forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 (Post)Revolucionarni Marti Misterija
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 53

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 24/01/2006 : 19:06:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Damjan

Jesam, ima već dva tjedna, ali si me preplašio pričama o ...brrr... kontinuitetu ...brrr... pa nikako da se osilim i pročitam strip. Btw, jesi li ikad čitao Desdemonu Metus?

Ma nije kontinuitet toliko strašan. Mislim, to je kontinuirana priča, naročito sada kada je Rat počeo, ali nije kao u NN-u, napadno.

A Desdy nisam čitao. Da bacim pogled?

Možda ima skenirano na DC++...

--
"Uh... what's a Shaggy Man and am I old enough to know?"
Go to Top of Page

Damjan
stripovi.com suradnik

Italy
1458 Posts

Member since 12/02/2004

Posted - 25/01/2006 : 09:44:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Damjan's Homepage  Send Damjan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djole

A Desdy nisam čitao. Da bacim pogled?

Apsolutno. Ja sam uzeo broj 4 i poprilično mi se svidio. Pazi, strip nije ništa senzacionalno, ali vrlo fino kombinira atmosferu Dylana Doga i Martija Misterije iz jednog nijansu modernijeg kuta. Sasvim solidan crtež i tečan scenarij. Desdy je dopadljiv lik (ne samo zato što je mlada i zgodna, iako ni to nije za baciti ), osim toga nije amerikanka, pa mi je odmah simpatičnija Kažem, čitao sam samo jednu epizodu, možda su ostale tri govno, ali ova mi je baš dobro sjela. Ništa groundbreaking, radije bih rekao - korektan mainstream. No, s obzirom da u zadnje vrijeme ne vidim previše korektnog manistreama u Italiji, palčevi gore za DM. Btw, što će se tebi vjerojatno posebno svidjeti, serijal je konkluzivan, nakon 28 brojeva trebao bi biti zatvoren.

www.zid.hr - sve ono što o rocku i metalu nikada niste željeli znati, www.zid.hr/strip - osobni pogledi na aktualnosti u svijetu stripa, uz ponekog mladog autora željnog pažnje
Go to Top of Page

Damjan
stripovi.com suradnik

Italy
1458 Posts

Member since 12/02/2004

Posted - 25/01/2006 : 14:21:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Damjan's Homepage  Send Damjan a Private Message  Reply with Quote
Pročitao sam konačno i Geu. Moram priznati da mi se svidjela, iako ova epizoda izgleda kao kulminacija prethodnih koje, pak, nisam čitao, tako da ne mogu dati neki overall sud. Posebno mi je dobro legao Enochov pristup likovima, koji djeluju vrlo ljudski, uvjerljivo... što nije lako postići u "larger-than-life" epovima kakvim mi se Gea čini. Najviše me, međutim, čudi što je Bonelli stao iza serijala kojeg bi ameri vjerojatno masakrirali cenzurom. Od nedužnih ali spicy scena tipa ona u kojoj Gea gleda svog golog frenda i primjećuje: "Vidim da u tvom 'podtrbušju' vlada praznina" (u što ćemo se kasnije i sami vrlo grafički uvjeriti), pa do njenog "nudy pipanja" sa demonom, koji bi mogao biti extra uvredljiv puritancima (pa i onima koji to nisu), budući da je (ako se ne varam) maloljetna.

www.zid.hr - sve ono što o rocku i metalu nikada niste željeli znati, www.zid.hr/strip - osobni pogledi na aktualnosti u svijetu stripa, uz ponekog mladog autora željnog pažnje
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 25/01/2006 : 19:36:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Bonelli je Enochu pravio probleme samo zbog spominjanja aktuelne politike, tako da će serijal imati 18 umesto 20 epizoda. Pipkanje petnaestogodišnjakinje (ili šesnaestogodišnjakinje, zaboravih) sa demonom, kao i scene sexa ranije (ništa previše eksplicitno, ali ipak eksplicitnije od onog jednog panela po epizodi u kome Dylan kreše ribu) začudo nisu cenzurisali. A jebi ga, nije to US licemrje po kome možeš da rastrgneš na sitna crevca likove, ali ne smeš da prikažeš sex.

Što se tiče nastavaka, od pretprošle epizode je Enoch napustio epizode koje su zasebne celine.

A Desdy ulazi na listu za nabavku. Čitaju mi se dobri a nepretenciozni stripovi.

--
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 26/01/2006 : 09:51:27  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
tantuse, rece da si procitao novi Gigant. Kakvi su utisci, valja li?

Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Reč se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tuđu reč u svoja usta. Uzmeš li tuđu reč, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potuđio.
Go to Top of Page

tantus
Senior Member

Slovenia
1651 Posts

Member since 10/09/2003

Posted - 26/01/2006 : 10:09:03  Show Profile Show Extended Profile  Send tantus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by prozirna senka

Nisam oduševljen. Prvo crtež Esposito Bros. mi nikako ne leži, a uz to koncept cele priče mi je prilično nezadovoljavajući, uključujći i rasplet Giganta. Nadovezali su se na dve epizode: Specijalac Nova Atlantida (meni odlična epizoda) i Storie di Altrove br. 7 koje su jako loše. Rezultat je zanimljiv pokušaj da se objedine dve odvojene priče, koje nisu imale ništa zajedničkog pomoću katastrofe na Atlantidi od pre 75.000 godina. Na žalsot tu je ispalo toliko fantaziranja i nelogičnih likova i događanja, da mi Gigant nikako nije legao. Ne preporučujem...
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 26/01/2006 : 10:16:39  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Preporucio, ne preporucio, meni je Gigant na putu;)

Znaci, jos jedna brljotina. Ni Recagno ne moze da se vozdigne iznad MM sivila... A taj Oduarpa, jel' on unistio Atlantidu, ili pak propade u prirodnoj katastrofi?
(nema opasnosti od spoilera, ionako nas samo tri cetiri cita, a dok se markos und companija nakane...)

Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Reč se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tuđu reč u svoja usta. Uzmeš li tuđu reč, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potuđio.
Go to Top of Page

tantus
Senior Member

Slovenia
1651 Posts

Member since 10/09/2003

Posted - 26/01/2006 : 10:59:25  Show Profile Show Extended Profile  Send tantus a Private Message  Reply with Quote
quote:

Preporucio, ne preporucio, meni je Gigant na putu;)

Znaci, jos jedna brljotina. Ni Recagno ne moze da se vozdigne iznad MM sivila... A taj Oduarpa, jel' on unistio Atlantidu, ili pak propade u prirodnoj katastrofi?
(nema opasnosti od spoilera, ionako nas samo tri cetiri cita, a dok se markos und companija nakane...)

Oduarpa je uništio Atlantidu, ali on sam nije stradao, pošto je bio na drugom mestu u vreme katastrofe ;-). Videćeš već...
Go to Top of Page

Damjan
stripovi.com suradnik

Italy
1458 Posts

Member since 12/02/2004

Posted - 26/01/2006 : 16:22:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Damjan's Homepage  Send Damjan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tantus

quote:

Nisam oduševljen. Prvo crtež Esposito Bros. mi nikako ne leži, a uz to koncept cele priče mi je prilično nezadovoljavajući, uključujći i rasplet Giganta. Nadovezali su se na dve epizode: Specijalac Nova Atlantida (meni odlična epizoda) i Storie di Altrove br. 7 koje su jako loše. Rezultat je zanimljiv pokušaj da se objedine dve odvojene priče, koje nisu imale ništa zajedničkog pomoću katastrofe na Atlantidi od pre 75.000 godina. Na žalsot tu je ispalo toliko fantaziranja i nelogičnih likova i događanja, da mi Gigant nikako nije legao. Ne preporučujem...

Ajd nabaci recenziju. Ja sam obavio desetku, a imam u planu i devetku, Senka potpisuje osmicu, pa ako ti zbrineš ovaj fino smo zaokružili stvar.

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 26/01/2006 : 21:48:38  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Zelim ti srecu sa ubedjivanjem;) Meni to vec dve godine ne polazi za rukom. tantuse, tantuse...:)

Ajd' da rezervisem i ja sesticu. Bice recenzije tokom godine.
Time ostaju 4, 5 i 7. Gospodo recenzenti, sta se snebivate?;)

Go to Top of Page

tantus
Senior Member

Slovenia
1651 Posts

Member since 10/09/2003

Posted - 27/01/2006 : 15:11:18  Show Profile Show Extended Profile  Send tantus a Private Message  Reply with Quote
Momci, hvala na pozivu, ali... Ne znam kako vi stojite sa životnim vremenom, ali ja, sa dvoje klinaca, poslom i svakodnevnim obavezama jedva stignem i da pročitam to od stripova što izađe, a mislim da za recenziju treba vreme, koga trenutno zaista nemam.

Možda sa Djoletom uradim neki prevodilački poduhvat na duži rok (mada i to polako gubi smisao, obzirom na masu strip izdanja koje trenutno imamo u ponudi - bilo je zanimljivo pre dve-tri godine kada smo sve dobijali na kašičicu) i to je to sa moje strane.

