forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stripovski ratovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 135

john connor
Senior Member

Serbia
2972 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 21/02/2023 : 18:39:37  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Predlazem Marku, da u oktobru dodje na Sajam u BG, i uzme stand blizu Udrugasa. Garantovano ce razbiti sa prodajom, ima izdavaca koji zive celu godinu od sajamske prodaje.
Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 21/02/2023 : 18:40:43  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by AleksandarN

quote:
Originally posted by anto

ha,ha,ha,ha....ovu izjavu još nisam video - pa Vuk je stvarno odlepio.Zar misli da iko od nas može da proguta ovu priču.

a ovo je ono što priča nas barem deset - ljudi su toliko ispizdeli sa ovim činom,da čak i oni verni Komikovi kupci će dići ruke od njegovih stripova.
I da se razumemo - nije ovo što se zna samo na scomu i bližoj okolini - pukla je ova bruka po svoj vaseljeni fejsbuka,instagrama i tome slično. Samo oni koji su skroz van stripovskih tokova nisu čuli za jednu od najvećih sramota na polju kulture ovog veka.

Znam da Vuk i Bora pomno čitaju sve što se sve ovde piše,ali izgleda da su previše ogrezli u ovome,i da ne postoji šansa da se opamete.

vuk sa odgovarajucim nadimcima mi je otvoreno rekao (kada se drao na mene u kuci zajednickog prijatelja) da ga boli kurac sta pisu i sta misle sacica forumasa sa scoma i sto nece vise da kupuju njegova izdanja. Bas tim recima.

Nadam se da si mu odgovorio da znas da u poljpoprivrednoj skoli na Pancevackom putu u okviru prakse besplatno stroje prasice i da tamo mogu da ga izlece od qrcobolje

A pored qrca ima da ga boli i novcanik, ali se time, verujem, nece hvaliti po bespucima interneta
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2084 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 21/02/2023 : 18:40:59  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by john connor

Predlazem Marku, da u oktobru dodje na Sajam u BG, i uzme stand blizu Udrugasa. Garantovano ce razbiti sa prodajom, ima izdavaca koji zive celu godinu od sajamske prodaje.

To!!!

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2084 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 21/02/2023 : 18:42:38  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alaniusfordius

quote:

quote:
Originally posted by anto

ha,ha,ha,ha....ovu izjavu još nisam video - pa Vuk je stvarno odlepio.Zar misli da iko od nas može da proguta ovu priču.

a ovo je ono što priča nas barem deset - ljudi su toliko ispizdeli sa ovim činom,da čak i oni verni Komikovi kupci će dići ruke od njegovih stripova.
I da se razumemo - nije ovo što se zna samo na scomu i bližoj okolini - pukla je ova bruka po svoj vaseljeni fejsbuka,instagrama i tome slično. Samo oni koji su skroz van stripovskih tokova nisu čuli za jednu od najvećih sramota na polju kulture ovog veka.

Znam da Vuk i Bora pomno čitaju sve što se sve ovde piše,ali izgleda da su previše ogrezli u ovome,i da ne postoji šansa da se opamete.

vuk sa odgovarajucim nadimcima mi je otvoreno rekao (kada se drao na mene u kuci zajednickog prijatelja) da ga boli kurac sta pisu i sta misle sacica forumasa sa scoma i sto nece vise da kupuju njegova izdanja. Bas tim recima.

Nadam se da si mu odgovorio da znas da u poljpoprivrednoj skoli na Pancevackom putu u okviru prakse besplatno stroje prasice i da tamo mogu da ga izlece od qrcobolje

A pored qrca ima da ga boli i novcanik, ali se time, verujem, nece hvaliti po bespucima interneta

Ziv bio!

Postavio sam mu pitanje: "Koliko se secam pretplata za Trigansko Carstvo 1 je pocela skoro godinu dana pre nego sto je strip i odstampan a tada niko od nas nije ni znao da su BG kupili prava niti su odstampali strip. Opet, ako me secanje dobro sluzi, prilicno sam siguran da sam imao Trigansko Carstvo u rukama pre nego sto je BG izdanje stiglo u Srbiju... Nisu ljubitelji stripa tolike ovce kao sto ti mislis i nece se to lepo zavrsiti po tvoju SZR."

Cekam odgovor.

