forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Batman
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 50

PijaniPatak
stripovi.com suradnikGermany
9519 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 13/01/2019 :  20:11:56  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Ne, FC sam već uvrstio u must listu, samo me zanimalo jer neki USA- kvaziintelektualci stavljaju ROR i BFTC u istu tu kategoriju, a kad ih proguglam posebno vidim iz opisa da vredi SAMO ako je baš baš dobro, zato pitam vas dvojicu (swampove preporuke me nikad nisu izdale, a tebe jos nisam testirao ;) ). Ovu swampovu listu gore sam već bio negde našao, prekopirao u bazu podataka na mobilnom i sve skinuo na ext.HD za testo čitanje.
A sveske ovih glavnih naslova u eventu će da padnu na papir definitivno, bez ikakvog digi-testiranja

Dnevnici citanja
www.mrgan-dnevnik.blogspot.com
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

6320 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 13/01/2019 :  20:30:00  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Samo guštaj. :)

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

Kerempir
Average Member

676 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 17/01/2019 :  09:40:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
https://www.youtube.com/watch?v=SDea7laHD4E


Edited by - Kerempir on 17/01/2019 09:41:01
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnikBosnia and Herzegovina
4050 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 24/01/2019 :  23:45:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote


"Betmen: Ego" Darvina Kuka ne predstavlja revolucionarno djelo niti donosi išta suštinski novo o liku Betmena, ali spada među bolje priče o ovom junaku, ispričane u vidu introspektivnog dijaloga u samoj ličnosti Betmena: sa jedne strane, između Brusa i njegovih uspomena, a sa druge, između Brusa i Betmena. Da, Betmena, kao sirovog vrtloga negativnih emocija, žudnje za pravdom, okrutnosti i posvećenosti iz koje izvire čitav abnormalni i istinski život Brusa, a od koga se ne može odvojiti baš kao što ni čovjek ne može izgubiti dio sebe bez posljedica. Ovaj strip, na određeni način, kristališe ove elemente Betmenove psihe koji su rasuti i dati po drugim pričama, u okviru konvencionalne naracije i borbe sa ludim kriminalcima, te ih sažima u okvir ove priče lišene radnje u tipičnom smislu - njena radnja jeste jedan momenat prijetnje od sloma psihe, Brusovog balansiranja na ivici noža i pokušaja da održi jedinstvenu alhemiju onih elemenata koji mu omogućavaju da bude dvosmisleni simbol nade i užasa, noćni osvetnik, a ne tek još jedan kriminalni ludak poput onih protiv kojih se svakodnevno bori.

Jedan od autora nekog od pogovora o Betmenu, izgubio sam iz vida koji, je izjavio da je Betmen najparadoksalniji superheroj od svih. On se, za razliku od većine drugih, ne bori jednostavno za to da učini svijet boljim mjestom - već da stvori svijet u kome Betmen ne bi bio moguć, u kome se ne bi dešavala monstruozna stvar koja je stvorila njegov mračni poriv za osvetom i pravdom, u kome mali dječaci ne bi gledali kako njihovi roditelji umiru. Betmen možda ima najintimniji odnos sa zlom od svih heroja, on je stvoren na osnovu njega, te je čitavo njegovo postojanje suočavanje sa iracionalnošću i haotičnošću života i postojanja, protiv koje se on može postaviti na jedini način koji umije - kontrolom, nadčovječanskim naporima, nametanju pravde proizvoljnom svijetu. Tama Gotama prožima i betsa i njegove neprijatelje; oni su različite varijacije odgovora na isto osnovno stanje.

