Author |
Topic |
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7655 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 03/07/2020 : 08:59:55
|
Je li moguće da nitko nije spomenuo Čitače tragova? |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 03/07/2020 : 09:12:04
|
quote: Originally posted by selanne
Je li moguće da nitko nije spomenuo Čitače tragova?
auh, vrhunska. jos da je ll objavi |
|
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2283 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 03/07/2020 : 09:25:36
|
Jer su u to vrijeme bili skoro pa prosjek, a danas bi bili vrh Ima još dosta priča koje nisu puno slabije od ovih najrazvikanijih. Ali ima ih dosta i stvarno umobolnih |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38103 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2283 Posts
Posted - 03/07/2020 : 10:28:17
|
Jezero Atabasca, ne znam jel gori crtež ili priča ili to što sam potrošio 54 kune na prva tri dijela
Ali moram priznat da mi sam i uživao, kad sam se zainatio i išao gledat ima li ijedne sličice di Fusco nije nešto baš gadno, gadno fulao. Iako me ta analiza nije dugo držala. I ovi zadnji Anasazi, sa genijalnim Teksovim planom gdje se po užetu spušta na nišan banditim su mi bili na sličnoj razini |
|
|
Kojot
Advanced Member
Switzerland
4101 Posts
Member since 21/12/2008 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 06/07/2020 : 20:51:15
|
quote: Originally posted by Kojot
Fusco je jedan od najboljih texovih crtača!
Apsolutno se slazem, i meni je Fusco jedan od najboljih i najdrazih. |
|
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2283 Posts
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7526 Posts
Member since 26/12/2006 |
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7526 Posts
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 19/07/2020 : 19:10:00
|
Četvrto izdanje (od osam) koje će se naći u našoj šestoj ovogodišnjoj turi koja bi do kraja mjeseca trebala biti vani nosi naslov “ZAMKA U SNIJEGU” i riječ je o 111. knjizi redovne biblioteke Texa Willera!Smile
Scenarist ove pustolovine na 228 stranica je iskusni Tito Faraci, crtež potpisuje izvrsni Alessandro Nespolino, autor naslovnica je genijalni Claudio Villa, a u Italiji je izvorno objavljena u brojevima 664 i 665 redovnog serijala koji su izašli u veljači i ožujku 2016. godine.
Što se radnje tiče, Tex i Carson će ovog puta priskočiti u pomoć Kitovu starom prijatelju Jacku Spenceru, inače legendarnom rendžeru, koji ih je zamolio da provjere što se događa s njegovim nećakom Mattom koji je kao kaplar raspoređen u planine Colorada, u utvrdu Norton...
Na kraju još samo informacija da će regularna cijena “Zamke u snijegu” biti 185 kuna, dok će ona posebna, tijekom prva dva mjeseca, iznositi 148 kn.
Bacite pogled:
https://ibb.co/S6Mmdb1 https://ibb.co/ZLNtNpH https://ibb.co/sVFQZwG |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18891 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 20/07/2020 : 05:58:06
|
Procitao ljepoticu Crni tigar Libellus kolor.. Kako je to dobar strip. uz Urotu najljepše nacrtat Tex ikad.. Prekrasan kolor oboji prekrasan Villin crtez.. kad na sve to stavi odlični Nizzi svoj pečat.. dobije se jedna od top 10 priča Texa Willer ikad.. Ovo nije strip.. ovo je Biblija stripa.. zbog takih stripova volim stripove.. i po gotovo Naseg Rendžera.. Citao pre 20 godina ali to nije bilo to... ovo je za sladokusce.. bas sam uživao.. Preporuka ljudi.. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 20/07/2020 05:59:23 |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31029 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 20/07/2020 : 12:22:18
|
Ja sam ga isto pročitao nedavno i nije mi ostavio sličan dojam. Strip je odličan, ali na mojoj skali nije u top 10! |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
morski
Senior Member
2658 Posts
Member since 09/08/2014 |
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2283 Posts
Posted - 20/07/2020 : 15:11:21
|
Ma top priča. Početak je bolji od kraja, ali to je zbog mogućnosti nastavka. Mjesečni Bonelli teško može biti puno bolji od ovoga. |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7526 Posts
|
HEJZI1
New Member
Croatia
204 Posts
Member since 01/09/2011 |
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 04/08/2020 : 16:16:38
|
quote: Originally posted by HEJZI1
prijatelj bi prodao Texa od Stripagenta,knjige 1 do 8...koliko vrijede?odlično su očuvane
Mislis knjige Veselog cetvrtka?
|
Juznjak! Tex Willer.
|
|
|
HEJZI1
New Member
Croatia
204 Posts
Posted - 04/08/2020 : 16:52:50
|
ne,SAquote: Originally posted by cronos six
prijatelj bi prodao Texa od Stripagenta,knjige 1 do 8...koliko vrijede?odlično su očuvane
|
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 04/08/2020 : 23:27:41
|
ne,SAquote: Originally posted by cronos six
Ne razumem?Kad je strip agent izbacio knjige Texa 1-8? |
Juznjak! Tex Willer.
