forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1050

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1978 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 02/11/2022 : 22:01:22  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote

Tako bi trebao Markos kad udje na sastanak udruzenja onih koji mrze Fibru i da im objasni neke stvari.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29423 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 02/11/2022 : 22:02:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by MaddoX

Mare,

Programer si, lepo napravi aplikaciju preko koje će moći da se čitaju tvoja izdanja (možda i drugih hrvatskih izdavača, ako podrže inicijativu). Napraviš da kad neko uplati određeni strip, taj strip mu se pojavi u biblioteci, u velikoj rezoluciji, materijale ćeš svakako imati. Ograničeno na tri uređaja i milina.

Ko ne bude ispod žita uspevao da nabavi tvoja izdanja, svakako će moći elektronski da uživa u njima.

A i živimo u ovom dobu, gde, hvala Bogu, kompletne kolekcije filmova, biblioteke knjiga nose u džepu, pa ne vidim zašto bi drugačije bilo sa stripovima.

U svakom slučaju, lakše je negde poneti tablet/laptop/telefon nego kutiju Alvara Majora.

Ja sam se ostavio programiranja radi papira:)
Ali jednom ce se to morati napraviti svakako, bez obzira na ishod ove price.

Trouble will find me
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2190 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 02/11/2022 : 22:11:44  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Eh... Na .... bih progovorio, ali neću. Obećao sam.
Podrška Marku i Marku.

Vremena izazova nam predstoje.

Resistance is futile.

Edited by - borg on 02/11/2022 22:56:50
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4746 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 02/11/2022 : 22:15:23  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

quote:
Originally posted by drogsy
Pretpostavljam ljude-emocije. Romantike.

Uf jesam ih pozvao svaka mi čast. Ako se netko zbog mene osjetio pozvan onda bolje da si romantično puca u glavu.

quote:
To moraš sam za sebe odlučiti. Ako te osobnije pogađaju ovakve svinjarije u strip-miljeu, te si štobisereklo previše romantičan, barem pola.

Haha cool. nekoliko puta si me danas tak posprdno i neizravno prozvao/sprcao, samo ne znam s kojom namjerom. Hoćeš da se ubijem takav sav osjetljiv i romantičan!? Smiješan sam ti zato što na ovu našu zajednicu gledam idealistički? Pa ok, jebiga smij se al daj me onda ubuduće barem quotaj izravno, kak spada, pa da se pokefamo ko ljudi ako ti je takva sila.

quote:
EDIT: ok, zajebavam se.

Bmk prekasno je sad i dobit ćeš zabranu. Samo da osnujem nekakvo vrlo Udruženje.

Mislim da sam u nekoliko navrata znao napisati da tebe i Vukozeca držim među rijetkim iznadprosječno pametnim stripofilima koji aktivno pišu na ovom forumu, ali bogami i ti znaš zabrazditi u glupost. Ona moja prva prozivka se odnosila na sve koji su napisali nešto u stilu "odustajem od ČK-a samo da ispratim još dva-tri serijala" što, moraš priznati, stvarno redikulozno zvuči. Ili se bojktira ili se ne bojkotira, there's nothing in between.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1115 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 02/11/2022 : 22:37:51  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message  Reply with Quote
Jedini način na koji vidim da ta "Udruga" profitira je ako se osjeća dovoljno jaka da u konačnici uz manju štetu za sebe natjera striparnice/knjižare da odvagnu da im je manja šteta da Drugog Izdavača otfikare i zadrže "dobre odnose" s Udrugom.
Drugi, manje vjerojatni način je da Udruga se žali Vlasniku Prava te da proba na taj način se riješiti Drugog Izdavača.

Prijave Državi da Drugi izdavač krši neki Zakon se mogu napraviti ali uz slabu zakonsku osnovu. Ne znam koji bi se Zakon mogao tu kršiti.

Privatne tužbe (svatko može tužit koga hoće) mi nemaju smisla jer Udruga nema osnova da tuži bilo Drugog Izdavača bilo striparnice/knjižare da se referencira na Ugovor koji se Udruge ne tiče. Niti ta riječ "worldwide" nema utjecaja jer Udruga nema osnova za Tužbu ako se referencira na Ugovor Drugog Izdavača i Vlasnika prava a tužiti striparnice/knjižare na osnovu nečijeg Ugovora je fakat besmisleno. Može, doduše, Udruga tužiti Vlasnika Prava ali to bi po meni bilo čisto stripovsko samoubojstvo.

Nadam se da na kraju će od svega biti jedno veliko ništa uz gorak okus u ustima i manjih problema za Fibru. Možda i koja uvreda padne između forumaša ali to je već "normalno".

Koliko vidim nije ovo prvi put a, vjerojatno ni zadnji put, da netko proba štiti svoje interese na ovako neprimjeren način.
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 02/11/2022 : 22:38:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
Ajde, malo je forum dobija dušu s ovom temom...nije loše.

Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10255 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 02/11/2022 : 22:51:52  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
@drogsy
Na stranu komšije, imamo li po tvome mišljenju u Hrvatskoj stripovski kartel?

