forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 procitao i (ne-) preporucujem
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 219

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6334 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 17/01/2025 : 09:49:00  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by SPQRoma

quote:
Originally posted by wintermute

The Last of Us: American Dreams

Pročitao sam i ja ovo nedavno, meni je to tanko skroz. Skroz mali isječak iz igre/serije koji ne pokazuje apsolutno ništa.

Skoro pa se slažem, ali ja sam negdje između vas dva, nije loše, ali nije ni niš posebno. Ali da, debelo prekratko.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21286 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 17/01/2025 : 21:57:08  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote

Zoi Torogud:Bili Skot će oslepeti (Darkwood)

Bili Skot će oslepeti je sjajan slajs of lajf - baš sam pozitivno iznenađen nakon razočarenja sa prethodnim Zoinim naslovom.

Ovaj strip je već itekako konkretan - odlično urađena karakterizacija glavne junakinje,koja treba u naredne dve nedelje svog života,pre nego što će ostati bez vida da naslika 10 crteža;ona hvata prvi voz samo da napusti mesto ge živi,da bi dobila inspiraciju za te slike,dospeva u London,gde će družeći se sa ljudima sa nižih slojeva društvene lestvice spoznati život u nekom drugom svetlu,te dobiti potrebnu inspiraciju.

Bojao sam se da će strip biti pun patetike,što on nije ni najmanje.
Crtež mi je sjajno čučnuo; jedino što su mi barmen u Vestu i Artur identično nacrtani;čak su isto i obučeni?!?

U svakom slučaju,ako želite nešto drugačije,a dobro,Bili Skot će oslepeti je dobar izbor!

granitna 4/5

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21286 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 17/01/2025 : 22:01:13  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote

Tinion&Bueno:Lepa kuća na jezeru 1 (Čarobna knjiga)

dvodelna mistery/suspense (kako bi to ameri rekli) strip kreacija je kako kažu prilično popularna u svetu,i samim tim je i normalno da je vidimo objavljenu na ovim prostorima.
Sigurno da svi volimo ovakve,ne samo stripove,već i serije,filmove... sa nekim modernim idejama,miksom misterije i horora,što Lepa kuća itekako jeste.

Grupa od 10 mladih ljudi dolaze kod prijatelja da provedu vikend u prelepoj kući u prelepom prirodnom ambijentu,i u jednom trenutku saznaju da je svet uništen;a vrlo brzo i da je mesto u kome se nalaze oivičeno nevidljivim zidom,a tip koji ih je zvao,inače sa većinom njih blizak priatelj,nekakav vanzemaljac.
I tako kreće sjajna priča,koja se čita bez daha, u stalnoj neizvesnosti i napetosti (zato i jeste podžanr suspense);konstantno se pojavljuju neki novi momenti,a u strip se ubacuju,u službi priče,telefonske ili imejl prepiske,što mi je sjajna fora.

I tako sam prvi tom prosto progutao i baš uživao,ali drugi tom kreće,barem meni,u nekom drugačijem smeru,priča se zapetljava,ali toliko da gubim konce,i taj drugi deo mi je pokvario celokupni utisak,a koji je mogao biti baš,baš odličan.
Ovako,na krilima prve knjige,dajem jednu 4/5,sa žaljenjem što nisam dobio ono što sam očekivao u jednom tenutku.

*mana stripa je potanka karakterizacija likova,prosto se nisam mogao vezati ni za jedan lik,da mi kao bude nešto bitan,i da strahujem da li će mu se nešto desiti.
*crtež odličan,osim što u nekim trenucima teže razaznujem ženske likove.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 17/01/2025 22:19:16
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1730 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 17/01/2025 : 23:40:33  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto
Zoi Torogud:Bili Skot će oslepeti (Darkwood)

Moj review ovog istog stripa (americko izdanje) iz Oktobra 2024 na istoj ovoj temi imas ovde:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=199&TOPIC_ID=34842#2646217

Ocenio sam ga sa 9/10.

Edited by - wintermute on 17/01/2025 23:42:26
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2877 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 18/01/2025 : 01:17:33  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
Par ljudi, kojima se dopala 'Usamljena', su lošije ocenili 'Bili' pa sam odustao od nabavke; međutim kada sam pročitao vaše recenzije odmah sam rezervisao svoj primerak 😀
Go to Top of Page
Page: of 219  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.38 seconds. Snitz Forums 2000