forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1210

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 05/08/2015 : 14:37:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darkwood Monty

quote:
Originally posted by Zeljko Ferri

Auuu jeste li videli sinocnju polemiku o Kercevom kolorcu u Zagor grupi na fejsbuku?? Zilion komentara...

Talijani ili...?!
I kako su zadovoljni?!

Pa jedan italijan je stavio podugacak komentar kako nije hteo da kupi taj kolorac kad je dosao na kiosk. I onda sledi gomila komentara drugih italijana. Komentari su razni, mesani. Jednima se svidja, drugima ne. Ali mislim da je manjina ovih kojima se ne svidja. Ne razumem toliku ogorcenost, pa Banetov crtez je bolji od 90% Zagorovih crtaca. Naravno i spominjali su i mene kako zele mene da vide u Zagorovom staffu
I onda sam se ja reklamirao sa svojim crtezima u tim komentarima

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 05/08/2015 : 15:33:58  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
@Željko Ferri
Ajde stavi link od te facebook grupe, ne mogu je nikako naći.
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 05/08/2015 : 16:46:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
https://www.facebook.com/groups/50633697938/10153077803812939/?comment_id=10153080666807939¬if_t=like

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 05/08/2015 : 16:54:29  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
hvala.
Go to Top of Page

mradje11
Junior Member

Canada
365 Posts

Member since 05/07/2004

Posted - 05/08/2015 : 18:22:48  Show Profile Show Extended Profile  Send mradje11 an ICQ Message  Send mradje11 a Private Message  Reply with Quote
Meni bi trebao jedan savjet od zagoroznalaca, da li je bolje nabaviti komplet extra
Zagora ili Zagor klasik i nastaviti skupljati? Morao sam ih se rijesiti (extra) kad sam selio iz Hr pa
Bih si ih opet nabavio

Ehila', Corto come va? Stai prendendo il Sole?
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22332 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 05/08/2015 : 18:24:20  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mradje11

Meni bi trebao jedan savjet od zagoroznalaca, da li je bolje nabaviti komplet extra
Zagora ili Zagor klasik i nastaviti skupljati? Morao sam ih se rijesiti (extra) kad sam selio iz Hr pa
Bih si ih opet nabavio

Extra! Milion malih razloga ide u korist extra edicije.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19776 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 05/08/2015 : 18:25:49  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Osim cijene.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 05/08/2015 : 18:41:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Extra, i ja mislim
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 05/08/2015 : 20:04:20  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Meni je draži Klasik ali extra ima sve naslovnice i daleko je odmaknula pa je idealnija za skupljanje.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19051 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 05/08/2015 : 20:56:59  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bjelolasica

Rauch je meni dobar/vrlo dobar scenarista, ali mu još fali jedna "legendarna" priča.

slazem se, dobar je Rauch...fali mu samo pun pogodak...doci ce i to..

Edited by - teller on 05/08/2015 20:57:36
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 06/08/2015 : 16:44:35  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Dnevnik citanja

Pratnja Mohawka/Vrazji Lavirint od Mignacca i Pescea
http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-lu-zg-134-135-pratnja-mohawka/598/
(9,8,10,10 - 91%)

Iznenadjen sam ovako osrednjim ocenama za ovu epizodu! Dugo sam oklevao da uzmem u ruke ovaj strip posto sam upoznat sa kvalitetom prica od treceg Kandraksa pa do Mocvare robijasa, a jos kada sam video da je potpisuje Mignacco ocekivanja su mi bila jos niza.

Ali Mignacco je ovde ponudio jednu od svojih najboljih prica koja moze da se meri sa maxijima Crni osvetnik i U zemlji Dakota. I to mu je jos debitantska na Zagoru!
Mignacoo koristi stari Nolittin recept(stranci dolaze u Darkvud i prave Zagoru nevolje) ali to kod Mignacca ne deluje uopste izlizano, lepo nas je upoznao sa svim likovima, ubacio malo pometnje da ne znamo ko su negatici a ko dobri momci. Dijalozi su fantasticno odradjeni, tecni su i stvarno izgledaju kao razgovor pravih ljudi a ne kao nesto sto likovi na silu izgovaraju kao sto je to cesto slucaj kod Burattinija.

