forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Antologijske stvari
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 144

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 15/02/2023 : 12:45:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Još jedan čudnovat slučaj, Franini demoni stavljeni pred čitatelja. Od Tulipana do Indije, a naročito u Ocu, Frano daje svoju krv i iznutrice na vidjelo. Krenulo je to s Papkom.
Nemam sad vremena, kasnije ću reći koju o ovom stripu, o ovom Frani koji je, ha gotovo moj antipod. Valjda se zato tako dobro slažemo, jer je on moja sušta suprotnost. Njemu život klizi iz ruku i s mukom ga drži na okupu... A meni, meni je sve uvijek išlo, ko da sam pravi sveamerički dečko.

A vidi nas sad. Ne možemo ni u Bugarsku.
Go to Top of Page

SlajeR
New Member

Yemen
263 Posts

Member since 10/06/2003

Posted - 15/02/2023 : 13:18:39  Show Profile Show Extended Profile  Send SlajeR a Private Message  Reply with Quote
pročitah i ja Skice Indijske. simpatično je to Francek odradio. pravi life coach. :)

Opusti misli i uci plivati..
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7298 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 15/02/2023 : 13:39:26  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

Još jedan čudnovat slučaj, Franini demoni stavljeni pred čitatelja. Od Tulipana do Indije, a naročito u Ocu, Frano daje svoju krv i iznutrice na vidjelo. Krenulo je to s Papkom.
Nemam sad vremena, kasnije ću reći koju o ovom stripu, o ovom Frani koji je, ha gotovo moj antipod. Valjda se zato tako dobro slažemo, jer je on moja sušta suprotnost. Njemu život klizi iz ruku i s mukom ga drži na okupu... A meni, meni je sve uvijek išlo, ko da sam pravi sveamerički dečko.

A vidi nas sad. Ne možemo ni u Bugarsku.

Tako je! Tandem suprotnosti.
Zato se i slažemo. I nadopunjujemo.
Razmijena dobara (mada ne na način koji Tonteka veseli :)

Dream team :)

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7298 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 15/02/2023 : 13:58:02  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Onaj tvoj tekst o Papku 1 ide od riječi do riječi u Papka 2.

Papak dva nije lako štivo. Čovjekova posrnuća znaju potegnut duboko.

Unutra smo stavili i dr. Torrea. Zaslužio je svaku minutu, tj. stranicu.

Kao i Stinky.

Strip je u izradi.

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 15/02/2023 : 14:48:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by frano

Dao sam primjer da ni s globalistima ne smiješ pisati i govoriti šta misliš.

Recimo rusi Ukrajincima pokušavaju ukrali Kozake. O Kjivskom rus da ne pričamo to je tako proziran pokušaj krađe povijesti.

Taras Buljba se jest dogodio ali to je kap u moru koliko su se Zaporiški Kozaci ( a opet koji su u ovom slučaju bojevali proti Poljaka ) bojevali protiv rusa.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7298 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 15/02/2023 : 15:09:59  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kruger

quote:

Dao sam primjer da ni s globalistima ne smiješ pisati i govoriti šta misliš.

Recimo rusi Ukrajincima pokušavaju ukrali Kozake. O Kjivskom rus da ne pričamo to je tako proziran pokušaj krađe povijesti.

Taras Buljba se jest dogodio ali to je kap u moru koliko su se Zaporiški Kozaci ( a opet koji su u ovom slučaju bojevali proti Poljaka ) bojevali protiv rusa.

Taras Bulba u dušu opisuje sve što im se sada dešava. Kako dolazi do razdvajanja, zašto i s kakvim posljedicama.

Mi već dugo živimo istu slobodu kojoj teže sada ukrajinci. Objasnite im na šta će ličiti 30 g. poraća. Ako idu u rat s istim motivima kao i mi, rezultat će biti isti.

Med i mljeko.

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7298 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 15/02/2023 : 15:29:23  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Ukrajinci su se prodali.
I to je sve.

Sve ostalo je tlababalala, zujanje, brujanje i brojanje tenkova - Zorobelixova zabava.
Krečenje savijesti.
Mućenje vode.
Sahrana istine.

