Author |
Topic  |
darkwoodaxe
Senior Member

Croatia
1202 Posts
Member since 23/10/2006 |
Posted - 05/02/2018 : 09:58:01
|
quote: Originally posted by logo111
quote: Originally posted by manhunter
Sa FB:
Vredi napomenuti i da je ova alternativna korica izrađena u vrlom malom tiražu i namenjena isključivo najvernijim i najvećim ljubiteljima stripa, te da će se (ukoliko se ne rasproda preko Kluba čitalaca) u striparnicama i maloprodajnim objektima Trafika pojaviti tek u četvrtak 15. februara.
Rekli bi "puno priče ni zašto".
|
Till I Collapse |
 |
|
gerilac1
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1453 Posts
Member since 24/08/2013 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member

7130 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 05/02/2018 : 10:17:40
|
quote: Originally posted by gerilac1
Zahvaljujuci nelogicnom potezu izdavaca, biti ce tesko doci do retro naslovne.
Po objavi mi čak izgleda da bi se mogla razgrabiti preko tog njihovog Kluba čitalaca a van Srbije šipak. Tko će znati motive da žuta traka ide u, npr. 500 a onaj original u 4500 primjeraka... Ne mogu vjerovati da su to željeli jer, kako skeniram ovdje, bolje da postoji žuta traka a edicija neko drugo ime nego da nema žute trake a edicija nosi željeno ime. |
loading...
|
Edited by - Dwayne_Looney on 05/02/2018 10:21:32 |
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 05/02/2018 : 10:18:44
|
quote: Originally posted by Bachy
quote: Originally posted by dcopic
Ja mislim da su na kraju dobro odlučili. Dati "Zlatnu seriju" najzagriženijim nostalgičarima koji će ju kupiti u striparnici, a standardni dizajn na kioske. Doslovno kopirati staru originalnu Zlatnu seriju značilo bi veća naklada, niže cijene da bude dostupno baš svima, samo određeni junaci, jeftin papir, mekane korice, ići na masovnost, prodavati u svim državama bivše YU. Ali to sve ne bi prošlo.
Nostalgija?! Zajebana stvar, to svi znamo. Ali nostalgičari uglavnom i danas kupuju stripove, a oni koji ih ne kupuju već godinama neće niti zbog žute trake. Ne zaboravimo da danas ti nostalgičari iz bivše države imaju između 40-80 godina i 99.99% njih ne zanimaju više stripovi bez obzira u kakvom se obliku pojave na kioscima. Ali mekane korice, jeftin papir i cijena od 100 dinara, 7kn ili 1€... tko zna, možda.
Slažem se s tobom. A o ovoj tvojoj posljednjoj rečenici bi trebalo jako dobro razmisliti... 
Ja ću uzimati samo do sada neobjavljene priče na našem jeziku. Vjerojatno izdanje bez žute trake, ali prvo ću pričekati da vidim što će sve izlaziti. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41109 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 05/02/2018 : 11:10:51
|
Iskreno, mene zabole za strip unutra, ja sam crkao od srece kada sam video da to izlazi. Posle cemo srati sta treba tu ubaciti ali ZS dizajn me razgalio.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
vronski 3
Senior Member

2374 Posts
Member since 10/01/2014 |
Posted - 05/02/2018 : 11:14:02
|
Totalno ali totalno nerazumna i neracionalna odluka VČ kao izdavača da retro izdanje, zbog koga bi svi oni koji vole ZS kupovali ovo izdanje, ide u malom tiražu i preko kluba čitalaca a u striparnice stiže ako se ne rasproda preko kluba????!!!!
Nadam se da će uvideti koliko je ovo bezveze i da će od drugog broja na kioske ići samo "žuta traka"... |
Edited by - vronski 3 on 05/02/2018 11:14:21 |
 |
|
legaz
Senior Member