Groucho Marx
Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 21/02/2023 : 18:44:10  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:

Meni je Mare iz Alan Forda licno rekao da mu je bora rekao da ce da objavi Rahan-a pa da ga zbog toga ne uvozi. Na koji nacin mu je rekao, nisam pitao.

Pa dobro, bar znamo 50% tvoje priče - da ti je Marko rekao lično, a sad baš da li je Bora Marku rekao lično ili telefonom, telegramom, mejlom, preko chata, preko posrednika, kurira ili na neki deseti način, nije neophodno znati. Da jeste, ti bi pitao, pa zato nisi ni pitao.

Alekse, ne skreci sa teme - prema javno dostupnim podacima izgleda da se Borislav Pantic nije setio Rahana dok nije cuo da ce ga Fibra raditi. Ako je ovo tako vazan naslov za izdavacki portfolio CK-a (da ne kazemo perjanica istog) sto ga ranije nije izdao nego se mlatio sa nekim tamo Zvezdojem i Trbojem?
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2084 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 21/02/2023 : 18:44:54  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
A da ne govorim da sam jedan od onih budala koja se pretplatila na Trigansko 1 (i ko zna za sta jos) i cekala taj strip skoro godinu dana.
Sramota me je jer sam ranije podrzavao ovog lazova i kupovao skoro sve (i sto me zanima i sto me ne zanima)...

Groucho Marx
Go to Top of Page

Manny
Average Member

572 Posts

Member since 21/08/2011

Posted - 21/02/2023 : 18:51:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Manny a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by blueberry9

Pa ako je Markos prodavao u Srbiji izdanje za 20 eur + 8% pdv + par posto carina + marza Alan Forda, uzmimo da je sve to skupa 50% (ne znam, moze biti i vise i manje), cena koju sam ja placao u Beogradu je 30 evra. Ako meni Markos na sajtu fibra.hr isti strip naplati 30 evra, ostaje mu 10 evra da strip zapakuje u neku najlonsku kesicu, i zastiti nekom kartonskom kovertom, kao sto to radi Book Depository, i da mi posalje kao najobicniju tiskovinu najobicnijom postom (a ne DHL-om). Meni ne deluje da je to nemoguce, uostalom, moguce je za gomilu online knjizara koje to rade i za mnogo jeftinije knjige pa im se isplati.

Ovo ima smisla (iz mog ugla). Ono što je takođe moguće, jeste da ja kada kupujem nešto iz evropske unije (najčešće ploče), na nekim sajtovima se odbija PDV, možda može i Fibrin web shop da ima opciju da se odbije PDV (koji verujem da se svakako odbija kada se izvozi strip zvaničnim putem) za sve isporuke van EU.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 21/02/2023 : 18:56:27  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
U ovom zadnjem prikazanom razgovoru iz grupe, Paka postavlja ključno pitanje.
Ako je problem postojao s autorskim pravima, taj dio zabrane bi čak i možda bio legitiman/legalan/opravdan. No to pada u vodu ako se u Srbiji ne smiju prodavati Fibrini stripovi s worldwide pravima. I čini se da nitko od izdavača iz Udruge nije voljan odgovoriti zašto je tako.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - tinton on 21/02/2023 18:57:17
Go to Top of Page

blueberry9
New Member

246 Posts

Member since 14/11/2016

Posted - 21/02/2023 : 18:56:54  Show Profile Show Extended Profile  Send blueberry9 a Private Message  Reply with Quote
Kada se knjige salju u inostranstvo, ne naplacuje se PDV (to je stvar carine zemlje uvoznika) ali mislim da u Hrvatskoj ionako nema PDV-a na knjige. Ali nije to ni bitno, bitno je da je za svaku Fibru koju sam ja u Srbiji platio 30 evra, Markos verovatno dobijao 20 (manje-vise). Tu treba traziti prostora za isplativost.

Edited by - blueberry9 on 21/02/2023 18:57:16
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2084 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 21/02/2023 : 18:57:38  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alaniusfordius

quote:
Originally posted by alexts

quote:

Meni je Mare iz Alan Forda licno rekao da mu je bora rekao da ce da objavi Rahan-a pa da ga zbog toga ne uvozi. Na koji nacin mu je rekao, nisam pitao.

