forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Atentat na Trump-a, USA izbori i (ne)srodne teme
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 87

Kruger
Advanced Member

Croatia
17016 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 01/11/2024 : 12:20:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DzekDenijels

Mnogo me zabavlja kad likovi koji žive ovde počnu objašnjavati čoveku koji živi u USA (wintermute) kako je situacije tamo baš onakva kakvu oni vide na TV-u i NET-u, a ne kako on zaista živi.
Plus kada za sve što se loše događa u Evropi i USA krenu da okrivljuju Putina.
Kakva će komedija tek da bude ako Trump slučajno pobedi...

A što Trump može, nije od car kao kimjnmng sum ili pjojog iliti putler.

Kad se opstruirala financijska pomoć Izraelu i Ukrajini tko je priskočio u pomoć demokratima, dio republikanaca, koji kad je stani pani ne gledaju boje stranačkih kaputa.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
5962 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 01/11/2024 : 12:25:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
A Putinu će povijest suditi, i njegovo će djelovanje, nažalost, daleko najviše naškoditi ruskom narodu.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17016 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 01/11/2024 : 12:26:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

Moj dojam u raspravama po toj temi je baš obrnuto. Kriv je SAD i EU.

putin ima problem što je zaglavio u blatu Ukrajine, kao osoba diktatorskih osobina ne želi prihvatiti poraz a vojna industrija mu živi zahvaljujući s koreji i iranu a kina je tu ako zatreba u gospodarstvu. Odveo je svoj narod u vazalostvo, da li će se spasiti ili ne ostaje za vidjeti.
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12427 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 01/11/2024 : 12:29:39  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Krugeru, kad ćemo na Krim?

Have mercy
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17016 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 01/11/2024 : 12:30:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

A Putinu će povijest suditi, i njegovo će djelovanje, nažalost, daleko najviše naškoditi ruskom narodu.

Dojam je kako je putin želio biti veći od Petra Velikog, osoba koje je pak bila opsjednuta Zapadom iliti svojoj germanskoj braći, dok je putin skrenuo svoju zemlju ka istoku.

Imao je vrlo strelovit uspjeh, Čečeni, Gruzija, pa čak i donekle gospodarski rast i onda mu se dogodila Ukrajina. Jel navučen, da li su mu špijuni krivo govorili, a očito je da jesu. Zašto, tko to zna.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17016 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 01/11/2024 : 12:31:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

Krugeru, kad ćemo na Krim?

Polako, a kad će rusi u Odesu, sanjaju to još od 24.02.24 pa ništ od toga. Ni od tri dana u Kijevu. Sad gledamo mrcvarenje rusa i potrebu da ih brane sjevernokorejci.
Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1581 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 01/11/2024 : 14:00:05  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kruger

BlackRock se vrlo često spominje kao nekakav vladar svijeta. Mislim da je to za naivce a i priča je na nivo rekla kazala. Vladari svijeta sasvim sigurno neće odati svoje krajnje ciljeve običnom puku iliti običnim smrtnicima. Pustit će tu i tamo nekakav oblačić za kojeg će ovčice zagristi i napraviti malu pomutnju i to je to. Gledali smo dječicu kako se tambura.

Ako sam dobro shvatio, javno dostupni i općepoznati podaci o investicijskim kompanijama su "rekla-kazala" nivo i teorije zavjera za naivce.
Ali pravi vladari svijeta postoje, samo ne možemo nikada saznati tko su, jer onda više ne bi bili pravi?
Oni, naravno, po definiciji, imaju kapital puno veći od ovih koji javno posjeduju sve, ali, po definiciji, nitko ne može znati gdje je. I imaju mehanizme upravljanja svijetom kojima se, po definiciji, ne može detektirati nikakav trag, jer ako nešto možemo detektirati, onda to ne može biti od pravih vladara svijeta.
Da, to je puno realniji pogled na svijet, uvjerio si me.
(Nemam iluzija da ćeš shvatiti što sam upravo rekao.)

quote:

Znači vladari svijeta

Siguran sam da si primijetio da je sintagma "vladari svijeta" Krugerova, a ne moja...? Ja, kao i i izivko kojeg sam citirao, govorim o kapitalu.

quote:
su toliko nesposobni da će staviti kao atentatora lika kojeg se može povezati s njima jer je bio u videu? Ili su to namjerno uradili da pošalju poruku? Ali kasnije ipak sklonili kad su ljudi poruku primili?

