Author |
Topic  |
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17913 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 08/07/2011 : 17:34:15
|
pročitao sam Grad i grad od čajna mjevila i nisam nimalo zadovoljan ovaj weird fiction mi ne leži nikako |
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
panzer
Advanced Member

12802 Posts
Member since 18/05/2005 |
Posted - 08/07/2011 : 17:35:24
|
quote: Originally posted by Imrahil
Bila mogućnost na sajmu knjiga u Beogradu da se uzmu sve tri za 500 dinara. To je valjda oko 40 kuna ili malo manje 
Oko 5,5 € ... gotovo badava ... |
Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier! |
 |
|
panzer
Advanced Member

12802 Posts
Posted - 08/07/2011 : 17:42:37
|
quote: Originally posted by zeljko
pročitao sam Grad i grad od čajna mjevila i nisam nimalo zadovoljan ovaj weird fiction mi ne leži nikako
Ja baš čitam Perdido Street Station. Dogurao do 250 stranice, a još nikakve akcije; alieni su u biti neke vrste životinje, koje govore (i ja bih bio originalniji ); vrlo opasna biča netko pošalje u običnom paketu znanstvenicima (pa tko bi to napravio?), jednu od njih ukradu pa ona dođe u ruke glavnog junaka, koji je počne hraniti jakom drogom. Kad odraste, pobjegne i evo glavnog zapleta.
Inače, kao osnova gradu New Crobuzon verovatno je služio London, premda mi, zbog izoliranosti od ostalog svijeta (jedan od uzornika Mievillu je baš autor Gormenghasta Mervyn Peake), sliči na Manaus pa čak Diaspar iz The City and the stars od Clarka. |
Edited by - panzer on 08/07/2011 17:55:34 |
 |
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 10/07/2011 : 16:33:30
|
Za sve ljubitelje gusarskih pustolovina, na kioscima izašla knjiga:

Izdanje Algoritma, meke korice, 286 stranica, košta 19,90 kuna.
Sadržaj: Karibi, 1665. godine. Jamajka je udaljena kolonija engleske krune koja odolijeva golemoj prevlasti Španjolskoga carstva. Glavni grad Port Royal nesmiljeno je mjesto, puno taverni i bestidnih kuća, čijim ulicama teče grog, a ljudski životi lako mogu skončati udarom bolesti - ili bodeža. Zakon je u rukama onih koji su dovoljno odvažni da ga sami kroje. Guverner Jamajke želi zadržati postojeći status quo. No španjolska galija El Trinidad, krcata bajoslovnim blagom usidrena je u utvrđenoj luci na obližnjem otoku Matanceros, pod paskom krvožednog Cazalle, miljenika samoga kralja Španjolske. Ta galija djeluje kao plijen kojeg bi se pravi čovjek mogao domoći, a pravi čovjek za taj nemogući zadatak je kapetan Charles Hunter, za neke iskusni pomorac, za druge pirat. Kad okupi posadu svojeg broda Cassandre, Hunter će zaploviti u pothvat koji djeluje zahtjevno - premda ni ne sluti kakve mu sve opasnosti stoje na putu do plijena u zlatu. Pljačka u koju su pošli pogibeljnija je od najkrvavijih legendi koje kruže Karibima - i jedna od najzamamnijih pripovijesti ikada ispisanih o ovom polumitskom razdoblju povijesti...
Rukopis "Piratskih širina" pronađen je u računalu Michaela Crichtona nakon piščeve smrti, premda je poznato da je na njemu radio najmanje od kraja sedamdesetih. U njemu se ovaj majstor visokotehnoloških trilera posthumno otkriva kao jednako vješt autor povijesnih pustolovina, temeljenih na minucioznom višegodišnjem istraživanju i znalačkom umijeću oblikovanja neodoljivo zanimljive radnje. |
 |
|
panzer
Advanced Member

