forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 BIT ĆE VESELO!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 23

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 03/08/2012 : 17:14:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Sad kad sam procit'o malo vise postova ovdje o ovoj temi, ne znam... ako neki ovdje bas hoce falsifikat, jer ih drzanje tog stripa u ruci vraca u djetinstvo kad su mozda nekad i imali 'isti' primjerak originala... pa, ne znam zasto je to bas toliko jadno. Dokle god znaju da je u pitanju kopija originala, onda ok, nek trose svoje pare na sta god hoce. Ocito nije u pitanju cinjenica hoce li ga kupci falksifikata citati ili ne; u pitanju je iluzija koja neke ovdje jos uvijek uvjerava ta je to 'original' (iako nije, u svojoj masti ljudi mogu mislit sta god hoce, jbga).

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9937 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 03/08/2012 : 17:20:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
problem je u tome da bi se ti falsevi mogli pojaviti po visokim cijenama

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40634 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 03/08/2012 : 17:28:34  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Markose, ne znam.. Da li je kopija ili original nije mi ni bitno.. Nije kopija Mercedesa pa da mi se raspadne na 200km/h vec strip.. Zeleo bih ga imati zbog tog starog dizajna koji mi leci nostalgiju.. A radije ne bih kupio original za 700 eura lepo ocuvan i dolazio u iskusenje da ga prodam kada je kucni budzet na nuli.. Isto tako bih hteo da imam Brajtling original ali cu se zadovoljiti i sa A kopijom koju uspem da nadjem.. Meni je lepo i ne kosta puno.. Druga stvar je sa stripovima koji imaju nulabodova na nostalgiju pa bih ga kupio od drugog izdavaca za manje para bez problema..

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40634 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 03/08/2012 : 17:29:45  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Inace, ovo za tvoj sajt moze i te kako da skodi, da jaki kupci zaziru sada od dobro ocuvanih stripova.. I to nije dobro..

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 03/08/2012 : 17:30:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mamlaz

problem je u tome da bi se ti falsevi mogli pojaviti po visokim cijenama

Makar ce sad ovaj topic (i drugi slicni njemu na ostalim forumima) da sluze kao informacija za sve buduce kupce ovih izdanja: Buyer Beware!

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

DARKO18
Starting Member

91 Posts

Member since 17/01/2011

Posted - 03/08/2012 : 17:52:37  Show Profile Show Extended Profile  Send DARKO18 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Gibica je na s.com i daleko je covek od prevaranta.. Darko, da se nisi zeznuo...

Markose, zasto je jadno kupiti kopiju stripa koji se ne stampa vec 40 godina i nikad se nece ni stampati? Jel' bih bio kul da ga platim 700 eura?

Je ,pogriješio sam nije Gibica nego je bio Habica .
Ovim putem se ispričavam članu sa nikom GIBICA ,nije bilo zle namjere .
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29478 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 03/08/2012 : 17:55:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

Inace, ovo za tvoj sajt moze i te kako da skodi, da jaki kupci zaziru sada od dobro ocuvanih stripova.. I to nije dobro..

Sajt će preživjeti ovako ili onako, nema veze, sigurno ne ovisi o aukcijama, ja to ne bi dopustio. Osim toga, ljudi će, kao i do sada, zazirati od starih stripova od nepoznatih ljudi. A od poznatih, pouzdanih i poštenih neće.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29478 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 03/08/2012 : 17:56:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

Markose, ne znam.. Da li je kopija ili original nije mi ni bitno.. Nije kopija Mercedesa pa da mi se raspadne na 200km/h vec strip.. Zeleo bih ga imati zbog tog starog dizajna koji mi leci nostalgiju.. A radije ne bih kupio original za 700 eura lepo ocuvan i dolazio u iskusenje da ga prodam kada je kucni budzet na nuli.. Isto tako bih hteo da imam Brajtling original ali cu se zadovoljiti i sa A kopijom koju uspem da nadjem.. Meni je lepo i ne kosta puno.. Druga stvar je sa stripovima koji imaju nulabodova na nostalgiju pa bih ga kupio od drugog izdavaca za manje para bez problema..

Potpuno krive paralele povlačiš, ali dobro, briga me...

