forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 (Post)Revolucionarni Marti Misterija
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 53

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 14/03/2007 : 11:25:13  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by prozirna senka

quote:
Originally posted by DeeCay

Pogledao sam u vezi duha kojeg je tantus spominjao. Naime, na kraju Osvete Božanstva Ra,3. broj, pojavljuje se stari Egipćanin koji ih pušta iz pećine. Marti ga na kraju naziva duhom i nije se saznalo tko je on i što je on. Isto tako, što se tiče misterije Arke, Martin se zapravo završetka te avanture niti ne sjeća jer je izgubio pamćenje.

Pa taj "Egipcanin" je Hauard Karter. To se cak i potvrdjuje u Prokletom plemenu.

Da, točno. No možda možemo onda očekivati i povratak oca Beverly Carter. Ili duha koji je zaposjeo tijelo Howarda Cartera. Nigdje ne piše da su našli tijelo. Koliko put je Orloff izbjegao rušenje pećine, ili von Hansen u "Izvoru mladosti"?

Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne?
Yu-bi-tu? Mi-tu!
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 14/03/2007 : 22:13:54  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
MM: Rizareksn!

Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Reč se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tuđu reč u svoja usta. Uzmeš li tuđu reč, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potuđio.
Go to Top of Page

tantus
Senior Member

Slovenia
1651 Posts

Member since 10/09/2003

Posted - 15/03/2007 : 09:18:26  Show Profile Show Extended Profile  Send tantus a Private Message  Reply with Quote
Duh se zove Topkapi, a vi koji imate pri ruci prve brojeve MM-a pogledajte o čemu se radi.

Još jedna epizoda koja je spomenuta za potencijalni nastavak (koju sam zaboravio da napišem) je Nevidljivi čovek (izašao nedavno kod nas).

grupa za scanlation: groups.google.com/group/bdskenovi
Go to Top of Page

tantus
Senior Member

Slovenia
1651 Posts

Member since 10/09/2003

Posted - 15/03/2007 : 10:11:33  Show Profile Show Extended Profile  Send tantus a Private Message  Reply with Quote
Duh se zove Topkapi, a vi koji imate pri ruci prve brojeve MM-a pogledajte o čemu se radi.

Još jedna epizoda koja je spomenuta za potencijalni nastavak (koju sam zaboravio da napišem) je Nevidljivi čovek (izašao nedavno kod nas).

grupa za scanlation: groups.google.com/group/bdskenovi
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 15/03/2007 : 13:49:53  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Topkapi? Sigurno nije medju prvim epizodama. Uostalom, koliko meni pada na pamet, Inke se ionako pojavljuju jedared u broju 100. No, sad me mrzi da proveravam, kasnije kad odspavam jednu partiju...

Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Reč se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tuđu reč u svoja usta. Uzmeš li tuđu reč, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potuđio.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 15/03/2007 : 14:56:38  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Ne Inke, nego su Maje i Egipćani su u Osveti Boga Ra. Topkapija u idexu nema. Mislim da je Pazuzu bio neki duh u onom "Nevidljivom neprijatelju" epizodi.

Yu-bi-tu? Mi-tu!
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7498 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 16/03/2007 : 21:46:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
Danas sam po prvi put pročitao epizodu LMS 19/20/21, Vavilonska kula i jedna stvar mi nikako nije jasna. Ricci je nacrtao kartu svijeta poviše koje piše "Tadašnja mapa sveta" na kojoj se vidi utjecaj Atlantide i Mu. Poslije toga se navodi da su u obračunu navedenih eksplozije izmjenile nagib zamljine osi i da je zbog toga došlo do općeg potopa. I sad, nije mi jasno kako je karta svijeta mogla biti ista kao sada ako je došlo do navedenog općeg potopa zbog izmjene nagiba osi Zemlje, a najvažnije je: zašto nije nacrtana Atlantida? Jeli Dnevnik krivo preveo pa nije trebala biti "tadašnja mapa sveta" nego "Utjecaji Atlantide i Mu na današnjoj karti svijeta" ili?
Znam da je sitnica, ali me zbunjuje.
Senka, DeeCay; molim pomoć, vi ćete znat odgovor!

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 16/03/2007 : 23:21:53  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Ricijeva greska. Ista karta se nasla, prepravljena naravno, i u tutto izdanju, gde su naknadno docrtani kontinenti Atlantide i Mua.

Ne treba bas za sve kriviti Dnevnik;)

Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7498 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 17/03/2007 : 09:01:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
Znaš kako to ide. Prvo se uvijek okrivljuje najčešćeg krivca.
Hvala na pomoći!

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 17/03/2007 : 14:31:09  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
A i strpi se par mjeseci kad će nove verzije starih epizoda Martija... Tak da ćeš moći osobno razjasniti tu svoju misteriju!

Yu-bi-tu? Mi-tu!
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 20/04/2007 : 00:08:36  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Po svemu sudeci, SBE je odlucio da ukine MM Maxi. Ovog maja ce izostati jedna duga, kompletna prica (Kastelijeva), i bice prebacena za sledecu godinu. Da li ce ponovo poneti oznaku Bis, ili nesto trece, videcemo.

U dodatku Specijala, dakle u julu, Kasteli i Alesandrini ce se osvrnuti na jubilej, 25 godina MMa.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 20/04/2007 : 09:23:10  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Dolaze li to loši dani za Martina?

Yu-bi-tu? Mi-tu!
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 20/04/2007 : 14:35:41  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Ne, nije to u pitanju. U pitanju je odluka "odozgo". Ovaj Maksi je bio u kasnoj fazi pripreme kada je odluceno (ne kaze se ko) da se stopira sa objavljivanjem Maksija za ovu godinu i da se prebaci za sledecu. Kako je rec o kompletnoj epizodi, a i prvoj napisanoj posle Revolucije, otuda je sad dilema samo da li ce se zadrzati Maksi serija ili vratiti Bis. Ili nesto trece.

