Author |
Topic  |
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17912 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 23/08/2012 : 08:48:06
|
quote: Originally posted by Mord
Andromedin soj. pocne zanimljivo. uvuce te u pricu i kasnije se razvodni.na kraju mije ostao osjecaj da sam cijelo vrijeme cekao da se neato dogodi a nisam to docekao do kraja knjige.
mislim da je to knjiga pisana po scenariju za tv seriju tako da...
što se fijaska tiče to je počeo čitati moj prijatelj i kaže da je smor... nikad je nije završio... a čitao je crveni mars :D  |
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 23/08/2012 : 11:06:29
|
quote: Originally posted by Pirgavi
quote: Originally posted by mladjo Lem je genije.
I ti si to tek sad skužio?
Stanislawe -    we salute you
Kasno palim Ma čitao sam ja prvi put ovo još prijedesetak godina ali sada sam bio uzeo nekoliko knjiga koje sam već pročitao, tek toliko da se malo vratim u već doživljene priče. I da vidim kako će to djelovati na mene... Pročitao sam ponovno i Glas gospodara, Solaris, 1984...Izvrsne knjige. A od novih sam pročitao Digitalni ugljik - fenomenalna knjiga! |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 23/08/2012 : 11:07:27
|
quote: Originally posted by zeljko
quote: Originally posted by Mord
Andromedin soj. pocne zanimljivo. uvuce te u pricu i kasnije se razvodni.na kraju mije ostao osjecaj da sam cijelo vrijeme cekao da se neato dogodi a nisam to docekao do kraja knjige.
što se fijaska tiče to je počeo čitati moj prijatelj i kaže da je smor... nikad je nije završio... a čitao je crveni mars :D 
Promijeni prijatelje podhitno |
|
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 24/08/2012 : 18:35:35
|
quote: Originally posted by zeljko bila je jedna priča GURANJU JE KRAJ :D izvrsne priče... pogotovo kad se usisivač zaljubi u vlasnicu te kada ljudi kube prihičku moć nakon prvog seksa...  
Sirius #35, erotske i ljubavne SF pripovijetke...
Da, Robert Silverberg, Guranju je kraj, odlična, bez suzdržavanja pričica o seksualnim frustracijama tinejdžera i psihičkim moćima istih. To je skoro i najerotiziranija priča u antologiji
Raylyn Moore: Lijepa Eleanor je mrtva; o gay i lezbijski ustrojenoj utopiji, gdje je svaki vid heteroseksualnosti "perverzan". Vrlo slobodna priča za ono vrijeme, čudi me kako je tu uopće upala.
Thomas M. Disch; Ljubav na ektoplazmički način; o napuštenom fembotu u močvarama Venere
Pa onda jedna o Psiklopu koji trenutak nego ga pojedu kanibali na nekom planetu, telepatskom vezom sa svojim nerođenim djetetom pokušava upravljati brodom... I druge lude priče. Nema što, zanimljiv broj! |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 24/08/2012 : 18:39:00
|
quote: Originally posted by mladjo Stanislav Lem:FIJASKO
Gdje je to izašlo? Tražio sam nešto objavljeno novijeg datuma, no Lem u novije vrijeme kao da uopće nije bio prevođen... Osim Solarisa, kojeg su izdali nakon što je izašla američka verzija filma. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17912 Posts
Posted - 24/08/2012 : 20:58:28
|
fijasko... polaris tvrde korice i klasično šund space opera naslovnice u polaricu koje većinom nemaju veze s pričom unutra |
 |
|
vope
Senior Member

Montenegro
2970 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 27/08/2012 : 19:52:18
|
Citam Dinu - Kuca Atreida (Polarisovo izdanje) i na moje veliko iznenadjenje knjiga je sasvim dobra. Vidim da su Izvori objavili i ostale dvije Kuce - Harkonene i Korino, i da su knjige nimalo jeftine. Je li ko procitao sve do kraja i kakvi su utisci jer razmisljam da kupim te dvije knjige. Isto pitanje vazi i za trilogiju Legende Dine (Batlerijanski dzihad i ostale). |
... |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41203 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 27/08/2012 : 20:02:53
|
Ja sam procitao Hronike Dine od Alnarija.. Nikad prezaliti baceno vreme na 2000 sitno kucanih stranica teskog krsa.. Nije mi bilo dobro jedno vreme.. Jos se lecim.. :-) |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 27/08/2012 : 21:00:35
|
quote: Originally posted by vope
Citam Dinu - Kuca Atreida (Polarisovo izdanje) i na moje veliko iznenadjenje knjiga je sasvim dobra. Vidim da su Izvori objavili i ostale dvije Kuce - Harkonene i Korino, i da su knjige nimalo jeftine. Je li ko procitao sve do kraja i kakvi su utisci jer razmisljam da kupim te dvije knjige. Isto pitanje vazi i za trilogiju Legende Dine (Batlerijanski dzihad i ostale).
hah! da li je moguce....
ja koga god da sam pitao za Herbert Jr/Anderson dela....jedva se spasih od tolke kolicine verbalnog otrova.... |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2992 Posts
Member since 06/03/2012 |
Posted - 27/08/2012 : 22:57:32
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
Citam Dinu - Kuca Atreida (Polarisovo izdanje) i na moje veliko iznenadjenje knjiga je sasvim dobra. Vidim da su Izvori objavili i ostale dvije Kuce - Harkonene i Korino, i da su knjige nimalo jeftine. Je li ko procitao sve do kraja i kakvi su utisci jer razmisljam da kupim te dvije knjige. Isto pitanje vazi i za trilogiju Legende Dine (Batlerijanski dzihad i ostale).
hah! da li je moguce....
ja koga god da sam pitao za Herbert Jr/Anderson dela....jedva se spasih od tolke kolicine verbalnog otrova....
Moze se procitati ako imas ogroman visak slobodnog vremena i procitao si sve one desetke tisuca boljih knjiga. Kako ne zadovoljavam ni jedan kriterij, osjecam kako mi rastu magarece usi jer nisam izdrzao da ih ne procitam zbog Dine na naslovnici. |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
|
vope
Senior Member