"Kuku lele, invazija" ... tabadaptabatap ... ne bojte se, mi ćemo vas spasiti - zatrubiše ameri.

Meni je dost toga.

Kome je do tarapane, putuj.
Ko bu se iskreno branio, i nebu novčića ili stana zdipio, izvukel bu se.

Ko bu iskreno napadao, a nebu novčića i stana zdipil, izvukel bu se.

Edited by - frano on 15/02/2023 15:33:04
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7298 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 15/02/2023 : 15:37:08  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
I?
Koja je razlika između Stinkyja i Tarasa?

Jesu li iste "protuhe" u pitanju?

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7298 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 15/02/2023 : 15:47:10  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Ili iste ljudine?
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 15/02/2023 : 16:16:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by SlajeR

pročitah i ja Skice Indijske. simpatično je to Francek odradio. pravi life coach. :)

Pozdrav, Slajer.
Ekipa s Mister Noa, sad malo skačemo na Franceka;)

Jel imaš možda strip Otac?
Oca sam čitao prošle godine, ali mi onda nije bio sjeo. Bila mi je ta priča previše priča o svakodnevlju jednog čovjeka, i mislio sam da to nije pretjerano zanimljivo.

Međutim, sada mi je ohoho poraslo. Frano jednostavno ima neki prirodni dar za pričanje, pa makar i najbeznačajnijih priča. Mislim, beznačajnih za druge (jer, ova je priča njemu itekako značajna).

Vidiš, u Skicama ima ona stranica: Frano u školi s djecom, uči ih crtati slovima i brojevima. Naoko obična, preobična stvar, ali pogledaj bolje taj prizor. Jako topla stranica, čak jedna od teško izrecivih emotivnih. Ima jednu posebnu boju i toplinu.

U Ocu, međutim, nema takve topline. U Ocu je jedan drugi Frano, tu su u pravom smislu njegovi demoni. Ne znam sad dal da ulazim u to, da tu ogolim Franu. Otac je samo naizgled priča o njegovoj ženi, ali ja tu vidim nešto skroz drugo: Franine demone, ono što ga muči. I to ne "obično" muči, nego temeljno, fundamentalna egzistencijalna problematika.

Vidjet ću, možda par riječi o tome, da pronađem pravu mjeru.

Tulipan i Skice iz Indije su također Franine priče, ali to su više "problemi" općeg. Protest protiv univerzalne gluposti, protiv apstraktnih stvari. U tim stripovima Frano izlaže svoje poglede na svijet, i što ga smeta od tog velikog svijeta.

Otac je nešto drugo. Otac je zajebaniji. Tu više nisu u pitanju samo pogledi na svijet, tu je sve u igri, čitavo njegovo biće. Tu je on stavio na papir ono u čemu on osobno nije uspio, ili, s čim se hrva. Otac ima jednu neugodniju, obvezatniju notu. Ne može se više izvrdavati, pa se hrvati s tetkicama ili globalistima, ovdje samoga sebe dovodiš u pitanje.

Da, sad kad pogledam, i kad sam u cugu čitao ta tri Franina stripa, jako su mi dobri. Jake su to priče. Malo tko tako samoga sebe dovodi u pitanje (to je dobro), ali loša strana je što ujedno i izostaje sigurnost, mir, centar. Frano se još lomi, kao da još nije odlučeno, i život se svakoga trenutka može strovaliti i sve propasti skroz na skroz. Zato mi je malo i nezgodno to pisati, jer ja tu vidim muke i mučenje čovjeka, čovjek se hrva i muči, a priča još nije završena.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7298 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 15/02/2023 : 16:36:19  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

SlajeR
New Member

Yemen
263 Posts

Member since 10/06/2003

Posted - 15/02/2023 : 19:21:10  Show Profile Show Extended Profile  Send SlajeR a Private Message  Reply with Quote
Pozdrav stinky. na žalost nemam ni Tulipana ni Oca. od Frana čitao još Papka i Želje ranije i sad Skice.. prilično dobri utisci od sva tri. što bi rekli može u kolekciju.

