Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Ignus
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/pervbear.jpg)
1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
Posted - 24/11/2010 : 18:14:06
|
Morison voli takva razotkrivanja, zar nije u New X - menima doveo Xaviera pred kamere da kaže kao je njegov škola za nadarenu djecu zapravo baza x - mena i pozvao novinare da je posjete. |
Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu? |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
Lex
New Member
![](icon_star_gold.gif)
![](AvatarUpload/cemmanx3.jpg)
Serbia
194 Posts
Member since 12/09/2004 |
Posted - 25/11/2010 : 07:02:30
|
Ja mislim da je izlazak u javnost i otvorena borba protiv kriminala jedini put koji je Bruceu preostao. Kroz 70 godina njegove istorije (nebitno je koliko je od toga na ovoj Zemlji, ili u ovoj dimenziji koja je sada aktuelna), on je bio pre svega branilac, što podrazumeva određenu dozu pasivnosti. Međutim, kad god odbrani Gotham, Ameriku, Zemlju... od bilo čega, čeka ga (ih) još teže iskušenje. Jedna od poslednjih stvari koje je morao da uradi je da prekrši sopstveni zavet (a nakon toga lakše je preispitati sve svoje principe), te da ubije jednog Boga kako bi, bukvalno, odstranio Pakao sa cele planete. Šta je sledeće što ga (i Zemlju) čeka, ako ostane pasivni branilac? Plus, ako verujemo u ono "što te ne ubije, čini te jačim", i preživljavanje Omega Sanctiona je moralo da ga ojača u mnogim aspektima i da mu pruži drugačiju perspektivu nekih/svih događaja.
Šta on postiže ovim razotkrivanjem? Na brzinu bih rekao: - Kaže: "Mi postojimo!"; poruka svima da su superheroji (ili bar Batmanova familija) svesni sranja svuda u univerzumu i da preuzimaju odgovornost. - Stavlja metu na sebe i svoju ekipu, i tako u neku ruku skida pritisak sa običnih ljudi. - Od manipulatora iz senke prerasta u pravog vođu.
Gde će to odvesti DCU videćemo, ali će ga bar odvesti negde i to je dobro. A ako Grant dokaže da (kroz priče bliske onome što bio bo pravi nastavak Dark Knight Returnsa) je dovoljno jak da zaista stavi tačku na jedan univerzum i onda natera čitavo DC uredništvo da pet godina kroz razne evente to retconuju, biću oduševljen. ;) |
Kick You Down Like Gravity! |
|
swamp thing
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/images(157).jpg)
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 30/11/2010 : 22:58:23
|
Procitah danas po drugi put 'Batman-Gothic', i ne mogu a da sam sebe ne upitam: Sta se to meni toliko nije svidjelo kod prvog citanja? Citao sam ga prije 2-3 godine i sjecam se da sam se totalno isfurao sto sam potrosio pare na njega. Danas ga procitam i skroz OK strip, cak stavise vrlo dobar. Zivi pokazatelj da neke stripove treba procitati vise puta, ko zna sta ces da otkrijes. |
|
Billy_the_Kid
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/avatar1(2).jpg)
1519 Posts
Member since 02/06/2005 |
Posted - 03/12/2010 : 10:03:22
|
prati li ko batman confidential? pokusao sam par puta al me nije privuklo. jel ima neka ekstra dobra prica? |
Seeing things differently can open new paths. |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Muten roshi.jpg)
Croatia
12954 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 03/12/2010 : 11:21:29
|
quote: Originally posted by Billy_the_Kid
prati li ko batman confidential? pokusao sam par puta al me nije privuklo. jel ima neka ekstra dobra prica?
Pa, jedino mi na pamet padaju one epizode koje potpisuju Peter Milligan (brojevi 31-35) i Sam Keith (brojevi 40-43).
Iskreno, Batman Confidential mi je nekako zanimljiv ponajviše zbog crtača, ne toliko zbog samih priča. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
Billy_the_Kid
Senior Member
1519 Posts
|
provodina
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](AvatarUpload/Drktooth[1].jpg)
Croatia
897 Posts
Member since 07/05/2007 |
Posted - 03/12/2010 : 15:41:42
|
quote: Originally posted by Billy_the_Kid
prati li ko batman confidential? pokusao sam par puta al me nije privuklo. jel ima neka ekstra dobra prica?