Montenegro
2970 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 28/08/2012 : 15:05:02
|
quote: Originally posted by Ernie Pike
Moze se procitati ako imas ogroman visak slobodnog vremena i procitao si sve one desetke tisuca boljih knjiga. Kako ne zadovoljavam ni jedan kriterij, osjecam kako mi rastu magarece usi jer nisam izdrzao da ih ne procitam zbog Dine na naslovnici.
Kuca Atreida mi se bas svidja i definitivno cu da procitam i preostale dvije knjige. Ove izvorske su uber skupe tako da cu najvjerovatnije da ih trazim na engleskom. |
... |
 |
|
Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2992 Posts
Member since 06/03/2012 |
Posted - 28/08/2012 : 23:26:44
|
quote: Originally posted by Ernie Pike
Moze se procitati ako imas ogroman visak slobodnog vremena i procitao si sve one desetke tisuca boljih knjiga. Kako ne zadovoljavam ni jedan kriterij, osjecam kako mi rastu magarece usi jer nisam izdrzao da ih ne procitam zbog Dine na naslovnici.
Kuca Atreida mi se bas svidja i definitivno cu da procitam i preostale dvije knjige. Ove izvorske su uber skupe tako da cu najvjerovatnije da ih trazim na engleskom.
Moj post nije imao namjeru tebe odvratiti od citanja slijedecih knjiga, uostalom procitao si prvu i svidjela ti se. Knjige se dobro uklapaju u vecinu danasnjeg SF-a na policama gdje pisci od jedne poluideje napisu 17 nastavaka od po 500 stranica. Malo sam otrovniji jer zloupotrebljava naziv jednog od najboljih SF romana u povijesti.
Inace ekipa koja trenutno cita Sirius moze potraziti i zanimljiv clanak Nevena Anticevica, koji se mislim zvao (davno je to bilo) "2000000001 mucavi roboti Dine", o sequelitisu. Na clanak je odgovorio Z. Zivkovic u Alefu i tako je pocela fina polemika.
|
 |
|
Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts
Member since 29/12/2010 |
Posted - 03/09/2012 : 20:40:26
|
Nikako da javim: Pročitao sam Jazbina na nebu. Knjiga je jako komplaksna, a likovi su razrađeni do ludila. Radnja je jako zanimljiva, ali nije , i jednostavno nije - dinamična. MAlo sam se umorio, jbg Mladjo. Poslije te knjige počeo čitati Vječni rat - Haldemana i pročitao ju u dan... O tome pričam. Ili je do prijevoda ili mi Vinge ne leži, a upravo sam naručio Rat miru - pa da probam još jednom. |
The only thing we know for sure is that he's *not* a vegetarian. |
 |
|
panzer
Advanced Member

12801 Posts
Member since 18/05/2005 |
Posted - 04/09/2012 : 21:17:54
|
Novo kod nas:

|
Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier! |
Edited by - panzer on 04/09/2012 21:23:21 |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 05/09/2012 : 19:12:40
|
Nova izdanja Zagrebačke Naklade  Obožavan ih, izbacuju Lovecrafta svako toliko i to mi je odlično.

