forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Magični Vetar topic
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 77

mpavin
Advanced Member

Niue
7817 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 31/01/2009 : 21:33:30  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
Da, sigurno sam ih ja ubija i sigurno ja živin u Americi.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 01/02/2009 : 00:29:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Evo ga. Pao je i Shado! Neće bit 100%, ali nije daleko: 9,9,10,10 = 94%

Ovako dobro ispričanoj priči moram oprostiti onaj zbrzani kraj. Na kraju je trebalo spretnije zaokružiti priči, tj. povući još koju paralelu s fikcijom dime-novela.

Pljuštale su kritike, ali meni je ovdje Milazzo... sjajan! Pogotovo u drugom dijelu.
Možda je malo drukčije, ali "čarolija" je i dalje tu.

I za kraj:
- Predajte se!
- Nismo blesavi!
- Bang, Bang, Bang, Bang!
- Ah! Argh!
- Ipak su bili blesavi!

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 01/02/2009 : 00:35:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Zaokružio sam ovu turu. Sad ću sto puta prelistavati i gledati slike...

Maximalno oduševljen!

Idući put krećem s onim epizodama o kurvama (?), tu su i Činezi, a onda dolazi Via Obscura... Teško će to moje srce izdržat.
Ponekad se pitam, zašto uopće čitam ove priče, kad već znam kako će se sve odvijati!?!

Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 01/02/2009 : 07:08:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message  Reply with Quote
18. knjiga s epizodama "Prekrasni lesevi", "Sin trinaestog mjeseca" i "Vjetrove spilje" je remek djelo!

Vidjet ces.

And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18862 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 01/02/2009 : 08:41:54  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
kad čemo to vidjet?

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Luk-San
Junior Member

Croatia
369 Posts

Member since 01/11/2008

Posted - 01/02/2009 : 10:17:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Luk-San a Private Message  Reply with Quote
Mislim da ste već trebali
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7817 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 01/02/2009 : 12:14:21  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gaston

18. knjiga s epizodama "Prekrasni lesevi", "Sin trinaestog mjeseca" i "Vjetrove spilje" je remek djelo!

Vidjet ces.

Tako i ja mislin iako nisan pročita. Dosta mi je bilo vidit naslovnice da kažem : "Ovo će biti jako!"
Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 01/02/2009 : 12:30:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message  Reply with Quote
Pročito 6, 7 i 8 knjigu. Što reći. Ponovo dobro, ali i loše. Znači dobra mi je 8 knjiga, 7 je slabija (dvije epizode o živinama), a šesta je prosjek. Inferno, jer 11 tako dobra, ha
A kakvo ti je mišljenje o 9. i 10.

Čitao do 7 ujutro i što reći. Kad će pojavit ona sekta.

U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...

Edited by - cibalia on 01/02/2009 14:59:46
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 01/02/2009 : 15:26:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cibalia

Pročito 6, 7 i 8 knjigu. Što reći. Ponovo dobro, ali i loše. Znači dobra mi je 8 knjiga, 7 je slabija (dije epizode o živinama), a šesta je prosjek. Inferno, jer 11 tako dobra, ha
A kakvo ti je mišljenje o 9. i 10.

Čitao do 7 ujutro i što reći. Kad će pojavit ona sekta.

Ovako, bitno je njegovati pristup nekom strip-junaku. Ako si ravnodušan i ako se ne poistovjećuješ dovoljno sa određenim stripom, onda nije čudno, ako ti u prosjeku priče ispadnu lošnjikave ili osrednje. Vrlo je bitno da znaš što tražiš od nekog stripa i što od njega možeš dobiti.

Ja sam u MV-u pronašao maximalnu satisfakciju jer njegove teme i njegov stil potpuno odgovaraju mom ukusu. Baš potpuno. Iz toga proizlazi da sam jako privržen tom stripu i ne poimam ga samo kao "običan strip". Zbog te naklonjenosti, on mi se sviđa u višoj mjeri nego što bi mi se trebao svidjeti po objektivnim kriterijima. To slobodno mogu reći i za NN-fanove, MM-fanove, ZG-fanove, TX-fanove (kojima, začudo i ja pripadam).