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 02/11/2022 22:52:46
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4746 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 02/11/2022 : 23:01:27  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

@drogsy

Apsolutno. Pa i sam Markos je više puta nesmotreno spomenuo kako on, Berni, Dado i vjerojatno još netko svako toliko odrade tajni sastanak na kojemu raspravljaju što će tko i kako

Go kneel and weep
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10255 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 02/11/2022 : 23:06:32  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

@drogsy

Apsolutno. Pa i sam Markos je više puta nesmotreno spomenuo kako on, Berni, Dado i vjerojatno još netko svako toliko odrade tajni sastanak na kojemu raspravljaju što će tko i kako

I šta nan fali?
Ovo tvoje može zvučat ka zajebancija, ali mi imamo kartel u kojen su 3 velika centra moći podilila tržište, i ne dilaju po tuđen teritoriju.
Čak unutar starog Zagrebačkog centra moći imamo mini kartel sa tri igrača koja su se međusobno podilila, i isto nema frke.
Kartel je zakon!

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 02/11/2022 23:07:23
Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 02/11/2022 : 23:08:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

@drogsy

Pa naravno. Tako kod nas funkcionira i prehrambena industrija, naftna, drvna itd. To je sve doslovno par familija. Ne razumijem samo o kakvoj tržišnoj utakmici i konkurenciji onda pričaš.
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4746 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 02/11/2022 : 23:13:41  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dexters

quote:

quote:

@drogsy

Pa naravno. Tako kod nas funkcionira i prehrambena industrija, naftna, drvna itd. To je sve doslovno par familija. Ne razumijem samo o kakvoj tržišnoj utakmici i konkurenciji onda pričaš.

Frende, mi smo, što se svih industrija tiče, na tržištu koje se zove EU. Nisi više ograničen na "par familija".

Go kneel and weep
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4746 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 02/11/2022 : 23:16:08  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

@drogsy

I šta nan fali?

Ništa. Ako ti je neko fibrino ili booglobeovo izdanje preskupo ili ti se ne sviđa, imaš srpsku varijantu.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

Saale
Starting Member

76 Posts

Member since 26/09/2022

Posted - 02/11/2022 : 23:18:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Saale a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Lako je, i razumljivo, uzvratiti istom mjerom, ali puno je teže ostati iznad toga. Jer inače si isti kao i oni, zar ne?

Za sve likove koji se ovde pozivaju na čovečnost.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10255 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 02/11/2022 : 23:21:25  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

@drogsy

I šta nan fali?

Ništa. Ako ti je neko fibrino ili booglobeovo izdanje preskupo ili ti se ne sviđa, imaš srpsku varijantu.

Ništa mi nije preskupo.
Mislin da možemo bit sritni šta su Libellus, Fibra, i SA/BG/SNK našli svoje niše i šta traju ovoliko koliko traju.
Meni je u kartelu super, bez zajebancije.
Srpska izdanja bojkotiran, al ću uzimat Iznoguda.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 02/11/2022 : 23:32:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Dexters

quote:

quote:

@drogsy

Frende, mi smo, što se svih industrija tiče, na tržištu koje se zove EU. Nisi više ograničen na "par familija".

Vama ultraliberalima je svaki argument u maniru "tko ti je kriv što si glup i zaostao". Pa da, slobodan je svijet i slobodni smo ljudi. Možemo živjeti na Tajlandu i čitati stripove na mandarinskom ako smo dovoljno smioni. Stripovi na Balkanu su nebitni, zar ne?
Go to Top of Page

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 03/11/2022 : 05:05:49  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
Osvojim ja tako neke aukcije Fibrine i posaljem na adresu drugaru u HR, pa da mi on donese kada dolazi u BG. Kad je dosao u BG, pita me sta je to morao da "svercuje" za mene. To bilo pre godinu i vise dana, nije ni slutio koliko je bio u pravu :)

Iskreno ne prija mi ovo sto cujem, cimnuo sam malo Mareta da cujem vise detalja i deluje da mu je muka od svega ovoga, nije imao vremena ni zivaca da komentarise. Koliko sam skontao i on misli da ce ovim biti na gubitku, a mi mozemo ovde samo da palamudimo koliko ce to biti. Ni 15 po tudjim ledjima nije mnogo.
Iskreno nisam mislio da ce doci momenat da stripovi postaju tema za ovako nesto, davno je to prestala da bude ljubav i zabava, ali dobro.
Go to Top of Page

knauso
New Member

299 Posts

Member since 18/12/2020

Posted - 03/11/2022 : 05:46:46  Show Profile Show Extended Profile  Send knauso a Private Message  Reply with Quote
Ma kad budemo morali da ih svercujemo jos ce nam biti draze/sladje kad nabavimo novi strip :)

Sto se tice zabrana mislim da je to pravno nemoguce ostvariti.
Da je to tako, ne bi velike knjizare, npr smele prodavati knjige na engleskom.

