Author |
Topic |
mpavin
Advanced Member
Niue
7817 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 01/02/2009 : 00:29:37
|
Evo ga. Pao je i Shado! Neće bit 100%, ali nije daleko: 9,9,10,10 = 94%
Ovako dobro ispričanoj priči moram oprostiti onaj zbrzani kraj. Na kraju je trebalo spretnije zaokružiti priči, tj. povući još koju paralelu s fikcijom dime-novela.
Pljuštale su kritike, ali meni je ovdje Milazzo... sjajan! Pogotovo u drugom dijelu. Možda je malo drukčije, ali "čarolija" je i dalje tu.
I za kraj: - Predajte se! - Nismo blesavi! - Bang, Bang, Bang, Bang! - Ah! Argh! - Ipak su bili blesavi!
|
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 01/02/2009 : 00:35:15
|
Zaokružio sam ovu turu. Sad ću sto puta prelistavati i gledati slike...
Maximalno oduševljen!
Idući put krećem s onim epizodama o kurvama (?), tu su i Činezi, a onda dolazi Via Obscura... Teško će to moje srce izdržat. Ponekad se pitam, zašto uopće čitam ove priče, kad već znam kako će se sve odvijati!?! |
|
|
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 01/02/2009 : 07:08:33
|
18. knjiga s epizodama "Prekrasni lesevi", "Sin trinaestog mjeseca" i "Vjetrove spilje" je remek djelo!
Vidjet ces.
|
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18862 Posts
Member since 02/06/2008 |
|
Luk-San
Junior Member
Croatia
369 Posts
Member since 01/11/2008 |
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7817 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 01/02/2009 : 12:14:21
|
quote: Originally posted by Gaston
18. knjiga s epizodama "Prekrasni lesevi", "Sin trinaestog mjeseca" i "Vjetrove spilje" je remek djelo!
Vidjet ces.
Tako i ja mislin iako nisan pročita. Dosta mi je bilo vidit naslovnice da kažem : "Ovo će biti jako!" |
|
|
cibalia
Senior Member
Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 01/02/2009 : 12:30:33
|
Pročito 6, 7 i 8 knjigu. Što reći. Ponovo dobro, ali i loše. Znači dobra mi je 8 knjiga, 7 je slabija (dvije epizode o živinama), a šesta je prosjek. Inferno, jer 11 tako dobra, ha A kakvo ti je mišljenje o 9. i 10.
Čitao do 7 ujutro i što reći. Kad će pojavit ona sekta. |
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
Edited by - cibalia on 01/02/2009 14:59:46 |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 01/02/2009 : 15:26:23
|
quote: Originally posted by cibalia
Pročito 6, 7 i 8 knjigu. Što reći. Ponovo dobro, ali i loše. Znači dobra mi je 8 knjiga, 7 je slabija (dije epizode o živinama), a šesta je prosjek. Inferno, jer 11 tako dobra, ha A kakvo ti je mišljenje o 9. i 10.
Čitao do 7 ujutro i što reći. Kad će pojavit ona sekta.
Ovako, bitno je njegovati pristup nekom strip-junaku. Ako si ravnodušan i ako se ne poistovjećuješ dovoljno sa određenim stripom, onda nije čudno, ako ti u prosjeku priče ispadnu lošnjikave ili osrednje. Vrlo je bitno da znaš što tražiš od nekog stripa i što od njega možeš dobiti.
Ja sam u MV-u pronašao maximalnu satisfakciju jer njegove teme i njegov stil potpuno odgovaraju mom ukusu. Baš potpuno. Iz toga proizlazi da sam jako privržen tom stripu i ne poimam ga samo kao "običan strip". Zbog te naklonjenosti, on mi se sviđa u višoj mjeri nego što bi mi se trebao svidjeti po objektivnim kriterijima. To slobodno mogu reći i za NN-fanove, MM-fanove, ZG-fanove, TX-fanove (kojima, začudo i ja pripadam).
