Author |
Topic |
adriano
Advanced Member
Croatia
4599 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
Vlladimir
Senior Member
2045 Posts
Member since 26/08/2009 |
|
vronski 3
Senior Member
2374 Posts
Member since 10/01/2014 |
Posted - 16/05/2017 : 14:09:51
|
quote: Originally posted by Vlladimir
na prvu loptu, uglavnom se zblanu, al' posle popizde i požele da me vide.
A kako tek popizde kad te vide...?!
|
|
|
Vlladimir
Senior Member
2045 Posts
Posted - 16/05/2017 : 14:32:15
|
quote: Originally posted by vronski 3
Pa jednostavno. Zbog spike, u prvi mah, oduva te na keca, a onda shvati da si joj provuko čežnju ko rovca, i počne da te iska, da se tišvra, da ti baci gled u pravcu. I kreću pundravci. |
Ana Tomaskovic kraljica! |
|
|
RAKOSI4
Advanced Member
5043 Posts
Member since 23/07/2016 |
Posted - 16/05/2017 : 15:05:38
|
Vronski nije ni čudo šta je politikin zabavnik produva , cili dan si na forum |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
vronski 3
Senior Member
2374 Posts
Posted - 16/05/2017 : 15:24:03
|
quote: Originally posted by RAKOSI4
Vronski nije ni čudo šta je politikin zabavnik produva , cili dan si na forum
Imam ja već gomilu napisanih tekstova za Zabavnik, ne brini se ti... |
|
|
RAKOSI4
Advanced Member
5043 Posts
Member since 23/07/2016 |
|
vronski 3
Senior Member
2374 Posts
Posted - 16/05/2017 : 19:49:20
|
quote: Originally posted by RAKOSI4
Evo zna sam da ćeš se odma javit Lagano forum i igrice a plata ide ......
plata ide i nikako da stigne... |
|
|
Kontrast 2
Senior Member
2309 Posts
Member since 12/09/2016 |
Posted - 17/05/2017 : 23:07:54
|
Grad u Kordiljerima
Ocena 9 Vrlo dobra priča i skoro pa odličan Prisko. Njegov Zagor je trenutno na drugom mestu po kvalitetu, posle Nuča. Za razliku od gliste-Zagora u Omči za Gambit - ovde se dosta popravio, a isto to vredi i za ženske likove (veliki napredak). Dosta zanimljivih činjenica nabacanih okolo, od kojih ne znam da li će sve biti objašnjene na kraju (recimo - klonirane devojke).
|
|
|
Kontrast 2
Senior Member
2309 Posts
Posted - 17/05/2017 : 23:12:04
|
Zeleni labirint
Ocena 6,5 Ova priča je zamišljena kao omaž Ferijevom radu na Mister Nou, pa je kao takvu treba i shvatiti. Ništa preterano zanimljivo, Feri neke table nacrtao dobro, a neke dosta lošije - vidi se da je žurio, a to mu u ovim godinama nije baš preterano dobro ispalo (verovatno je tada radio i na Gigantu). Minjako ubacio potpuno nepotrebnu patetičnu scenu na kraju i smanjio ocenu za pola poena. |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17832 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 18/05/2017 : 21:01:01
|
stvarno se šokiram uvijek nečim novim... nekim novim uvredama zagora prema čiki to su sve maštovitije i maštovitije doskočice za koje ne znam da mogu prolaziti među prijateljima koji se smatraju jednakima
ZG extra 34 str 83
čiko se brine za ranjenika da mu alkohol ne naškodi a zagor mu govori ti se samo brineš da ćeš ostati suhih usta sebični pijanče
zaboljelo me je |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
morski
Senior Member
2662 Posts
Member since 09/08/2014 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 19/05/2017 : 00:07:28
|
U tim početnim epizodama Zagor je bio previše oštar prema svom prijatelju. Bilo je svakakvih situacija, pa čak i pucanja pod noge iz pištolja. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17832 Posts
Posted - 19/05/2017 : 09:17:57
|
to su trebali cenzurirati a ne one zastave i noževe vidii eeej čovjek u šumi poznaje robinzona krusoa, ima nož i sjekiru a odnosi se prema jedinom pravom prijatelju kao prema otiraču
možda sam preosjetljiv ali to nije OK
|
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4599 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
Vlladimir
Senior Member
2045 Posts
Posted - 19/05/2017 : 10:14:15
|
quote: Originally posted by zeljko
stvarno se šokiram uvijek nečim novim... nekim novim uvredama zagora prema čiki to su sve maštovitije i maštovitije doskočice za koje ne znam da mogu prolaziti među prijateljima koji se smatraju jednakima
ZG extra 34 str 83
čiko se brine za ranjenika da mu alkohol ne naškodi a zagor mu govori ti se samo brineš da ćeš ostati suhih usta sebični pijanče
zaboljelo me je
Nemoj tako. Šta misliš, šta bi solar na ovo rekao?
-Ne očekuješ valjda da će Zagor, čovek iz šume, pun ožiljaka, na srcu i duši, i survajver svakom smislu, da sad bude blag prema Čiku?
- Ne misliš valjda da mu tepa, il ga mazi po bulji, il podržava u njegovim budalaštinama?
To bre sve po kratkom postupku, i batine ako treba! sa zemljom da ga sastavi! Video si kako je novijim epizodama miran, ne pravi tolika sranja... znači batine tokom decenija su urodile plodom.