Batman Confidential prati Brucea kroz njegovu ranu karijeru,baš šta meni najviše paše.
Rules of Engagement (1-6) prvi susret sa Luthorom Do You Understand These Rights? (22-25)ep sa Jokerom prvi put u zatvoru A New Dawn (26-28) sa Riddlerom kao pomagačem Batmanu Bad Cop (29-30) nastavak priče sa Jokerom uz Ghosts koji je Bushido već napisa ![](icon_smile.gif) Ovo ostalo nisam čita.
Iskreno volio bi da se ovaj serijal više bazira na prve susrete tzv year one sa poznatim negativcima kronološki.Držim palčeve tim epizodama više u skoroj budućnosti. |
|
Billy_the_Kid
Senior Member
1519 Posts
Posted - 03/12/2010 : 16:49:16
|
ma zato nisam ni pocinjao, to sa Luthorom je bilo u fazonu Batman vs Robots ![](icon_smile_sad.gif) krenem ovo drugo citati, vidim opet petljaju po Jokerovom Origin pa batalim i to provjericu ovo sto je Bushido preporucio al serijal ko serijal me ne privalci |
Seeing things differently can open new paths. |
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Posted - 04/12/2010 : 13:16:11
|
Danas stiglo :
Batman and Son Batman: The Black Glove Batman: Ressurrection of Ra's Al Ghul Final Crisis Batman R.I.P. Batman and Robin vol. 1 i 2
Jedva cekam da zaronim u serijal |
|
Billy_the_Kid
Senior Member
1519 Posts
|
Obi-wan
Advanced Member
![](AvatarUpload/Obi-wan 2(1).jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 04/12/2010 : 14:57:43
|
quote: Originally posted by swamp thing
Danas stiglo :
Batman and Son Batman: The Black Glove Batman: Ressurrection of Ra's Al Ghul Final Crisis Batman R.I.P. Batman and Robin vol. 1 i 2
Jedva cekam da zaronim u serijal
Batman and Robin - jel HC? Ili već ima i paperback? |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 04/12/2010 : 15:21:25
|
quote: Originally posted by Obi-wan Batman and Robin - jel HC? Ili već ima i paperback?
HC, i stvarno prelijepo izgleda ![](icon_smile_approve.gif)
U principu ne kupujem HC. Nije zbog cijene (i nije nešto skuplje) već čisto da imam ujednačenu kolekciju. Pa nekada moram čekati da izađe paperback. Jel HC malo veći? |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 04/12/2010 15:22:52 |
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Posted - 04/12/2010 : 16:31:56
|
quote: Originally posted by Obi-wan
quote: Originally posted by Obi-wan Batman and Robin - jel HC? Ili već ima i paperback?
HC, i stvarno prelijepo izgleda ![](icon_smile_approve.gif)
U principu ne kupujem HC. Nije zbog cijene (i nije nešto skuplje) već čisto da imam ujednačenu kolekciju. Pa nekada moram čekati da izađe paperback. Jel HC malo veći?
