Author |
Topic |
darkwoodaxe
Senior Member
Croatia
1202 Posts
Member since 23/10/2006 |
Posted - 07/05/2008 : 15:43:42
|
quote: Originally posted by Inferno Nakon 21. pročitanog broja mogu reći da je nestala ona neodređenost koja je krasila Mv-ov i Poev karakter u početku.
meni ne, u inače izvrsnom stripu ned mi je prilično prazan lik. svaka čast šamanizmu, izgubljenom pamćenju i sl., no volio bih da je malo životniji i krvaviji ispod kože. |
Till I Collapse |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 10/05/2008 : 16:42:58
|
Svidio mi se ovaj Raspucinov komentar (MV LIB 1a "Fort Ghost") i koristim priliku da ga navedem:
Magični je zamišljen kao jedan hibridni lik izdavačke kuće Boneli.
On nije poglavica Navaja, ali jeste šaman Sijuksa.
"Nije Duh sa sekirom-zaštitnik indijanskih plemena, ali jeste belac i jeste njihov duhovni brat i čuvar.
On nije Dilan Dog, ali jeste isto toliko horor strip i psihotični lik.
On nije Ken parker, ali ima Kenovih komplikovanih i zamršenih međuljudskih odnosa i pedantno razrađenih sporednih likova.
Nije rendžer, ali jeste bio vojnik u nekom "fortu".
Primera i paralela ima još, ali Magični pored svoje frankenštajnštine ima i nešto što ranije pomenuti nemaju. Ima svežinu, ima polet i ima kapacitete da bude dugovečan"
P.S. Nek ovaj topic bude službeni - MV - topic (kao ultimate Tex, Zagor...). Važi?! |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
nika331
Senior Member
Croatia
1375 Posts
Member since 13/10/2006 |
Posted - 10/05/2008 : 18:31:30
|
quote: Originally posted by Inferno
ma najvažnije je da nije zatvoren ko bačva dinamita a svakako je pozitivno što je pristupačan ženama koje mu se nađu na putu |
|
|
darkwoodaxe
Senior Member
Croatia
1202 Posts
Member since 23/10/2006 |
Posted - 23/05/2008 : 12:08:21
|
magični vjetar je strip kojeg sam nezainteresirano promatrao na policama dok me rasprave na forumu nisu ponukale da mu poklonim pozornost. dakle lako se moglo dogoditi da ga iz neinformiranosti preskočim, uostalom kao i kena. ne radi se o tome koliko je neki strip za nekog dobar, a za većinu nije ako je preelitističan, potencijalno zamoran, zahtjevan i sl (tu nažalost nema pomoći), već o tome da je ovaj strip odličan balans između starog na što je većina navikla i novog u mjeri u kojoj može biti prihvatljiv većem broju publike. ljudi, čitajte mv i nećete požaliti, a kako pas ne laje radi sela, onda ćemo moći računati na barem 10 knjiga godišnje. |
Till I Collapse |
|
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 23/05/2008 : 12:24:57
|
Mogao si baciti onda neki komentar na recenzije... |
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds- |
|
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Posted - 20/11/2008 : 18:46:19
|
što ono Mastantuono crta na novim naslovnicama, strava. Nego igleda da nema više dobrih crtača u MV-u, svi otišli.. Jedino možda onaj Biglia. |
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds- |
|
|
?uvec
New Member
Croatia
170 Posts
Member since 06/06/2008 |
Posted - 20/11/2008 : 22:29:16
|
quote: Originally posted by npetros2@htnet-dsl
što ono Mastantuono crta na novim naslovnicama, strava. Nego igleda da nema više dobrih crtača u MV-u, svi otišli.. Jedino možda onaj Biglia.
Kad kažeš ''strava'' nadam se da to misliš u smislu da su predobre, jer to i jesu! |
I'm only ten and a half years old! |
|
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Posted - 21/11/2008 : 16:17:25
|
Naravno |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 25/12/2008 : 18:44:46
|
Lista "fanova" sa drugog topica, izvolte, nastavite ovde:
Luk-San mrav William_Wallace Pajtos anto Zika Bruce Wayne Magic Wind Obi-wan cibalia zeljko teller masni Windwalker paranoid Ultras
|
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 26/12/2008 22:29:40 |
|
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10047 Posts
Member since 17/10/2008 |
Posted - 25/12/2008 : 19:20:37
|
Nema problema Manhunteru. Lepo si ovo odradio, kao i uvek (ipak, za Profesora ti necu oprostiti).
Ja sam "pritajeni" fan. Imam samo jedan sferin broj, ali sam procitao dosta skeniranih epizoda i strip je odlican.
Definitivno bi trebao na trafike.
Takodje, pozdravljam ideju Italijana da se zaokruzi serijal i kao sto je rekao kolega Paranoid - posle neka objavljuju samo specijalce.
I dalje ne gubim nadu da ce Veseli Cetvrtak poceti za koji mesec da ga objavljuje iako kolega Colt kaze da sanse ne postoje |
Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
|
Luk-San
Junior Member
Croatia
369 Posts
Member since 01/11/2008 |
|
cibalia
Senior Member
Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 26/12/2008 : 16:14:24
|
Pročito sam prva dva. 1 i 3 odlični, 6 prosječan dok su 2, 4 i 5 lošiji. Najgori je apsolutno peti. Zaspo sam čitajući ga.
Pohvalu zaslužuje Ortizov perfektan crtež. Osjeća se veliki potencijal stripa i iskreno se nadam da su sljedeće knjige bolje.