.jpg)
Serbia
2430 Posts
Member since 13/08/2009 |
Posted - 05/02/2018 : 11:48:13
|
A šta ako je to samo jedan marketinški trik i da za primeraka žute trake ima sasvim pristojno? Jednostavno sačekajte, vidite, ako vam se ne dopada nemojte kupiti ili ako vam se dopadne kupite i to je to. Neko je ovde izneo kako su trebali da nastave od 1103, kladim se da su to uradili da bi bilo opet likova koji bi našli onda zamerku za nešto drugo, možda da nije isti papir a ruku na srce izdanja LMS i ZS poslednjih 200 brojeva te edicijeako ne i više bila su sa tehničke strane neviđeno sranje, a setite se koje to godine izlazilo 1988-1990 da ne pričamo da su tada mogli imati u posedu mnogo kvalitetniji i papir i mašine, pa su im izdanja bila na onom papiru ala JNA guzobris, oni koji su služili vojsku dobro znaju o čemu pričam. Brojevi ZS i LMS od 50 pa do nekih 400 su sa tehničke strane bili milion puta kvalitetniji od ovih gore pomenutih. Ja ću kupiti pa onda odlučiti da li ću dalje nastaviti. Da li mi je drago za ovaj potez VČ-a? Jeste. Da li zbog toga svršavam? Ne. Ovog Teksa nisam čitao i kupiću ga, onaj ko neće ima pravo na to. |
Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane. |
Edited by - legaz on 05/02/2018 12:05:15 |
 |
|
shalilo6
Average Member

Croatia
554 Posts
Member since 30/03/2017 |
Posted - 05/02/2018 : 11:54:23
|
A brate loš im neki markentiški trik, mislio sam kupit obe verzije a nakon ovog poteza neću NI JEDNU. |
Beware the Jabberwock, my son! |
 |
|
gerilac1
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1453 Posts
Posted - 05/02/2018 : 12:05:58
|
Pisam im se na ovaj marketinski trik. Nije stvar da necu kupiti, hocu ali kako doci do druge naslovne. Mozda kod preprodavaca, platiti masnu cijenu, neka hvala. |
Junak stavlja na kocku cak i prst! |
 |
|
legaz
Senior Member