Kuk ovdje razdvaja, podvaja Brusa i Betmena, suprotstavljajući ono ljudsko i arhetipsko, apstraktno u liku glavnog junaka, tjerajući nas da uvidimo da istinski lik Betmena nastaje tek kroz sintezu ova dva elementa. I dopada mi se ovaj fokus na ljudsko, na ranjivo, na ono što je slično sa svima nama kroz samog Brusa - sličan motiv je donekle iskoristio i Frenk Miler u DKR. Priča počinje umornim, razočaranim, ranjenim Brusom koji ozbiljno razmišlja da odustane od svog Rata i pokuša da vodi normalan život, kao i svi ostali - prekrivajući traumu smrti svojih roditelja velovima zaborava, razmišljanja, prihvatanja i mirenja, kao obična osoba. Katalizator tog umora je užasna griža savjesti usljed neposrednog udjela u smrti žene i kćerke jednog člana Džokerove bande - shvatanje da je odgovornost vođenja rata protiv kriminala prevelika za pleća jedne, u suštini, izuzetne ali i dalje duboko ljudske i manama prožete osobe. Ali ova odluka dovodi do ponovnog buđenja njegove tamne strane - nesputane sile osvete i mržnje, noći same - Betmena, koji ne želi da se prekine njegova vladavina nad Gotamom...

Može se reći da je kroz dijalog Betmena i Brusa u prvi plan izbačena kompulsivnost Betmenovog ponašanja; njegov grčeviti ples na oštrici noža koji je jedini način da se ne padne sa sječila u haos, ludilo, koje je uvijek skriveno tek iza ugla. Betmen mora da bude nastavljen - kako i kao nijemi izazov tišini i ravnodušnosti grada - tako i kao Brusov pokušaj da struktuira sebe, da živi jedini život koji mu se čini stvarnim (genijalno prikazana površnost njegovog svakodnevnog života u svega nekoliko vinjeta). Da, može se reći da je kraj svojevrsni anti-klimaks, ali ja sam stekao utisak da je savršen za ovu vrstu priče. Jedan momenat umora, gubljenja balansa, straha da se ne može nastaviti... koji je uskoro zatim prevaziđen, vraćanjem na staro, uz pomiješana osjećanja radosti jer je još jedna borba za razum privremeno dobijena, ali i tuge, jer je Brus zarobljen samim sobom, od čega se ne da pobjeći. Ostaje samo - ići naprijed, u sebi i ka sebi.

http://levoilevlje.blogspot.com/
živjece ovaj narod
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnikBosnia and Herzegovina
12284 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 10/02/2019 :  10:02:32  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Zna li neko je li Egmont u Hrvatskoj objavio više od dva broja izdanja Batman Kids?

https://www.stripovi.com/index.asp?page=search&header=0&Author=All&Name=&Heroes=&What=HR&Publisher=BTK&ITPublisher=BTK&list=off&sort=Publisher,Num,Hero&cnt=20&PageCount=1

Edited by - delboj on 10/02/2019 10:03:22
Go to Top of Page

Billy_the_Kid
Senior Member1505 Posts

Member since 02/06/2005

Posted - 11/04/2019 :  13:38:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Billy_the_Kid's Homepage  Send Billy_the_Kid a Private Message  Reply with Quote
Poceo sam sa Tom Kingovim Batmanom i mogu reci da mi je teeeski shit. Ima odlicnih ideja ali kad dodje do realizacije i raspleta obavezno zasere. Plus obozava preskakati dijelove price tako da kad krenes citati imas osjecaj da si promasio par brojeva, sto ne bi bila losa fora, ali je ponavlja isti fazon svaki put. Vidim na netu da su fanovi podjeljeni ili vole ili mrze, po meni ovo nije Batman, nego neki Tumblr fan fiction.

Seeing things differently can open new paths.
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
15278 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 31/05/2019 :  20:46:50  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote


Leb&Li:Betmen - Muk (Darkwood)

Napokon,jedan Betmen iz DW produkcije koji mi je lepo legao i koga smatram vrednim kolekcije;dobro,tu je i Crno&belo #1,zaboravih na njega,ali Muk mi je definitivno upečatljiviji.