Manhunter, molim te da mi prepraviš u cibalia, jer svi imadu točno kak im piše. Mene ko da nema. Stavi c. Ak nećeš prepravljat briši me s liste- |
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
Edited by - cibalia on 26/12/2008 16:15:22 |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 26/12/2008 : 22:19:52
|
bas nesto pomislih da je bolje od hoganove nemani nemoguce, al frisenda opet nadmasi sama sebe... epizode 53-54, koje ce ici u 18. LB knjizi, osim sto su izvanredne scenaristicki (nakon lagana pada i zastoja prethodnih nekoliko), naprosto izgledaju bolesno. taj tip izgleda nije ne samo talijan, nego ni zemljanin. kako crta majku mu! i kako zavidim onima sto ce uzivati citajuci kako Bog zapovida papirnato izdanje, a ne ovako kako ja moram...
|
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Posted - 26/12/2008 : 22:31:01
|
quote: Originally posted by cibalia
Manhunter, molim te da mi prepraviš u cibalia, jer svi imadu točno kak im piše. Mene ko da nema. Stavi c. Ak nećeš prepravljat briši me s liste-
Što su ljudi na kraj srca... Ja sam samo kopirao sa onog drugog topica, za greške u pisanju se javi kolegi koji ih je napravio.
Ispravljeno, da ne izgubimo fana.. |
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Posted - 26/12/2008 : 22:32:30
|
quote: Originally posted by Curunir i kako zavidim onima sto ce uzivati citajuci kako Bog zapovida papirnato izdanje, a ne ovako kako ja moram...
Da su ovi tvoji šefovi neki, kupili bi ti papirnato izdanje za prvi put, a tek onda za računar.. Nego, kad će?? |
|
Edited by - manhunter on 26/12/2008 22:32:47 |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 26/12/2008 : 22:33:44
|
quote: Originally posted by cibalia
Pročito sam prva dva. 1 i 3 odlični, 6 prosječan dok su 2, 4 i 5 lošiji. Najgori je apsolutno peti. Zaspo sam čitajući ga.
Pohvalu zaslužuje Ortizov perfektan crtež. Osjeća se veliki potencijal stripa i iskreno se nadam da su sljedeće knjige bolje.
Manhunter, molim te da mi prepraviš u cibalia, jer svi imadu točno kak im piše. Mene ko da nema. Stavi c. Ak nećeš prepravljat briši me s liste-
Ja sam upravo pročitao do 24 epizode (ima prvih 10 knjiga u knjižnici, znači do epizode 30). Na početku sam bio prilično ravnodušan. Nije mi bilo jasno oko čega je euforija, ali negdje oko epizode 15 je serijal počeo biti jaaako dobar tako da sada baš uživam. Ostaje mi još 6 brojeva pa čekanje dok ne nabave ostalo... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Bruce Wayne
Senior Member
Serbia
1060 Posts
Member since 03/09/2008 |
Posted - 26/12/2008 : 22:49:10
|
quote: Originally posted by Le Samourai
Ja sam siguran da ce ga neko objaviti kod nas na kioscima- u 2010. godini.
Znas nesto ili prosto nagadjas jer si optimista???? :) |
Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.
|
|
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Posted - 26/12/2008 : 22:59:40
|
quote: Originally posted by Curunir
bas nesto pomislih da je bolje od hoganove nemani nemoguce, al frisenda opet nadmasi sama sebe... epizode 53-54, koje ce ici u 18. LB knjizi, osim sto su izvanredne scenaristicki (nakon lagana pada i zastoja prethodnih nekoliko), naprosto izgledaju bolesno. taj tip izgleda nije ne samo talijan, nego ni zemljanin. kako crta majku mu! i kako zavidim onima sto ce uzivati citajuci kako Bog zapovida papirnato izdanje, a ne ovako kako ja moram...
I pitao sam se kad ćeš guknit, nego baš ti hvala što si ovo napisao. Ali ipak mislim da nije bolje od Hoganove nemani nacrtano jer je tu, pretpostavljam, zakazao u samoj figuri MV-a.
Mislim da bi trebali staviti na homepage ili barem negdje na forum par slika iz tog 53(sin trinaestog mjeseca) da ljudi vide što je crtež umjesto da se pale na tzv. kvazi-picajzle tipa Villa i njemu slični... |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7817 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 26/12/2008 : 23:32:09
|
quote: Originally posted by npetros2@htnet-dsl da ljudi vide što je crtež umjesto da se pale na tzv. kvazi-picajzle tipa Villa i njemu slični...
Uvik me nasmiješ! Ali da, Frisenda je stvarno fenomenalan. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 26/12/2008 : 23:48:59
|
Ima nesto u ovom Magicnom!Jos nikad mi se nije desilo da sam postao fan jednog junaka a da pritom nisam jos nikad procitao nijedan njegov strip. Sve informacije koje sam do sada izvukao dovele su do toga.
|
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21083 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 27/12/2008 : 01:01:04
|
Magični će se pojaviti na kioscima sredinom 2009. godine Intuicija |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 27/12/2008 : 01:26:00
|
quote: Originally posted by anto
Magični će se pojaviti na kioscima sredinom 2009. godine Intuicija
daj godinu dana kasnije, i slozhicu se. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18862 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 27/12/2008 : 09:09:42
|
na www.stripvesti.com je govora o Magičnom od Sfere.Priča se da se pojavio i treči broj Ratnikova sjena. Ko če znat, dal je stvarno Magični ili samo njegova sjena. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18862 Posts
Member since 02/06/2008 |
|
Topic |
|