.jpg)
Serbia
2430 Posts
Posted - 05/02/2018 : 12:06:06
|
quote: Originally posted by shalilo6
A brate loš im neki markentiški trik, mislio sam kupit obe verzije a nakon ovog poteza neću NI JEDNU.
Realno ima osoba koje neće kupiti niti jedan da im i na noge doneseš. |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19475 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 05/02/2018 : 12:14:23
|
quote: Originally posted by dcopic
Ja mislim da su na kraju dobro odlučili. Dati "Zlatnu seriju" najzagriženijim nostalgičarima koji će ju kupiti u striparnici, a standardni dizajn na kioske. Doslovno kopirati staru originalnu Zlatnu seriju značilo bi veća naklada, niže cijene da bude dostupno baš svima, samo određeni junaci, jeftin papir, mekane korice, ići na masovnost, prodavati u svim državama bivše YU. Ali to sve ne bi prošlo.
Nostalgija?! Zajebana stvar, to svi znamo. Ali nostalgičari uglavnom i danas kupuju stripove, a oni koji ih ne kupuju već godinama neće niti zbog žute trake. Ne zaboravimo da danas ti nostalgičari iz bivše države imaju između 40-80 godina i 99.99% njih ne zanimaju više stripovi bez obzira u kakvom se obliku pojave na kioscima. Ali mekane korice, jeftin papir i cijena od 100 dinara, 7kn ili 1€... tko zna, možda.
 Oprosti ali lupas napamet... Gdje imas pokazatelj da se takva Zlatna serija na kioscim sirom regiona nebi primila i razprodala...dosta mi je lupetanja o nostalgiji i potcenjivanju broja tih...ti ljudi od 40-80 godina su jos zivi,kupuju cigarete, SN,Ekipu,Alan Forda, Skandal,24 sata blblabla na kioscima..i kad bi tamo vidjeli opet tu zutu traku prokletu kako si siguran da nebi kupili taj prokleti strip za 2-3 eura?. Kupili bi, bar svaki treci,a nije malo ljudi u regionu u godinama 40-80..ili jih je samo 5 a?
Mene su Veseljaci tom objavom razocarali...to je pasji drek... 200-300 trakice zute za klub citatelja i ako se ne razproda malo u sriparnice... Ma gonite se, niste ni trebali pokrenut nesto ako ne mislite ozbiljno... Morali ste natiskat prokletih 500 komada sa original Villa corvers i 4.500 zute trakice za kioske sirom regiona ili ako to ne ide bar dovoljno poslati te proklete zute trakice u striparnice.. Koliko ce te trakice dobiti Buch u Lj? 20?,40?,50? Primjeraka... Zovi ga,prosi ga,rezerviraj,digni kad stigne...ko da kupujes novog mecedeza a kupujues prokleti stripa sa zutom trakom iz proklete nostalgije...koji ne vredi realno vise od 5 eura u najluxuznijoj opremi... Bezveze projekt,hvalevredno da ste se setili i pokrenuli ali sama izvedba kako cete to provodit vam je za kurac.. Odkud Dilan u ZS? Zagor,Tex i zna se jos sta ide u ZS ako racunate na nostalgiju,a racunate sigurno... Da je to smislio i pokrenuo odvazan izdavac sa mudima evo kako bi trebalo izgledat.., 5000 tiraza zute trake na kioske sirom regiona, drugi broj je ili Zagor ili Tex magazin broj 1,kad ste vec poceli sa drugim...pa opet Zagor i tako to dok ne uvedete jos nesto... Onaj original corvers Ville u striparnice 200 komada vrh glave.. Navalio sam vas u prethodnim postovima ali ste me razocarali.. Ili ne poznajete realno stanje koliko ima ljubitelja Zlatne Serije ili ste u projekt usli tek tako u zurbi i u strahu da zbog te edicije ne bankrotirate... Ako niste Dampirom,Talicnim,Dragonerom,Baronom..nebi ni sa zutom trakicom..mozda bi obogatili ali zato treba imati hrabrosti... Ne mi tamburat da ZS ne moze na sve kioske ex Yuge...kako moze Stripoteka, kako je sad Svet kupio prava za Alan Forda za cijelu bivsu Yugu i sad njihov Alan stize na slo kioske? Vase izdanje se ne preklapa sa onima Ludensa, bar ja nisam upoznat da ce Ludens ponovo Zagor almanahe ili Tex magazine izdavat,... pa sa te strane nebi trebalo biti problema... Ali izgleda da poslje Dnevnika nema izdavaca koji bi ga zamenio... Jos mi je sad teze da Atilla tada nije pokrenuo Zlatnu Seriju...on je imao hrabrosti ali nije dobio prava...danas se prava daju svakom izgleda... Ma,..progutat cu razocaranje i narucit taj prokleti Ranc slobode a za dalje cu vidjet..ako svaki drugi broj bude Dilan,kupit cu samo Texove..nisam vise tako lud ko klinac kad sam tu zutu traku morao imat bas svaki broj.... Jednu dobru ideju ste zjebali i rezervirali samo za vas klub citatelja,ostali se jebite.... Mozda legalno ali nemoralno...bar meni
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
legaz
Senior Member