I toliko su nesposobni da im jedan čovjek može pomutiti račune? I ne mogu ga nikako smaknuti, tipa dronom iz daljine kao što radi IDF, primjerice? A inače vladaju svijetom?

Ili se namjerno prave šeprtljavi da ovakvi kao ja sarkastično odbacuju sve teorije zavjere?

Pa, shvaćao to netko ili ne, omogućiti da se neki mulac-oriđinal (koji nikom neće nedostajati kad ga Tajna služba eliminira po obavljenom poslu) popne s puškom na krov i okine par zicera u glavu bivšeg američkog Predsjednika nije baš mala stvar. Neki high-tech killer dron bi trebalo objasniti, Crooksa ne treba, ergo, Crooks je bio bolji izbor i Trumpa je spasilo jedino čudo. Toliko o "nesposobnosti".

Da im Trump može pomutiti račune nisam rekao ni ja ni izivko ni Larry Fink. U tome da im ne može pomutiti račune i da je zato sve ovo samo teatar apsurda upravo i jest poanta mojeg i izivkovog i manhunterovog posta. Ja sam samo dodao da nije baš da su apsolutno indiferentni.

Olovka je jedina stvar u mojem životu koju mogu kontrolirati.

Edited by - culture vulture on 01/11/2024 14:40:48
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
5962 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 01/11/2024 : 14:29:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Sad sam guglao (da ne bih pogrešno pripisao misao krivom autoru), pa ću citirati Hanlonovu britvu:

Nikada nemoj pripisivati zlobi ono što se može objasniti glupošću ili nekompetencijom!

Eto, to ja mislim o zaštitarima koji su osiguravali Trumpov skup u Butleru. Srećom, atentat nije uspio.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1581 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 01/11/2024 : 14:38:48  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sad sam guglao (da ne bih pogrešno pripisao misao krivom autoru), pa ću citirati Hanlonovu britvu:

Nikada nemoj pripisivati zlobi ono što se može objasniti glupošću ili nekompetencijom!

Eto, to ja mislim o zaštitarima koji su osiguravali Trumpov skup u Butleru. Srećom, atentat nije uspio.

Nebitno, jer ja sam mogao i jednostavno citirati izivkov ili manhunterov post i napisati samo: "Potpisujem", "+1" ili nesto u tom stilu.
Dodao sam samo da ne mislim da su bas apsolutno indiferentni i kao random primjer tome dodao da je Crooks bio u njihovom videu.
Mogao sam isto tako dodati i bilo koji drugi random primjer kako ipak utjecu na predsjednicke izbore.
Nadmudrivati mi se ne da, a niti je onim tvojim "pasivnim promatracima" to zanimljivo za citanje.
Poanta je jasna - kapital upravlja svijetom, ne vase marionete.

Olovka je jedina stvar u mojem životu koju mogu kontrolirati.
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8142 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 01/11/2024 : 14:51:55  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mnogo me zabavlja kad likovi koji žive ovde počnu objašnjavati čoveku koji živi u USA (wintermute) kako je situacije tamo baš onakva kakvu oni vide na TV-u i NET-u, a ne kako on zaista živi.

a zašto bi njegovo viđenje bilo automatski ispravno jer živi tamo?
to je samo njegovo iskustvo i njegovo pravo da glasa i misli kako hoće
međutim, tamo žive i oni koji razmišljaju suprotno od njega, a on je očito tvrdi maga sljedbenik, iako nas uvjerava da je 'prisiljen' glasati za trumpa zbog jedne ili dvije političke teme
ja imam dva rođaka, s ženama i djecom ih je ukupno 11 i svi su već glasali za harris
nažalost (kako sami kažu), nisu u swing državama nego u new yorku i chicagu

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1308 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 01/11/2024 : 16:36:38  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by culture vulture
...BlackRock i Vanguard već svime upravljaju...