Pa dobro, bar znamo 50% tvoje priče - da ti je Marko rekao lično, a sad baš da li je Bora Marku rekao lično ili telefonom, telegramom, mejlom, preko chata, preko posrednika, kurira ili na neki deseti način, nije neophodno znati. Da jeste, ti bi pitao, pa zato nisi ni pitao.

Alekse, ne skreci sa teme - prema javno dostupnim podacima izgleda da se Borislav Pantic nije setio Rahana dok nije cuo da ce ga Fibra raditi. Ako je ovo tako vazan naslov za izdavacki portfolio CK-a (da ne kazemo perjanica istog) sto ga ranije nije izdao nego se mlatio sa nekim tamo Zvezdojem i Trbojem?

Prilicno sam siguran da big boss nije cuo za vise od pola stripova koje objavio dok nije video u Fibrinom katalogu. Za mnoge je cekao da se rasprodaju pa onda da ih objavi.

Groucho Marx
Go to Top of Page

mladeNS
Junior Member

Serbia
399 Posts

Member since 21/02/2023

Posted - 21/02/2023 : 18:58:54  Show Profile Show Extended Profile  Send mladeNS a Private Message  Reply with Quote
quote:

Cuj ti njega "tome je dosao kraj".

Mozda me secanje ne sluzi dobro ali pretplata Trigansko Carstvo je bila skoro godinu dana pre izlaska BG izdanja i ako me secanje dobro sluzi Trigansko Carstvo je izaslo pre nego sto je stiglo BG izdanje u Srbiju... Mozda gresim.

Trigansko 2 pretplata pocetkom meseca 04/2022, a gotov proizvod koji je kasnio mnogima u momentu objave te vesti je bio par dana pred docek 2023.

Trigansko 1 pretplata je pocela pocetkom 09/2021, a izdata je 03/2022.

Ne znam za BookGlobe koji su datumi ali eto sto znam da podelim.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 21/02/2023 : 19:01:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

U ovom zadnjem prikazanom razgovoru iz grupe, Paka postavlja ključno pitanje.
Ako je problem postojao s autorskim pravima, taj dio zabrane bi čak i možda bio legitiman/legalan/opravdan. No to pada u vodu ako se u Srbiji ne smiju prodavati Fibrini stripovi s worldwide pravima. I čini se da nitko od izdavača iz Udruge nije voljan odgovoriti zašto je tako.

Da, nitko ne želi odgovoriti na to.
Namjerno to pitam ispočetka i ispočetka i nikako da dobijem odgovor.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Iluvatar
New Member

Bosnia and Herzegovina
229 Posts

Member since 01/06/2021

Posted - 21/02/2023 : 19:01:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Iluvatar a Private Message  Reply with Quote
Ma tesko ce se bojkotovati ako ti toliko volis strip a uskracen ti je izbor, tj Fibra. Koliko ce ljudi iz Srbije realno bojkotovati te izdavace i muciti se kako da dobavi Fibru iz Zg? Marko mora skontati nacin kako da ovome doskoci i omoguci Fibru kupcima u Srbiji. Ja sam jednom kupio izdanje ck i nisam bio zadovoljan, iskreno. Kupujem i imam samo Fibru, ali da je nemam gdje nabaviti u BiH...ne znam kako bi postupio. Najvjerovatnije da bi odustao od stripa i kolekcionarstva.

Iskreno, kad se dugo cekalo na uvoz novih izdanja Fibre, dosao sam u iskusenje i stavio citavu kolekciju na olx. Moja kolekcija nije velika, imao sam tada 27 betmena, vrh b. Sin s. Alvar boxove, Vendetu,Cuvare, Iz pakla, Cindera, Torpedo...ugl to je to. Skromno, ali zbog nedostupnosti sam stavio sve na oglas. Srce me zabolilo, imao sam par poziva i ponuda odma i nisam imao snage da prodam. Poceo kukati ovdje na forumu, i srecom stigla Fibra u BiH, ja nastavio da skupljam i imam namjeru i dalje.

Poruka je da se ne podcjenjuje ovo sto radi ta grupa izdavaca. Daleko od ociju, daleko od srca kako se kaze. Ja bi recimo odustao od stripa(vjerovatno), ali ja ne smatram sebe velikim strpofilom. Stripofili ce kupovati na kraju ono sto ima i sto im je na ruku, kazualci isto..oni pogotovo. Nove generacije..o njima da ne govorim.