Znači, najbolje bi bilo, za tebe, strip-čitatelja, da si uspiješ podesiti sve ovo što sam naveo (uživjeti), jer jedino tako maximalno profitiraš u čitanju nekih stripova, a u protivnom je bolje da slobodno vrijeme odeš iskoristit na neki drugi način.
Ovo kažem, jer znam po sebi.

Sad ću ti odgovoriti na pitanja (pa i šire), ali jasno, odgovor neće biti baš objektivan Stavit ću zvjezdicu kraj skroz neobjektivnih stripova. Moraš znati da MV ima 2-3 tipa priča; 1) univerzalno dobre, 2) klasično bonellijevske (70-e,8o-e), 3) mitloško-indijanske. Meni se sviđaju sva tri tipa, a nekima ne. Mnoge epizode imaju svojstvenu funkciju.

1 - Fort Ghost - 10/10 - bolji početak nisam mogao poželjeti
2 - Pandže - 8/10* - tipičan dan u životu šamana, epizoda služi definiciji MV-a
3 - Lady Charity - 9/10 - socijalni moment, Chicago
4 - Zvijer - 6 ili 7/10 - okay, ali se ne pamti
5 - Whoopi - 5/10
6 - Dugi nož - 8/10 - spoj vudu magije i indijanskih vjerovanja, Beamont, Šepavi Konj
7 - Zmijin sin - -II-
8 - Windigo - 7/10 - atmosfera za 10, malkice slabiji kraj
9 - Kameno lice - 9/10 - dinamika događaja, uvid u Hoganove metode, originalnosti
10 - Kosturi - -II-
11 - Top - 8/10* - Parlov (izrazi lica), dobra shema sa onom slikom
12 - Olovno nebo - 10/10 - film, jedinstvo vremena i mjesta radnje, scenarij (otkrivanje prošlosti), rasplet i naravno Jerk Madison :D
13 - Demon obmane - 8/10* - vidi pod 2.
14 - Ples utvara - 9/10* - kombinacija indijanskih vjerovanja s onim kršćanskim, Mistai, izvrsna interpretacija vizija, nagovještavanje velikih ratova, sudbina indijanaca, ali i previše teksta
15 - Blizzard - 3 ili 9/10* - haha, možda je loše, ali ovo mi je jedna od najzabavnijih priča, koljačina, Last stand hotel, masovno samoubojstvo, lubanja koja vapi za osvetom, face...
16 - Velika vizija - 5/10* - sigurno je dobro, ali ne volim ovaj tip scenarija
17 - Kolekcionar - 6/10 - zbog crteža kojeg ne mogu smislit iako je priča okay
18 - Ratnikova sjena - 6/10 - okay, ali može biti konfuzna
19 - Đavolova lijeva ruka - 9/10 - odlično, dobro sam je interpretira u recki, Coleman, fraze, ambijent
20 - Bedlam - 10/10 - meni najbolja priča unutar 30 brojeva, jedini pravi horror u MV-u, gadljive zmijurine, ludnica, Zuzeca i onaj sin, brljjjj, tj. super
21 - Mačji čovjek - 4/10 - nije iskorišten potencijal, slab scenarij, radnja se odvija ko u Bleku
22 - Dječak bijele kose - 9/10 - bez kontinuiteta bi bilo bezveze, ali jako bitno za "Hoganovu neman", bitno je i da se napališ nakon što onaj kokne Nedovog ćaću.
23 - Nemilosrdni - 9/10 - koljačina, scenaristička shema, Herbert, osjetiš da se Hoganu miče tlo pod nogama...
24 - Čovjek bez lica - 8/10 - valjda je bolje nego što zasad mislim, malo mi je neuvjerljivo, ali tu je Dick Carr...
25 - Pod kožom neprijatelj - 8/10* - iako ima površnosti, sviđa mi se. sviđa mi se daljno iskorištavanje Dicka Carra, Hogan bira nove ljude nakon što su mu svi pobijeni, lagano se bliži konačni obračun, poistovjećivanje Herberta i Dicka Carra, glupa pucnjava...
26 - Sijači smrti - 7/10 - važno za kontunuitet, Hogana se malo po malo raskrinkaje u javnosti i među određenim krugovima (nije više "dobročinitelj"), Hoganove vizije, monolozi i razmišljanja, opet Dick Carr, zanimljiva scen. riješenja, kukuruz, povijesni subkontekst, samo da nije na momente dosadnih seljaka
27 - Posljednja zasjeda - -II-
28 - Maska boga ljudoždera - 6 ili 7/10 - ako skužiš poentu, svidjet će ti se, ako ne, ispast će ti smeće
29 - Žena s portreta - 5/10 - da nije Hoganove prošlosti, bila bi replika "Topa". prosjek
30 - Shado - 8 ili 9/10 - odličan tekst scenarija, zabava, malo usran kraj
31 - Hoganova neman - 10/10 - obračun, fraze, scenarij, emocije, sotonizam, kulminacija prvih 30 brojeva, najbolji crtež svih vremena, Manfredijeva vizija, Arkada
32 - Čikaški požar - 10/10 - povijesni subkontekst, Chicago, način prepričavanja, ambijent, socijalni moment, Dick Carr (Greta Garbo ;)), poente, ma sve...
33 - Kradljivci bizona - 9 ili 10/10* - najbolja mitološka, s odličnom poentom, prikaz lova na bizone i značenja istog za Indijance... sve ono što se ljubiteljima J. Waynea ne sviđa :DD.