Nakon blagih razočarenja sa ishvaljenim (u manjoj ili većoj meri) nekim prethodnim naslovima poput Duge noći veštica (od istog autora),Ludnice Arkam,Džokera,Vampira ili Dvora sova,nisam čak ni uzimao u razmatranje nabavku ovog stripa sa obzirom da nije nimalo jeftin,ali sticajem prilika uzeh ga prijatelju,pročitah ga i sad ću gledati da nabavim i sopstveni primerak.

Svi ovi raniji Betmeni su mi bili previše smorni,nekako,baš onakvog stila kojeg ne volim kod supergaćeša,i bio sam 100% siguran da je to i ovde slučaj,ali Muk je baš na mojim talasnim dužinama - jeste da ima delova koji su mi bili više (recimo deo kad se Bets izlomi u padu ili kad odlazi u Metropolis) i manje dobri,ali u celini uživao sam u njemu.Iako nisam toliko upućen u njegov svet,nije mi smetalo što su svi prateći likovi uključeni u priču;za razliku od TLH,gde mi je to bilo isilovano.

Sviđa mi se i kako je Leb prikazao odnos izmešu šišmiša i mačke,a kraj je baš kako treba.

Li Džim odličan.

4/5

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 02/06/2019 20:20:15
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced MemberBosnia and Herzegovina
3708 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 01/06/2019 :  11:58:53  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
MARINIJEV BATMAN: THE DARK PRINCE CHARMING
Nisam ga ranije čitao zbog komentara da nije ništa posebno, pa mi se nije dalo baktati s potencijalno neoriginalnom Bets pričom. Onda na forumu prije nekoliko dana vidim par komentara da je priča super, pa joj dadoh šansu.
Strip je prije svega zabavan, dakle nema momenta u kom se smaraš. To je kod mene već dovoljno da dam stripu finu ocjenu. Dalje
SPOJLER
Ne znam za ostale, da li su nanjušili onaj obrt na kraju, ali meni je ostao totalno skriven. Marini je odlično sakrio par hintova, koji još više pojačavaju učinak kad se vratiš na njih. Nekom pametnijem ili promućurnijem možda nisu promakli, ili su posumnjali na taj obrt ranije, ali kažem, ja sam ostao zatečen. Super ideja i jako dobro sprovođenje u djelo iste. Na kraju, može se komotno reći i da se ipak ne zna sa sigurnošću šta je istina, čije je dijete u pitanju, koliko god se vuče na stranu Džokera onim zadnjim tablama.
END SPOJLER
Dijalozi su solidni, likovi su dovoljno uvjerljivi, djevojčica nije naporna, sve ima i više nego prolaznu ocjenu. Crtež je dobar, mada mi na Džokeru nije odrađen baš najbolji posao na nekim tablama. Bets je zato odličan na svim. Ali... Marini nije uopšte dao svoj lični pečat nijednom od likova. Sve kao da ih je precrtao iz nekih poznatijih Šišmišovih naslova. Cijenim kad ljudi neke poznate likove ipak naprave malo "svojim".
Uglavnom, od mene velika preporuka, sa par izmjenica mogao je ovo biti klasik, ali svejedno je po meni u pitanju jedan od jačih Bets naslova i ako ga neko u Srbiji objavi ili naletim negdje na američku verziju, kupujem bez razmišljanja. 8,5/10
Go to Top of Page

Vlaadisha
Senior MemberUSA
2303 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 03/06/2019 :  18:51:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote
zaželi se čovek ponekad batmana
uzeh ovo sa slike ali nije moja šolja čaja pa je prosleđeno nekome kome će značiti višemožda bude bolje kad sklone kinga
ovo je recimo bilo zabavno


Edited by - Vlaadisha on 01/10/2019 19:43:55
Go to Top of Page

Gris
Starting Member69 Posts

Member since 28/09/2015

Posted - 15/06/2019 :  16:07:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Gris a Private Message  Reply with Quote
Batman: The Dark Knight Strikes Again (2001).... Najveća glupost koju sam pročitao u životu.

