Od Millera obavezno pročitaj Batman:Year One. Milligan je odličan, a isto tako i Warren Ellis. Vertigo izdanja su jako dobra. To su uglavnommini-serije i kompletne priče, a bliže su nama Europljanima jer su "ozbiljnije" od onih serija o super-herojima. 100 Bullets je obavezno štivo, ali treba čitati po redu od početka. Za sada su izašla 5 tradea i to ti je pun pogodak! ;)
Hm, da, takodje preporuka: cekaj da se neki serijal zavrsi pre nego sto pocnes da ga skupljas (ukoliko je povezan, of course - ako nije, go ahead), ja sam se zeznuo sa Bone i Preacherom, pa sam godinama morao da cekam na kraj price (za Bone cekam jos uvek). Ne bas najprijatniji osecaj...
"Doveva essere un mio omonimo... mi spiace per lui, ma io sono vivo..."
I Martha Washington od Millera i Gibbonsa. Da preduhitrim one koji traže dlaku u jajetu, Martha ima nedostataka, možda ju je i vrijeme malo načelo, ali to ipak ostaje jedan od ponajboljih stripova! ;):)
1. Give Me Liberty 2. MW Goes To War 3. MW Saves The World + dva one-shota: Happy Birthday MW Stranded In Space
MW ma potpuno iste teme kao i gomila drugih Millerovih stripova - reductio ad absurdum americkog drustva. Super. Ali SVE SMO TO VEC VIDELI. Miller se strahovito ponavlja... a o MW Goes to war i Atlas shrugged (i kastrofalnom Gibbonsovom spoju crteza i PC grafike da i ne govorimo...)
Fala na preporukama, ali to sam sve vec pribiljezio. Vise manje se sve radi o vertigovim naslovima. Samo volim da imam sto vecu listu jer nije bas sve to lako nabavljivo. Jedino ovog morisona sam nekako preskocio. Evo pocinjem citati njegov the invisibles: entropy in u.k. Sto je on jos pisao?
Od Macana sam citao captain america:dead man runing i ovog mugambija. oba dva odlicna.
A nekakav "grom iz vedra neba" kao sto je ovaj yojimbo?
U brate, pa nemoj pocinjati od sred serijala, narocito ne sa Invisbles, nista ti nece biti jasno...
Kreni od Say you want a revolution, ali neka ti odmah budu pri ruci Apocalistick i enthropy (a pomugucstvu i ostatak serijala), jer je sve veoma povezano i zahteva puuuno citanja...
Ellisov Hellblazer je meni najbolji Hellblazer od svih! Uzmi i uživaj! Nažalost, samo je napisao Haunted i još 4 ili 5 one-shotova nakon njega. One-shotovi su kao i kod Sin Cityja negdje jedna priča u sveski (ti brojevi su odlični), a negdje po dvije kraće u sveski (to su onako, poetičko-atmosferični stripovi; za one koji vole takve stvari super, za ostale dosadno). No, ti one-shotovi nikad nisu (i neće) izači u TPB-u. Također, Azzarellov Hellblazer je odličan. Za sada su izašla 3 tradea: Hard Time (crtao Corben), Good Intensions (Fruzin, crtež podsjeća na Rissou, malo slabiji, ali dobro funkcionira; priča ludilo do jaja - kad Constantine ima dobre namjere onda treba bježati što dalje od njega ;) ) i novi Freezes Over (crtao najviše Fruzin, ima jedna sveska od Dillona i dvije od odličnog Guy Davisa). Ovaj mi stoji na stolu već desetak dana i nikako da ga uzmem u ruke kad se stalno nalazim na forumu! ;):)))
Ja se izvinjavam sto se vracam na temu i prekidam Morda u sastavljanju shopping lista, ali stvarno me zanima u cemu je fora sa Usagijem iz naslova topica? Mislim, strip mi je OK, katkad i vrlo simpatichan, ali vi ste ocigledno nasli nesto vise od toga. U cemu vidite vrednost ovog stripa?
Poceo citati Haunted. A na kojem jeziku je ovo pisano?
Engleski jezik ulice! Zajebano za popizdit! I to, ne toliko riječi i vokabular (iako ima puno slenga), već one fucking londonske ulične konstrukcije rečenica. Vidjet ćeš, nakon 20-ak stranica čitatelj uđe u štos.
Poceo citati Haunted. A na kojem jeziku je ovo pisano?
Engleski jezik ulice! Zajebano za popizdit! I to, ne toliko riječi i vokabular (iako ima puno slenga), već one fucking londonske ulične konstrukcije rečenica. Vidjet ćeš, nakon 20-ak stranica čitatelj uđe u štos.
Evo, kao i obično, kaskam nekoliko godina iza aktuelnosti... Kupio od Risbozg-a Usagi 1-7 i odmah se bacio na čitanje. Pročitao prvi koji sam već ranije čitao i još mi je bolji na drugo čitanje. Čitam drugu knjigu i moram reći da mi je još bolja od prve... Strip stvarno na površan pogled nije ništa specijalno. Neki standardni crno bijeli crtež i priča o nekom zeki samuraju. Ali (veliko ALI), kada počnete čitati... Rijetko me koji strip ovako zarazi da moram čitati i ne ispuštam iz ruku. Izvanredna lakoća čitanja, štivo lagano i dubokoumno u isti mah (zvuči čudno, ali baš je tako).Odlični zapleti, dijalozi, male priče koje se majstorski prepliću i čine veliku priču. Znam da sam tek na pola druge knjige, ali ne sumnjam da će kvalitet ostati isti, a ne usudim se nadati nečemu još boljem (ako je to uopšte moguće)... Ostaje enigma, zašto ih je Risbo prodao...
Attachment leeds to jealosy. The shadow of greed that is...
Pročitao sam 3 knjige Usagija i japanska specifika je super. Samo mi malo smeta, da Sakai scenaristički dosta rešava tako, da zec ubije hrpu protivnika i tako se spašava iz nemogučih položaja.