Ne vjerujem u sve te bojkote, iskreno..ovo udruzenje kako ga vi zovete, pobjedjuje trenutno kada je u pitanju trziste Srbije. Opet ponavljam, Marko mora pronaci formulu kako kupcu iz Srbije Fibru uciniti dostupnom bez puno cimanja i prevelikih troskova i da na neki nacin odrzi tu brend prepoznatljivim. U suprotnom vjerovatno ce prodaja tu da grohne za 70-80%. Nazalost, bojim se da je tako. Ima ljudi koji ce se i dalje truditi da nabave Fibru ali to je tih 20-30% Markove dosadasnje prodaje u Srbiji. Volio bih da ove moje crne prognoze nisu tacne.
Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 21/02/2023 : 19:01:59  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
Samo da, nadam se na vreme, javim Vuku Markovicu - pazljivo na onoj tvojoj lokomotivi, uspori malo da ne cepne neka varnica u oko, a da kad dodjes sebi neki drugi naslov osvane u tudjem katalogu...
Go to Top of Page

jachamallku
Starting Member

17 Posts

Member since 31/08/2018

Posted - 21/02/2023 : 19:03:32  Show Profile Show Extended Profile  Send jachamallku a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by DiSkAcH

Vj nisi pratio baš, ali Marko se npr više puta žalio u doba virtualnog Interlibera kako ga cijena poštarine ubija tj zaradu. A tu pričamo vj o većinom nama iz Hr, pa što misliš kako bi onda tek bilo sa slanjem u Srbiju za što je slanje negdje 4 ili čak i više puta skuplje?

Pa ako je Markos prodavao u Srbiji izdanje za 20 eur + 8% pdv + par posto carina + marza Alan Forda, uzmimo da je sve to skupa 50% (ne znam, moze biti i vise i manje), cena koju sam ja placao u Beogradu je 30 evra. Ako meni Markos na sajtu fibra.hr isti strip naplati 30 evra, ostaje mu 10 evra da strip zapakuje u neku najlonsku kesicu, i zastiti nekom kartonskom kovertom, kao sto to radi Book Depository, i da mi posalje kao najobicniju tiskovinu najobicnijom postom (a ne DHL-om). Meni ne deluje da je to nemoguce, uostalom, moguce je za gomilu online knjizara koje to rade i za mnogo jeftinije knjige pa im se isplati.

Ne može, međunarodno ako se šalje bilo kakav artikl mora biti preporučena pošiljka - to je za 2 kg = 17,92€ (ako ti stane 1 strip
u 2kg, a neki su i teži). Kao "obična" pismovna pošiljka se može slati samo pismo.
Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 21/02/2023 : 19:04:29  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
quote:

Cuj ti njega "tome je dosao kraj".

Mozda me secanje ne sluzi dobro ali pretplata Trigansko Carstvo je bila skoro godinu dana pre izlaska BG izdanja i ako me secanje dobro sluzi Trigansko Carstvo je izaslo pre nego sto je stiglo BG izdanje u Srbiju... Mozda gresim.

Pre bih rekao da je dosao kraj kupovini kojekakvih poluproizvoda iz udrugaskih kataloga, a sve pod sloganom "podrzimo domaceg izdavaca"
Go to Top of Page

blueberry9
New Member

246 Posts

Member since 14/11/2016

Posted - 21/02/2023 : 19:13:48  Show Profile Show Extended Profile  Send blueberry9 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jachamallku

quote:

quote:
Originally posted by DiSkAcH

Vj nisi pratio baš, ali Marko se npr više puta žalio u doba virtualnog Interlibera kako ga cijena poštarine ubija tj zaradu. A tu pričamo vj o većinom nama iz Hr, pa što misliš kako bi onda tek bilo sa slanjem u Srbiju za što je slanje negdje 4 ili čak i više puta skuplje?

Ne može, međunarodno ako se šalje bilo kakav artikl mora biti preporučena pošiljka - to je za 2 kg = 17,92€ (ako ti stane 1 strip
u 2kg, a neki su i teži). Kao "obična" pismovna pošiljka se može slati samo pismo.