Šesta knjga mi je u cjelini slaba, a najbolje su 1, 7, 9 i 11. 11. je najnajbolja, dok su ostale samo najbolje. Nakon "lezbijki" bi trebala doći dvodjelna sa Crnom arkadnom, 2. vrhunac serijala.

Samo moje mišljenje.

Edited by - Inferno on 01/02/2009 15:27:43
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 01/02/2009 : 15:40:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Inferno

5 - Whoopi - 5/10

20 - Bedlam - 10/10 - meni najbolja priča unutar 30 brojeva, jedini pravi horror u MV-u, gadljive zmijurine, ludnica, Zuzeca i onaj sin, brljjjj, tj. super

5. Samo 5/10! Sta ti je stvar ukusa!
20. Prica me dosta podsetila na DD iz najboljih dana. Verovatno veliku zaslugu za to ima i Roi.

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 01/02/2009 : 15:45:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kit Carson

quote:

5 - Whoopi - 5/10

5. Samo 5/10! Sta ti je stvar ukusa!
20. Prica me dosta podsetila na DD iz najboljih dana. Verovatno veliku zaslugu za to ima i Roi.

Pa dobro, evo ti 6/10. Zadovoljan!
Naravno, da sve zavisi od ukusa (ali i koncentracije).

Edited by - Inferno on 01/02/2009 15:45:44
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 01/02/2009 : 15:46:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote

Dobro je! Sa 6 se polaze.

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 01/02/2009 : 16:18:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message  Reply with Quote
Još nisi 12, ha?
Pročitao sam u uvodnom Markosovom tekstu neku sektu i tako, meni je sedma lošija zbog previše živina (mačke i zmije). Hehehehehehehehehehehehehehhheeheheheherhehe!
Ove me epizode živciraju:
Whoopi - zaspao od nje u 6 ujutro ali sam stigao komentirat!
Windigo - ne piše enciklopediju!
Ples utvara - jer to ona sa IKTOMIJEM.
Sve ostale mogu proć. Super sažetak!

U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 01/02/2009 : 16:57:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message  Reply with Quote
quote:

A Frisendi bi tribalo do kraja života isplačivati mjesečnu rentu od 100 000 Eura dok se samo odmara na nekom karipskom otočju!

Najjači si!

David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]
Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid!

Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone!
-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 01/02/2009 : 17:00:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
gluposti, ja bih ga strpao u najmracniju samicu neka crta do kraja zivota, 18 sati dnevno!!