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 04/08/2020 : 23:42:12
|
Ako ne računam gigante (koji nisu numerirani) Strip Agent je jedino objavio Tex klasik u boji. Ako je to u pitanju onda ne vrijedi puno jer je cijena na koricama 30 kn, a čak ni u najboljem stanju ne možeš dobiti više od 20 kn po broju, znači ukupno 160 kn. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 05/08/2020 : 07:45:37
|
Album #3 Obojena pustinja Bosseli/Stano
Obojena pustinja donosi poznatu pricu o izgubljenom konkvistadorskom blagu skrivenom u Pueblima naroda Hopija, koji pak cuvaju svoje misteriozno poreklo i povezanost sa Anasazima odnosno Drevnima. Zabavna tematika koja nudi sirok dijapazon dobrih uzbudljivih prica i cesto obradjivana u Bonelliju, setimo se vrlo uspesno u Bosselijevoj epizodi Sedam gradova Cibole za Zagora. Medjutim ogranicenost francuskog formata ne lezi ovako potencijalno velikoj prici, pa se ona svodi na uobicajene klišee vestern mitologije prisutne kod Teksa. Zli odmetnici opljackali banku, hoce jos blaga, skrnave Pueblo, Teks i ekipa ih srede, nejasno da li je odrnjavanje slucajno delo prirode ili kazna Drevnih. To su sve klasicni sto bi Ameri rekli - tropes u ovoj prici. Predvidljivo i cak pomalo dosadno. Jedino sto se razlikuje i razbija ovu monotonost je interesantno ponasanje serifove otete zene(koja u Stanovoj izvedbi neodoljivo podseca na Morganu iz DD), ali njenoj motivaciji i uzrocima ponasanja nije posvecen ni minimalan prostor jednog kadra da nam to objasni, tako da to ostaje potpuno neiskoriscen ali opet neobican, svez i zabavan element ove price. Crtez i boja Angela Stana su jako dobri i volim da vidim njegov crtez, ali cini mi se da Stano nije u potpunosti iskoristio slobodu resetke koja mu se ovde nudi i kadrirao je klasicno Bonellijevski i samo nas zatrpao s vecim brojem pojedinacnih kadrova u manje vise uobicajenoj resetci na vecoj stranici.
Prica: 8 Scenario:5 Crtez: 8 Naslovna strana:9
72% ili ocena 7 ili po antoanovom ocenjivanju 3-
I nije mi najjasnije kad se desava vremenski ova prica? Je l ovo isto Teksova mladost? Teks se vec poznaje sa Tiger Dzekom i zajedno jasu, tako da ovo nije iz perioda pre upoznavanja sa Lili odnosno iz mladalackog, buntovnickog, da ne kazem outlaw Teksovog perioda.
Album #4 Izazov u Montani Manfredi/De Vita
E ovo vec lici na pravi francuski vestern album. Scenarista Manfredi i crtac De Vita su se odlicno poklopili i narativno maestralno vode pricu. Nije ovo nikakva epohalna postavka price, vec jako cesta i uobicajena za pustolovine rendzera: Teks ide kod da pomogne starom prijatelju u nevolji. Ali je sinergija scenariste i crtaca cini velikom. Ritam postignut sjajnom montazom De Vitovih tabli je ujednacen i neprekinut felsbekom koji bas lepo obogacuje pricu i fino objasnjava povezanost i odnose medju glavnim likovima Teks-Birdi-Lili. Tu je i odlican sukob Teksa i medveda, a potom i Teksa i razbojnika kome je malopre spasao zivot od medveda, kakav nezahvalnik. A tu je i sjajna zavrsnica sa parobrodom na zaledjenoj reci koji puca topovska djula na Teksa i ekipu. Dakle, divlja priroda, njene pojave i stanovnici su u potpunosti iskorisceni u prici i ne deluju nametnuto nego realno. Jako dobra prica, iako bih voleo da imamo jos 2, do 3 stranice cime bi poslednja tabla izgledala manje zbrzano. Ali to ne umanjuje koliko je dobro ispricana ova prosta tema.