Ne dirajte mi Vanguard!

Tamo mi je veliki deo portfolija kao i sva cetiri 529 accounta za colleges dece

Pa treba valjda i ja malo da ucestvujem u tom upravljanju sveta!

Zaradio sam to pravo posteno
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1308 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 01/11/2024 : 16:46:53  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2
ja imam dva rođaka, s ženama i djecom ih je ukupno 11 i svi su već glasali za harris
nažalost (kako sami kažu), nisu u swing državama nego u new yorku i chicagu

Ah, da, tvoji *mnogobrojni* levi "rodjaci" u USA kojih si se setio pod cudnim okolnostima i u interesantnom nedavnom trenutku bas na ovoj temi a pre toga ih nikada i nigde nisi spominjao. (Mrzi me da trazim po forumu ali ako jesi postavi link i javno cu ti se izvinuti.)

Ali ako postoje: Srecom (kako ja kazem), oni nisu u swing drzavama pa je njihov glas (kao uostalom i moj) beznacajan. I naravno glasaju kao sto bi i ti: uz rulju i uz ideologiju. Ali moj glas ima snazan simbol: Treba imati mozak za razumeti i muda za akciju i ici protiv ideologije u drzavi gde si ubedljiva manjina kao ja.

(A ponovni pokusaj napada na mene da sam MAGA ideolog sam vec mnogp puta argumentovano odbio i objasnio, samo pogledaj stare poruke.)
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19646 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 01/11/2024 : 16:56:01  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Čekaj, ti stvarno misliš da je ken izmislio rođake u Americi?
Pa u Hrvatskoj je teže naći nekoga tko ne poznaje nikoga u Americi, nego nekoga tko poznaje.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8142 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 01/11/2024 : 17:13:39  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wintermute

quote:
Pa uglavnom zato što Republikanci blokiraju svaki pokušaj, uz izliku da je skupo :D

Da ne guraju besmislene smerove koje ne treba vise gurati i R bi bili kooperativniji.

Ovako je to odmazda na stetu svih nas.

gledaj, s ovakvim izjavama ne možeš pobjeći od toga da te drugi kvalificiraju kao maga sljedbenika
prvo se pitaš zašto D nisu riješili ovo i ono, a onda kad ti se odgovori da su to R redovito blokirali, onda izvrćeš na način da su D krivi što su im R blokirali ono što bi htio da je prošlo

a što se mojih rođaka tiče, oni naravno postoje, a tvoje optužbe da sam lažov bi me inače vrijeđale, ali od trumpovog glasača mi je tako nešto za očekivati
istrenirao vas narančasti na paranoju

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47068 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 01/11/2024 : 17:13:54  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Čekaj, ti stvarno misliš da je ken izmislio rođake u Americi?
Pa u Hrvatskoj je teže naći nekoga tko ne poznaje nikoga u Americi, nego nekoga tko poznaje.

USA,Kanada,Argentina,Chile

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19646 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 01/11/2024 : 17:18:58  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
U Argentini nemam nikoga, ali to je valjda jer se dida sjetio na vrijeme promijeniti kaput '43.

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8142 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 01/11/2024 : 17:21:16  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
As they say, sometimes you have to flush twice.....

da citiram mog nepostojećeg rođaka nakon što je glasao

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47068 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 01/11/2024 : 17:43:35  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

U Argentini nemam nikoga, ali to je valjda jer se dida sjetio na vrijeme promijeniti kaput '43.

Ma mislija san da tamo ima najvise Hrvata na americkom kontinentu.
Ja iman rodbine u prve 3,a vjerovatno i u jos par.
I sve to otislo prije 41.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1308 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 01/11/2024 : 18:03:58  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2
a što se mojih rođaka tiče, oni naravno postoje, a tvoje optužbe da sam lažov bi me inače vrijeđale, ali od trumpovog glasača mi je tako nešto za očekivati
istrenirao vas narančasti na paranoju

Nikakvo vredjanje nemam na umu. Posalji dokaz i javno cu ti se izvinuti.