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 01/02/2009 : 17:04:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
daj, je li ikad posli nadmašija "Hoganovu neman"? kakva je "Via oscura"... nacrtana?

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 01/02/2009 : 17:08:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
po meni jest u sinu 13. mjeseca... po nekima nije, ali je blizu... ne znam, neman pojedinacno ima nenadjebiv kadar u svijetu stripa uopce, ali mi je ukupan dojam u mjesecu jos malo bolji...

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 01/02/2009 : 22:07:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

Shado je predivan. Mrvicu ne spada u mv svijet, ali zaseban stoji kao mozda i najbolji. Milazzo je tamo Bogu fala izvanredan jos uvijek. A i ja sam intervenirao malo vise, jer ova prica zahtijeva bokun poezije!
Sram te bilo sto si je preskocio!

Shado je zaista jaka, drukčija i malo teška epizoda. Treba je polako čitati, Po meni odlučujuć trenutak kad Macklin i njegovi čekaju Neda i onog drugog, a onda počne ubijati one svoje od silne mržnje.. Stvarno luđački odrađena priča!

David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]
Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid!

Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone!
-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 02/02/2009 : 16:41:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message  Reply with Quote
[URL=http://imageshack.us][/URL]
[url=http://imageshack.us][img=http://img220.imageshack.us/img220/7748/mvb121pp0.jpg][/url]

Dame i gospodo, novi MV u Italiji!

Go to Top of Page

nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts

Member since 13/10/2006

Posted - 02/02/2009 : 17:16:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit nika331's Homepage  Send nika331 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mpavin

quote:

Vidjet ces.

Tako i ja mislin iako nisan pročita. Dosta mi je bilo vidit naslovnice da kažem : "Ovo će biti jako!"

ha! vidio si nove naslovnice i hvališ se tu... misliš da ćeš ostati živ??
@inferno baš bih voljela malo s tobom prodiskutirati o nekim MV epizodama....ali to bi moglo trajati satima? spreman?
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 02/02/2009 : 19:38:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nika331

quote:
Originally posted by mpavin

quote:

Vidjet ces.

ha! vidio si nove naslovnice i hvališ se tu... misliš da ćeš ostati živ??
@inferno baš bih voljela malo s tobom prodiskutirati o nekim MV epizodama....ali to bi moglo trajati satima? spreman?

Naravno!

Sve se nešto, kao, vrtim po sajtu pokušavajući iskoristiti i najmanju priliku (i vašu nepažnju) da se raspričam o MV-u! Isti sam ko DSSM!

Edited by - Inferno on 02/02/2009 19:39:16
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10047 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 02/02/2009 : 19:47:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by nika331

Naravno!

Sve se nešto, kao, vrtim po sajtu pokušavajući iskoristiti i najmanju priliku (i vašu nepažnju) da se raspričam o MV-u! Isti sam ko DSSM!

Samo nemojte na "private", dozvolite i nama voajerima da ispratimo diskusiju

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts

Member since 13/10/2006

Posted - 02/02/2009 : 19:55:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit nika331's Homepage  Send nika331 a Private Message  Reply with Quote
naravno Ultras sve je to za javnost
inferno, kao prvo što ili tko je DSSM?
Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 02/02/2009 : 19:58:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message  Reply with Quote
Dobri stari stric Marty! Legenda! Ali neki ga smatraju dosadnim stripom! Baš čitam ovu Infernovu recenziju Ratnikove sjene i mislim da čovjeku treba ponudit posao kolumnista u nekom strip tjedniku.

Go to Top of Page

nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts

Member since 13/10/2006

Posted - 02/02/2009 : 19:59:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit nika331's Homepage  Send nika331 a Private Message  Reply with Quote
i moram te zamoliti da ubuduće ne preskačeš epizode magičnog. od 13. do 16. knjige moraš sve čitati redom jer u igru ulazi i Ludi Konj, a sve se nastavlja jedno na drugo. ok?
Go to Top of Page
Page: of 77  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000