Author |
Topic  |
zlatko900
Average Member

955 Posts
Member since 28/01/2012 |
Posted - 04/02/2018 : 16:21:52
|
Izgleda da će to sve biti-tresla se gora,rodio se miš... 10 stranica je ovdje već ispisano u par dana,a da iz VČ nitko ni da mrdne sa nekim informacijama. što će reći-ne jebe nas nitko ni pet posto i nije ih briga tko i što od nas misli i želi. Ili možda samo treba opravdati neke uložene pare,pa daj l(j)udima malo nekih mrvica,a za dalje nema veze... |
 |
|
djukak
Senior Member

2977 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 04/02/2018 : 16:29:34
|
quote: Originally posted by zlatko900
Izgleda da će to sve biti-tresla se gora,rodio se miš... 10 stranica je ovdje već ispisano u par dana,a da iz VČ nitko ni da mrdne sa nekim informacijama. što će reći-ne jebe nas nitko ni pet posto i nije ih briga tko i što od nas misli i želi. Ili možda samo treba opravdati neke uložene pare,pa daj l(j)udima malo nekih mrvica,a za dalje nema veze...
Pa ne znam šta je nejasno Znamo sledeći broj Znamo sta ide na kioske Znamo da će ići zagor almanah Jedino još ritam ne znamo. Al pretpostavljam mesečni. |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5549 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 04/02/2018 : 16:34:49
|
quote: Originally posted by manhunter
A što se ovog drugog tiče: ti znaš nekolicinu, ja isto, a velika većina takođe. Nostalgija je zajebana stvar, žuta traka bi im se finansijski sigurno isplatila. Ja prvi neću kupiti ovo izdanje za kioske, a ovo drugo ću kupiti samo zbog žute trake.
Eto, uvek mi je drago dati doprinos da se strip više čita i samim tim više prodaje i kupuje, siguran sam da je tako sa većinu nas... i svako od nas da podseti nekog iz okoline, na one stare "prave" stripove, da su ponovo na kiosku, eto bolja prodaja i veće pare za izdavača... |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 04/02/2018 : 16:39:25
|
Izgleda da će to sve biti-tresla se gora,rodio se miš... 10 stranica je ovdje već ispisano u par dana,a da iz VČ nitko ni da mrdne sa nekim informacijama. što će reći-ne jebe nas nitko ni pet posto i nije ih briga tko i što od nas misli i želi. Ili možda samo treba opravdati neke uložene pare,pa daj l(j)udima malo nekih mrvica,a za dalje nema veze...
Isto smo ovako nedavno raspravljali o Alan Fordu, a od nadleznih ni glasa... Nama je bitno i vazno, a izdavacima ne bi kruna spala s glave da se oglase s pokojom informacijom... No dobro, znaci broj 2 ce biti almanah Dylana, jel da? Da li je to almanah straha, (almanacho di paura, koji ide u Italiji), a u nas ide preko Ludensa? Ta epizoda jos nije izdana na ovim prostorima? To me zanima. |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
djukak
Senior Member

2977 Posts
Posted - 04/02/2018 : 16:54:23
|
To je magazin, u suštini slednik almanaha straha |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Posted - 04/02/2018 : 17:01:40
|
quote: Originally posted by djukak
To je magazin, u suštini slednik almanaha straha
Okej. Magazin,nasljednik almanaha straha. Neobjavljen do sada. Nista, moracu ga kupovati i ja. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27616 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 04/02/2018 : 17:01:49
|
A što se ovog drugog tiče: ti znaš nekolicinu, ja isto, a velika većina takođe. Nostalgija je zajebana stvar, žuta traka bi im se finansijski sigurno isplatila. Ja prvi neću kupiti ovo izdanje za kioske, a ovo drugo ću kupiti samo zbog žute trake.
Ma pusti te priče ja ću ovo ,ja ću ono.. Kad dođe vrime takvih obićno nema nigdje ili će im oduševljenje splasnuti s prvim brojem. prodaja neće bitno varirati od prodaje istih junaka u vlastitim edicijama. |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Posted - 04/02/2018 : 17:09:34
|
Nisam nikako pobornik mijesanja junaka u istoj ediciji, pogotovo kad isti "zive" u svojim vlastitim serijalima. Sad sto je , tu je...moracu kupovati one koji me zanimaju, bez obzira na ostale junake koji me ne zanimaju. I bez obzira na numeraciju, na koju sam dosad pazio. |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5549 Posts
Posted - 04/02/2018 : 17:15:00
|
quote: Originally posted by jaki
Ma pusti te priče ja ću ovo ,ja ću ono.. Kad dođe vrime takvih obićno nema nigdje ili će im oduševljenje splasnuti s prvim brojem. prodaja neće bitno varirati od prodaje istih junaka u vlastitim edicijama.
Iz mog iskustva nije baš tako, recimo u mom mestu se bolje prodaju na kiosku Ludens izdanja K.Mikija, Bleka, PSDZ i ranije K.Marka, nego neka izdanja VČ, upravo iz razloga što ove, prvo pomenute, kupuju oni koji koji su nekada skupljali stripove, a sada ne, već onako u ime starih dana... i nemaju oni pojima o nekim strip forumima, novim kiosk izdavačima, a komoli velikim izdavačima čija izdanja idu samo u striparnice...ali svi znaju za ŽT u ZS i LMS... |
Edited by - Bruce Springsteen on 04/02/2018 17:16:17 |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19471 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 04/02/2018 : 17:38:35
|
Iako nisam narociti dilan fan nek samo ide istrazivac nocnih mora... Nije bolji od texa i zagora ali ga citatelji vole pa ima zagarantovanu prodaju.. Ako jos stigne za 14 dana...savrsenstvo... To da nije okraseno trakom sumljam da bi kupio.... Hocu sve redom..ko u staroj ZS,jebes kolekciju na preskok. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
morski
Senior Member

