Originally posted by Inferno Nakon 21. pročitanog broja mogu reći da je nestala ona neodređenost koja je krasila Mv-ov i Poev karakter u početku.
meni ne, u inače izvrsnom stripu ned mi je prilično prazan lik. svaka čast šamanizmu, izgubljenom pamćenju i sl., no volio bih da je malo životniji i krvaviji ispod kože.
Svidio mi se ovaj Raspucinov komentar (MV LIB 1a "Fort Ghost") i koristim priliku da ga navedem:
Magični je zamišljen kao jedan hibridni lik izdavačke kuće Boneli.
On nije poglavica Navaja, ali jeste šaman Sijuksa.
"Nije Duh sa sekirom-zaštitnik indijanskih plemena, ali jeste belac i jeste njihov duhovni brat i čuvar.
On nije Dilan Dog, ali jeste isto toliko horor strip i psihotični lik.
On nije Ken parker, ali ima Kenovih komplikovanih i zamršenih međuljudskih odnosa i pedantno razrađenih sporednih likova.
Nije rendžer, ali jeste bio vojnik u nekom "fortu".
Primera i paralela ima još, ali Magični pored svoje frankenštajnštine ima i nešto što ranije pomenuti nemaju. Ima svežinu, ima polet i ima kapacitete da bude dugovečan"
P.S. Nek ovaj topic bude službeni - MV - topic (kao ultimate Tex, Zagor...). Važi?!
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
magični vjetar je strip kojeg sam nezainteresirano promatrao na policama dok me rasprave na forumu nisu ponukale da mu poklonim pozornost. dakle lako se moglo dogoditi da ga iz neinformiranosti preskočim, uostalom kao i kena. ne radi se o tome koliko je neki strip za nekog dobar, a za većinu nije ako je preelitističan, potencijalno zamoran, zahtjevan i sl (tu nažalost nema pomoći), već o tome da je ovaj strip odličan balans između starog na što je većina navikla i novog u mjeri u kojoj može biti prihvatljiv većem broju publike. ljudi, čitajte mv i nećete požaliti, a kako pas ne laje radi sela, onda ćemo moći računati na barem 10 knjiga godišnje.
Mogao si baciti onda neki komentar na recenzije...
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds-
što ono Mastantuono crta na novim naslovnicama, strava. Nego igleda da nema više dobrih crtača u MV-u, svi otišli.. Jedino možda onaj Biglia.
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds-
Pročito sam prva dva. 1 i 3 odlični, 6 prosječan dok su 2, 4 i 5 lošiji. Najgori je apsolutno peti. Zaspo sam čitajući ga.
Pohvalu zaslužuje Ortizov perfektan crtež. Osjeća se veliki potencijal stripa i iskreno se nadam da su sljedeće knjige bolje.
Manhunter, molim te da mi prepraviš u cibalia, jer svi imadu točno kak im piše. Mene ko da nema. Stavi c. Ak nećeš prepravljat briši me s liste-
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
bas nesto pomislih da je bolje od hoganove nemani nemoguce, al frisenda opet nadmasi sama sebe... epizode 53-54, koje ce ici u 18. LB knjizi, osim sto su izvanredne scenaristicki (nakon lagana pada i zastoja prethodnih nekoliko), naprosto izgledaju bolesno. taj tip izgleda nije ne samo talijan, nego ni zemljanin. kako crta majku mu! i kako zavidim onima sto ce uzivati citajuci kako Bog zapovida papirnato izdanje, a ne ovako kako ja moram...
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Pročito sam prva dva. 1 i 3 odlični, 6 prosječan dok su 2, 4 i 5 lošiji. Najgori je apsolutno peti. Zaspo sam čitajući ga.
Pohvalu zaslužuje Ortizov perfektan crtež. Osjeća se veliki potencijal stripa i iskreno se nadam da su sljedeće knjige bolje.
Manhunter, molim te da mi prepraviš u cibalia, jer svi imadu točno kak im piše. Mene ko da nema. Stavi c. Ak nećeš prepravljat briši me s liste-
Ja sam upravo pročitao do 24 epizode (ima prvih 10 knjiga u knjižnici, znači do epizode 30). Na početku sam bio prilično ravnodušan. Nije mi bilo jasno oko čega je euforija, ali negdje oko epizode 15 je serijal počeo biti jaaako dobar tako da sada baš uživam. Ostaje mi još 6 brojeva pa čekanje dok ne nabave ostalo...
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
bas nesto pomislih da je bolje od hoganove nemani nemoguce, al frisenda opet nadmasi sama sebe... epizode 53-54, koje ce ici u 18. LB knjizi, osim sto su izvanredne scenaristicki (nakon lagana pada i zastoja prethodnih nekoliko), naprosto izgledaju bolesno. taj tip izgleda nije ne samo talijan, nego ni zemljanin. kako crta majku mu! i kako zavidim onima sto ce uzivati citajuci kako Bog zapovida papirnato izdanje, a ne ovako kako ja moram...
I pitao sam se kad ćeš guknit, nego baš ti hvala što si ovo napisao. Ali ipak mislim da nije bolje od Hoganove nemani nacrtano jer je tu, pretpostavljam, zakazao u samoj figuri MV-a.
Mislim da bi trebali staviti na homepage ili barem negdje na forum par slika iz tog 53(sin trinaestog mjeseca) da ljudi vide što je crtež umjesto da se pale na tzv. kvazi-picajzle tipa Villa i njemu slični...
Ima nesto u ovom Magicnom!Jos nikad mi se nije desilo da sam postao fan jednog junaka a da pritom nisam jos nikad procitao nijedan njegov strip. Sve informacije koje sam do sada izvukao dovele su do toga.
na www.stripvesti.com je govora o Magičnom od Sfere.Priča se da se pojavio i treči broj Ratnikova sjena. Ko če znat, dal je stvarno Magični ili samo njegova sjena.
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!