Znači, najbolje bi bilo, za tebe, strip-čitatelja, da si uspiješ podesiti sve ovo što sam naveo (uživjeti), jer jedino tako maximalno profitiraš u čitanju nekih stripova, a u protivnom je bolje da slobodno vrijeme odeš iskoristit na neki drugi način. Ovo kažem, jer znam po sebi.
Sad ću ti odgovoriti na pitanja (pa i šire), ali jasno, odgovor neće biti baš objektivan Stavit ću zvjezdicu kraj skroz neobjektivnih stripova. Moraš znati da MV ima 2-3 tipa priča; 1) univerzalno dobre, 2) klasično bonellijevske (70-e,8o-e), 3) mitloško-indijanske. Meni se sviđaju sva tri tipa, a nekima ne. Mnoge epizode imaju svojstvenu funkciju.
1 - Fort Ghost - 10/10 - bolji početak nisam mogao poželjeti 2 - Pandže - 8/10* - tipičan dan u životu šamana, epizoda služi definiciji MV-a 3 - Lady Charity - 9/10 - socijalni moment, Chicago 4 - Zvijer - 6 ili 7/10 - okay, ali se ne pamti 5 - Whoopi - 5/10 6 - Dugi nož - 8/10 - spoj vudu magije i indijanskih vjerovanja, Beamont, Šepavi Konj 7 - Zmijin sin - -II- 8 - Windigo - 7/10 - atmosfera za 10, malkice slabiji kraj 9 - Kameno lice - 9/10 - dinamika događaja, uvid u Hoganove metode, originalnosti 10 - Kosturi - -II- 11 - Top - 8/10* - Parlov (izrazi lica), dobra shema sa onom slikom 12 - Olovno nebo - 10/10 - film, jedinstvo vremena i mjesta radnje, scenarij (otkrivanje prošlosti), rasplet i naravno Jerk Madison :D 13 - Demon obmane - 8/10* - vidi pod 2. 14 - Ples utvara - 9/10* - kombinacija indijanskih vjerovanja s onim kršćanskim, Mistai, izvrsna interpretacija vizija, nagovještavanje velikih ratova, sudbina indijanaca, ali i previše teksta 15 - Blizzard - 3 ili 9/10* - haha, možda je loše, ali ovo mi je jedna od najzabavnijih priča, koljačina, Last stand hotel, masovno samoubojstvo, lubanja koja vapi za osvetom, face... 16 - Velika vizija - 5/10* - sigurno je dobro, ali ne volim ovaj tip scenarija 17 - Kolekcionar - 6/10 - zbog crteža kojeg ne mogu smislit iako je priča okay 18 - Ratnikova sjena - 6/10 - okay, ali može biti konfuzna 19 - Đavolova lijeva ruka - 9/10 - odlično, dobro sam je interpretira u recki, Coleman, fraze, ambijent 20 - Bedlam - 10/10 - meni najbolja priča unutar 30 brojeva, jedini pravi horror u MV-u, gadljive zmijurine, ludnica, Zuzeca i onaj sin, brljjjj, tj. super 21 - Mačji čovjek - 4/10 - nije iskorišten potencijal, slab scenarij, radnja se odvija ko u Bleku 22 - Dječak bijele kose - 9/10 - bez kontinuiteta bi bilo bezveze, ali jako bitno za "Hoganovu neman", bitno je i da se napališ nakon što onaj kokne Nedovog ćaću. 23 - Nemilosrdni - 9/10 - koljačina, scenaristička shema, Herbert, osjetiš da se Hoganu miče tlo pod nogama... 24 - Čovjek bez lica - 8/10 - valjda je bolje nego što zasad mislim, malo mi je neuvjerljivo, ali tu je Dick Carr... 25 - Pod kožom neprijatelj - 8/10* - iako ima površnosti, sviđa mi se. sviđa mi se daljno iskorištavanje Dicka Carra, Hogan bira nove ljude nakon što su mu svi pobijeni, lagano se bliži konačni obračun, poistovjećivanje Herberta i Dicka Carra, glupa pucnjava... 