osnovi je ovo stara Matkova boljka, iz jednog našeg starog razgovora. Možda ga ovaj moj post prizove (barem da se izvuče iz neprilike, jer ću ga malo nanišaniti).
Koliko već ono ima godina kako si mi rekao da će Zagor nestati, a da će ostati samo kordejevski kurci palci stranci? Deset?
I? Nije li se dogodilo skroz obratno od toga što je Matko tvrdio? Zagor je i dalje živ, i Corto je živ, moj Matko. Sophia baš i ne, ni stranci ovi i oni. I mi i dalje više vjerujemo Zagoru i Cortu.

Osim toga, to što si ti napisao za Sophiu je nesporazum. Naime, ako što vrijedi u Žeželjevom stripu, onda su to upravo snjegovići, lizalice, leteći slonovi i zlatne ribice. Vjerovati u zlatne ribice, to ti je Sophia. A ne kako si ga ti krivotvorio u završnoj poanti: da bismo mi sad bili skloniji vjerovati u Sophiu zato jer je darknajter. Ma kakvi, jednako kao što svijet stojedinice i tzv. slobodnjaka ne postoji nigdje osim onih par minuta dok se beru beriva koja ti "slobodnjaci" beru.

To je strašno misinterpretirano, i taj pogovor kao da je Matko pisao na daljinski.
Čovjek umjesto da optira za Zagora, Corta I Sophiu, on poantira lovačke o surovom i realističnom svijetu i kako je to uvjerljivo. Kome? Eventualno tupsonima. Matko se prešao za volju standardnog prduckanja civilne sfere, umjesto da je nakon pročitana stripa izašao u grad koji gori, zvijezde padaju i zrak miriše na benzin. Brod za Pulu je otplovio, a ulje se savijalo kao kifla. U takvoj atmosferi, Matko bi sagledao ogoljelu arhitekturu žica i betona samo kao kontrast balonima i lizalicama. Mrljava arhitektura je tu kao prva, ali samo zato da bude prevladana. A ne da bude zadnja riječ i ono što je prvo po redu nije i prvo po važnosti, kao što je čovjek superioran krokodilu, svjetlo težini, a ljubav gorčini. Sophia se samo prividno kreće po ogoljelim žicama i dehumaniziranim neboderima, a zadnji njegov smisao je zajahati na motoru sa sladoledom od vanilije, čokolade i banane dok mu iz poderanih džepova curi kiša. Barem je tako po Žeželju, jer je on to napisao tako, ako sam sada ja u pravu da je Sophiu napisao Danijel Žeželj.

Edited by - stinky on 23/02/2022 18:57:36
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6737 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 23/02/2022 : 19:17:03  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Stinkač, vidim da sam ja tek "rookie" ovđe.
More riječi je proteklo na ovom topicu.
Matko je Vladanović?
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 23/02/2022 : 19:27:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Je. To je on, Mali Mate. Pobrao se, nemam pojma gdje, u više sfere postojanja.
Nije to ni tolko važno na kraju krajeva, nego daj malo o Sophiji, Frano. Demantiraj me, i potvrdi Matka. Da je Sophia živa, kultna i generacijska.

Pokazat će se da su to Matkove polumetafizičke mudrolije, kako je to lijepo rekao pukovnik Barutanski u Banketu u Blitvi. Ili možda netko drugi.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6737 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 23/02/2022 : 21:23:47  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Pišem o Sofiji po sjećanju.
Velim ti, mene je prije bilo malo strah tog črnog grafizma, no nakon čitanja Sophie sam odahnul, čak se i nasmijao.

U duhu dosad natipkanog, samo velim da se tu radi o jakom rukopisu, jakoj izvedbi.

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6737 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 23/02/2022 : 22:17:39  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
I sad.

Tintonu ne treba smisao u Žeželju, a Matko gleda na to kultno.

Kult besmisla :)

Hi, hi, hi ...
Nebu išlo.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 24/02/2022 : 08:20:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Velim ti, mene je prije bilo malo strah tog črnog grafizma, no nakon čitanja Sophie sam odahnul, čak se i nasmijao.

U duhu dosad natipkanog, samo velim da se tu radi o jakom rukopisu, jakoj izvedbi.

Meni to nije dovoljno jaka izvedba. Govorim o Sophiji. Pa i sam kažeš da si se nasmijao. Ono što te potakne da se nasmiješ, ne može biti jako. Sophia nije jaka, i zato što tu nema ni prave jačine, ni prave oštrine, mora pobjeći u parodiranje. Kategorija koja prije paše za Sophiju: ne jako, nego dražesno. Dražesno nije "to", makar je okej za milenost. Potpuno suprotno Matku, Sophia nema to što je on iskonstruirao: nema tu oporog, nema tu "Balkana koji jede Corta za doručak" (ova dinaroidna Matkova poza je tek zanimljiv slučaj za raspraviti: kako urbana stojedinična civilna sfera zauzima gestu "debelog policajca bez sreće, mrguda, barabe i kurvara koji jede Corta za doručak"), toga svega tu nema --- jer tu je samo lepršavi motorist kojega baloni nose u visine. Ta taj mrgud i baraba (koji navodno jede Corta za doručak) spašava slonove i snjegoviće!!! To nije jako, ni oporo, ni tvrdo kako je to umaštao Matko -> to je dražesno. Tvrdoća je tu dosta ispod Bukowskog (sve skupa me baca na Bukowskog), to je nekakav - Bukowski na koturaljkama.