Opusti misli i uci plivati..
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7298 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 15/02/2023 : 19:58:32  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Dečki. Zahvaljujem.
Ne zamjerite na mojim pisanjima.
Nije mi cilj nikog povrijedit ili uznemirit.

Ja u ovom ratu imam ozbiljan ulog.
Dijete koje studira u rusiji.

Na lik. akademiji u st. Peteru.
Ako ishta ikome znači, ljudi tamo ne podržavaju
ratnu agresiju.

Ta nisu blesavi.

Tko god završi na bojišnici zna svoje motive.
I napadački i odbrambeni motivi mogu biti opravdani.
Ili neopravdani.

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 15/02/2023 : 20:34:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ukrajinci su se prodali.
I to je sve.

Nisu se Ukrajinci prodali. Da li će završiti kao mi ne znam, no oni znaju da je Brisel neprijatelj mi to nismo prepoznali.

Rane će biti teško zaliječiti no sad se stvara jedna generacija koja će mrziti ruse, čak i etnički Rusi koji proživljavaju ovaj pakao počinju mrziti svoje sunarodnjake.

Imao sam prilike doživjeti napetosti koje su proživljavali Ukrajinci prije ove brutalne ruske agresije. Malo me pozitivno iznenadilo što istočni Ukrajinci ne vole ruse i velika većina sa strahopoštovanjem govori o zapadnim Ukrajincima a neki su imali želju posjetiti koljevku svoje domovine. Jedina osoba koja nije imala pozitivan stav je ukrajinska ruskinja. Ruse od malena odgajaju protiv Ukrajinaca. Ja sam to pridodavao regionalnom suparništvu.
Kad se dogodila ova agresija muže je odmah drugi dan zbrisao u Portugala a ona je sa djecom isprva u Moldaviju pa u Portugal.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 15/02/2023 : 20:35:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Ma, Frano, volim ja Zerkalo npr. I tako neke ruske stvari. Ali to nema veze s time da su Rusi u ovom ratu u krivu. Tako ni tvoj slučaj nema veze s time, jer to je upravo to: slučaj. Ti se raspravljaš s tipovima koji ne kuže ništ, koji žive u la la landu i oni doslovno život podvode pod opće. Ja sam puno ljudi vidio, na raznim stranama, i s puno njih se obračunao ovako ili onako, i većina njih živi u kategoriji "opće". Čak misle da je to naj kategorija, da je to zadnja riječ. Mnogi ne mogu iz općega, oni znaju samo za um, jer um = opće. A život je kategorija iznad, više od toga. I ovo je zeznuto: iz života se ne može isključiti slučaj. Slučaj prati život, kao neodstranjiva kvrga na kojoj um zapinje. Pa tako imaš Budaka koji piše remek-djelo Ognjište, ali je slučajno i ustaša u aparatu, imaš Heideggera kojemu slučaj zapada tako da se zatekne i s nacistima, imaš Hamvasa kojega slučaj baca Lukacsu, imaš Tuđmana koji dobiva slučaj da bude partizan, a onda postaje domoljub i domobran, što već. Tako se dogodi i slučaj da budeš u Rusiji, i to u vrijeme kada su Rusi skroz u krivu. Sve se to događa i to je život at his best. Iz ovih čeličnih oluja, čovjek se mora provući kroz iglene uši. Svatko ima svoju, neponovljivu situaciju, i na njemu je da se izbori i razračuna sam sa sobom.

Ovo sad što kažem, možda ti nije najjasnije. Samo hoću reći da se iz ovakvih, životnih situacija ne možeš (a niti ne moraš!!) izvući tako da si pomogneš kroz štake "općega" (pa sad proglasiš da globalisti rade zavjere, a Rusi se moraju braniti itd. to su lažne prečice, kao što su lažne prečice bile epidemiološke mjere i svo ono maltretiranje u doba korone). Imaš osobni ulog? Okej, ideš red po red. Baviš se osobnim, opće pustiš. Baviš se svojim djetetom, a ruse i amere i globaliste pustiš niz kloaku.