26 - Sijači smrti - 7/10 - važno za kontunuitet, Hogana se malo po malo raskrinkaje u javnosti i među određenim krugovima (nije više "dobročinitelj"), Hoganove vizije, monolozi i razmišljanja, opet Dick Carr, zanimljiva scen. riješenja, kukuruz, povijesni subkontekst, samo da nije na momente dosadnih seljaka 27 - Posljednja zasjeda - -II- 28 - Maska boga ljudoždera - 6 ili 7/10 - ako skužiš poentu, svidjet će ti se, ako ne, ispast će ti smeće 29 - Žena s portreta - 5/10 - da nije Hoganove prošlosti, bila bi replika "Topa". prosjek 30 - Shado - 8 ili 9/10 - odličan tekst scenarija, zabava, malo usran kraj 31 - Hoganova neman - 10/10 - obračun, fraze, scenarij, emocije, sotonizam, kulminacija prvih 30 brojeva, najbolji crtež svih vremena, Manfredijeva vizija, Arkada 32 - Čikaški požar - 10/10 - povijesni subkontekst, Chicago, način prepričavanja, ambijent, socijalni moment, Dick Carr (Greta Garbo ;)), poente, ma sve... 33 - Kradljivci bizona - 9 ili 10/10* - najbolja mitološka, s odličnom poentom, prikaz lova na bizone i značenja istog za Indijance... sve ono što se ljubiteljima J. Waynea ne sviđa :DD.
Šesta knjga mi je u cjelini slaba, a najbolje su 1, 7, 9 i 11. 11. je najnajbolja, dok su ostale samo najbolje. Nakon "lezbijki" bi trebala doći dvodjelna sa Crnom arkadnom, 2. vrhunac serijala.
Samo moje mišljenje. |
|
Edited by - Inferno on 01/02/2009 15:27:43 |
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 01/02/2009 : 15:40:47
|
quote: Originally posted by Inferno
5 - Whoopi - 5/10
20 - Bedlam - 10/10 - meni najbolja priča unutar 30 brojeva, jedini pravi horror u MV-u, gadljive zmijurine, ludnica, Zuzeca i onaj sin, brljjjj, tj. super
5. Samo 5/10! Sta ti je stvar ukusa! 20. Prica me dosta podsetila na DD iz najboljih dana. Verovatno veliku zaslugu za to ima i Roi. |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 01/02/2009 : 15:45:10
|
quote: Originally posted by Kit Carson
5 - Whoopi - 5/10
20 - Bedlam - 10/10 - meni najbolja priča unutar 30 brojeva, jedini pravi horror u MV-u, gadljive zmijurine, ludnica, Zuzeca i onaj sin, brljjjj, tj. super
5. Samo 5/10! Sta ti je stvar ukusa! 20. Prica me dosta podsetila na DD iz najboljih dana. Verovatno veliku zaslugu za to ima i Roi.
Pa dobro, evo ti 6/10. Zadovoljan! Naravno, da sve zavisi od ukusa (ali i koncentracije). |
|
Edited by - Inferno on 01/02/2009 15:45:44 |
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
|
cibalia
Senior Member
Sierra Leone
1699 Posts
Posted - 01/02/2009 : 16:18:46
|
Još nisi 12, ha? Pročitao sam u uvodnom Markosovom tekstu neku sektu i tako, meni je sedma lošija zbog previše živina (mačke i zmije). Hehehehehehehehehehehehehehhheeheheheherhehe! Ove me epizode živciraju: Whoopi - zaspao od nje u 6 ujutro ali sam stigao komentirat! Windigo - ne piše enciklopediju! Ples utvara - jer to ona sa IKTOMIJEM. Sve ostale mogu proć. Super sažetak! |
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
|
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 01/02/2009 : 16:57:14
|
A Frisendi bi tribalo do kraja života isplačivati mjesečnu rentu od 100 000 Eura dok se samo odmara na nekom karipskom otočju!