To sto su srpski i hrvatski slicni nema nikakve vaznosti, “na papiru” to su dva razlicita jezika.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40436 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 03/11/2022 : 06:21:01  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by AleksandarN

quote:
Originally posted by sawitch

quote:
Ma Savic je nasiroko poznat po tome sto prica jedno radi drugo.
Nece CK propasti niti Alan Ford sto on nece uzeti taj 1 primerak.

Da mi kaze covek neki ovo zapitao bih se gde sam pogresio.

Samo sam preneo ono sto sam cuo u nekoliko navrata a i sam znas da je to istina, ja potvrdjujem. Mi u muzickom svetu takve poput tebe zovemo pozeri.

I mi u realnom takve poput tebe klosari ;) I sam znas da je to istina. Otvarao rasprave o “Savic me blokirao” 😂 Produzi sa istomisljenicima. Nadje i ti zakrpe.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

ing
Starting Member

Croatia
24 Posts

Member since 04/03/2015

Posted - 03/11/2022 : 07:27:17  Show Profile Show Extended Profile  Send ing a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Ne. Dok sam ja vlasnik stripovi.com, a nadam se da će to biti doživotno, nijedan izdavač neće biti izbačen sa sajta.
Lako je, i razumljivo, uzvratiti istom mjerom, ali puno je teže ostati iznad toga. Jer inače si isti kao i oni, zar ne?

Mislim, evo konkretan primjer - nisam ja ljut na Vuka Markovića. Vuk Marković je bio i ostao pokvarena, lažljiva pizda. A pokvarene, lažljive pizde samo rade ono što pokvarene, lažljive pizde inače rade. Baš kao i škorpion na žabljim leđima. Ja sam ljut na sebe. Nitko meni nije kriv što sam bio žaba osim mene samoga. No čak i pokvarenoj, lažljivoj pizdi moram priznati da voli strip - jer on ga zaista voli - i da radi neke vrijedne stvari - a radi ih. Ovo je stripovi.com, svim stripovima "u regionu" je ovdje mjesto, a pogotovo onim vrijednima. Pa čak i kad ih objavljuju pokvarene, lažljive pizde.

Ovo mi se sviđa. Imati ovakav stav govori sve.
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1978 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 03/11/2022 : 07:38:22  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:
Ma Savic je nasiroko poznat po tome sto prica jedno radi drugo.
Nece CK propasti niti Alan Ford sto on nece uzeti taj 1 primerak.

Da mi kaze covek neki ovo zapitao bih se gde sam pogresio.

Samo sam preneo ono sto sam cuo u nekoliko navrata a i sam znas da je to istina, ja potvrdjujem. Mi u muzickom svetu takve poput tebe zovemo pozeri.

I mi u realnom takve poput tebe klosari ;) I sam znas da je to istina. Otvarao rasprave o “Savic me blokirao” 😂 Produzi sa istomisljenicima. Nadje i ti zakrpe.

Eh, da samo znas ko su mi istomisljenici... (ne)Prijatno bi se iznenadio.
Tesko da ce me pogoditi tvoj pokusaj uvrede jer ocigledno ne znas znacenje upotrebljene reci.
Mnogo sam propatio kad si me blokirao jer sad ne mogu da ti kvarim lihvarske radnje. Tvoj blok me dotice kao vremenska prognoza u Runandi.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2721 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 03/11/2022 : 08:48:45  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:

Ovo bi bilo ka da očekuješ jeftinu rusku naftu i lovu od evropskih fondova.
Suludo zar ne?

Nije da ČK nema uzora

Ovo je najveca istina, to je maltene ista ekipa.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10895 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 03/11/2022 : 08:56:15  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
zanimljiv mi je i kada je sve ovo pokrenuto, taman pred interliber kad je markos najvise u guzvi
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40436 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 03/11/2022 : 09:28:59  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:
Eh, da samo znas ko su mi istomisljenici... (ne)Prijatno bi se iznenadio.
Tesko da ce me pogoditi tvoj pokusaj uvrede jer ocigledno ne znas znacenje upotrebljene reci.
Mnogo sam propatio kad si me blokirao jer sad ne mogu da ti kvarim lihvarske radnje. Tvoj blok me dotice kao vremenska prognoza u Runandi.

Idi opet robi neku babu za postere moralna gromado i sverceru Carobne knjige

Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2780 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 03/11/2022 : 09:52:57  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
Zanimljivo je da se nitko od prozvanih nije javio. Jesu li urotnici odlučili iz protesta napustiti sajt? buhuhu

Usput, kako misle s tom mafijaškom zabranom napakostiti Fibri i kupcima u Srbiji kad Fibra preko svog web-shopa uredno šalje u inozemstvo? Čak ima i gratis poštarinu preko 30 kg.

back to the drawing board

hejt, jal & rock 'n' roll
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40436 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 03/11/2022 : 09:59:04  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ma ja mislim da od toga nema nista. Pusta zelja. Mogu samo iznapadati i ucenjivati Marka i Darkwood kao jedine striparnice kod nas i to je to.

Go to Top of Page
Page: of 1050 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.34 seconds. Snitz Forums 2000