Nemam pojma kako si se takvog nečega mogao plašiti. Uzet ću dalje Žeželja, da malo to proučim. Uostalom, i sam potvrđuješ to što kažem: Sophia ti je rekla što je Žeželj: ništa tvrdo, niti črno, nego dražesno: snjegovići, slonovi, baloni. Bukowski na koturaljkama.

Jedino solidno, donekle čvrsto je finale, koje zaokružuje ovu Žeželjevu dražesnost. Ta posljednja priča, Final Conflict, daje svojevrsnu Žeželjevu filozofiju povijesti. O tome drugi put.

Edited by - stinky on 24/02/2022 08:22:20
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 24/02/2022 : 08:40:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Frano, ti znaš Žeželja?
Koliko ima godina? Jel on iz Zagorja? Vidio sam na jednom živopisnom zagorskom groblju prezimena Žeželj.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6737 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 24/02/2022 : 08:51:09  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Bemti miša.
Stinky, nisam primjetio tvoje komentare.
Zaletil sam se s ovi postom. Odgovorim svakako.

I još. Kak se ovdje na scomu editiraju postovi?
Ili je stvarno moguće da je meni to zaprto?
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 24/02/2022 : 08:55:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pogledaj neki svoj post. Iznad toga što si pisao, imaš onu liniju koja počinje Posted 24/02 itd. U sredini imaš ikonicu na kojoj je olovka. To stisneš i evo editiranja.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6737 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 24/02/2022 : 08:56:59  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Meni to nije dovoljno jaka izvedba. Govorim o Sophiji. Pa i sam kažeš da si se nasmijao. Ono što te potakne da se nasmiješ, ne može biti jako. Sophia nije jaka, i zato što tu nema ni prave jačine, ni prave oštrine, mora pobjeći u parodiranje. Kategorija koja prije paše za Sophiju: ne jako, nego dražesno. Dražesno nije "to", makar je okej za milenost. Potpuno suprotno Matku, Sophia nema to što je on iskonstruirao: nema tu oporog, nema tu "Balkana koji jede Corta za doručak" (ova dinaroidna Matkova poza je tek zanimljiv slučaj za raspraviti: kako urbana stojedinična civilna sfera zauzima gestu "debelog policajca bez sreće, mrguda, barabe i kurvara koji jede Corta za doručak"), toga svega tu nema --- jer tu je samo lepršavi motorist kojega baloni nose u visine. Ta taj mrgud i baraba (koji navodno jede Corta za doručak) spašava slonove i snjegoviće!!! To nije jako, ni oporo, ni tvrdo kako je to umaštao Matko -> to je dražesno. Tvrdoća je tu dosta ispod Bukowskog (sve skupa me baca na Bukowskog), to je nekakav - Bukowski na koturaljkama.

Nemam pojma kako si se takvog nečega mogao plašiti. Uzet ću dalje Žeželja, da malo to proučim. Uostalom, i sam potvrđuješ to što kažem: Sophia ti je rekla što je Žeželj: ništa tvrdo, niti črno, nego dražesno: snjegovići, slonovi, baloni. Bukowski na koturaljkama.

Jedino solidno, donekle čvrsto je finale, koje zaokružuje ovu Žeželjevu dražesnost. Ta posljednja priča, Final Conflict, daje svojevrsnu Žeželjevu filozofiju povijesti. O tome drugi put.

Meni je taj rukopis, onak s distance, uvijek djelovao mrklo ozbiljno. I ja sam se stvarno razveselil kad sam ga upoznal osobno, procital i na kraju otkril da je Žeželj jako fin i ponizan čovjek. Zato i traje.

I jopet.
Da, izvedba je brutalna.
Ali, ono kaj si ti nazval egzistencijalizmom (ili tak nekak) nije ni okrznuto.

Ali, fajt u Danijelu traje.

PS neam pojma od kud je...

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6737 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 24/02/2022 : 09:01:27  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Pogledaj neki svoj post. Iznad toga što si pisao, imaš onu liniju koja počinje Posted 24/02 itd. U sredini imaš ikonicu na kojoj je olovka. To stisneš i evo editiranja.

Ahhaha! Ja to nisam imao jerbo nisam bio logiran.
Problem riješen.
Hvala.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 24/02/2022 : 09:04:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ali, ono kaj si ti nazval egzistencijalizmom (ili tak nekak) nije ni okrznuto.

Eh, da.
Tu mi sad imamo skroz drukčije pojmove. Uopćeno vidim da su moja doživljavanja drugačija nego je to kod većine koji tu pišu.
Meni samo to što si sad ti izdvojio i obuhvatio pod nazivom "egzistencijalizam" može biti jako, jaka izvedba ako je ta stvar zahvaćena, pogođena: znači, samo egzistencijalne istine mogu meni biti jake (kada su stavljene na papir, bez blefa, dosjetki i fejka).

U Sophiji su još pretežno dosjetke i to nije to.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6737 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 24/02/2022 : 09:09:21  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Stinkač.
Pritišću me rokovi, svakojaki, nervira me pomalo ovo zaletavanje na Rusiju i sve to ...

I sad.
Ja sam tu na tvojoj antologiji postao onaj "kupus" od stripa. To je priča o strip autoru koji je zbog svojih iscrtanih bilježnica završio u zatvoru.

Ali, taj strip je nebitan.

Imam ideju da svaki vikend roknem tablu, dve nastavka Papka.

Jer, zakaj.
Bog zna di i kad bu se ovi evropski progresisti zaustavili i hoću li ja to igdje i ikad objaviti i završiti.

Ovo mi je super mjesto za to.
Osjećam se ko doma.

Kaj veliš?
Go to Top of Page
Page: of 120 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.67 seconds. Snitz Forums 2000