forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 procitao i (ne-) preporucujem
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 221

naker
Advanced Member

5035 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 27/02/2025 : 21:31:38  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Overio Vagabond online, naveo tankobone samo kao primer tempa čitanja
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 27/02/2025 : 21:48:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Izašlo je tehnički perfektno, ali groznog dizajna, izdanje VIZ-a, mislim da je oko 50-ak funti puna cena. :D

A Inaue je poznat po svojim nezavršenim serijalima, pa ni Zakucavanje ni Život nisu dobili kraj kako treba :/

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12806 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 28/02/2025 : 11:38:03  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Mohnblumen aus dem Irak (Reprodukt 2017, 112 str. / Coquelicots d'Irak 2016) - Findakly & Trondheim

Brigitte Findakly od ranih 80-tih je koloristica. Tu joj je najviše pomogao F. Corteggiani preko kojeg je upoznala sve aspekte te profesije.
Piturala je djela najvažnijih francuskih stripaša uključujući Sfara, Larceneta, Satouffa ili Trondheima. Makovi iz Iraka su njen autorski prvijenac.
Malu potporu imala je naravno u suprugu Lewisu, on u tom poslu ima puno više iskustva. Par je braku od 1993 i imaju dvoje djece.

Kada sljedbenici Islamske države 2015 unište drevna mjesta Nimruda, Brigitte odlučuje zabilježiti svoja sjećanja iz djetinjstva.
Rođena je početkom 1960-ih od majke Francuskinje i oca Iračanina, odrasla je u Mosulu. 70-tih godina obitelji emigrira u Francusku ne prekidajući kontakt s rodbinom u Iraku.
Kratke epizode prikazuju njezin dječji pogled na svakodnevni život koji su oblikovali kulturni nesporazumi, kao i sve vojne diktature i državni udari....

Fascinantna priča, u isto vrijeme i tužna i smiješna. Autorica je uspjela ponuditi dobar balans povijesti svoje obitelji i burne povijesti zemlje.

Trondheim je to nacrtao na svoj način, crtež mu je reduciran i karikiran. Jednom rekao da on ne može bolje.
Ne mari puno za pozadinu i često je izostavlja pa se čini da likovi lebde.

Meni se strip jako svidio pa preporuka čitateljima, naravno i izdavačima!

- Da je otac slutio da će krilati lavovi jednoga dana biti porušeni, sigurno bi uslikao drugačije.

- Divno mjesto za penjati se po starom kamenju i brati makove.

- Otac je bio ortodoksni kršćanin pa me krstio njihov svećenik.
Mama je bila katolkinja pa me kasnije krstio i njihov svećenik.
Kršćani su bili oslobođeni nastave Kurana ali osjećala sam se odbačeno i gorko plakala.
Otac je razgovarao s ravnateljem pa sam sudjelovala na nastavi Kurana i učila sure.

- Moji preci su se zvali Alnakkar što je značilo klesar.
Kasnije je paša mome pretku Sinaanu za zasluge dodijelio ime Findakly što je značilo skupocjeno zlato.

- Uniforme siromašne djece bile su istrošene, od loše tkanine i već su ih nosili brat ili sestra.

- U Iraku muškarci idu u kupovinu.

- Ako bi par ostao bez djece, brat ili sestra bi im odmah po rođenju ostavili jedno svoje dijete.

Have mercy
Go to Top of Page
Page: of 221 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000