Author |
Topic |
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Member since 31/08/2007 |
Posted - 25/09/2014 : 17:26:35
|
Patak, Bogami si dobar, kad si doprio do Caponea.
Pitaj ga malo oko odnosa sa Bonelli kućom, kakav je točno njegov status i vidi li se unutar te kuće.
Čini mi se da sam negdje pročitao da ste ti i Solar aktivni na talijanskim forumima i da ste u kontaktu s Burom. Mogli bi mu nabaciti "drugarsku kritiku" vezanu za opsesiju prepričavanja i objašnjavanja svakog detalja. |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Posted - 25/09/2014 : 18:01:09
|
Pa jel kritizira itko Buru na talijanskim forumima?
Malo sam se bacio na novije Burine radove, i vidim da je sve gori s prepričavanjem i da uvijek na kraju neki lik se praktični okrene čitateljima i ide nam objasniti što je bilo. Izmaklo se to malo kontroli.
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 25/09/2014 : 20:15:14
|
Svi su autori pomalo ili veoma tašti. Sa njima moraš biti taktičan. Capone je od onih pomalo, i morao sam se gnjaviti mesecima sa dugačkim analizama da bi privukao pažnju. Burattini je VEOMA tašt, i to se vidi sa nekih njegovih reakcija po forumu ZTN, ali isto tako veoma pozitivan kao lik, dobričina. Znam da ću se kroz par meseci sresti sa njim, pa ću mu malo "opipati puls" i tada odlučiti šta činiti dalje.
O pismenim kritikama za sada nema govora. Tu sam samo jedan od hiljadu dosadnih fanova |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Posted - 25/09/2014 : 20:52:56
|
Ma znam, ne možeš im baš sasuti kritiku "s neba pa u rebra". Ali onako, uvijeno ih iskritizirati...
Čekaj, onda ćeš i Buru intervjuirati ?
Bure je onda redikul, ono dobričina koji je ohol u svom svijetu a u Bonelliju ga ostali ne šljive ni 5% već ga ostavljaju da se igra sa svojom igračkom. Bure ko da je poraženi Zagor iz nekih gledanja na Demone ludila. Zato i serijal ima problema s krađom crtača i slabom brigom matične kuće. Bure nije pravi Zagorovac!
Ako ćeš uistinu pričati s njim (povodom čega li već...) morat ćeš ga nekako upozorit na njegove klišeje. Neće to biti lako izvest da se ovaj ne uvrijedi, ali za budućnost Zagora je jako važno. |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 25/09/2014 : 22:36:02
|
Patak kada budes bio sreo Bureta obavezno mu skreni paznju na kradju crtaca, to je nedopustivo.
A ovo za prepricavanje i kritiku na njegov rad to mu ja, licno, bas i ne bih govorio da se covek ne uvredi ili ne pomisli nesto lose, nego bolje ovo za Rubinija, Andreuccija(pogotovo Andreuccija) i Piccinelija da se spomene. |
|
|
Josip2000
Average Member
712 Posts
Member since 20/08/2014 |
Posted - 25/09/2014 : 23:12:21
|
quote: Originally posted by going going
Patak kada budes bio sreo Bureta obavezno mu skreni paznju na kradju crtaca, to je nedopustivo.
A ovo za prepricavanje i kritiku na njegov rad to mu ja, licno, bas i ne bih govorio da se covek ne uvredi ili ne pomisli nesto lose, nego bolje ovo za Rubinija, Andreuccija(pogotovo Andreuccija) i Piccinelija da se spomene.
Šta da se ne uvrijedi, pa lik je profesionalac u svom poslu, i morao bi znati podnijeti dobronamjernu kritiku, treba mu reći zašto ne. |
|
|
Leonid
Senior Member
Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
Posted - 26/09/2014 : 13:28:11
|
quote: Originally posted by Josip2000
A ovo za prepricavanje i kritiku na njegov rad to mu ja, licno, bas i ne bih govorio da se covek ne uvredi ili ne pomisli nesto lose, nego bolje ovo za Rubinija, Andreuccija(pogotovo Andreuccija) i Piccinelija da se spomene.
Šta da se ne uvrijedi, pa lik je profesionalac u svom poslu, i morao bi znati podnijeti dobronamjernu kritiku, treba mu reći zašto ne.
Tako bi trebalo biti ali dosta ljudi ne voli nikakve kritike.