Najjači si! |
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds- |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 01/02/2009 : 17:00:21
|
gluposti, ja bih ga strpao u najmracniju samicu neka crta do kraja zivota, 18 sati dnevno!! |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 01/02/2009 : 17:04:46
|
daj, je li ikad posli nadmašija "Hoganovu neman"? kakva je "Via oscura"... nacrtana? |
|
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 01/02/2009 : 17:08:20
|
po meni jest u sinu 13. mjeseca... po nekima nije, ali je blizu... ne znam, neman pojedinacno ima nenadjebiv kadar u svijetu stripa uopce, ali mi je ukupan dojam u mjesecu jos malo bolji... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 01/02/2009 : 22:07:34
|
quote: Originally posted by Curunir
Shado je predivan. Mrvicu ne spada u mv svijet, ali zaseban stoji kao mozda i najbolji. Milazzo je tamo Bogu fala izvanredan jos uvijek. A i ja sam intervenirao malo vise, jer ova prica zahtijeva bokun poezije! Sram te bilo sto si je preskocio!
Shado je zaista jaka, drukčija i malo teška epizoda. Treba je polako čitati, Po meni odlučujuć trenutak kad Macklin i njegovi čekaju Neda i onog drugog, a onda počne ubijati one svoje od silne mržnje.. Stvarno luđački odrađena priča! |
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds- |
|
|
cibalia
Senior Member
Sierra Leone
1699 Posts
|
nika331
Senior Member
Croatia
1375 Posts
Member since 13/10/2006 |
Posted - 02/02/2009 : 17:16:57
|
quote: Originally posted by mpavin
18. knjiga s epizodama "Prekrasni lesevi", "Sin trinaestog mjeseca" i "Vjetrove spilje" je remek djelo! Vidjet ces.
Tako i ja mislin iako nisan pročita. Dosta mi je bilo vidit naslovnice da kažem : "Ovo će biti jako!"
ha! vidio si nove naslovnice i hvališ se tu... misliš da ćeš ostati živ?? @inferno baš bih voljela malo s tobom prodiskutirati o nekim MV epizodama....ali to bi moglo trajati satima? spreman? |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 02/02/2009 : 19:38:47
|
quote: Originally posted by nika331
quote: Originally posted by mpavin
18. knjiga s epizodama "Prekrasni lesevi", "Sin trinaestog mjeseca" i "Vjetrove spilje" je remek djelo! Vidjet ces.
Tako i ja mislin iako nisan pročita. Dosta mi je bilo vidit naslovnice da kažem : "Ovo će biti jako!"
ha! vidio si nove naslovnice i hvališ se tu... misliš da ćeš ostati živ?? @inferno baš bih voljela malo s tobom prodiskutirati o nekim MV epizodama....ali to bi moglo trajati satima? spreman?
Naravno!
Sve se nešto, kao, vrtim po sajtu pokušavajući iskoristiti i najmanju priliku (i vašu nepažnju) da se raspričam o MV-u! Isti sam ko DSSM! |
|
Edited by - Inferno on 02/02/2009 19:39:16 |
|
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10047 Posts
Member since 17/10/2008 |
Posted - 02/02/2009 : 19:47:20
|
quote: Originally posted by nika331 @inferno baš bih voljela malo s tobom prodiskutirati o nekim MV epizodama....ali to bi moglo trajati satima? spreman?
Naravno!
Sve se nešto, kao, vrtim po sajtu pokušavajući iskoristiti i najmanju priliku (i vašu nepažnju) da se raspričam o MV-u! Isti sam ko DSSM!
Samo nemojte na "private", dozvolite i nama voajerima da ispratimo diskusiju |
Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter |
|
|
nika331
Senior Member
Croatia
1375 Posts
|
cibalia
Senior Member
Sierra Leone
1699 Posts
Posted - 02/02/2009 : 19:58:01
|
Dobri stari stric Marty! Legenda! Ali neki ga smatraju dosadnim stripom! Baš čitam ovu Infernovu recenziju Ratnikove sjene i mislim da čovjeku treba ponudit posao kolumnista u nekom strip tjedniku. |
|
|
nika331
Senior Member
Croatia
1375 Posts
Posted - 02/02/2009 : 19:59:16
|
i moram te zamoliti da ubuduće ne preskačeš epizode magičnog. od 13. do 16. knjige moraš sve čitati redom jer u igru ulazi i Ludi Konj, a sve se nastavlja jedno na drugo. ok? |
|
|
Topic |
|
|
|