Author |
Topic  |
lacijal
Starting Member
10 Posts
Member since 09/02/2014 |
Posted - 10/02/2014 : 19:21:31
|
Hvala za link ali slabo mi pomaze.Dakle,koliko je izaslo razlicitih epizoda Zagora u Hr,Srb i BiH? I da li je moguce to odjednom negdje kupiti? |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12300 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 10/02/2014 : 23:12:49
|
Nema sanse odjednom da kupis posto je pola vec godinama rasprodato, ali mozes da pratis hronoloski neka izdanja naprimer Libellus u boji ili Veseli Cetvrtak ukoricene kjige za prve epiozde, pa onda za one iz Nolitinog zlatnog doba da pratis extra ili Klasik ediciju, a za novo doba sve od Slobodne dalmacije pa naovamo ali te epizode su ti raspordane.
Nemam pojma kolko ukupno ima , bezbroj, jos ako uracunas i Zlatnu seriju ih... Mozda je najbolje da gledas popis svih Zagorovih epizoda i svih kod nas izaslih verzija tih originalnih epiozoda, ne znam gde je sada taj popis.
|
 |
|
lacijal
Starting Member
10 Posts
Posted - 10/02/2014 : 23:25:35
|
quote: Originally posted by going going
Nema sanse odjednom da kupis posto je pola vec godinama rasprodato, ali mozes da pratis hronoloski neka izdanja naprimer Libellus u boji ili Veseli Cetvrtak ukoricene kjige za prve epiozde, pa onda za one iz Nolitinog zlatnog doba da pratis extra ili Klasik ediciju, a za novo doba sve od Slobodne dalmacije pa naovamo ali te epizode su ti raspordane.
Nemam pojma kolko ukupno ima , bezbroj, jos ako uracunas i Zlatnu seriju ih... Mozda je najbolje da gledas popis svih Zagorovih epizoda i svih kod nas izaslih verzija tih originalnih epiozoda, ne znam gde je sada taj popis.
Je li moguce da niko ne zna koliko Zagor ima epizoda? Ima li ih preko 2000?
Pratim ja ovo ovo sto ponekad nadjem na trafici,ali malo mi je to. |
 |
|
Space Marine
Senior Member

.jpg)
Croatia
1314 Posts
Member since 08/09/2013 |
Posted - 10/02/2014 : 23:30:05
|
Goinže jel možda misliš na popis Zagor(zs,lu....) u podforumu Popisi, bibliografije ? |
Sometimes good guys gotta do bad things to make the bad guys pay. |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12300 Posts
Posted - 10/02/2014 : 23:38:52
|
quote: Originally posted by Space Marine
Goinže jel možda misliš na popis Zagor(zs,lu....) u podforumu Popisi, bibliografije ?
Da na taj sam mislio ali vidim da ima dosta propusta negde, naprimer za Veseli cetvrtak uopste nije stavljena njihova biblioteka itd. |
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 10/02/2014 : 23:39:36
|
quote: Originally posted by lacijal
Je li moguce da niko ne zna koliko Zagor ima epizoda? Ima li ih preko 2000?
Pratim ja ovo ovo sto ponekad nadjem na trafici,ali malo mi je to.
Sve se može lako shvatiti, ako malo pogledaš popise.
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=34517
http://www.mediafire.com/view/?570k8p4mha3a2za
U Italiji su negdje na broju 580.
Domaća izdanja (Slobodna dalmacija + Ludens + stara Zlatna serija + Veseli četvrtak) su negdje na broju 550. Tu su još (od domaćih) Čiko specijali (27), specijali (tridesetak), alamnasi (desetak) i maxiji (15) i jedan gigant. Sve se to može naći i kupiti na oglasnicima i aukcijama… ako ti se posreći, možeš dobit sve za par stotina evra.
|
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12300 Posts
Posted - 10/02/2014 : 23:43:05
|
Dva giganta nagore Nije valjda da si vec zaboravio na Coveka koji je pobedio smrt?  |
Edited by - going going on 10/02/2014 23:43:17 |
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
lacijal
Starting Member
10 Posts
Posted - 10/02/2014 : 23:59:52
|
E hvala vam puno,sad mi je jasnije.Ocekivao sam vise epizoda od nekih 600.Vidim ima dobra aukcija pa se razmisljam prijaviti.Nego mi je mrsko raditi transport iz Hrvatske,kako sta,dje...itd.Vidjet cu.
Pomijesao sam to izgleda sa Zlatnom Serijom koja je 1103 i od razlicitih junaka.Ona je bas paprena. |
 |
|
Immobile
Starting Member