To jednostavno nije tacno, zato sto ne pricam o "pismovnoj" posiljci, vec o "tiskovini" (knjige, casopisi, itd.) https://www.posta.rs/lat/privreda/usluga.aspx?usluga=postanske-usluge/pismonosne-usluge-srbija/tiskovina

Kupio sam hiljade knjiga sa Book Depository-a, od kojih je barem 80% bilo jeftinije od 17.92e, i stizali su kao tiskovina. Ako moze iz Engleske, Nemacke, Holandije itd to da se salje, sigurno Hrvatska posta nije jedina u Evropi koja tako nesto ne nudi.

Evo recimo iz Srbije bih ja mogao da posaljem u Hrvatsku tiskovinu 1kg za 10 evra (https://www.posta.rs/lat/alati/KalkulatorCena.aspx?vrPos=pismonosneIno)

Deluje skupo, ali:
1. To je cena "na malo" za jednu posiljku. Neko ko salje hiljade posiljki godisnje valjda ima i neke posebne uslove, tj. nize cene.
2. Ovo je samo povrsna pretraga, mozda ima i povoljnijih nacina za slanje.
3. Ako uzmemo onu moju polaznu racunicu (koja moze biti i pogresna, ali nemam bolju), uklapa se u "20 evra Markosu, 10 evra distributerima, ja placam 30 evra strip kao i do sada" racunicu.

Edited by - blueberry9 on 21/02/2023 19:19:59
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 21/02/2023 : 19:15:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Koliko znam, kod hrvatske pošte sve što je teže od dva kilograma računa se kao paket.

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29713 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 21/02/2023 : 19:17:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
https://www.posta.hr/hrvatska-posta-cjenik-online/262

Trouble will find me
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2084 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 21/02/2023 : 19:20:11  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote

Nije stalo:
Вук Марковић
To su izuzetno retki slučajevi - evo, recimo, ja imam worldwide prava za Mausa. Jesam li ga izvozio u Hrvatsku - nisam. Ne verujem da bi neki hrvatski izdavač kupovao worldwide prava za neki inostrani naslov samo zato da bi ga izvozio u Srbiju. Niti da bi mu vlasnik licence to dozvolio, uostalom.

Groucho Marx
Go to Top of Page

blueberry9
New Member

246 Posts

Member since 14/11/2016

Posted - 21/02/2023 : 19:20:49  Show Profile Show Extended Profile  Send blueberry9 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Koliko znam, kod hrvatske pošte sve što je teže od dva kilograma računa se kao paket.

Pa dobro, ali pojedinacni stripovi su uglavnom laksi od 2kg.
Go to Top of Page

blueberry9
New Member

246 Posts

Member since 14/11/2016

Posted - 21/02/2023 : 19:23:54  Show Profile Show Extended Profile  Send blueberry9 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

https://www.posta.hr/hrvatska-posta-cjenik-online/262

Ocigledno gresim. Srbija nudi u Hrvatsku, a iz Hrvatske ne moze u Srbiju. Ali, sa druge strane, vidim da moze pracenea posiljka iz Hrvatske u Srbiju, a cena je ista za 1kg kao tiskovina iz Srbije u Hrvatsku: 10 evra...
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 21/02/2023 : 19:25:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Paka01

Pa dobro, ali pojedinacni stripovi su uglavnom laksi od 2kg.

Kod Fibrinih paketa ima barem još dodatno pola kila kartona i one zaštitne pucketave folije

Go to Top of Page

blueberry9
New Member

246 Posts

Member since 14/11/2016

Posted - 21/02/2023 : 19:30:28  Show Profile Show Extended Profile  Send blueberry9 a Private Message  Reply with Quote
Dobro, to ocigledno nije prakticno. Ostaje da se nadamo da ce Markos smisliti nesto.
Go to Top of Page

jachamallku
Starting Member

17 Posts

Member since 31/08/2018

Posted - 21/02/2023 : 19:50:20  Show Profile Show Extended Profile  Send jachamallku a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dobro, to ocigledno nije prakticno. Ostaje da se nadamo da ce Markos smisliti nesto.

https://www.posta.hr/UserDocsImages/hp/dokumenti/cjenici/2023/Cjenik_postanskih_usluga_u_medjunarodnom_prometu_2023_01_01.pdf
Go to Top of Page
Page: of 135 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000