Uostalom, MM stafovci su preokupirani regularnom serijom, tako da su ostala izdanja nekako u drugom planu. Pogotovo ne razmisljaju o uvodjenju jos nekog serijala tipa Atlantis Tales, Extre i jos poneke zelje fanova e ne bi li imali 12 izdanja godisnje.

Ukoliko je cena dobre regularne serije ta da vidjamo redje Martija na kioscima, spreman sam na tu zrtvu. Sta vise, ja bih Specijale prve precrtao:-)

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 23/04/2007 : 17:39:51  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Osvanula je nova recenzija na uBciju:
Emotikon:-( http://www.ubcfumetti.com/martinmystere/?13589 (57%)
Ovo je treca uzastopna prica Paola Moralesa, zapoceta sa Amelijom Erhart http://www.ubcfumetti.com/martinmystere/?13276 (72%), a nastavljenom gigantom (72%). Kako kaze Spitella, opadajuci trend od Amelije je nastavljen. S obzirom da ja njima ne verujem nista, jer su i sjajnog Grendela "nagradili" sa 29%, a za mene najbolju pricu otkako je pocela revolucija Blago kapetana Kida sa 43%, ostaje da uskoro i sam procitam ove tri price koje mi fale i dam svoj sud...

Damjane!!!;)

PS: Nas Marti ovih dana slavi svojih 25 godina:
http://www.upps.org.yu/index.php?option=com_content&task=view&id=393&Itemid=48
Video senka da se DeeCay potkiva, pa oce i on:-PPPPppppppP

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 25/04/2007 : 18:52:23  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Ajme senko, još ću morat radi tebe učiti ponovno ćirilicu... Nisi mogao napravit to internacionalno? A što to znači da se dee potkiva?

Yu-bi-tu? Mi-tu!
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 25/04/2007 : 21:04:49  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Videla zaba da se konj potkiva pa hoce i ona.

Kad se hvalis sa svojim recenzijama po forumima, mogu i ja...

Nisi valjda to razumeo doslovce?;)

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 25/04/2007 : 21:10:59  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:

Videla zaba da se konj potkiva pa hoce i ona.

Kad se hvalis sa svojim recenzijama po forumima, mogu i ja...

Nisi valjda to razumeo doslovce?;)

Ma kakvi, mislio sam da je neko US-srpski sleng na djelu... Nećemo rabiti tako delikatno direktnu riječ, linkove postam za sve cijenjene i poštovane recenziste... I, jednostavno ih upućujem na pravo mjestu. Mislim, ono, pa već nam se opus recenzija opako popunio, treba ih malo popularizirati!

Yu-bi-tu? Mi-tu!
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 27/04/2007 : 02:17:19  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Marti do jeseni:
U mesecima koji dolaze ocekuju nas 2 price od kastelija, junska sa kalurijem i avgustovska sa kopolom (povratak u london i susret sa aristokratima). Izmedju ce u julu uglavljuje jos jedan feministicki specijalac rekanja i tortija, gde se dijani i endzi pridruzuje i aldusova cerka valerija, a o knjizici sam vec govorio ranije: 25 godina misterija baj kasteli end alesandrini. Za septembar rekanjo nam vraca hudinija u pricama iz baze drugde, i to bi bilo sve za sada...

Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7498 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 02/06/2007 : 15:36:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
Senka, koliko stranica imaju prva tri Martijeva specijalca u orginalnom talijanskom izdanju?

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 02/06/2007 : 19:15:21  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
116, cini mi se.

Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7498 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 03/06/2007 : 00:19:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:

116, cini mi se.

OK, hvala. Pitao sam zato što u recenzijama piše 130, a u stvari je 112 u LMS izdanjima, pa je odmah sumnja pala na Dnevnik.

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 03/06/2007 : 04:08:40  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Ne treba uvek za sve Dnevnik kriviti;) Vidis da i recenzenti nekad lazu:P

Tacno je, sad sam proverio, prica 112 + korice 4 = 116 strana.

Inace, procitah Le dieci piaghe. Nije losa prica, ali ono sto je meni interesantnije je najava koju je tantus vec ranije pominjao, a to je koji nam giganti slede u narednim godinama sa mogucim temama: duh tetovaze, za-te-nay,nevidljivi covek, momce sa meseca, dzasper, merlin, duh topakapija i kristalna lobanja. Lep spisak, zar ne?

Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7498 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 03/06/2007 : 05:44:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
Teme su stvarno zanimljive (pogotovo druga), a i kristalna lubanja mi je jako zanimljiva. Bilo je i vrijeme da se s njom pozabavi. Svakako je ta tema ostala otvorena još od broja 11/12 ako se ne varam.

Go to Top of Page

corpz
Starting Member

52 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 03/06/2007 : 10:15:52  Show Profile Show Extended Profile  Send corpz a Private Message  Reply with Quote
@Offtopic pitanje za Senku :-)

Dali si posetio Washington Mews br.3 u NewYorku? Potrazhio sam na maps.live.com i ulica se nalazi odmah pored Washinton Square. Nazhalost, detaljniji zoom nije moguc a pretraga na images.google.com daj izvanredne slike Martin-ove ulice :-)
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 03/06/2007 : 17:24:58  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Naravno da jesam, imas i topik negde na ovom forumu sa slikama, idi na search...

Ulica je mala i kratka, nema ni 200 metara i izgleda bas kao u stripu;)

Go to Top of Page
Page: of 53 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000