Trouble will find me
Go to Top of Page

brko17
Junior Member

Croatia
387 Posts

Member since 30/08/2011

Posted - 03/08/2012 : 18:31:00  Show Profile Show Extended Profile  Send brko17 a Private Message  Reply with Quote
Meni nije jasno kako neke osobe na forumu nemaju problema s prodajom navedenih primjeraka na site-u, sve dok prodavac jasno naznacuje da je rijec o piratu!?

Piratstvo je izgleda na Balkanu posve prihvatljivo: video igre, muzika, filmovi, software, stripovi itd.........

Sto je s autorskim pravima i vlasnistvom!?

Ajde da netko odstampa za sebe, za privatnu kolekciju, ali ovako za prodaju......

Ja ne znam sto se onda Fibra, Libellus, Darkwood, Ludens, VČ i ostali muce s dobijanjem prava, ma samo deri i stampaj

Edited by - brko17 on 03/08/2012 18:31:17
Go to Top of Page

gibica
Junior Member

Serbia
488 Posts

Member since 22/03/2009

Posted - 03/08/2012 : 18:53:00  Show Profile Show Extended Profile  Send gibica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DARKO18

quote:

Gibica je na s.com i daleko je covek od prevaranta.. Darko, da se nisi zeznuo...

Je ,pogriješio sam nije Gibica nego je bio Habica .
Ovim putem se ispričavam članu sa nikom GIBICA ,nije bilo zle namjere .

Nema nikakvih problema. Samo bih te zamolio da editujes poruku koju si napisao 03/08/2012 u 15:46:49 na ovoj temi i obrises moj nik ako nije problem. Ne bih voleo da me ljudi povezuju sa bilo kakvom vrstom prevare.

Inace ja retko prodajem stripove i to kada hocu da se oslobodim viskova iz licne kolekcije. Uglavnom prodajem slicice i za njih garantujem da su originalne.

@sawitch
Hvala ti na brzoj reakciji, ja u zadnje vreme ne pratim forum bas redovno.

I don't care to belong to a club that accepts people like me as members.
Go to Top of Page

BiDi
Senior Member

Slovenia
2444 Posts

Member since 06/05/2002

Posted - 03/08/2012 : 19:30:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit BiDi's Homepage  Send BiDi an ICQ Message  Send BiDi a Private Message  Reply with Quote
Neki nemajo problema sa falsifikatima:

http://www.youtube.com/watch?v=NE5cRlktdOM

Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40634 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 03/08/2012 : 20:12:27  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Brko, ne kopiraju oni Ludens, Darkwood ili Fibru (valjda ) vec starudije iz firme koja ne postoji, kasapljena izdanja, ubijena cenzurama koja i ne sluze za citanje vec za lecenje nostalgije.. Piraterija je svakako ali steti samo ako se uvaljuje kao original i tako sto pravi sranja na aukcijama gde ce sada kupci zazirati od glanca..

Go to Top of Page

zlikovski
Senior Member

Croatia
1090 Posts

Member since 21/03/2008

Posted - 03/08/2012 : 20:14:25  Show Profile Show Extended Profile  Send zlikovski a Private Message  Reply with Quote
A što je sa Dnevnikom? Jeli ta firma propala ili što? Da su oni imalo pametni sami bi upalili stare strojeve, dogovorili se sa sbe i zaradili dobru lovu na reprintima.

Grad - to ste vi.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40634 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 03/08/2012 : 20:17:12  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ja se ne slazem sa prodajom pirata ali mi je stampanje toga "za sebe" ok.. I naravno da bih voleo da imam par komada

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40634 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 03/08/2012 : 20:18:07  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Od Dnevnika nema nista i mislim da je postrojenje za stampu unisteno..

Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 03/08/2012 : 20:38:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
Heh... da i ja nešto kažem na tu temu... Uopće nije važno jer firma postoji ili ne, u pitanju su prava na taj strip. Zna se tko drži prava na određeni strip i to treba poštivati.

Firme se stvaraju i gase. Nije to ništa novo. Ali zna se čija su prava i tko polaže prava na strip, knjigu ili šta već drugo. Pa pogledaj koja se bitka vodi Apple vs Samsung oko Ipada i Samsungovog tableta... Samo zato kaj su slični.