2670 Posts
Member since 09/08/2014 |
Posted - 04/02/2018 : 18:07:35
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
quote: Originally posted by jaki
Ma pusti te priče ja ću ovo ,ja ću ono.. Kad dođe vrime takvih obićno nema nigdje ili će im oduševljenje splasnuti s prvim brojem. prodaja neće bitno varirati od prodaje istih junaka u vlastitim edicijama.
Iz mog iskustva nije baš tako, recimo u mom mestu se bolje prodaju na kiosku Ludens izdanja K.Mikija, Bleka, PSDZ i ranije K.Marka, nego neka izdanja VČ, upravo iz razloga što ove, prvo pomenute, kupuju oni koji koji su nekada skupljali stripove, a sada ne, već onako u ime starih dana... i nemaju oni pojima o nekim strip forumima, novim kiosk izdavačima, a komoli velikim izdavačima čija izdanja idu samo u striparnice...ali svi znaju za ŽT u ZS i LMS...
BS,
ŽT ≠ LMS ŽT = ZS
ubi, brate, sa ovim ŽT u svakom postu... |
Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5549 Posts
Posted - 04/02/2018 : 18:16:47
|
quote: Originally posted by morski
ŽT ≠ LMS ŽT = ZS
ubi, brate, sa ovim ŽT u svakom postu...
Naravno, LMS je došao kao nastavak rečenice... što se tiče ŽT, pa zar to nije sada glavna tema, a ko će bre da piše uvek pune reči, mada nisam stavio ono, žuta traka (u daljim postovima ŽT)  |
 |
|
Nebojša
Starting Member

Serbia
84 Posts
Member since 21/10/2015 |
Posted - 04/02/2018 : 19:18:52
|
Жута трака ће "радити" посао код носталгичара првих пар бројева, касније се ова едиција по продаји неће издвајати од осталих. Опет ће се добро продавати Дилан и Загор, а остали једва за њима. |
the man without fear |
 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

.jpg)
14537 Posts
Member since 28/11/2017 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5549 Posts
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

.jpg)
14537 Posts
Member since 28/11/2017 |
Posted - 04/02/2018 : 19:37:07
|
@bruce springsteen - hvala!
Nadam se da će u ediciji biti mjesta i za neka druga izdanja, a ne da bude samo poligon za almanahe, magazine, "zone" i druga slična izdanja... |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Posted - 04/02/2018 : 21:19:13
|
Vec su mi jednom pomijesali Dylana sa ostalima,(Zlatna serija specijalni brojevi, 5 komada, 1989-1992), pa sam ih kupovao. Moracu i sada. |
 |
|
zlatko900
Average Member