12802 Posts
|
Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4690 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 13/07/2011 : 12:18:14
|
konacno na red dodjose i Prvorodjeni (cuj dodjose na red, nisam knjigu u ruke uzimao mesecima :/ ) nakon prvih sto i kusur strana stvarno neznam sta reci, prakticki se nista ne desava, imamo uobicajenu klarkovsku naraciju - svedenu, kratku i bez emocija. a opet, cita se ujednom dahu kao neki naucno popularni esej, kod njega volim bas to, sto mi relativno "bliski" deo svemira prikaze tako realno, bas onako kako stvarno stoje stvari ufilovano sa par tehnologija koje ostavljaju bez daha (a i deluju sasvim izvodljivo, zar ne?). prosto sam siguran da u nasi cuvaju njegove knjige kao relikvije i analiziraju do detalja pokusavajucu da sprovedu nesto od toga u praksi. ok, sad kad je bizeza konacno ponovo stigla na mir ocekujem da ce da krene dramatizacija :) |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 17/07/2011 : 01:42:32
|
quote: Originally posted by Barker
konacno na red dodjose i Prvorodjeni (cuj dodjose na red, nisam knjigu u ruke uzimao mesecima :/ ) nakon prvih sto i kusur strana stvarno neznam sta reci, prakticki se nista ne desava, imamo uobicajenu klarkovsku naraciju - svedenu, kratku i bez emocija. a opet, cita se ujednom dahu kao neki naucno popularni esej, kod njega volim bas to, sto mi relativno "bliski" deo svemira prikaze tako realno, bas onako kako stvarno stoje stvari ufilovano sa par tehnologija koje ostavljaju bez daha (a i deluju sasvim izvodljivo, zar ne?). prosto sam siguran da u nasi cuvaju njegove knjige kao relikvije i analiziraju do detalja pokusavajucu da sprovedu nesto od toga u praksi. ok, sad kad je bizeza konacno ponovo stigla na mir ocekujem da ce da krene dramatizacija :)
Meni su Prvorođeni najslabiji dio trilogije. Prva knjiga je izvrsna, druga tako - tako, a trća mi može dobiti prolaznu ocjenu (dobro, malo sam prestrog, knjiga stvarno nije loša) ali ipak sam od Clarkea očekivao više. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
Ciko Strašni
New Member

Argentina
144 Posts
Member since 01/05/2011 |
|
panzer
Advanced Member

12802 Posts
|
Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4690 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 20/07/2011 : 15:23:22
|
quote: Originally posted by mladjo
quote: Originally posted by Barker
konacno na red dodjose i Prvorodjeni (cuj dodjose na red, nisam knjigu u ruke uzimao mesecima :/ ) nakon prvih sto i kusur strana stvarno neznam sta reci, prakticki se nista ne desava, imamo uobicajenu klarkovsku naraciju - svedenu, kratku i bez emocija. a opet, cita se ujednom dahu kao neki naucno popularni esej, kod njega volim bas to, sto mi relativno "bliski" deo svemira prikaze tako realno, bas onako kako stvarno stoje stvari ufilovano sa par tehnologija koje ostavljaju bez daha (a i deluju sasvim izvodljivo, zar ne?). prosto sam siguran da u nasi cuvaju njegove knjige kao relikvije i analiziraju do detalja pokusavajucu da sprovedu nesto od toga u praksi. ok, sad kad je bizeza konacno ponovo stigla na mir ocekujem da ce da krene dramatizacija :)
Meni su Prvorođeni najslabiji dio trilogije. Prva knjiga je izvrsna, druga tako - tako, a trća mi može dobiti prolaznu ocjenu (dobro, malo sam prestrog, knjiga stvarno nije loša) ali ipak sam od Clarkea očekivao više.
potpuno se slazem, apsolutno najslabiji deo trilogije, previse likova je ubaceno u igru, vise od polovina ostaje samo naceta ili tek pomenuta, sveukupni zavrsetak je pomalo klimav, tako da blago razocaranje je rekao bih najbolji opis utisaka za sada :/ |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
 |
|
panzer
Advanced Member

12802 Posts
Posted - 21/07/2011 : 10:47:05
|

25 tajni, koje navodno pomažu očuvati zdravlje, na jednom mestu.

