Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Nicko
Starting Member
40 Posts
Member since 06/10/2017 |
Posted - 19/10/2017 : 10:38:31
|
Thanks, D.J.! Pretpostavljao sam da bi to moglo biti, no nemam strip pa sam (kako sam rekao u postu) komentirao samo na temelju ove tri objavljene table. Ipak, prema mom skromnom mišljenju, opet na temelju samo ove tri table, i dalje je uočljivo da crtač još uvijek "barata" s prevelikim brojem linija koje "trče" amo-tamo i djeluju načrčkano. Možda bi se to moglo nazvati stilom, ne znam, no gledajući slikarski a istovremeno i grafički, crteži djeluju više skicirano, nego nacrtano (više su priprema za daljnju studiju, nego dovršeni uradci). Prof. Đuro Seder (slikar, bivši profesor i dekan ALU Zagreb) bi ovdje vjerojatno preporučio da crtač crta drugom rukom - dakle, ako je dešnjak, neka jedno vrijeme radi lijevom rukom dok ne smiri ruku i ne postigne sigurnost u potezu. Boja je tonalitetno usklađena, ali su kontrasti slabi (svjetlo-sjena) pa su kadrovi prigušeni i nedovoljno istaknuti. Evo, molim, ne bih želio da se itko uvrijedi, samo primjećujem ono što vidim iz svoje perspektive. S druge strane, možda je sve samo stvar ukusa, a o ukusima se ne raspravlja. |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](avatars/1078464506.png)
USA
7143 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
Nicko
Starting Member
40 Posts
Member since 06/10/2017 |
Posted - 19/10/2017 : 20:43:19
|
quote: Originally posted by D.J.
Hvala na komentaru Nicko. Mislim da je sve sto si napisao dio Well-Beejevog stila, znaci on je to namjerno takvo napravio, linije, boju, sve. ![](icon_smile_cool.gif)
Ma ne moraš mi se zahvaljivati, D.J. jer sam više kudio nego hvalio. Možda bih ipak trebao prvo pogledati cijeli strip, a tek onda dati neki komentar i mišljenje, pa sorry ako sam bio malo preoštar. Nadam se i da se Well-Bee neće ljutiti, a i nisam ti ja tu neka uvažena faca do čijeg bi mišljenja on trebao držati i "pasti u trans" zbog toga. Kad pročitam strip, javim se ponovno s potpunijom slikom. |
Edited by - Nicko on 19/10/2017 20:44:02 |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|
|
|