Da mene puca nostalgija a nekada puca onda je sigurno da ću si nabaviti stripove koje volim ili ako ne mogu sve onda bar nekoliko epizoda.

Kopiranje nije u redu. Naime čak ni knjigu ne bi smio kopirati. Na svakom nosaču zvuka i videa piše da je zabranjeno kopiranje. Da, od svega se rade kopije pa čak i od Vegete i Cedevite ali je razlika u tome da ne znaju pravi sastav ni jednog ni drugog.

Moj strip
Moje aukcije
Go to Top of Page

Andrew Cain
Junior Member

Croatia
331 Posts

Member since 02/08/2012

Posted - 03/08/2012 : 21:22:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Andrew Cain a Private Message  Reply with Quote
quote:

Od Dnevnika nema nista i mislim da je postrojenje za stampu unisteno..

Tko ga je uništio?

Mogu prihvatiti neuspjeh. Ali ne mogu prihvatiti da prestanem pokušavati.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40634 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 03/08/2012 : 21:47:46  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je neka skracenica '99. godine..

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 03/08/2012 : 22:02:36  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Dao bih svoju kolekciju za kolekciju pirata ZS/LMS u glanc stanju.Bez razmisljanja, evo ako ima takvih, rado bih se menjao.U obzir dolazi samo komplet 2100 komada.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts

Member since 26/02/2004

Posted - 03/08/2012 : 22:13:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Ramath a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srdjandj

Dao bih svoju kolekciju za kolekciju pirata ZS/LMS u glanc stanju.Bez razmisljanja, evo ako ima takvih, rado bih se menjao.U obzir dolazi samo komplet 2100 komada.

Tako ti Manitua, ozboljno mislis bijeli covjece?

Ja bi volio da ovde napisem nesto pametno ali se bojim da me niko nece razumjeti
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 03/08/2012 : 22:44:06  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ramath

quote:

Najozbiljnije!

Go to Top of Page

giant
Average Member

Slovenia
899 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 03/08/2012 : 22:46:25  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message  Reply with Quote
He, sad vidim, da je aukcija izbrisana...BRAVO i još 1000 puta....samo tako napred. Falsifikatima nije ovde mjesto, ili da se uz aukciju pripiše nije original-kopija jeste.....najviše "popušimo" kolekcionari (nije ni bitno KO im novca za "bacanje" za star papir...)....ovde u prvi plan ide samo zarada na račun falsifikata, a to nije ok....nek se zarađuje na drugi način. Ali ne, linija najmanjeg otpora....stripovi LMS i ZS se prodaju po ogromnim cijenama...gde je novac, ljudi po kompleksu idu tamo...jbg sada. Ništa krivo, ali jok, ne, i ja se nisam upustio u krivu stvar zarade, pa nek i oni koji falsifikuju stare stripove, nek znaju da to nije ok, i nek znaju da im ovde nije mjesto. To je to.
A...aaa tek sad primetio..izbrisana je samo ta aukcija dotičnog prodavača...mislim, da bi bilo korektnije nek se ga izbaci, jer je ovo zavestno pokušao prodati. Bez milosti u startu....
Poz g

Invincible shield

Edited by - giant on 03/08/2012 22:51:38
Go to Top of Page

Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts

Member since 26/02/2004

Posted - 03/08/2012 : 23:01:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Ramath a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Najozbiljnije!

Zbilja bi dao ZS i LMS komplet za kopiju istoga? Iako se ne radi o istom kvalitetu stripa, stampe, papira i td?

Ja bi volio da ovde napisem nesto pametno ali se bojim da me niko nece razumjeti
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 03/08/2012 : 23:16:45  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Ja koliko znam Dnevnik jos uvek postoji.I dan danas se izdaju dnevne novine.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 03/08/2012 : 23:17:36  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zbilja bi dao ZS i LMS komplet za kopiju istoga? Iako se ne radi o istom kvalitetu stripa, stampe, papira i td?

Voleo bih da vidim da neko ima nastampan taj komplet!

Moji su u oceni 4, neki bolji, ima i losijih, tako da bi mi istovetan, glanc komplet, makar bili pirati, odgovarao.

Go to Top of Page
Page: of 23 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.39 seconds. Snitz Forums 2000