955 Posts
Member since 28/01/2012 |
Posted - 04/02/2018 : 23:53:56
|
quote: Originally posted by Nebojša
Жута трака ће "радити" посао код носталгичара првих пар бројева, касније се ова едиција по продаји неће издвајати од осталих. Опет ће се добро продавати Дилан и Загор, а остали једва за њима.
Upravo to sam i ja htjeo da kažem. Netrebam ni spominjati da sam i ja jedan od tih nostalgičara,pa ako neki od starijih čitatelja i kupi koji broj proći će kao ja kada sam uzeo u ruke Zagor Maxi br.1,pa se pitao-jel to Zagor??? Dok je meni kao starijem čitatelju crtež nula-mlađe generacije doslovno svršavaju na taj crtež... Pa da završim-ako se puca na nostalgiju onda nije dovoljna samo žuta traka,nego i sve ostalo,a kako više nema Ferrija,Donatellija i ostalog društva iz stare garde-može se zaboraviti da će stariji čitatelji to redovito kupovati. Čim otvore prvog Texa,pa vide-eeeej,nije to to... I onda još vide u idućem broju Dylana koji nema veze sa žutom trakom... Od starijih čitatelja svaka mu čast ko to može poistovjetiti sa originalnom zlatnom serijom. Ja nemogu... A ako bude izlazio i LMS sa svime i svačime-ufff... |
 |
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11942 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25986 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 05/02/2018 : 07:32:30
|
Sa FB:
E pa, dragi naši, došlo je vreme da preciznije objasnimo o čemu se radi. :) Dakle, shvatili ste već da smo odlučili da povodom 50 godina od pokretanja kultne Dnevnikove edicije i 10 godina od objavljivanja našeg prvog izdanja startujemo novu ediciju. Njeno ime je „Zlatna serija”. Prvi broj donosi uvodni tekst našeg glavnog urednika u kom je objašnjeno zašto smo se odlučili na takav potez i o kakvoj se ediciji zapravo radi, koji je njen koncept, šta od nje možete očekivati i po čemu se razlikuje od originalne „Zlatne serije”. Suština je da je reč o ZS namenjenoj celokupnoj današnjoj publici: i onom delu koji se seća i onom delu koji se ne seća stare dobre ZS, koja se ugasila pre 25 godina. ZS je namenjena ljubiteljima stripa.
U skladu s time, odlučili smo da ovo izdanje cenjenim čitaocima ponudimo u dve varijante:
1. sa regularnom koricom i originalnom naslovnom ilustracijom maestra Klaudija Vile, verzija koja će od četvrtka biti na kioscima širom zemlje; 2. sa alternativnom retro koricom koja priziva u sećanje staru „Zlatnu seriju” i naslovnom ilustracijom maestra Baneta Kerca rađenom isključivo za ovo izdanje, verzija koja će se ove nedelje prodavati samo preko našeg Kluba čitalaca (011/2710-488 i klubcitalaca@veselicetvrtak.com) i to sa rođendanskim popustom od 30%, koji uključuje i sva naša ostala izdanja i traje do 15. februara. Vredi napomenuti i da je ova alternativna korica izrađena u vrlom malom tiražu i namenjena isključivo najvernijim i najvećim ljubiteljima stripa, te da će se (ukoliko se ne rasproda preko Kluba čitalaca) u striparnicama i maloprodajnim objektima Trafika pojaviti tek u četvrtak 15. februara.
Cena ovog izdanja od 130 strana, nevezano za to koja ga korica krasi, iznosi 350 dinara. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 05/02/2018 : 08:02:09
|
Sa FB:
E pa, dragi naši, došlo je vreme da preciznije objasnimo o čemu se radi. :) Dakle, shvatili ste već da smo odlučili da povodom 50 godina od pokretanja kultne Dnevnikove edicije i 10 godina od objavljivanja našeg prvog izdanja startujemo novu ediciju. Njeno ime je „Zlatna serija”. Prvi broj donosi uvodni tekst našeg glavnog urednika u kom je objašnjeno zašto smo se odlučili na takav potez i o kakvoj se ediciji zapravo radi, koji je njen koncept, šta od nje možete očekivati i po čemu se razlikuje od originalne „Zlatne serije”. Suština je da je reč o ZS namenjenoj celokupnoj današnjoj publici: i onom delu koji se seća i onom delu koji se ne seća stare dobre ZS, koja se ugasila pre 25 godina. ZS je namenjena ljubiteljima stripa.
U skladu s time, odlučili smo da ovo izdanje cenjenim čitaocima ponudimo u dve varijante:
1. sa regularnom koricom i originalnom naslovnom ilustracijom maestra Klaudija Vile, verzija koja će od četvrtka biti na kioscima širom zemlje; 2. sa alternativnom retro koricom koja priziva u sećanje staru „Zlatnu seriju” i naslovnom ilustracijom maestra Baneta Kerca rađenom isključivo za ovo izdanje, verzija koja će se ove nedelje prodavati samo preko našeg Kluba čitalaca (011/2710-488 i klubcitalaca@veselicetvrtak.com) i to sa rođendanskim popustom od 30%, koji uključuje i sva naša ostala izdanja i traje do 15. februara. Vredi napomenuti i da je ova alternativna korica izrađena u vrlom malom tiražu i namenjena isključivo najvernijim i najvećim ljubiteljima stripa, te da će se (ukoliko se ne rasproda preko Kluba čitalaca) u striparnicama i maloprodajnim objektima Trafika pojaviti tek u četvrtak 15. februara.
Cena ovog izdanja od 130 strana, nevezano za to koja ga korica krasi, iznosi 350 dinara.