34 Posts
Member since 21/11/2013 |
Posted - 11/02/2014 : 04:58:06
|
quote: Originally posted by Deers
Robuje granicama umjesto da koristi sav potencijal koji jedan avanturistički serijal s takvim odrednicama ima. S druge strane teško je prigovorit bilo što uz tako vjernu bazu fanova koja i omogućava takvu situaciju. Zagoru treba još jedna Kriza.
s ovim gore se slazem,tekst nije nis posebno al zadnji paragraf mi se svidio i ima poantu.netko ko cita zagora na random morao bi imat srece potrefit jako dobre epizode(a to je negdje 10 od 70 brojeva) a da ne stekne dojam da je zagor smece.meni dosta idiotskih stvari u zagoru manje smeta jedino zbog navike. serijal ne moze krenut naprijed kad vecina fanova lose reagira na sve sto se izdvaja od scenaristickog sablona nolitte ili sta ja znam koga, i fanova kojima su verni i sedioli dobri crtaci,a barison i dotti nisu. |
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4673 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 11/02/2014 : 08:07:44
|
serijal s barisonom i dottiem može krenuti jedino unazad i udaljit se od izvorišnih Ferrievih zamisli. Oni su možda dobri crtaći, ali nisu za Zagora. MOžda par epizoda da nacrtaju dok se vježbaju za "ozbiljne" stripove. |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17121 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 11/02/2014 : 08:32:35
|
quote: Originally posted by adriano
serijal s barisonom i dottiem može krenuti jedino unazad i udaljit se od izvorišnih Ferrievih zamisli. Oni su možda dobri crtaći, ali nisu za Zagora. MOžda par epizoda da nacrtaju dok se vježbaju za "ozbiljne" stripove.
Dotti je već odradio izvrsno jednog Zagora i šteta je što nije još kojega... Ne bih rekao da on udaljava serijal od Ferrijevih zamisli toliko kao neki drugi (Chiarolla, Laurenti, očajni Cassaro, grozni D'arcangelo...), a plus toga je i daleko kvalitetniji od u zagradi navedenih, tako da je itekako dobrodošao... Za Barisona se slažem, početno oduševljenje je splasnulo, to nije cttač koji će ičim podići kvalitet serijala, osim što je "drugačiji", a takvih ima već koliko hoćeš, i previše. |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17121 Posts
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4673 Posts
Posted - 11/02/2014 : 11:37:23
|
možda sam malo pretjerao sa dottiem. slažem se. čim je nešto različito i neka promjena odmah je to ljudima dobro. MIslim da su 90 % promjena na gore, kako u svakodnevici, tako i u crtežima Zagora.quote: Originally posted by velka031
quote: Originally posted by adriano
serijal s barisonom i dottiem može krenuti jedino unazad i udaljit se od izvorišnih Ferrievih zamisli. Oni su možda dobri crtaći, ali nisu za Zagora. MOžda par epizoda da nacrtaju dok se vježbaju za "ozbiljne" stripove.
Dotti je već odradio izvrsno jednog Zagora i šteta je što nije još kojega... Ne bih rekao da on udaljava serijal od Ferrijevih zamisli toliko kao neki drugi (Chiarolla, Laurenti, očajni Cassaro, grozni D'arcangelo...), a plus toga je i daleko kvalitetniji od u zagradi navedenih, tako da je itekako dobrodošao... Za Barisona se slažem, početno oduševljenje je splasnulo, to nije cttač koji će ičim podići kvalitet serijala, osim što je "drugačiji", a takvih ima već koliko hoćeš, i previše.
|
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
emirem
Advanced Member