A vama svaka čast, zaista kvalitetno odrađujete recenzije Martija...Samo napred!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 27/01/2006 : 16:13:18  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tantus

Momci, hvala na pozivu, ali... Ne znam kako vi stojite sa životnim vremenom, ali ja, sa dvoje klinaca, poslom i svakodnevnim obavezama jedva stignem i da pročitam to od stripova što izađe, a mislim da za recenziju treba vreme, koga trenutno zaista nemam.

Možda sa Djoletom uradim neki prevodilački poduhvat na duži rok (mada i to polako gubi smisao, obzirom na masu strip izdanja koje trenutno imamo u ponudi - bilo je zanimljivo pre dve-tri godine kada smo sve dobijali na kašičicu) i to je to sa moje strane.

A vama svaka čast, zaista kvalitetno odrađujete recenzije Martija...Samo napred!

E, mogao bi malo skenirati Almanah onaj gdje ima kronologija godina u Mystereovom svijetu? To ti mogu i klinci pomagati

Wealth beyond measure, outlander...
Go to Top of Page

tantus
Senior Member

Slovenia
1651 Posts

Member since 10/09/2003

Posted - 30/01/2006 : 08:56:16  Show Profile Show Extended Profile  Send tantus a Private Message  Reply with Quote
quote:

E, mogao bi malo skenirati Almanah onaj gdje ima kronologija godina u Mystereovom svijetu? To ti mogu i klinci pomagati

Koji je to?
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 30/01/2006 : 08:59:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Neki od prvih par. 1988?

--
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 30/01/2006 : 09:02:58  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Almanah misterija za 1989, strane 118-160.

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 30/01/2006 : 09:05:56  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Nego Djolac, ovde Damjan i ja govorismo o recenzijama Giganata. Sta velis da raspalis po Beretinoj Sahari, npr?

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 30/01/2006 : 09:26:59  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:

Almanah misterija za 1989, strane 118-160.

Vau, 42 stranice! Imamo onaj mystereov rječnik misterija i ono kaj je izašlo u 20 obljetnici,još mi samo ovo fali. Ak neko ima nek skenira.

Nego, napravio sam i "10 godina poslije"...
Pročitao sam i Djoletove zanimljivosti iz Generazioni, ludilo, opet korak dalje sa heksagonima (anomalije klase A, ma daj!)

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 30/01/2006 : 09:29:18  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
>Nego, napravio sam i "10 godina poslije"...

Bravo. Bilo je i vreme da neko recenzira ovu epizodu.

Go to Top of Page

tantus
Senior Member

Slovenia
1651 Posts

Member since 10/09/2003

Posted - 30/01/2006 : 09:35:05  Show Profile Show Extended Profile  Send tantus a Private Message  Reply with Quote
http://www.ubcfumetti.com/martinmystere/?9115

Nego, već je osvanula recenzija 11-ice na ubc-u. Nije čak ni loše prošao (zahvaljujući drugom čitanju Recenzenta ;-)). 4/7.
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 06/02/2006 : 20:07:44  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Stigao mi Crveni kralj. Samo sam ga na brzinu prelistao, pa ne mogu da dam neki sud. Mada, i iz same najave "andjeli i demoni, bogovi iz svemira, intrige na dvoru i izgubljene civilizacije, dame, vitezovi, oruzja i ljubavi u novom mm gigantu" se vidi da se radi o svojevrsnom buckurisu. Da li se isti moze svariti, postacu ovih dana.

SPOILER
Ponovo radi murcadna! Ponovo radi murcadna!:))
Marti opet u drugom planu...
\SPOILER

Ne svidja mi se novi dizajn giganta.

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 06/02/2006 : 22:38:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nego Djolac, ovde Damjan i ja govorismo o recenzijama Giganata. Sta velis da raspalis po Beretinoj Sahari, npr?

Tek sad videh ovo.

Hoćeš da mi uvališ nešto najgrđe što je Bertta napisao, a? ;)

Šalu na stranu, teško, svi Giganti su mi u Zaječaru.

--
"Stay drowned! Stupid Lazarus pit!"
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 07/02/2006 : 06:47:47  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Pa ti ga volis:-P

Uostalom, ko ti je kazao da to moras sada. Godinica je duga, ici ces na Gitarijadu...:)

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 07/02/2006 : 11:16:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Eeeee, na Gitarijadu ove godine, kao i svake do sada, dolazi Erik Klepton, pa ti vidi. ;)

--
"Stay drowned! Stupid Lazarus pit!"
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 07/02/2006 : 17:52:15  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
:)))

Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7808 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 07/02/2006 : 20:09:38  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
nisam ga čitao, ali "prokletstvo sahare" mi se iz najava čini cool.
Go to Top of Page
Page: of 53 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.26 seconds. Snitz Forums 2000