Mene više bole scene gde čiko puca na životinje, kao i Zagor, ili scene pederastije, gde ih u onom maloj uličici poljubi maskirana Virdžinija, a oni se ponadaju da je to neki dečko... a Zagor se odma dodiruje po usnama.
|
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17832 Posts
Posted - 19/05/2017 : 10:29:39
|
hm ne sjećam se da sam pitao...
u jednoj od prvih epizoda čiko je neku indijansku izradio 2 puta za neko svadbeno slavlje najo se i pobjegao :D prije no je sreo zagora dakle
jel to scenaristički promašaj jer to nismo vidjeli u redovnoj seriji ako me kontate
|
|
|
Vlladimir
Senior Member
2045 Posts
Posted - 19/05/2017 : 10:54:02
|
quote: Originally posted by zeljko
hm ne sjećam se da sam pitao...
u jednoj od prvih epizoda čiko je neku indijansku izradio 2 puta za neko svadbeno slavlje najo se i pobjegao :D prije no je sreo zagora dakle
jel to scenaristički promašaj jer to nismo vidjeli u redovnoj seriji ako me kontate
Nije promašaj. U to vreme Zagor je bio navučen na neke pečurke ludare, tokom svojih blejanja sa Ficijem, tako da, i da se sreo sa Čikom, on toga nije bio svestan. Elem, šta Zagor nije video u redovnoj seriji, nismo ni mi. Mindfuck je, al' tako je, šta ćeš. |
Edited by - Vlladimir on 19/05/2017 10:55:36 |
|
|
DragonSlayer
New Member
Croatia
266 Posts
Member since 22/01/2013 |
Posted - 19/05/2017 : 12:09:54
|
Zagor je znao dozvolit drugima da izmate Čika pa se smijat tipa "Hahaha, vidi kako bježi!"
Pa i Čiko je u tim prvim epizodama bio gori od Bob Rocka, pogotovo u epizodama Bonelli Seniora:
Zagor: Trenutno smo ovdje u dobrom zaklonu, ali ne smijemo zaboraviti da će voda stići i ovdje. Čiko: Otkrio si Ameriku! Mogao bi nam dati kakav izlaz, a ne stvarati očigledne zaključke!
ili
Zagi: Tisuću mu bubnjeva! Nikad te nisam vidio takva, meksikanče! Čiko: Sad kad si me vidio pokaži malo poštovanja, naljutiš li me, pokazat ću ti zube kao ovom pjetliću. |
When I die, I want to die like my grandfather who died peacefully in his sleep. Not screaming like all the passengers in his car. |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17832 Posts
|
Kontrast 2
Senior Member
2309 Posts
Posted - 19/05/2017 : 13:20:12
|
Žene ratnice
Ocena: 6 A i to - samo zato što pokušavam da budem objektivan. Greota za ovu priču - mogla je da bude jedna od boljih u ovoj sagi, ali (za mene) je ispala najgora. Najmanje 50 puta je ponovljena scena gde jedan ili više ljudi puca na Zagora sa 5 metara daljine i promašuje. U redu kada je takva scena neophodna - tipa: Zagor zarobljen, oslobadja se i beži, pa ga progonitelj omaši. Ali, šta kad se radi o sledećoj sceni: Zagor, koji inače čuje kad miš prdne na 5 kilometara - ne čuje grupu ljudi koja se mačetama probija kroz gustu džunglu, već ga oni iznenade svojom pojavom i zapucaju (i naravno promaše) sa tih 5 metara. A tek Amazonke.... Kako prosečan čitalac zamišlja Amazonke? Ne znam - za mene su to zgodne devojke, oskudno obučene, vešte u borbi. Što je najcrnje - i sam autor ih je tako predstavio u opisima nekadašnjih očevidaca. A šta smo dobili u stripu - žene obučene u radničke kombinezone; dobro im nije namestio burke i čadore. Na stranu očekivanja čitalaca - to je logička besmislica. Ako su prethodnice Amazonki iz Zagorovog vremena išle gotovo nage, a imale su bolje poznavanje tehnologije i očuvaniju tehnologiju u svoje vreme, nego ove potonje (dakle - nisu nikakve divljakuše u pitanju) - pa otkuda sada ovima iz Zagorovog vremena, nekoliko vekova kasnije i potreba i tehnologija za izradu onakvih kombinezona? Ili se radi samo o idiotskoj libtardskoj političkoj korektnosti i svim nuspojavama vezanim za nju? Kako god - šteta. Uz izbacivanje one gomile glupih "omašimsapetmetarascena", uz prave, očekivane Amazonke, uz dobrog crtača - mogla je ovo da bude i najzanimljivija storija cele odiseje. A kad smo već kod crtača - nisam siguran da li je Laurentiju za ovih 300 strana trebalo mesec dana, ili čak dva? Mislim da se ovaj stil zove "omlati debelom četkicom, samo konture i ne gubi previše vreme na okolinu". Inače - standardni Laurentijev stil u novije vreme. Može mu se. |
|
|
Vlladimir
Senior Member
2045 Posts
Posted - 19/05/2017 : 14:21:32
|
Kad se pominje sex, politička nekorektnost u Zagoru, nasilje... dijalog... odnos likova... pada mi na pamet, kako li bi izgledao Zagor čiju priču bi potpisao Alejandro Jodorowsky ili recimo Alan Moore... |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17832 Posts
|
Topic |
|