Ali, ali, ali... ne znam zašto bismo uopće stalno se vraćali na ovu priču. Okej, ti si tu osobno pogođen jednim slučajem, pa je razumljiv sad tvoj motiv. No, kažem, to se i rješava drukčije. U krugu prijatelja, a ne pričati sa scomovskim spamerima o ratu u Ukrajini s pozicija općega. Što ti uopće mogu ovi tipovi reći, osim bezveznog prepiranja i vrtenja jednog te istog.

Druga je stvar ako ti hoćeš pričati ono osobno (mada ne vidim zašto bi to ovdje radio).

Ja ću pričati još malo o Ocu. Odmjereno.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 15/02/2023 : 20:37:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

što se tiče Taras Buljbe taj uradak je napisao Rus i dosta toga je netočno. Pobogu kakva rusija u Zaporiških Kozaka. Zaporiški Kozaci mrze ruse.

Čak su ih u tvom videu dosta netočno prikazali.

Edited by - Kruger on 15/02/2023 20:40:47
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 15/02/2023 : 21:04:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Par nabacanih zbrda-zdola o Ocu

Strip se zove Otac, ali unutra ima puno djece.

Polazna točka je otac Franine žene, ali radi se o tome da je i Frano otac.

A Frano bi bio i djeca... kad bi mogao odlepršati u la la land.

Da se izvuče iz škripca, Frano ode gledati... Spidermana. To baš nije neki hajdučki, kozački potez.

Stranice su krcate djecom, ali tu je i baka.

Baka dodaje ovom stripu metafizičku dimenziju, ulazi u snove i pojavljuju se parafenomeni: vidovitost. Frano nije na čistu s ovom vidovitosti, a s druge strane ponovo upućuje protiv globalista, coca-cole... i Spidermana. Snovi, vidovitost, to je jači Spiderman od Spidermana, Frano. A ti nisi vjerovao u presudnom trenutku, nevjerni Tomo.

Frano idealizira rustikalne Kozake, ali se istovremeno slučaj vrti oko prodaje stana, novaca i mešetarenja. To su paradoksi života.

Suprotnosti koje se prožimaju: iz Ukrajine preko skajpa stižu loše vijesti, otac kolabira, umire, ali sve te scene smrti prate Franina djeca kojih se to ne tiče, koja se igraju. Perfektne Franine kompozicije, život kao najživlji kaos, smrt i život idu ruku pod ruku - cjelina.

Franina žena je zmaj i riga vatru dok se Frano povlači u strip-svjetove.

Pitanje: iz kojih se razloga Frano prikazao u tako čudnom osvjetljenju: u jednom trenutku je otac koji se igra s djecom, ali u drugom je la la land otac koji bi pobjegao u stripove, dok mu istovremeno žena ostaje sama u strašnim trenucima? I ne bih dalje...
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7298 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 15/02/2023 : 21:48:20  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Bravo.
Kao pojedinac čovjek traži svoj la la land.

Takvi pojedinci na okupu čine neki narod.
I onda taj cijeli narod traži svoj la la land.

Ukrajinci su trenutno zadnji u toj potrazi.

Mi, hrvati, smo prepoznali sličnost sa njima u njihovom odbrambenom ratu. Suosjećamo.

A moje pitanje i dalje stoji.
Zašto onda ukrajincima ne prenesemo naših 30 g. iskustva života u la la landu?

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7298 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 15/02/2023 : 21:56:30  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Ukrajinci djeluju kao mi, težnje su im kao naše ...
Kruger, pa kak je moguće da onda završe drugačije od nas?

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7298 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 15/02/2023 : 22:06:00  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Ukrainci u svojim danima ponosa i slave itekako imaju vjeru.

Ali u la la land.
:)

Stinky vrlo mudro zbori.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7298 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 15/02/2023 : 22:07:43  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Vjera u presudnim trenucima.
Izvrsna tema.

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 15/02/2023 : 22:26:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ukrajinci djeluju kao mi, težnje su im kao naše ...
Kruger, pa kak je moguće da onda završe drugačije od nas?