10866 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 11/02/2014 : 19:23:08
|
Chico je vec iznutra naceo tortu inace ne bi stali obojica... Bolje da Virginia iskoci iz torte.. Nadam se da dedi nece prirediti takav rodjendanski party da ga ne strefi.... |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
IGMAN2
Senior Member

2430 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 11/02/2014 : 19:40:20
|
Evo, da se pohvalim da je vrijedilo odgoditi kupovinu giganta 'Čovjek koji je pobijedio smrt' (koji je inače koštao 59 Kn)
Danas sam ga kupio na kiosku za 40 Kn, u kompletu sa G.Ferri-Život sa Zagorom (49 Kn)
Dakle, umjesto da za ta dva dam 108 Kn, dobio sam ih za 39.90 Kn

|
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 11/02/2014 : 20:17:21
|
quote: Originally posted by IGMAN2
Evo, da se pohvalim da je vrijedilo odgoditi kupovinu giganta 'Čovjek koji je pobijedio smrt' (koji je inače koštao 59 Kn)
Danas sam ga kupio na kiosku za 40 Kn, u kompletu sa G.Ferri-Život sa Zagorom (49 Kn)

Računica je na mjestu, kao i ušteda, samo gigant nije glancer kakav bi onako bio. Sve ima svoju cijenu.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
markotamara
Senior Member

.jpg)
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
Posted - 11/02/2014 : 20:52:49
|
quote: Originally posted by solar
Vernijev crtež kao čestitka za Ferrijev 85. rođendan

Koja lipa naslovnica kao da je Ferri crta u najboljim danima |
GALLIENO FERRI
|
 |
|
IGMAN2
Senior Member

2430 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 11/02/2014 : 22:10:57
|
quote: Originally posted by Johnny Difool

Računica je na mjestu, kao i ušteda, samo gigant nije glancer kakav bi onako bio. Sve ima svoju cijenu.
Pa, mogu ti reći da oba jesu glanceri. Ne patim za glancerima, ali izgleda da su me našli.  |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17121 Posts
Posted - 11/02/2014 : 22:19:03
|
quote: Originally posted by Johnny Difool

Pa, mogu ti reći da oba jesu glanceri. Ne patim za glancerima, ali izgleda da su me našli. 
Zna se i u remitendi naci glancer, iako je to rijetkost. |
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4673 Posts
Posted - 12/02/2014 : 07:53:51
|
ja uvijek kupujem u remitendi, ali sam zadnjeg giganta morao kupit čim je izašao na kioske, jer je imao pozitivne kritike. |
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Posted - 12/02/2014 : 09:01:03
|
Obavijest:
Nakon bezbroj mailova koji su bili poslani na adresu Repubblice od strane svih vas i naravno talijanskih fanova, danas je potvrđeno s njihove strane da se kolor-reprint i dalje nastavlja "zbog velikog broja zahtjeva"!
Uglavnom ide se dalje najmanje do broja 120.
Hvala svima na angažmanu!   |
 |
|
bubo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1399 Posts
Member since 16/02/2008 |
Posted - 12/02/2014 : 09:41:19
|
quote: Originally posted by solar
Obavijest:
Nakon bezbroj mailova koji su bili poslani na adresu Repubblice od strane svih vas i naravno talijanskih fanova, danas je potvrđeno s njihove strane da se kolor-reprint i dalje nastavlja "zbog velikog broja zahtjeva"!
Uglavnom ide se dalje najmanje do broja 120.
Hvala svima na angažmanu!  
pa zar nije i bilo najavljeno da se ide sigurno do broja 123? |
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
|
Topic  |