|
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 09/09/2012 : 14:49:47
|
quote: Originally posted by Paka01
Nova izdanja Zagrebačke Naklade  Obožavan ih, izbacuju Lovecrafta svako toliko i to mi je odlično.
Uff, još nisam uzeo ni Kadatha... Vjerojatno ću se počastiti za Interliber. |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17912 Posts
Posted - 09/09/2012 : 22:42:17
|
ste čitali sirius djevica iz legende 31 mislim
jedan od lošijih samo filip dik vadi stvar i neke od kratkih priča |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 09/09/2012 : 23:25:48
|
quote: Originally posted by Pirgavi
Nikako da javim: Pročitao sam Jazbina na nebu. Knjiga je jako komplaksna, a likovi su razrađeni do ludila. Radnja je jako zanimljiva, ali nije , i jednostavno nije - dinamična. MAlo sam se umorio, jbg Mladjo. Poslije te knjige počeo čitati Vječni rat - Haldemana i pročitao ju u dan... O tome pričam. Ili je do prijevoda ili mi Vinge ne leži, a upravo sam naručio Rat miru - pa da probam još jednom.
Ma sve je to normalno, pa ne može nam se svima sviđati sve isto Rat miru je dobra knjiga nije bnaš hard sf ali nema to veze
|
|
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 09/09/2012 : 23:29:41
|
ste čitali sirius djevica iz legende 31 mislim
jedan od lošijih samo filip dik vadi stvar i neke od kratkih priča
Ne sjećam se te djevice :D A Dick - jel' to ona Mreža? |
|
 |
|
panzer
Advanced Member

12801 Posts
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17912 Posts
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 10/09/2012 : 14:17:05
|
jes mreža :D djevica je ona koju su oplodili vanzemaljci :D neka apstraktna bića nisu tjelesna
Uh, to je gadno, da:D KĆER:Tata, trudna sam. TATA:S kim kćeri??! KĆER:Pa znaš, on je bestjelesno biće. TATA(uzima pušku): A jel'?Dođi deder malo 'vamo... |
|
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 10/09/2012 : 14:37:07
|
Stanislaw Lem:SOLARIS

Čitajući ponovo knjige već davno pročitane svakako se otkriva potpuno novi univerzum, jer ne samo da su neke stvari razumljivije kada ih se ponovno pročita, nego smo i mi drukčiji ljudi u odnosu na vrijeme prvobitnog susreta sa određenom knjigom. A, osim toga, kako se nagomilava čitateljski staž, gomila toga jednostavno isklizne iz vlaka sjećanja i ostavlja nam sve manje i manje podsjetnika na određenu knjigu i ono što nam je ona u tom tenutku značila. Tako, kada sam ponovno uzeo SOLARIS u ruke, gotovo kao da sam ponovno osjetio ono uzbudjenje kao kod prvog čitanja. Dobro, gotovo... Što se desilo u međuvremenu? Ja sam ponešto ostario i nakupio ponešto stripovskog staža (sad se Siggy i ostali majstori koji su par desetljeća stariji od mene smiju - Ti si nakupio staža maleni?:)). Naravno da je sve to relativno), snimljen je na temu ove knjige još jedan film, a onda je svijetlo dana ugledalo i hrvatsko izdanje knjige. Nisam siguran da li je tako bilo za ovu knjigu ali neke knjige objavljene za vrijeme Jugovine od strane srpskih izdavača, a koje su doživjele izdanje u Hrvatskoj desetljeće/dva poslije, reklamirane su kao "Po prvi put na hrvatskom jeziku!" dobro, u pravu su naravno, ali to je pomalo smiješno jer aludira da dosad nismo imali prijevod i da domaće čitateljstvo nije bilo upoznato sa knjigom. Svašta. možda i ne znaju da postoji stanoviti broj ljudi koji govore i srpski. Da, da... Knjiga je klasično lemovska. Dodir sa stranom inteligencijom, potpuno različitom od naše i svi problemi koji iz toga proizlaze. Što nam to tajanstveno biće želi reći? Na koji način ga shvatiti? kako s njim izaćin na kraj? I da li je opasno ili miroljubivo? Ljudska psiha ima određene granice - hoće li je glavni junak uspijeti neizgubiti? Lem nam daje odgovore ali nas ostavlja sa još više pitanja nego na početku. I to je zapravo, ono što najviše zamjeram Lemu. U samoj knjizi ima materijala za još nastavaka ili da barem knjiga ima više strana. Ali dobro.
Izvrsne su knjige kojima je glavna mana što su prekratke. |
|
 |
|
panzer
Advanced Member

12801 Posts
Posted - 12/09/2012 : 10:31:26
|

Prva knjiga je, kao i u naslovu piše , namijenjena svima, starima i mladima, dok če ova druga više prijati ateistima.

Fitzgerald: Bookshop Kratka priča o starijoj ženi, koja želi u malom, umiručem gradiču sa nekolicinom neobičnih stanovnika otvoriti knjižaru. U tome i uspije, ali njezina sreča je kratkotrajna, jer se kao na šahovskoj dasci počnu vuči potezi, koji če je na kraju protjerati iz grada ... Baš prava knjiga za poklon kojoj pripadnici nježnijeg spola za njezin rođendan ili tako nešto. |
Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier! |
Edited by - panzer on 12/09/2012 10:32:28 |
 |
|
Topic  |
|