Posebno bih izdvojio scenu kada Helena odnosi Zagoru veceru dok je on na strazi. Tu je Mignacco pokazao da ume da vodi pricu i da nas ne drzi samo u glavnom toku price nego da moze i da se napravi pauza za jedan ovako ljudski i intersantan razgovor. Naravno, Zagor kao pravi dzentlmen nije nista pokusao sa Helenom jer je ona ipak zauzeta zena ali cisto sumnjam da bi ona imala nesto protiv da se taj njihov kasnonocni razgovor malo vise razvio. A ni Helena nije uobicajena devojka u nevolji nego ume i da pripuca kada treba.

Takodje bih pohvalio to sto nam je Mignacco pokazao Zagora u svom svakodnevnom zivotu kako patrolira Darkvudom i kada nije na nekom posebnom zadatku. Vrlo je simpaticna i scena kada Ciko zamislja kako bi ih docekali po Evropskim prestonicama.
Takodje je Mignacco pokazao i poznavanje Zagorovog temperamenta, odavno nisam video Zagora onako besnog kao kada je video obesene i izmucene Mohawke i ispustio svoj besni ratni poklic Aaaahyak. Stekao sam utisak da se taj poklic u poslednje vreme previse izlizano koristi, uvek je tu kada Zagor nekog napada i to je to, a Mignacco ga je iskoristio i kao poklic besa i bespomocnosti sto jos nismo videli iz vremena Nolitte. Interesantno je i to sto Zagor svoju grizu savest sto je trazio pratnju Mohawka prebacuje odmah prvo na Marcusa i lupi mu dobru samarcinu kao da je on kriv za smrt Indijanaca, a ustvari najvise je kriv sam Zagor.

Pukovnika Lobanju smo mogli da vidimo samo u jednom kadru u flesbeku u Brazilu i deluje vrlo zlokobno tako da bi bilo bas lepo ako bismo ga videli u trenutnoj Juznoamerickoj odiseji, bilo bi steta propustiti takvu priliku.
U drugoj polovini druge sveske prica krece malo da se ubrzava i ima nepotrebnih scena tuca, ali to je zanemarljivo u odnosu na sveukupni dozivljaj epizode koji je izuzetno pozitivan.

Pesceu je ovo najbolji rad na Zagoru! Vidi se da je covek bio itekako raspolozen i svidja mi se njegov stil. Lici mi na smirenijeg Laurentija sa cistijom linijom.
Ferri je itekako bio raspolozen i ponudio nam je dve odlicne naslovne strane pogotovo ova druga za Vrazji lavirint.

Da je svaka dvodelna epizoda ovog kvaliteta gde bi nam kraj bio? Ovako treba da izgledaju moderne Darkvudske price!

Edited by - going going on 10/08/2015 18:01:01
Go to Top of Page

hamzik
Junior Member

Sweden
406 Posts

Member since 27/04/2012

Posted - 10/08/2015 : 00:29:05  Show Profile Show Extended Profile  Send hamzik a Private Message  Reply with Quote
Sad bas procito Devil Mask i po ne znam koji put se zacudio kako Zagor moze spavati i sa pistoljem i sjekirom oko pojasa. Ha spavo kod kuce u mocvari, na zemlji negdje u putu ili u nekom hotelcu. Uvijek je naoruzan i obucen od glave de pete. Kako to zulja mogu samo zamisliti.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 10/08/2015 : 11:08:30  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
S vremenom se čovjek navikne na sve; od spavanja s oružjem i u čizmama, nošenja kratke majice u svim vremenskim uvjetima, oskudne prehrane koja traje danima, pa sve do pješačenja na stotine kilometara prema određenom cilju.

Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 10/08/2015 : 11:15:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
Ne razumem ovo gundjanje Pa to je strip ljudi. Razonoda. Pulp fiction.

Smeta vam sto Zagor u kratkim rukavima po zimi i sto spava sa sekirom i pistoljem a ne smeta vam kad ga nozem pogode u srce i onda ga Ciko izleci. Ili kad ode u drugu dimenziju...
Opustite se i uzivajte u stripu

Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4621 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 10/08/2015 : 11:18:37  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

S vremenom se čovjek navikne na sve; od spavanja s oružjem i u čizmama, nošenja kratke majice u svim vremenskim uvjetima, oskudne prehrane koja traje danima, pa sve do pješačenja na stotine kilometara prema određenom cilju.

ništa posebno,sve sam to prošao i sam

pussy smoke

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 10/08/2015 : 13:20:25  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
Ma i u vojsci je tako... Pogotovo kada moras da ides na specijalni trening u sumu pa na kampiranju ne skidas pistolj iz futrole...
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 10/08/2015 : 15:40:53  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:

Smeta vam sto Zagor u kratkim rukavima po zimi i sto spava sa sekirom i pistoljem a ne smeta vam kad ga nozem pogode u srce i onda ga Ciko izleci.