.jpg)
Serbia
2430 Posts
Posted - 05/02/2018 : 12:17:02
|
Pisam im se na ovaj marketinski trik. Nije stvar da necu kupiti, hocu ali kako doci do druge naslovne. Mozda kod preprodavaca, platiti masnu cijenu, neka hvala.
Čisto sumnjam da je tiraž toliki da će planuti i da neće biti za ljubitelje van Srbije. |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19475 Posts
Posted - 05/02/2018 : 12:17:54
|
quote: Originally posted by legaz
A šta ako je to samo jedan marketinški trik i da za primeraka žute trake ima sasvim pristojno? Jednostavno sačekajte, vidite, ako vam se ne dopada nemojte kupiti ili ako vam se dopadne kupite i to je to. Neko je ovde izneo kako su trebali da nastave od 1103, kladim se da su to uradili da bi bilo opet likova koji bi našli onda zamerku za nešto drugo, možda da nije isti papir a ruku na srce izdanja LMS i ZS poslednjih 200 brojeva te edicijeako ne i više bila su sa tehničke strane neviđeno sranje, a setite se koje to godine izlazilo 1988-1990 da ne pričamo da su tada mogli imati u posedu mnogo kvalitetniji i papir i mašine, pa su im izdanja bila na onom papiru ala JNA guzobris, oni koji su služili vojsku dobro znaju o čemu pričam. Brojevi ZS i LMS od 50 pa do nekih 400 su sa tehničke strane bili milion puta kvalitetniji od ovih gore pomenutih. Ja ću kupiti pa onda odlučiti da li ću dalje nastaviti. Da li mi je drago za ovaj potez VČ-a? Jeste. Da li zbog toga svršavam? Ne. Ovog Teksa nisam čitao i kupiću ga, onaj ko neće ima pravo na to.
ali se izgleda nesme stavit dva brojeva na naslovnicu a? Ne ide u kvadratic broj 1104/1 a? Nebi islo? Prekomplicirano se setit?
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 05/02/2018 12:42:33 |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15851 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 05/02/2018 : 12:18:57
|
Bilo bi lijepo zbilja kad bi sve bilo dostupno svima i sve za siroke mase, sve komercijalizirano, (barem sto se stripa tice), ali eto nije. Tako i "zuta traka" nece u svacije ruke. Limitiranje nije nepoznanica. Koliko je toga bilo vec do sad... mali tirazi, ko prvi do djevojke i tako to... uvijek ce biti nezadovoljnih ovim i onim, a ovo se eto pretvorilo u limitirano kolekcionarsko izdanje i jbg. |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19475 Posts
Posted - 05/02/2018 : 12:28:00
|
quote: Originally posted by shalilo6
A brate loš im neki markentiški trik, mislio sam kupit obe verzije a nakon ovog poteza neću NI JEDNU.
nikad nebi pomislio da cu morat pohvalit takav post... Ali moram, na zalost... U yugi je preko 100 000 ljudi citalo Dnevnik i kupovalo ZS a sad se izdavac plasi 5000 poslat na kioske... Kako su onda pre 10 godina imali muda poslat 15 000 Dampira? Ako je vec Zagor bio siguran sa tim tirazem?
 |
|
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15851 Posts
Posted - 05/02/2018 : 12:31:40
|
Kolekcionarstvo je uvijek bila borba za nekim primjerkom. Trazi, nadi, kupi. Jbg. treba i ovo shvatiti tako i izboriti se za svoj primjerak, sto drugo? Onaj koga ne zanima, nece ni kupiti, naravno. |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19475 Posts
Posted - 05/02/2018 : 12:37:49
|
ali mi je nešto jako čudno, da ne kažem blesavo.. Libellus prodaje svoje Tex almanahe u 300-350 primjeraka, a Veseli če svoj Tex magazin sa origi corvers (ništa bolji od Libellus albuma) prodati u 4.500 primjeraka! ko tu koga jebe ili zavarava? Ili Libellus laže i tiska više ili Veseli Četvrtak ima 5 puta više ljubitelja Texa? Zašto onda mrcvare redovnog TEKSA tromjesečno? |
|
Edited by - teller on 05/02/2018 12:44:19 |
 |
|
vronski 3
Senior Member