Ti si taj argument potegao u veoma specificnom trenutku diskusije a nikada ranije nisi tako da se nadam da ga nisi izmislio. Vec sam te jednom challengovao na to i nisi odgovorio pa sam napustio (pogledati stare poruke). Drugi put necu.

Ako ih imas, zelim im sve najbolje, naravno.

U medjuvremenu se ponasam kao da ih nemas jer Occam's razor to nalaze. Apsolutno nikakav pokusaj uvrede. A drugi neka sami procene.

A evo Tinton je vec zakljucio iz nicega da ih imas -- to nije cudno ponasanje, a?

Njegovo misljenje je, u ovom trenutku i bez dokaza, potpuno isto validno kao i moje.

Edited by - wintermute on 01/11/2024 18:09:04
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1308 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 01/11/2024 : 18:09:54  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood
Ma mislija san da tamo ima najvise Hrvata na americkom kontinentu.
Ja iman rodbine u prve 3,a vjerovatno i u jos par.
I sve to otislo prije 41.

Utoliko ce jos lakse biti dokazati i ja cu se javno izvinuti.

Edited by - wintermute on 01/11/2024 18:10:17
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19646 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 01/11/2024 : 18:13:28  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Nisam zaključio ni iz čega, nego dovoljno dobro poznajem kena.
Ali isto tako, takva laž bi bila toliko bizarna da Okamova oštrica nalaže suprotno od ovoga na što je tebe navela. Naravno, na tebi je da mu vjeruješ ili ne, čak i ako ti sada da nekakve dokaze (a ne vidim zašto bi).

Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1308 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 01/11/2024 : 18:16:04  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nisam zaključio ni iz čega, nego dovoljno dobro poznajem kena.
Ali isto tako, takva laž bi bila toliko bizarna da Okamova oštrica nalaže suprotno od ovoga na što je tebe navela. Naravno, na tebi je da mu vjeruješ ili ne, čak i ako ti sada da nekakve dokaze (a ne vidim zašto bi).

Nema problema, ja cekam dokaz i imam spremno izvinjenje.

A ti nemas nikakav dokaz i to znas.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19646 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 01/11/2024 : 18:18:13  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
E da, ako ćemo ići toliko daleko sa sumnjičavosti, ne moramo ni mi tebi vjerovati da stvarno živiš u Americi. Mi ostali s topica se uglavnom ili poznajemo, ili imamo zajedničke poznanike, ili barem znamo imena i prezimena jedni drugima. Dakle možemo jedni za druge potvrditi da smo ljudi od krvi i mesa. No tebe ne znamo, dakle mogao bi biti trol s ruske farme, a možda i još jedan sofisticirani sergejev dupli nick.

Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1308 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 01/11/2024 : 18:19:16  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
Ja pitam zbog specificnosti trenutka i konteksta u kome je on prvi put spomenuo tu rodbinu a sto je relevantno za diskusiju i moje argumente.

Pogledaj te poruke kada je to prvi put pomenuto. Ja sam ga i tada pitao ali nije bilo odgovora pa sam odustao. Drugi put necu.

A spreman sam da se izvinem javno ako vidim dokaz.
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1308 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 01/11/2024 : 18:20:59  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:

E da, ako ćemo ići toliko daleko sa sumnjičavosti, ne moramo ni mi tebi vjerovati da stvarno živiš u Americi. Mi ostali s topica se uglavnom ili poznajemo, ili imamo zajedničke poznanike, ili barem znamo imena i prezimena jedni drugima. Dakle možemo jedni za druge potvrditi da smo ljudi od krvi i mesa. No tebe ne znamo, dakle mogao bi biti trol s ruske farme, a možda i još jedan sofisticirani sergejev dupli nick.

Pa nema problema, ja sam ovde na forumu slao tonu slika iz amerike i u vremenima iz moje vremenske zone. Ima forumasa sa kojima sam razmenjivao stripove ovde u USA. Markos i DJ znaju moj identitet.

Zadovoljan?
Go to Top of Page
Page: of 87  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000