@Patak Probaj mu napomenuti da fali dobrih scenarista,tj. reci mu je previše opterećen i da može doći do zasićenja kvalitetnih ideja. Šteta što se scenaristi traže samo u Italiji. |
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4535 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 26/09/2014 : 14:15:31
|
šta ste tako napali jadnog Buratinia. Nedavno sam ponovno pročitao njegove priče od ludens broja 200 pa do 225 i sve su mi dobre. Neke su čak i pomalo avangardne kao npr. u potrazi za Zagorom. |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 26/09/2014 : 14:22:44
|
quote: Originally posted by bjelolasica
Što ga je privuklo Zagoru? (kao fanboya) Otkud mu ideje za Hagota, "Njega" (Hiljadu lica straha)? Je li to bila posveta njegom drugom piscu, glumcu... Tko su mu uzori u pisanju? Koji mu je najbolji Zagor? Koji on nije potpisao jasno. Da li postoji neki drugi SBE lik za kojeg bi htio pisati?
'Hiljadu lica straha' je prerađeni 'It' Stephena Kinga. |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9404 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Posted - 27/09/2014 : 11:14:32
|
quote: Originally posted by adriano
šta ste tako napali jadnog Buratinia. Nedavno sam ponovno pročitao njegove priče od ludens broja 200 pa do 225 i sve su mi dobre. Neke su čak i pomalo avangardne kao npr. u potrazi za Zagorom.
Ma da?
Eto ja sam nedavno pročitao "Posljednju strelicu", "Thugse" i onaj prvi gigant. I sve su katastrofa. Bure će i najbolju ideju uništiti opsesivnim prepričavanjem i objašnjavanjem svakog detaljčića. Čak je i svoju famoznu "Močvaru robijaša" unizio sa svojim standardnim boljkama. Bure je sad definitivno na tragu Tonninelija i Nizzija. Čak više Nizzija, imaju i slične šeme.
Vrhunac je u "Slomljnoj strelici" kada jasno vidimo da je Zagor na leš stavio svoju majicu (trik koji je Zagor već napravio par puta) pa nam svejedno slijedi dvije stranice objašnjenja tog trika. Da ne spominjem tekstove tipa "Sada ću zakoračiti".
"Jadni" Bure je itekako zaslužio svoje kritike. Kritika ga može jedino učiniti boljim. |
|
|
Džedson
Average Member
534 Posts
Member since 29/04/2008 |
Posted - 27/09/2014 : 12:59:25
|
poncho
kaskaš debelo. ako nisi čitao ove preko broja 500 orginal, onda i nisu čudne tvoje konstatacije. vjerovao ili ne, valjda metodom beskonačnih pokušaja i promašaja, bure je postao solidni zanatlija (što prije nije bio - uvijek je bila opasnost naići na djelove scenarija na razini osnovnoškolca) i preko broja 500 je dao čitav niz dobrih/vrlo dobrih epizoda. otprilike ovako
kameni div - vrlo dobro bez milosti - dobro okrutni hawak - vrlo dobro mortimer - loše. to je stari burattini gambit - osrednje ona kratka ferrijeva s nakazama - dobro vukodlak - dobro u potrazi za zagorom - vrlo dobro povratak digginga - osrednje
dodajmo tu kronološki pripadajuće maxije i gigante
tonkin gnjev - vrlo dobro čovjek na nišanu - osrednje zračna bagra - slabo tajanstveni otok - dobro
čovjek koji je pobijedio smrt - vrlo dobro betty wilding - dobro
plus najave za ono što slijedi, ponekad se vraćaju i mumija sa anda su obećavajuće. nije bure postao nikakav majstor, ali bolji zanatlija nego ranije, to svakako. |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Posted - 27/09/2014 : 15:01:47
|
Period iza Afričke odiseje/ciklusa istino slabije znam. Uglavnom čitam na preskoke jer je taj postafrički period slabašan.Moram nabaviti ove priče pred južnoameričku odiseju, da vidim ima li nade za Buru.
|
|
|
markotamara
Senior Member
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7828 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 27/09/2014 : 16:26:40
|
quote: Originally posted by Poncho
Period iza Afričke odiseje/ciklusa istino slabije znam. Uglavnom čitam na preskoke jer je taj postafrički period slabašan.Moram nabaviti ove priče pred južnoameričku odiseju, da vidim ima li nade za Buru.
Gambit će te oduševiti. Tamo Zagor sidne pred vatru i na 20-ak stranica objasni sve što se dosad dogodilo i sve što će se dogoditi do kraja priče. Buretov apsolutni vrhunac! |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Posted - 27/09/2014 : 17:03:02
|
quote: Originally posted by Poncho
Eto ja sam nedavno pročitao "Posljednju strelicu", "Thugse" i onaj prvi gigant. I sve su katastrofa. Bure će i najbolju ideju uništiti opsesivnim prepričavanjem i objašnjavanjem svakog detaljčića. Čak je i svoju famoznu "Močvaru robijaša" unizio sa svojim standardnim boljkama. Bure je sad definitivno na tragu Tonninelija i Nizzija. Čak više Nizzija, imaju i slične šeme.