Velicina je kao deluxe izdanje, sto ova dva zapravo i jesu, tako da su veci od obicnog paperbacka. I meni su SC drazi od HC, ali samo zbog lakseg citanja, sto se tice izgleda na polici, HC izgleda neuporedivo ljepse. |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
![](avatars/spiderman19.gif)
Croatia
11449 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 04/12/2010 : 18:18:58
|
Swamp Thing, jel naručuješ sa Amazona ili od negdi drugo? Zanima me koliko te izašla poštarina za to sve skupa? |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
mr murdoc
Advanced Member
![](AvatarUpload/assassdddwwww478ly2.gif)
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 05/12/2010 : 10:20:36
|
Vidim da ovdje svako prica o onome sto mu je stiglo, sto je narucio i sto smjera naruciti. To je ok, nisam ni ja bolji glede batmana priznajem, ali sto mi na ovom topicu fali je jedna razmjena razmisljanja i videnja sveg tog materijala koji nas zatrpava . Jednostavno pitanje ? Dick Grayson..dostojan nositi Batmanovo nasljede , ili ne? Osobno smatram da je Grayson jedini koji je to zasluzio i koji se sa tim moze nositi na jedan svoj nacin..novog Batmena.-
Vas stav?![](icon_smile_big.gif)
|
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
sloppy
Average Member
![](avatars/w401063430241.7501.jpg)
703 Posts
Member since 23/07/2002 |
Posted - 05/12/2010 : 13:57:41
|
ja sam na početku bio mišljenja da je jedini batman bruce wayne ali sad sam se oduševio nad dick grayson-om. veliku ulogu tu je odigrao i mali damian wayne. interakcija izmedju njih dvojice je fenomenalna. dick ima totalno drugčiji pristop odgajanju novog robina. baš ono što je bruce-u falilo da napravi promjenu u damianu. nisam mislio da če biti ovako dobar ali dick je meni odličan u ulogi batman-a. |
http://tdksonomatopeia.blogspot.com/ |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 05/12/2010 : 14:07:20
|
Nama početnicima je Batman još uvijek Bruce. No, kako sam nedavno pročitao Batman and son, pretpostavljam da je to prvi korak ka nekom drugom Batmanu... E sada, Dick je bio Robin pa Nightwing pa sad Batman. To mi nekako dođe kao dvostruki ili trostruki nickovi na forumu. ![](icon_smile.gif) Baš me zanima kako će mi to sve leći... |
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Posted - 05/12/2010 : 23:37:33
|
quote: Originally posted by mr murdoc
Vidim da ovdje svako prica o onome sto mu je stiglo, sto je narucio i sto smjera naruciti. To je ok, nisam ni ja bolji glede batmana priznajem, ali sto mi na ovom topicu fali je jedna razmjena razmisljanja i videnja sveg tog materijala koji nas zatrpava . Jednostavno pitanje ? Dick Grayson..dostojan nositi Batmanovo nasljede , ili ne? Osobno smatram da je Grayson jedini koji je to zasluzio i koji se sa tim moze nositi na jedan svoj nacin..novog Batmena.-
Vas stav?![](icon_smile_big.gif)
Pa dobro, tebi je mozda bezveze kad neko ovde pise sta je narucio, ali prethodni put kada sam napisao sta sam narucio, trazio sam misljenje forumasa o kvalitetu epizoda. Ovog puta sam htio da izazovem neke komentare, posto je u pitanju Morrisonov run Batmana, tj. ono sto je dosad izaslo u trejdovima, a ja npr. nista od toga nisam procitao. Kada forumasi znaju da nisam bas upoznat sa stvari, manje ce i da spojlaju ili ce bar upozoriti na spojler. A na topiku ''Sta ste danas kupili, dobili,...'' ja bas i nisam aktivan i mislim da je poprilicno besmislen. Nisam sklon postavljanju milion glupih postova, zato i nisam nabio cifru od par hiljada za ovo vremena sto sam na forumu. A sto se tice novog Batmana, moci cu ga prokomentarisati tek kad procitam citav run ![](icon_smile_cool.gif) |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11449 Posts
Posted - 06/12/2010 : 00:03:22
|
Evo još jednom da te pitan, nisi vidija vjerojatno onaj post moj poviše Uglavnon, koliko te izašla poštarina za to sve? |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
|
sloppy
Average Member
![](avatars/w401063430241.7501.jpg)
703 Posts
Member since 23/07/2002 |
Posted - 06/12/2010 : 00:18:24
|
da ne spojlam previše. taj morrisonov run je mene vratio da čitam batman-a. i svaki je bolji. Batman: Ressurrection of Ra's Al Ghul je jedino što neču dat preporuku i ostalim, ja sam ga kupio jer sam ga prosto morao da imam, ali vidi se da to nema neke velike veze sa morrisonovim grand planom za batman-a. a final crisis ču ti samo reč da ga čitaj otvorene glave. način na koji je pisan meni ljepo funkcionira sa cjelom pričom ali nekim se nije svidio. mene je oduševio. a i bonus story superman beyond je unutra tako da sam ja bio više nego zadovoljan. sbakako napiši tvoje mišljenje kako ti se čini, jer me zanima kakvo je iskustvo ako se prvi put čita sve najednom umjesto da se čeka na pojedinačni broj :). |
http://tdksonomatopeia.blogspot.com/ |
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Posted - 06/12/2010 : 00:20:58
|
quote: Originally posted by Paka01
Swamp Thing, jel naručuješ sa Amazona ili od negdi drugo? Zanima me koliko te izašla poštarina za to sve skupa?