Sjećam se jedne prastare epizode kada je jedan lik Zagoru smjestio puščani metak u prsa a Chico ga je izvadio poput vrhunskog kirurga i to hrđavim nožem.
U Crvenom strijelcu je već viđen mali napredak, Zagor je primio čak i anesteziju u obliku udarca drvetom u glavu.

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 10/08/2015 : 16:30:51  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

quote:

Smeta vam sto Zagor u kratkim rukavima po zimi i sto spava sa sekirom i pistoljem a ne smeta vam kad ga nozem pogode u srce i onda ga Ciko izleci.

Sjećam se jedne prastare epizode kada je jedan lik Zagoru smjestio puščani metak u prsa a Chico ga je izvadio poput vrhunskog kirurga i to hrđavim nožem.
U Crvenom strijelcu je već viđen mali napredak, Zagor je primio čak i anesteziju u obliku udarca drvetom u glavu.

Da, i to ga pogode jos iz snajpera ako se dobro secam.
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 10/08/2015 : 17:04:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je to epizoda sa Olafom, njegovim dvojnikom.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 10/08/2015 : 17:53:39  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Sada sam provjerio i u pitanju je epizoda Čudnovati violinist gdje plaćeni ubojica Coffin puca na Zagora iz snajpera. Njega je unajmio trgovac Mac Barry koji je u prvoj epizodi Zasjeda u šumi bacio Zagora svezanog u rijeku jer je razotkrio njegovu trgovinu alkoholom s indijancima.

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 10/08/2015 : 17:58:52  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Evo procitao sam i Kukce ubojice/stroj smrti i popunio rupu neprocitanih epizoda izmedju Kandraxovog povratka i Mocvare robijasa.
Kukci ubojice su losa i dosadnjikava epizoda koja je mogla da ispadne mnogo bolja da se Bure potrudio, ali ipak nije toliko glupa da te iznervira kao nedavno recenzirani maxi sa Baron Ikarovim Perom koji je prosto toliko glup i detinjast da se iznerviras.

Mislim da je najveci problem u ovom periodu mini krize epizoda Buretova hiperproduktivnost jer je u to vreme(2001-2004) Bosseli napustio Zagora i Burattiniju je bio prepusten ceo serijal i sva nedavno pokrenuta propratna izdanja(prvi maxi izasao 2000. godine,almanasi, Bosseli je poslednji specijal napisao 2000. posle toga su svi Burattinijevi) i neomiljeni crtaci koji su se redjali jedan za drugim(najvise Chiarolla i Cassarovi sa izuzetkom Della Moncie).

Kao bolje price iz tog perioda bih izdvojio Demonsku knjigu, Delaware, Thugse, Pratnju Mohawka i Vatru sa neba. A kao najgore bih istakao Trapersku izvidnicu(to mi je medju najgorim pricama celog serijala) i Tajanstveni izvor.
Dobro je te se Burattini trgao i napisao odlicnu Mocvaru robijasa pa je posle toga i Bosseli uleteo pa se kvalitet serijala stabilizovao posle 500. broja.

Edited by - going going on 10/08/2015 17:59:49
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 10/08/2015 : 18:28:18  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote

Čuvaj se čuvaj, Patka Pijanog, osim novosti on i spoilere donosi!
On plašljiviji mogu preskočiti, a ostali bacite pogled na Patkov osvrt na novi jubilarac...

Dan invazije
Zagor
ZG SR 600 | 96 str.
by PijaniPatak!

Akkronijani su se vratili! Nakon što su dva puta poraženi svetim Rakumovim oružjem, vanzemaljci označavaju planetu Zemlju kao pretnju koja mora biti uklonjena. Počela je invazija! Fatalnom Darkwoodu i njegovim stanovnicima preti totalno uništenje, a ostatku ljudskog roda porobljavanje. Budućnost čovečanstva je u rukama Duha sa Sekirom!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 10/08/2015 : 18:51:40  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Proći će još dosta vremena prije nego nastupi moj dan invazije na ovaj jubilarac.

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 10/08/2015 : 19:40:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Odlicna recenzija i analiza, Patak.
Pitam se samo, koliko forumasa je uopste stiglo da ovo procita, osim mozda tebe i solara...

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 10/08/2015 : 20:44:12  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Kako da ne, evo već dva komentara... Ovo bi Bernard mogao kao specijalac.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page
Page: of 1210 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.71 seconds. Snitz Forums 2000