2374 Posts
|
gerilac1
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1453 Posts
Posted - 05/02/2018 : 12:45:14
|
Pisam im se na ovaj marketinski trik. Nije stvar da necu kupiti, hocu ali kako doci do druge naslovne. Mozda kod preprodavaca, platiti masnu cijenu, neka hvala.
Čisto sumnjam da je tiraž toliki da će planuti i da neće biti za ljubitelje van Srbije.
Neko je spomenuo, da je tiraz 500 komada. Nadam se da ova inf nije tacna. |
Junak stavlja na kocku cak i prst! |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19475 Posts
Posted - 05/02/2018 : 12:47:40
|
quote: Originally posted by vronski 3
Sve se nadam da će VČ ipak promeniti tu odluku i od drugog broja prednost dati "žutoj traci" na kioscima.
to bi bilo pametno ali ako to urade od drugog broja-opet su zabrljali... zar misliš da če oni koji ostanu bez prvog broja početi sakupljati kolekciju sa brojem 2? možda koji i hoče ali 90% kolekcionara hoče imat i broj 1! bože, koje nelogičnosti a? da kolekcija započinje sa brojem 1! |
|
Edited by - teller on 05/02/2018 12:48:28 |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25988 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 05/02/2018 : 12:49:50
|
quote: Originally posted by teller
ali mi je nešto jako čudno, da ne kažem blesavo.. Libellus prodaje svoje Tex almanahe u 300-350 primjeraka, a Veseli če svoj Tex magazin sa origi corvers (ništa bolji od Libellus albuma) prodati u 4.500 primjeraka! ko tu koga jebe ili zavarava? Ili Libellus laže i tiska više ili Veseli Četvrtak ima 5 puta više ljubitelja Texa? Zašto onda mrcvare redovnog TEKSA tromjesečno?
Malo imaš iskrivljenu sliku. VČ štampa u 5000 primeraka, koliko ih stvarno proda, ne znaju valjda ni oni. 
Jednostavno, VČ ima bolja "leđa", ništa drugo. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15851 Posts
Posted - 05/02/2018 : 12:50:06
|
quote: Originally posted by teller
ali mi je nešto jako čudno, da ne kažem blesavo.. Libellus prodaje svoje Tex almanahe u 300-350 primjeraka, a Veseli če svoj Tex magazin sa origi corvers (ništa bolji od Libellus albuma) prodati u 4.500 primjeraka! ko tu koga jebe ili zavarava? Ili Libellus laže i tiska više ili Veseli Četvrtak ima 5 puta više ljubitelja Texa? Zašto onda mrcvare redovnog TEKSA tromjesečno?
Libellus knjige su kolekcionarske i skupe upravo zbog malog tiraza. Za VC, ne mogu nista govoriti osim da je jasno da ce vecina kupiti sc kiosk strip od 1-2 eura nego knjigu od nekih 25 eura. |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19475 Posts
Posted - 05/02/2018 : 12:51:53
|
Čisto sumnjam da je tiraž toliki da će planuti i da neće biti za ljubitelje van Srbije.
Neko je spomenuo, da je tiraz 500 komada. Nadam se da ova inf nije tacna.
nadam se i ja jer ako je tačna...4500 odpada na album Texa...nisam znao da Tex ima tolike ljubitelje njegovovih albumskih izdanja... U koliko je išao Magnus?..ne vidim ni 1% šanse da bi se tog magazina prodalo više od Magnus albuma.. ma,... il sam glup ja ili netko drugi. |
|
 |
|
vronski 3
Senior Member

2374 Posts
Posted - 05/02/2018 : 12:54:46
|
Problem je što najveći broj ljudi po Srbiji i regionu, koji "seku vene" na staru ZS, uopšte ovo retro izdanje za žutom trakom neće ni videti a kamoli imati prilike da kupe, jer ima mesta koja nemaju ni knjižare a kamoli striparnice... |
Edited by - vronski 3 on 05/02/2018 12:55:08 |
 |
|
Topic  |
|