Trenutno je teško dati odgovore na ta pitanja.
Rusi imaju dva svijeta, veliki bogati gradovi tipa Moskva ili St. Peterburg, inozemna ulaganja ( barem do 22 ) i jako siromašan puk koji ne živi u tim bogatim gradovima punog sjaja. Negdje oko 40-50 posto žitelja Rusije nema osnovne higijenske uvijete, nema vode u kući niti sanitarnog čvora. Samo votka.

Što se tiče sela ni u Ukrajini nije sjajno, siromaštvo, ali u Ukrajini su ljudi vrijedni i radišni. Da li možeš zamisliti da netko u 21 stoljeću ore svoje polje sa konjima, guske i patke slobodno šetkaju selom a nitko ih neće ukrasti. Ovo vrijedi za zapadni dio i onaj Kozački za istok baš nisam siguran nisam vidio sela na istoku samo gradove. U Ukrajini je tržnica nešto kao šoping centar, gotovo da nema tržnih centara tipa Plodine, Konzum, Lidl i sl. Na tržnici je sve od igle do lokomotive slikovito rečeno, ne vole se cjenkati a stariji ne vole da im daš bakšiš. U sred Kijeva imaš nekakvu Bilu srednje veličine čak i omalu. Ispod nje prema Majdanu je nešto kao u Zg-u Importane centar, manji butici. Što se tiče parkiranja velika je mogućnost da ćeš naći parking mjesto i to besplatno u sred Kijeva. Zamisli to u ZG-u, nemoguće.
Zaboravih, stare lade iz recimo 78 vrijede 2 000 eura, mi to ne bi ni dotakli, bacili bi ih u smeće. Autoput besplatan.
Ukrajinci se od Rusa razlikuju i po mentalitetu, ponašanju i jeziku.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7298 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 15/02/2023 : 22:48:50  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Divna je Ukrajina.
I naravno, da ima svoj jezik.
A jezik titra. Od kvarta do kvarta.

Ja ne razumijem istarski jezik. Dalmatinci ne razumiju zagorski. Hrvatski, književni izričaj govore i razumiju svi spomenuti.
Tako je i u ukrajini. Ruski govore ko da su rusi.

Divna je Ukrajina.
Nažalost ujehala je u la la land.

U slobodni gulag :)

Edited by - frano on 15/02/2023 22:55:07
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 15/02/2023 : 22:52:51  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
I Ukrajinci i Rusi su izjebani u mozak. Sta povijesno,sta komunizmon.
Bas si nasa narode za divljenje.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 15/02/2023 : 23:05:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

Divna je Ukrajina.
I naravno, da ima svoj jezik.
A jezik titra. Od kvarta do kvarta.

Ja ne razumijem istarski jezik. Dalmatinci ne razumiju zagorski. Hrvatski, književni izričaj govore i razumiju svi spomenuti.
Tako je i u ukrajini. Ruski govore ko da su rusi.

Divna je Ukrajina.
Nažalost ujehala je u la la land.

U slobodni gulag :)

Što se tiče jezika na istoku i Ukrajinci govore nekakvim ruskim iliti suržik ( mješavina ukrajinskog i ruskog ). Na istoku je postojala zabrana ukrajinskog jezika, kulture i književnosti.
No na zapadu Ukrajine možeš doživjeti neku sitnu neugodnosti ako prozboriš ruski, jako su osjetljivi na ruski jezik, kao osice. Ako kažeš sok umjesto sik. Oni most zovu mist, dom dim itd. Totalni ikavci. Rusi kažu otprilike da oni baš ne razumiju ukrajinski ali da Ukrajinci razumiju ruski zbog življenja u zajedničkoj državi.

Kad su u moj grad došle prve izbjeglice i to iz Odese, gradska vlast se potrudila dovesti govornika ukrajinskog jezika kao prevoditelja. U susjednom gradiću mog grada postoji ukrajinska enklava ali oni su iz zapadne Ukrajine. Ovi iz Odese kažu kako skoro bolje razumiju hrvatski nego ukrajinski. Možda je to dojam a opet tko zna.
Go to Top of Page
Page: of 144 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.69 seconds. Snitz Forums 2000