Narucujem s amazon.com, tj. iz amerike, nekako mi je najpovoljniji, iako stripovi dodju brze ako se narucuje s njemackog ili britanskog (par dana prije). Postarina ti je za svaki strip 3,99 dolara, dok je za paket takodje 3,99 dolara. To ti je otprilike ovako:
- Narucis npr Batman: Reborn (16 dolara) i Batman VS Robin (16 dolara), na to dodas za svaki strip po 3,99 dolara postarine, i potom i sam paket u kom se ova dva stripa dostavljaju izadje 3,99 dolara.
E sad, zavisi od drzave u kojoj zivis kako ona naplacuje neke svoje carine, postarine i sl. U BiH, kad paket stigne, platim samo 3 KM (1,5 eura) u posti. Ipak, trebas obratiti paznju na velicinu paketa, ja sam npr. jednom narucio 7 stripova u paketu, pa mi posta naplatila 9 KM (4,5 eura). |
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Posted - 06/12/2010 : 00:24:40
|
Evo još jednom da te pitan, nisi vidija vjerojatno onaj post moj poviše Uglavnon, koliko te izašla poštarina za to sve?
Nisam bio kuci od juce predvece, pa nisam vidio pitanje do sad, evo odgovor iznad ![](icon_smile.gif) |
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Posted - 06/12/2010 : 00:28:20
|
quote: Originally posted by sloppy
da ne spojlam previše. taj morrisonov run je mene vratio da čitam batman-a. i svaki je bolji. Batman: Ressurrection of Ra's Al Ghul je jedino što neču dat preporuku i ostalim, ja sam ga kupio jer sam ga prosto morao da imam, ali vidi se da to nema neke velike veze sa morrisonovim grand planom za batman-a. a final crisis ču ti samo reč da ga čitaj otvorene glave. način na koji je pisan meni ljepo funkcionira sa cjelom pričom ali nekim se nije svidio. mene je oduševio. a i bonus story superman beyond je unutra tako da sam ja bio više nego zadovoljan. sbakako napiši tvoje mišljenje kako ti se čini, jer me zanima kakvo je iskustvo ako se prvi put čita sve najednom umjesto da se čeka na pojedinačni broj :).
Ja jednostavno gotivim sve sto je Morrison napisao, volim tu njegovu uvrnutost i eksperimentisanje, i zato sam morao da uzmem ovaj run. Problem je jedino u tome sto moram da cekam jos pola godine da bih procitao komplet serijal (do Batman Inc.) . Scan, anyone? ![](icon_smile_big.gif) |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11449 Posts
Posted - 06/12/2010 : 00:46:06
|
Swamp Thing, jel naručuješ sa Amazona ili od negdi drugo? Zanima me koliko te izašla poštarina za to sve skupa?
Narucujem s amazon.com, tj. iz amerike, nekako mi je najpovoljniji, iako stripovi dodju brze ako se narucuje s njemackog ili britanskog (par dana prije). Postarina ti je za svaki strip 3,99 dolara, dok je za paket takodje 3,99 dolara. To ti je otprilike ovako:
- Narucis npr Batman: Reborn (16 dolara) i Batman VS Robin (16 dolara), na to dodas za svaki strip po 3,99 dolara postarine, i potom i sam paket u kom se ova dva stripa dostavljaju izadje 3,99 dolara.
E sad, zavisi od drzave u kojoj zivis kako ona naplacuje neke svoje carine, postarine i sl. U BiH, kad paket stigne, platim samo 3 KM (1,5 eura) u posti. Ipak, trebas obratiti paznju na velicinu paketa, ja sam npr. jednom narucio 7 stripova u paketu, pa mi posta naplatila 9 KM (4,5 eura).
3.99 dolara je za bilo koji strip, neovisno koliko je težak? |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|