Go to Top of Page

Vlaadisha
Senior MemberUSA
2303 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 15/06/2019 :  20:08:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gris

Batman: The Dark Knight Strikes Again (2001).... Najveća glupost koju sam pročitao u životu.
nisi citao klark siti? to ti je recimo mnogo veca glupost.
Go to Top of Page

Gris
Starting Member69 Posts

Member since 28/09/2015

Posted - 15/06/2019 :  22:12:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Gris a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Vlaadisha

quote:
Originally posted by Gris

Batman: The Dark Knight Strikes Again (2001).... Najveća glupost koju sam pročitao u životu.
nisi citao klark siti? to ti je recimo mnogo veca glupost.Klark siti je bolji crtež.
Go to Top of Page

Vlaadisha
Senior MemberUSA
2303 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 15/06/2019 :  23:01:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gris

quote:
Originally posted by Vlaadisha

quote:
Originally posted by Gris

Batman: The Dark Knight Strikes Again (2001).... Najveća glupost koju sam pročitao u životu.
nisi citao klark siti? to ti je recimo mnogo veca glupost.Klark siti je bolji crtež.

ma kakvi, samo je realistican. klark siti smrdi sto na sat.
Go to Top of Page

Gris
Starting Member69 Posts

Member since 28/09/2015

Posted - 16/06/2019 :  18:54:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Gris a Private Message  Reply with Quote
Čitam Betmena po ovom redosledu: https://dc.fandom.com/wiki/User:MrBlonde267/Batman_Trade_Reading_Order

Batman: Tales of the Demon (kolekcija) 1991-Obuhvata Betmen redovna izdanja br. 232, 235, 240, 242, 243, 244

Uvođenje Ra s al Ghul-a i obuhvaćene valjda sve epizode sa ovim likom u periodu 1971/80 godine.

Pročitao skoro sve (neke samo preleteo) ...zaista nisam imao živaca da čitam detaljno. Za mene je ovo skoro pa nečitljivo.


Go to Top of Page

Vlaadisha
Senior MemberUSA
2303 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 16/06/2019 :  20:58:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote
igrom slucaja i ja sam to ponovio nedavno i stekao slican utisak. vise sam gledao nego citao a svaka adamsova tabla je pesma u odnosu na epizode izmedju njegovih. prica je onako, valjda neki bond ili na sta se vec o'neil tada lozio. nije to bas najbolje ostarilo. medjutim, tek kad uporedis sa prethodnicima, vidis koliko se batman u tom trenutku odlepio. ima i dobrih scena, recimo ona kad sa tastom meri ko ima veci.

sa te liste bih krenuo od year one i killing joke, to je bas klasicno. posle dark knight returns; ako ti se ni to ne svidi, batali.
Go to Top of Page

alexts
Senior MemberSerbia
2821 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 16/06/2019 :  21:08:05  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Šteta što taj stari Betmen nije ostario dobro kao Zagor protiv Akronjana (Ukronjana?), nego je nečitljiv (skoro pa).
Go to Top of Page

Vlaadisha
Senior MemberUSA
2303 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 16/06/2019 :  21:28:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote
haha, mada akronjani su 1980, plac majke bozje. zamisli da ce naredne godine izaci millerov dd a ti se i dalje gnjavis sa resetkom od sest slika.

ne, adams je 1971, te godine je izasao... ne znam, ni ne secam se nicega iz tog perioda posle zagor price osim da je tada vec godinama nolita davio ferija, ubivsi u njemu crtaca novinskog stripa svojom dekompresijom.

Edited by - Vlaadisha on 01/10/2019 19:44:20
Go to Top of Page

alexts
Senior MemberSerbia
2821 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 16/06/2019 :  22:31:27  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Vlaadisha

haha, mada akronjani su 1980, plac majke bozje. zamisli da ce naredne godine izaci millerov dd a ti se i dalje gnjavis sa resetkom od sest slika.Pa da, Adamsov Betmen je dobar, čak i kad mu scenariji nisu nešto, a epizode sa Ra s al Ghul-om su čak i fino napisane.

Poenta je da se ne treba slagati sa svakim.