Rekli bi "puno priče ni zašto". Ovaj koncept i pristup nema veze s starom "zlatnom serijom" zato me ovo izdanje uopće ne zanima. |
 |
|
djukak
Senior Member

2977 Posts
Posted - 05/02/2018 : 08:07:21
|
quote: Originally posted by Nebojša
Жута трака ће "радити" посао код носталгичара првих пар бројева, касније се ова едиција по продаји неће издвајати од осталих. Опет ће се добро продавати Дилан и Загор, а остали једва за њима.
Upravo to sam i ja htjeo da kažem. Netrebam ni spominjati da sam i ja jedan od tih nostalgičara,pa ako neki od starijih čitatelja i kupi koji broj proći će kao ja kada sam uzeo u ruke Zagor Maxi br.1,pa se pitao-jel to Zagor??? Dok je meni kao starijem čitatelju crtež nula-mlađe generacije doslovno svršavaju na taj crtež... Pa da završim-ako se puca na nostalgiju onda nije dovoljna samo žuta traka,nego i sve ostalo,a kako više nema Ferrija,Donatellija i ostalog društva iz stare garde-može se zaboraviti da će stariji čitatelji to redovito kupovati. Čim otvore prvog Texa,pa vide-eeeej,nije to to... I onda još vide u idućem broju Dylana koji nema veze sa žutom trakom... Od starijih čitatelja svaka mu čast ko to može poistovjetiti sa originalnom zlatnom serijom. Ja nemogu... A ako bude izlazio i LMS sa svime i svačime-ufff...
Sve na ovom svetu, pa tako i strip junaci evoluiraju. I nemoguće je da u sadašnjim pričama i u pričama od pre 30+ godina budu iste teme i crtači. Posmatraj to tako. Feri jeste bio najbolji na Zagoru, ali daleko od toga da nema dobrih crtača. Uzmi kjarolino Dugo putovanje (crtao je i maxi broj 1 koji pominješ). Pravo remek delo. I da se razumemo, ne pripadam "mlađim generacijama" kako ih nazivaš Kupovao sam kao klinac stripove još dok je ZS i LMS izlazila na kioske |
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 05/02/2018 : 08:37:22
|
Ja mislim da su na kraju dobro odlučili. Dati "Zlatnu seriju" najzagriženijim nostalgičarima koji će ju kupiti u striparnici, a standardni dizajn na kioske. Doslovno kopirati staru originalnu Zlatnu seriju značilo bi veća naklada, niže cijene da bude dostupno baš svima, samo određeni junaci, jeftin papir, mekane korice, ići na masovnost, prodavati u svim državama bivše YU. Ali to sve ne bi prošlo.
Nostalgija?! Zajebana stvar, to svi znamo. Ali nostalgičari uglavnom i danas kupuju stripove, a oni koji ih ne kupuju već godinama neće niti zbog žute trake. Ne zaboravimo da danas ti nostalgičari iz bivše države imaju između 40-80 godina i 99.99% njih ne zanimaju više stripovi bez obzira u kakvom se obliku pojave na kioscima. Ali mekane korice, jeftin papir i cijena od 100 dinara, 7kn ili 1€... tko zna, možda. |
 |
|
Bachy
Senior Member

Croatia
1795 Posts
Member since 06/05/2009 |
Posted - 05/02/2018 : 08:59:51
|
quote: Originally posted by dcopic
Ja mislim da su na kraju dobro odlučili. Dati "Zlatnu seriju" najzagriženijim nostalgičarima koji će ju kupiti u striparnici, a standardni dizajn na kioske. Doslovno kopirati staru originalnu Zlatnu seriju značilo bi veća naklada, niže cijene da bude dostupno baš svima, samo određeni junaci, jeftin papir, mekane korice, ići na masovnost, prodavati u svim državama bivše YU. Ali to sve ne bi prošlo.
Nostalgija?! Zajebana stvar, to svi znamo. Ali nostalgičari uglavnom i danas kupuju stripove, a oni koji ih ne kupuju već godinama neće niti zbog žute trake. Ne zaboravimo da danas ti nostalgičari iz bivše države imaju između 40-80 godina i 99.99% njih ne zanimaju više stripovi bez obzira u kakvom se obliku pojave na kioscima. Ali mekane korice, jeftin papir i cijena od 100 dinara, 7kn ili 1€... tko zna, možda.
Slažem se s tobom. A o ovoj tvojoj posljednjoj rečenici bi trebalo jako dobro razmisliti...  |
Oj, budi svoj! |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Posted - 05/02/2018 : 09:03:43
|
Zaci, u uvodniku prvog broja ide info o konceptu ove edicije! O.k. taj prvi broj ce se i najvise prodati,(kupicu ga i ja u obe varijante zbog one zajebane nostalgije, a poslje ne, osim Dylanovih magazina). Tako da ostaje poslije da se vidi, tiraz,interes publike i kako ce to "voziti". |
 |
|
Topic  |
|
|
|