Vrhunac je u "Slomljnoj strelici" kada jasno vidimo da je Zagor na leš stavio svoju majicu (trik koji je Zagor već napravio par puta) pa nam svejedno slijedi dvije stranice objašnjenja tog trika. Da ne spominjem tekstove tipa "Sada ću zakoračiti".
"Jadni" Bure je itekako zaslužio svoje kritike. Kritika ga može jedino učiniti boljim.
Slomljena strelica jeste losija epizoda.
Ali Thugsi su vrlo dobri, kada sam ih po prvi put procitao pre par godina bio sam odusevljen, Burattini u stilu Bosselija sa dosta likova i povezanost sa prethodnim epizodama i jos odlicni Della Monica.
A sto se tice Mocvare robijasa, toj prici ne mogu da nadjem ni jednu veliku zamerku. Prica tece brzo, prepuna akcije i prica je zanimljiva i obrt na kraju je lepo izveden.
I kao sto kaze Dzedson posle 500. broja je sve bolji i bolji. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13165 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 27/09/2014 : 17:24:11
|
Kameni div je odlična epizoda. ne sam vrh Zagora, ali eto, stavio bih je u odlične. o toj sam epizodi raspravljao sa Bimbom (koji joj nije bio naklonjen).
Okrutni Hawak je fina fusnotica, ne bih ni to otpisao.
Mortimer baš dobro počne, no ima sve standardne probleme koje je Bimbo "popisao" kod Bureta u postu na sjekiri. ipak, nije ni to očaj.
Alkemičar isto tu negdje.
Močvara robijaša jako solidna.
uglavnom, iako sam definitivno boselli-čovjek, nije mi burattini tako mrzak. pitanje je samo gdje postavimo ljestvicu: hoćemo li vrhunce (onda tu on nije) ili onako prolazne epizode (tu jest).
jasno, bez Bosellijevih vrhova ne bi ni ovi Buretovi lijepi mirni proplanci puno značili. drugim riječima, uz i kraj Bosellija može proći Bure. kao "samostalac" bi brzo dosadio. |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Posted - 27/09/2014 : 17:41:50
|
U periodu kad je Zaogr bio u jednoj od vecih kriza ,,Thugsi" su prava svetla tacka!
Mocvara robijasa je pravi Blockbuster!
Kameni div odlicna, netipicna prica, svega i svacega tu ima.
Okrutni Hawak brza i dinamicna, jednostavna a opet napeta, pravo osvezenje.
4. Mortimer je mnogo bolji od treceg i na tragu je prve dve price ali ne moze da se meri sa njima. Lepo odradjena prica.
Povratak Alhemicara je na istom nivou kao i prvo pojavljivanje ako ne i bolji!
U potrazi za Zagorom brza prica bez mnogo teksta jer se sve govori crtezom. Prikazuje nam Zagora kao obicnog coveka koji je bacen na milost i nemilost prirodi i koji zavisi od toga da li ce da ga pronadju. Da nije bilo Cika u ovoj epizodi ne bi bilo ni Zagora, ne bi preziveo.
Dakle Burattini se popravlja pogotovo u redovnoj seriji. Bojim se posto svi toliko velicaju Bosselija i ocekuju od njega legendarne price da se ne razocaraju pocetkom JA sage Skiptrom Tin Hinan.
|
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13165 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 27/09/2014 : 17:48:22
|
Bojim se posto svi toliko velicaju Bosselija i ocekuju od njega legendarne price da se ne razocaraju pocetkom JA sage Skiptrom Tin Hinan.
ja se uopće ne bojim sigurno će to biti prave epizode
no, da i ovoga trena sve stane, ja se ne bojim već imamo toliko "Zagora" da je dovoljno za tri života. sve to raspraviti "sjekirom", hoćemo li stići...
eto, jedni stari Demoni, i nakon 10 rasprava, još daju života... a nismo prvog Supermikea, Nestalog istraživača, Zimsku Zmiju itd...
tako da, bez straha, going |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4535 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 27/09/2014 : 20:31:09
|
Jedina losija buretova novija epizoda mi je zracna banda, ostale su od dobrih do odlicnih. Posebno su dobra maksi i gigant izdanja. Buratini je sve bolji. Da bozeli toliko pise Zagoru bi svijet postao premali, a i neprijatelha bi mu ubrzo ponestalo. Mozda bi morao i na mars, a to mi vec smrdi po sklaviju. |
|
|
Topic |
|