Go to Top of Page

Gris
Starting Member69 Posts

Member since 28/09/2015

Posted - 17/06/2019 :  10:17:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Gris a Private Message  Reply with Quote
@ Vlaadisha
Pa da, čitam već neko vreme po tom rasporedu... Preskočio Nightwing sa dikom Grejsonom, smaranje. Sada je na redu Knightfall saga pa videćemo.
Go to Top of Page

tosha
Average MemberBosnia and Herzegovina
830 Posts

Member since 31/10/2010

Posted - 13/07/2019 :  21:21:46  Show Profile Show Extended Profile  Send tosha a Private Message  Reply with Quote
Ima li kakva lista za čitanje šišmiša? Iza year onea...Scott snyder možda?

"Nothing is true, everything is permitted."

Edited by - tosha on 13/07/2019 21:24:22
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnikCroatia
11878 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 13/07/2019 :  23:12:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tosha

Ima li kakva lista za čitanje šišmiša? Iza year onea...Scott snyder možda?


Prođi malo ovu temu, ima tu raznih stvari.

Također, prođi i ovu temu.

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=48913

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Gris
Starting Member69 Posts

Member since 28/09/2015

Posted - 21/07/2019 :  20:53:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Gris a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by tosha

Ima li kakva lista za čitanje šišmiša? Iza year onea...Scott snyder možda?


Prođi malo ovu temu, ima tu raznih stvari.

Također, prođi i ovu temu.

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=48913https://dc.fandom.com/wiki/User:MrBlonde267/Batman_Trade_Reading_Order
Go to Top of Page

Gris
Starting Member69 Posts

Member since 28/09/2015

Posted - 28/07/2019 :  18:42:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Gris a Private Message  Reply with Quote
Trenutno čitam br. 343 (januar 1982).

Inače krenuo sam sa čitanjem redovnih izdanja Betmena u .cbr formatu.

Koja komedija, nznm kako je to bilo čitaocima u ono vreme ali meni je šou program trenutno Betmena muče teške muke:
Sad "ono kao" spoiler - nekoliko brojeva ranije Pojsn Ajvi je otrovala sve članove borda direktora Vejn korporacije uključuijući i samog B. Vejna pa im kontroliše um, da joj potpišu neka dokumenta u vezi s kapitalom... Otrov je takav da deluje na mozak pa sada kad god neko od njih proba da pomene šta se desilo i da su po hipnozom, dobije gušenje te moraju da odustanu... :))) Tako je i sa Brusom Vejnom / Betmenom.
E sad ta problematika se prožima kroz naredne epizode koje nemaju nikakve veze sa Pojsn Ajvi i njenim planom.
Ne razumem samo ako već zbog dejstva otrova, ne mogu to da izgovore da su hipnotisani, zašto ne uzmu papir i olovku i to zapišu drugima i pokažu im,jer su sve vreme svesni šta rade, ne bili spasili Vejn korporaciju.. zar ne?

U svakom slučaju jako mi se sviđa crtež i kolorisanje, prijatne su mi boje za razonodu i opuštanje.

[url=https://ibb.co/FJrw6BD][/url]
[url=https://ibb.co/wrjPJd2][/url]

Edited by - Gris on 28/07/2019 18:44:38
Go to Top of Page

Stark
Junior MemberBosnia and Herzegovina
336 Posts

Member since 22/05/2018

Posted - 28/09/2019 :  12:58:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Stark a Private Message  Reply with Quote
Pratite li Curse of the White Knight? Izašao je #3, kakav kraj epizode jbt...
Go to Top of Page

alexts
Senior MemberSerbia
2821 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 28/09/2019 :  18:24:56  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gris


U svakom slučaju jako mi se sviđa crtežAh, Irv Novick, nisam ga ni voleo, ni cenio, u ono vreme kad je crtao Betmena, ali danas osećam nostalgiju kad vidim njegovog Betmena i sasvim mi je OK.
Go to Top of Page
Page: of 50 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000