Prica: 7 Scenario: 10 Crtez: 10 Naslovna strana: 9
90%
Ja sam ova dva albuma citao u izdanju Veselog cetvrtka Veliki Teks u boji. I moram da kazem da je ovo vrhunsko izdanje! Ovaj strip je stampala Politika (otkud to?) i uradila je maestralan posao i bas se vidi da je Politikina stamparija po koricama koje nisu onoliko tvrde kao kod ostalih stamparija, vec nekako deluju vazdusastije, mekse i manje krute. Nadam se da ce Veseli nastaviti s objavljivanjem albuma u ovoj ediciji (i u ovoj stampariji!) jer ce krajem ove godine vec imati materijala za tri cele nove knjige! Nadajmo se da ce nas obradovati sto pre novim brojevima.
A sad cu se vratiti na Fronteru koju jos uvek nisam procitao iz prvog dvobroja. |
Edited by - going going on 05/08/2020 07:48:56 |
|
|
HEJZI1
New Member
Croatia
204 Posts
Posted - 05/08/2020 : 08:24:01
|
Usamljeni jahač TEX WILLER Usamljeni jahač TX SA 1 Dolina terora TEX WILLER Dolina terora TX SA 2 Posljednja granica TEX WILLER Posljednja granica TX SA 3 Ubojice TEX WILLER Ubojice TX SA 4 Čovjek iz Atlante TEX WILLER Čovjek iz Atlante TX SA 5 Znak zmije TEX WILLER Znak zmije TX SA 6 Velika pljačka TEX WILLER Velika pljačka TX SA 7 Izgubljeno selo TEX WILLER Izgubljeno selo TX SA 8 Krv na Coloradu TEX WILLER Krv na Coloradu TX SA 9 Vojnik Komanč TEX WILLER Vojnik Komanč TX SA 10 Posljednji pobunjenik TEX WILLER Posljednji pobunjenik TX SA 11 Trgovci robljem TEX WILLER Trgovci robljem TX SA 12 Sjene u noći TEX WILLER Sjene u noći TX SA 13 Pustinjski grabežljivci TEX WILLER Pustinjski grabežljivci TX SA 14 Cijena osvete TEX WILLER Cijena osvete TX SA 15 Zlatni kanjon TEX WILLER Zlatni kanjon TX SA 16 Seminole TEX WILLER Seminole TX SA 17 Plamen nad Arizonom TEX WILLER Plamen nad Arizonom TX SA 18 Prorok Hualpai TEX WILLER Prorok Hualpai TX SA 19 Užareno olovo TEX WILLER Užareno olovo TX SA 20 Zemlja bezakonja TEX WILLER Zemlja bezakonja TX SA 21 Patagonija TEX WILLER Patagonija TX SA 22 Kubanski pobunjenici TEX WILLER Kubanski pobunjenici TX SA 23 Prema Oregonu TEX WILLER Prema Oregonu TX SA 24 Hijene iz Lamonta TEX WILLER Hijene iz Lamonta TX SA 25 Veličanstveni Tex TEX WILLER Veličanstveni Tex TX SA 26 Mrtvi jahač TEX WILLER Mrtvi jahač TX SA 27 Pioniri TEX WILLER Pioniri TX SA 28 Horda sumraka TEX WILLER Horda sumraka TX SA 29 Oluja nad Galvestonom TEX WILLER Oluja nad Galvestonom TX SA 30 Capitan Jack TEX WILLER Capitan Jack TX SA 31 Čudesni odmetnik TEX WILLER Čudesni odmetnik TX SA 32 Finneganovi rendžeri TEX WILLER Finneganovi rendžeri TX SA 33 |
|
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2283 Posts
Posted - 05/08/2020 : 08:33:23
|
Hm, meni je Stanov kolor još i najbolji od svih, a Izazov u Montani vrlo loš. Ali s druge strane, osim ovog Stanovog nije mi se svidio ni jedan Teksov album pa možda i nisam prva publika za njih.
Kod tih albuma mi se ne sviđa što su ubrzani i nafilani kvazi atrakcijama koje uvijek budu nerazrađene i površne. Po meni, cijela edicija nudi krivi pristup Teksu, krivi pristup kratkoj priči i krivi pristup formatu albuma. Gnušam je se.
Da ipak završim u pozitivnoj noti, tek nedavno samnabavio epizodu Kiowe - Ludrns 153, Nizzi i Tizzi i riječ je o vrlo dobrom početku priče i sad žalim što nemam nastavak, Lovce na bizone koji im i pekranu naslovnicu. |
|
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6886 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 05/08/2020 : 09:00:24
|
Usamljeni jahač TEX WILLER Usamljeni jahač TX SA 1 ...
Znači Tex giganti... vrijedi prvih 8 brojeva, rasprodalo se to. |
loading...
|
|
|
Topic |
|