Dobio sam je za nagradu u školi 20 godina unazad. Bila mi je baš odlična.
 |
Edited by - panzer on 21/07/2011 10:56:19 |
 |
|
panzer
Advanced Member

12802 Posts
Posted - 21/07/2011 : 10:52:25
|
Preporuke Umberta Eca:

Poslednji strip Willa Eisnerja.

Ideja o Velikom bratu (1984), začinjena na italijanski način. Mračna slika budučnosti, u kojemu postoji naprava, koja nadzire sve vaše misli kao i vaše kretanje. |
Edited by - panzer on 21/07/2011 11:01:08 |
 |
|
panzer
Advanced Member

12802 Posts
Posted - 22/07/2011 : 10:25:29
|
Evo, još poslednje preporuke od mene (jer imamo previše fotkica, a premalo teksta/recenzija) ... 
Najpoznatiji i daleko najčitaniji slovenski sci-fi (dobra uvertura u sci-fi za najmlađije čitatelje):
 |
Edited by - panzer on 22/07/2011 10:40:06 |
 |
|
panzer
Advanced Member

12802 Posts
Posted - 22/07/2011 : 10:27:31
|
Preporuke slovenskih poznavatelja fantasyja:

Prvi dio The Kingkiller Chronicle trilogije |
Edited by - panzer on 22/07/2011 10:40:34 |
 |
|
panzer
Advanced Member

12802 Posts
Posted - 26/07/2011 : 15:45:57
|
Samo još dvije knjige, koje sam zaboravio objaviti, i onda zbilja prestajem sa time.

Kako brutalni kapitalizam iskoriščava šokove (orkane, državne udare, ...) za svoje širenje.

Žitelj iz dvodimezionalnog svemira otkrije postojanje treče dimenzije.
|
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
|
panzer
Advanced Member

12802 Posts
|
panzer
Advanced Member

12802 Posts
Posted - 29/07/2011 : 09:46:22
|
quote: Originally posted by Imrahil
Bila mogućnost na sajmu knjiga u Beogradu da se uzmu sve tri za 500 dinara. To je valjda oko 40 kuna ili malo manje 
Btw, postoji još četvrti dio: Titus Awakes. |
 |
|
panzer
Advanced Member

12802 Posts
Posted - 29/07/2011 : 09:54:54
|

Treča knjiga o inspektoru Demidovu.

Zombiji.

Još jednom zombiji.

Odabrane priče H. P. Lovecrafta. Malo skuplja od Necronomicona, a ima i oko 300 stranica manje.

A. I. odluči istrijebiti ljude.

Post-apokaliptični roman.

Više puta nagrađivani post-apokaliptični roman. |
 |
|
Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts
Member since 29/12/2010 |
Posted - 29/07/2011 : 23:48:51
|

Moj prvi non-fiction Asimov. Izvrsna detektivska priča, zgodan zaplet i klasični tko-je-ubojica način pisanja...ono svi su sumnjivi al jedan je morao ubit`.
Knjiga je odlična , 156 strana...čita se u dahu i danu |
The only thing we know for sure is that he's *not* a vegetarian. |
Edited by - Pirgavi on 29/07/2011 23:52:35 |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11455 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17913 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11455 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 07/08/2011 : 11:22:51
|
Ova priča nije bila objavljena za njegova života... A koliko ja znam, pod njegove romane se može ubrojit i "Slučaj Charlesa Dextera Warda" za kojega se nadan da će ga Zagrebačka Naklada isto objavit samostalno, al vidit ćemo. U svakom slučaju, ovo ću kupit  |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
 |
|
Ciko Strašni
New Member

Argentina
144 Posts
Member since 01/05/2011 |
Posted - 08/08/2011 : 01:40:12
|
quote: Originally posted by panzer

25 tajni, koje navodno pomažu očuvati zdravlje, na jednom mestu.

Dobio sam je za nagradu u školi 20 godina unazad. Bila mi je baš odlična.

Moj sin je u šestom razredu imao za lektiru "Dečaci Pavlove ulice"... |
Najkracim putem do pobede po svaku cenu! |
 |
|
Topic  |
|